Gigaset GS185 - a német márka árfolyama

Bevezető

Volt már nálunk Gigaset telefon, de a GS160 kapcsán nagyon érződött, hogy még csak tapogatják, hogy mit kéne csinálni. Pedig amikor nagy dérrel-dúrral a Gigaset egyáltalán belépett a mobilpiacra, akkor a bemutatott ME Pro és Me Pure nagyon extravagáns cuccoknak tűntek, csak hát sehogyan sem akartak megérkezni a piacra, közben pedig eltelt három év és markánsan átalakult az, ami 2015-ben még jó ötletnek tűnt. Eldobták az innovatív megoldásokkal operáló portfólió gondolatát is, megszülettek a GS modellek, amik egyáltalán nem akarnak semmi forradalmit nyújtani, hanem elevickélnek a középkategória alsó szegmensében.


[+]

Némi félreértés után az idei berlini IFA kiállításon volt lehetőségünk leülni a Gigaset egyik képviselőjével, aki azt hitte, hogy mi magyar forgalmazók akarunk lenni és csak ott szembesült azzal, hogy a sajtóval fog társalkodni, de profin kezelte a helyzetet és rögtön rittyentett egy számunkra érdekes prezentációt arról, hogy a Gigaset igazából most mit is akar. És elég hamar kiderült, hogy igazából semmi különöset, egy csomó európai piacon tök jól cseng a márkanév, eladnak pár tízezer darabot és ezen már keresnek is valamennyit, plusz Németországba viszik a gyártásnak egy jelentős részét. Nem mindent, persze, de annyira azért elég a hazai hozzáadott tevékenység, hogy mindenféle jogszabálynak megfelelve rá lehet írni a dobozra, hogy made in Germany, ami még mindig egy csomó ember szemében szavatol egyfajta minőséget.


[+]

És ez egyébként hellyel-közzel bejött, állítólag a német piac 1%-át már elérték, ami nem hangzik egy vadítóan óriási értéknek, de mivel ez egy méretes piac, ezért már ez is látható mennyiség. Persze máshol már nehezebben érvényesülnek, hiába a márkanév, ez otthon mond valamit, de mondjuk felénk inkább csak halványan dereng az okostelefonos célcsoportban, hogy ja, ezek a Siemensszel karöltve csináltak vezetékes telefont is. És mifelénk ez sokkal kevésbé lényeges szempont, mint az, hogy amúgy mennyibe kerül a termék, mert nem csak a Gigasetnek kell azzal a problémával megküzdenie, hogy a Xiaomi úgy tarolja le az olcsóbb kategóriát, hogy esélyt sem ad másoknak. Szóval a hazai forgalmazónak jó sokat kell küzdenie azért, hogy valami korrekt árat ki tudjon kalkulálni és piacra léphessen itthon is. A GS185-nél ez konkrétan egy 40 lepedős árat jelent, ami még mindig több, mint a Xiaomi olcsóbb cuccai, de van élet a kínai márkák mellett is, már csak mindenféle adatszivárgási vélt, vagy valós aggodalmak miatt is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés