Hirdetés

Dension Compact BT - hallható, de nem látható

Hirdetés

Bevezető

Mindenki tudja, hogy kézből telefonálni tilos vezetés közben. És azt is mindenki tudja, hogy az új autók túlnyomó többségében ezt a problémát a gyártók már megoldják azzal, hogy van beépített Bluetooth a kocsikban. De a hazai autópark átlagéletkora 10 év felett van, az utakon futó járművek többségében még nincs ilyen megoldás, van viszont egy sereg módszer, amivel a telefonos kapcsolatot meg lehet oldani.

Dension Car Dock for Smartphone 2
[+]

A triviális headset-vonalon túllendülve vannak “okos” tartók, amelyekből igen nagy a merítés, a használhatatlanság határán egyensúlyozó kínai trágyakupacok mellett akadnak életképesebb alternatívák, mint amilyen az MPOW terméke volt, de az még mindig messze áll a jótól, de eljuthatunk akár odáig is, hogy ki lehet cserélni a komplett fejegységet egy olyanra, ami papíron mindent tud, aztán vagy igaz, vagy nem. És van a Densionnak az a megoldása, amit ezúton mutatnánk be, a Car Docknál eggyel komolyabb ugyan, de a lényege inkább az, hogy láthatatlan, mert a kesztyűtartóban ücsörög és onnan intézi a dolgokat.


[+]

A Dension magyar cég. Ehhez képest nem a hazai az elsődleges piacuk, mostanában Norvégiában érnek el jelentős sikereket DAB-képes kiegészítőkkel, mivel a skandináv országban lekapcsolták az FM-sávot és még az új autókban is alig-alig van DAB fejegység. De ettől még a Car Dock is megvan a kínálatban, a Compact BT pedig több verzióban is létezik, lévén alapvetően ez a “gateway” kategória legolcsóbb darabja, az ennél komolyabb dobozkák már rengeteg féle audiós igényt igyekeznek különböző csatlakozókkal és szabványokkal kiegészíteni, az autós kihangosítás alapvető feladatait viszont a Compact BT is röhögve megoldja. 30 ezer forintos ára azért nem mondható filléresnek, de lesznek olyanok, akik azt mondják, hogy igen, nekik pont erre van szükségük, mert egyszerű, kicsi, nem látszik és optimális esetben minőségi problémákra sem kell számítani. A mi esetünk nem volt optimális, de ez távolról sem a Dension hibája, ahogyan azt majd látni fogjuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

  • MPOW 3in1 autós kihangosító teszt

    A Dension Car Dock roppant életképes megoldás volt olyan, régebbi autókba, amelyekben nincs kihangosító. Az MPOW terméke ugyanezt a funkciót hivatott betölteni - olcsóbban.

Hirdetés