Asztali zeneállványok tesztje

Hirdetés

Samsung ASP800

Második versenyzőnk egyenesen Koreából érkezett, gyártója az ottani legnagyobb vállalat, tehát a Samsung. Igazi rétegeszközről van szó, csatlakozója ugyanis az előző oldalon bemutatott Nokia hangszóróval ellentétben nem szabványos, hanem egyedi: az ASP800 a legújabb Samsung csatlakozóval van ellátva. Ez azt jelenti, hogy az egy-két évvel ezelőtti készülékekkel (többek között az i900 Omniával vagy az U900 Soullal) tökéletesen használható. Mivel az ilyen csatlakozóval ellátott készülékek többsége szabványos fülhallgató kimenettel nem rendelkezik, az aprócska hangszórók nagyon jó szolgálatot tehetnek az ilyen készülékek tulajdonosainak — akik egy újabb modell vásárlásával sajnos a hangszórót is kidobhatják majd a kukába, de az élet már csak ilyen.

Samsung ASP800

Az ASP800 két kicsi, fehér hangszóróból áll, melyek az áramot a mobiltelefonból kapják. Fotózni színük miatt szinte lehetetlen őket, de egyébként kifejezetten tetszetősek, a hangszórórács és a hátlap fekete, a többi rész fehér, felülre került egy-egy ezüstös Samsung felirat is — maguk a kis kockák egyébként 45 x 45 x 40 milliméteresek, tömegükről hivatalos adat nincs, a konyhai mérlegemen 134 grammot nyomtak együtt, kábellel. A kialakítással kapcsolatban egyedül az furcsa, hogy nincs rájuk írva, hogy melyik a jobb és melyik a baloldali hangszóró. Ó, majd elfelejtettem: mindkét dobozocska gumírozott talpakon áll, tehát kicsit lejtős felületekre is rárakhatjuk őket.

Samsung ASP800
A kábelt véletlenül levágtuk, de csak egy kép erejéig.

A hangszórók teljesítménye darabonként 1,2 watt, az MD-9-nél tehát elvileg négyszer erőteljesebb ez a szett. A frekvenciatartomány is nagyobb, elvileg egy átlagos fülhallgatóéval megegyező (20 Hz - 20 kHz). Tény ami tény, az ASP800 jobban is szól, mint az előző oldalon bemutatott darab, aminek fényében a mikroelemek szükségessége ingoványos talajra kerül. Csodát persze ettől a hangszórótól sem szabad várni, ez arra jó, hogy az irodában a telefon hangszórójáénál lényegesen jobb minőségben hallgassunk zenét, de egy házibulin nyilván kevés lesz ez a 2,4 watt. Komoly gond az ASP800-zal, hogy nincs benne FM-antenna — ettől függetlenül tudunk vele rádiót hallgatni, de mivel ilyenkor a nagyjából 35 centiméteres kábel lesz az antenna, nem számíthatunk túl jó minőségre, nálam elég sok rádióadó egyszerűen be sem jött.

Samsung ASP800
Nehéz fotózni.

Az ASP800 ettől függetlenül ajánlott azoknak, akik egyedi csatlakozóval ellátott Samsung készülékkel rendelkeznek. Ára nagyon visszafogott, 4000 forintot kell érte az asztalra tennünk, ennyit úgy gondolom, hogy megér.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Hirdetés