Asztali zeneállványok tesztje

Hirdetés

Sony Ericsson MDS-70

Utolsó termékünk egész más szintet képvisel, mint az eddig bemutatott példányok, beleértve az MDS-60-at is. Az MDS-70 ugyanis egy home audio system, magyarul házi audiorendszer, tehát abszolút nem hordozható, hangminőségben és szolgáltatásokban viszont túlmutat mindenen, amire egy mobiltelefonos hangszórónál gondolhatunk.

Sony Ericsson MDS-70
Két részből áll...

Maga az egység két részből áll: a Fast Portos csatlakozóval, hangerőszabályzó, funkcióváltó gombbal, ledekkel és csatlakozókkal ellátott hangszóróból, valamint a mélynyomóból, melyen a bekapcsológomb is található. A hangszórópár effektív teljesítménye 2 x 5 watt, a mélynyomóé pedig 15 watt, de ennek a méretnél megfizetjük az árát. A két rész különálló, a hangszóró oldalról nézve egy háromszöget, a mélynyomó egy egyenlőszárú trapézt formáz, előbbi mérete 205 x 53 x 88 milliméter, tömege pedig 400 gramm, de a mélynyomó ennél jóval nagyobb, hiszen kiterjedése 218 x 74 x 131 milliméter, tömege pedig 1300 gramm, tehát az egész cucc kábelestül közel két kilogrammot nyom. A hangszórós rész a szürke színével, fém borításával és tükrös oldallapjaival egyébként nagyon jól néz ki, az asztal ékköve lehet, a mélyláda viszont olyan, mint egy mélyláda, tehát a széptől elég távol áll. Igazság szerint nem tudom, hogy miért ilyen kialakítást kapott az MDS-70, a koncepció nyilván az volt, hogy a dokkolós hangszóró az asztalra kerül, a mélynyomót meg eldugjuk valahova (mivel a mély hangnál nem igazán érezzük, hogy honnan jön), de ha ezt nem tudjuk megvalósítani, akkor annyit tehetünk, hogy egymásra rakjuk őket: az összkép így sem az igazi, de jobb, mintha külön lennének.

Sony Ericsson MDS-70
...de összerakhatjuk.

A cucchoz kapunk egy gombelemről üzemelő távirányítót is. Ezzel sajnos nem tudjuk megállítani a zenét és számot sem válthatunk, de a hangerőt, a basszus és a magas hangok erősségét állíthatjuk, benyomhatjuk a surround hangzást, továbbá van rajta egy EQ off gomb is, aminek a funkciója szintén nem tiszta, mivel EQ on gomb nincs. Hátul két csatlakozó is van, az egyikbe az FM-rádió antennáját (egy sima fehér drót) köthetjük be, amit nem biztos, hogy szükséges lesz használnunk, mivel az egységben magában is van FM-antenna, de ha az kevésnek bizonyul, kiegészíthetjük a kábellel, ami okos dolog. A másik csatlakozó a vonalbemeneté, a hangszóróhoz ugyanis kapunk egy 3,5 milliméteres jack-kábelt is, tehát gyakorlatilag bármilyen eszközt ráköthetünk. A vonalbemenet és a Fast Port csatlakozó között a funkcióváltó gombbal tudunk ugrálni, ilyen a távirányítón is van. Azt talán említenem sem kell, hogy az MDS-70 tölti a rákötött Sony Ericsson készülékeket.

Sony Ericsson MDS-70
Fémből van, a felület szálcsiszolt.

A hangminőség döbbenetesen jó, az átlagos PC-s hangfalakat simán lenyomja, a hangok teltek, a maximális hangerő nagy, de persze akkor is nagyon kellemes élményt kapunk, ha letekerjük a volumét, ami számomra nagyon fontos, mert a minőséget szeretem, de az üvöltő zenét nem. A hangminőségnek viszont a hordozhatóság az ára, a hangszórószett doboza 25 x 25 x 20 centiméteres, tehát nem nagyon fogjuk hurcolni, ha nem muszáj. A kialakítás is furcsa, nem tiszta, hogy a mélyláda miért nem dizájnosabb, az elhelyezés így problémás lehet, de ha egyszer megtaláltuk a helyét, akkor tényleg élvezni fogjuk a hangszóró által nyújtott minőséget. Ráadásul mindezért 15000 forintot kell fizetnünk, ami a 7-8000 forintos hordozható műanyaghangszórókat figyelembe véve elég csekély összeg ezért a minőségért. Ez a cucc egy egyszerű hangszóróként is megállná a helyét, a Sony Ericsson csatlakozó gyakorlatilag csak egy plusz, ami még vonzóbbá teszi.

Sony Ericsson MDS-70

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés