Asztali zeneállványok tesztje

Összegzés

Mivel összehasonlító tesztről van szó, nem maradhat el a táblázat sem, melyben összehasonlítjuk a tesztben szereplő kiegészítőket:

Hangfal Nokia MD-9 Sams. ASP800 SE MS410 SE MDS-60 SE MDS-70
Méret (milliméter) 42 x 67 x 67 45 x 45 x 40 (hangszórónként) 38 x 37 x 11 30 x 120 x 205 205 x 53 x 88 (hangfal)
218 x 74 x 131 (mélyláda)
Tömeg (gramm) 90 134 55,6 431 400 (hangfal)
1300 (mélylá.)
Teljesítmény 0,63 W 2 x 1,2 W ? 2 x 2 W 2 x 5 + 15 W
Csatlakozó 3,5/2,5 mm jack egyedi Samsung SE Fast Port SE Fast Port SE Fast Port
3,5 mm jack
FM-antenna van nincs van van van
Áramellátás 2 x AAA telefon telefon hálózat/4 x AA hálózat
Hordozható? igen igen igen igen nem
Telefonálásra használható? nem nem nem nem nem
Extrák - - - - távirányító
Ár 6500 forint 4000 forint 8000 forint 7500 forint 15000 forint

A Nokia MD-9 nem tűnik különösebben vonzó vételnek. Mindenképp pozitívum vele kapcsolatban, hogy szabványos csatlakozója van, tehát nem csak a gyártó telefonjaival használható, viszont a vesztét is ez okozza, hiszen hasonló kialakítású és minőségi megoldások más, nem mobilos gyártók palettáján is fellelhetők, csak sokkal olcsóbban. Ennél a modellnél gyakorlatilag nem fogjuk előnyét érezni annak, hogy a Nokia gyártja, egyedül annyiból jó, hogy a külső passzolhat XpressMusic telefonunkhoz.

Rétegeszköz, de annak kiváló a Samsung ASP800. Bruttó 4000 forintos árával a mezőny legolcsóbb hangfala, amire kitalálták, arra pedig tökéletesen jó: ki tudja hangosítani az egyedi Samsung csatlakozóval ellátott mobiltelefonokon szóló zenét. Ráadásul mindezt kellemes minőségben teszi, nekem épp ezért nagyon tetszett.

A Sony Ericsson MS410-ről ugyanazt tudom elmondani, amit a Nokia kiegészítőjéről: nem rossz cucc, csak drága. Az MD-9-nél viszont jobb vételnek tűnik, mert bár ára hasonló szinten mozog (bruttó 8000 forint), sokkal hordozhatóbb (mivel kisebb), nem kell elemet raknunk bele a működéshez, Fast Port csatlakozójának köszönhetően pedig minden Sony Ericsson készüléket képes kihangosítani — mivel a gyártóra nem jellemző, hogy minden készülékére rak szabványos fülhallgató kimenetet. Plecsnit az ára miatt ő sem kap.

A mezőny egyik legkellemesebb meglepetése viszont a Sony Ericsson MDS-60, mely az előző három kiegészítőnél sokkal, de sokkal jobban szól, ráadásul többfunkciós: igény esetén lehet hordozni is, de a hálózati áramellátás lehetőségének köszönhetően asztalra is helyezhetjük, ahol a szép dizájnnak köszönhetően egyrészt jól fog mutatni, másrészt készülékünk töltőbölcsőjeként is fog funkcionálni. Kissé vicces, hogy annyiba kerül, mint a Nokia kevesebb szolgáltatást nyújtó, gyengébb minőségű modellje, az MS410-nél pedig olcsóbb is, de ennek az az oka, hogy kifutó modell. Bruttó 7500 forintért mindenképp ajánlott a Sony Ericsson készülékek tulajdonosainak.

A legdöbbenetesebb cucc mégsem az MDS-60, hanem annak bátyja, a Sony Ericsson MDS-70. Egy kicsit furcsa kialakítású, de kiváló minőségű hangszóróról van szó, mely bár nem rendelkezik a mobilitás előnyeivel, hangminőségének, szabványos csatlakozójának és extráinak (távirányító, FM-antenna) köszönhetően sima hangfalként is megállja a helyét, de a Sony Ericsson mivoltának (és a Fast Port csatlakozónak) köszönhetően a japán-svéd készülékek tulajdonosai még többet profitálhatnak belőle, hiszen töltőbölcsőként is használható. Ha a mélynyomót el tudjuk rejteni, a fémből készült, ezüstös színben pompázó hangszórós rész szép dísze lehet irodai vagy otthoni asztalunknak is — ezek után remélem senki nem csodálkozik azon, hogy ez is megkapja az ajánlott címkét.

Sony Ericsson MDS-60
Sony Ericsson MDS-70
Samsung ASP800

Bocha

A Nokia MD-9-et, a Samsung ASP800-at, a Sony Ericsson MDS-60-at és MDS-70-et a www.speedshop.hu biztosította. Vásárláshoz kérem, kattintson ide!

A cikk elkészítésében a T-Mobile mobilinternet volt segítségünkre.

Azóta történt

Hirdetés