Hirdetés

2018. december 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Allview X4 Soul Vision - ki mint vetít, úgy arat

Elvileg akár 200 hüvelykes felületet is be tud világítani az Allview phablet tetején lévő aprócska projektor, de a valóság mást mutat. Mire elég egy farzsebbe csúsztatható vetítőgép?

Hirdetés

Bevezető, külső

Nyolcmagos MediaTek rendszerchip, Full HD kijelző, 3/32 GB-os belső tároló, sztenderd 13 megapixeles kamera és 4000 mAh kapacitású akkumulátor. Ezt a konfigurációt rengeteg kínai gyártó kínálja akár 120-150 eurós okostelefonba csomagolva, mai tesztünk alanya azonban ezek mellett a paraméterek mellett kerül ennél jóval többe, 400 euróba, itthon nagyságrendileg 130 000 forintba. A tekintélyes összegért pedig egy nagy extrával többet kínál azoknál: a tetején lévő 720p lézerprojektor elvileg akár 200"-os képet is meg tud jeleníteni. Ebből már talán egyértelmű, hogy ennél a modellnél a vetítési minőségen áll vagy bukik minden.

Alig bumfordibb, mint egy hagyományos phablet...
Alig bumfordibb, mint egy hagyományos phablet... [+]

Aki a beépített projektor kapcsán hatalmas hűtőrácsokat, zajos ventilátort és óriási lencsét vizionál, az valószínűleg meglepődik majd azon, hogy az Allview mobilja alig nagyobb és vastagabb, mint bármilyen phablet, még a 200 grammos tömeg is elfogadható kompromisszum. A 16:9-es képarány és az alul-felül masszív káva ma már múltidézőnek tűnik, vigasztaljon mindenkit, hogy kiváló az összeszerelési minőség, a fém és üveg kombinációjából álló anyaghasználat szintén remek, a formája pedig ergonomikus, egyedül a hátlapi ujjlenyomat-olvasó van kicsit alacsonyan.

...nem is sokkal vastagabb, mint egy Galaxy Note8
...nem is sokkal vastagabb, mint egy Galaxy Note8 [+]

Jelentős a kamerapúp, így asztalon nem kicsit billeg a kütyü. Alulra került a microUSB csatlakozó, a 3,5 milliméteres jack és a mono hangszóró, felül értelemszerűen a kivetítő kapott helyet. Bal doldalról húzhatjuk ki a műanyag keretű SIM-fiókot, ahova egy microSIM-et és egy nanoSIM-et vagy microSD-t helyezhetünk el. Jobb oldalra jutott minden nyomógomb, nem nehéz összekeverni ezeket, hiszen szeparáltak a hangerőszabályzók, méretük megegyezik, felületük alig tér el, sötétben tapogatózáshoz kelleni fog némi rutin.

Nem nehéz kitalálni, hogy melyik funkcióval akarják eladni
Nem nehéz kitalálni, hogy melyik funkcióval akarják eladni [+]

Bőséges a tartozékkínálat, a méretes dobozban van átlátszó, műanyag tok, kijelzővédő fólia, in-ear headset különböző méretű szilikon gumiharangokkal, továbbá microUSB kábel, hagyományos töltőfej és végül, de nem utolsó sorban egy műanyag támaszték a projektoros használathoz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.