Asztali zeneállványok tesztje

Hirdetés

Előszó

Már évek óta tervezem, hogy írok egy cikket a mobiltelefonokhoz készített asztali zeneállványokról. Fogalmam sincs, hogy miért érdekel ennyire a téma, ahogy azt sem tudom, hogy miért csak pont most jött össze a dolog, de mindezektől függetlenül nagyon örülök. Történt ugyanis, hogy írtam a Speedshopnak, hogy legyenek kedvesek, és adjanak pár zeneállványt, mire mondták, hogy jó. Némileg mondjuk félreértették a dolgot, ők ugyanis autós kihangosítókra gondoltak, de szerencsére sikerült tisztáznunk a dolgot, minek következtében az általam oly' nagyon várt teszt is megszülethetett — remélem, hogy ennek nem csak én örülök!

speaker dolls
Mobil hangfal?

Napjaikban gyakorlatilag alig jelenik meg olyan mobiltelefon, amelyik nem képes az MP3 formátumú fájlok lejátszására, magyarán majdnem mindegyik alkalmas zenelejátszásra. Persze csak papíron, mert a népszerű fájlformátum támogatásán egy telefonnak kívül kritériumnak is meg kell felelnie ahhoz, hogy gyakorlatilag is alkalmas legyen zenelejátszásra. Nyilván nem árt, ha a memória nagy vagy bővíthető, ezen kívül kell egy olyan lejátszószoftver, mely a háttérben is fut, továbbá nem árt, ha egy normális fülhallgatót is rá tudunk kötni a készülékre — ez ideális esetben egy szabványos fülhallgató kimenetet feltételezne, de sok modellnél előfordul, hogy bár a csatlakozó egyedi, az abba illeszkedő gyári fülhallgató megugorja a minőségbeli mércét. Ettől függetlenül bátran kijelenthetjük, hogy nagyon sok zenelejátszásra tökéletesen alkalmas telefon van, aminek megfelelően rengeteg ember használja mobilját efféle multimédiás célokra.

A történt azonban nem áll meg fülhallgatóknál és az MP3-nál... a jó minőségű kihangosítás iránti igény létezése több, mint egyértelmű, elég ugyanis, ha estefelé végigmegyünk Budapest belvárosában, esetleg megkockáztatjuk, hogy felszállunk valamelyik éjszakai buszra: részeg fiatalok egymással versenyezve hallgatják telefonjaikon tárolt zenéiket. Persze ezen a sarkos példán túl is lenne igény kihangosításra: egy zeneállvány hasznos lehet egyes munkahelyeken, irodákban, esetleg a hálószobában az ágy mellett, hogy az esténként esedékes olvasást kellemes háttérzenével kísérve ejthessük meg. Ráadásul még nem is beszéltünk az FM-rádiózásról: milyen szép is lenne, ha a hangszóró antennaként is funkcionálna, miközben esetleg töltené is a készülékünket. Várjunk csak... ez nem vízió, évek óta nem az. Ilyen eszközök ugyanis már régóta léteznek, mi pedig most jól bemutatjuk őket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés