Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz s4tch #4112 üzenetére

    A Roon az nem egy DLNA szerver.

    Más logikára épül.

    Több netes adatbázisból húzza be az adatokat és ezek alapján dolgozza föl (TAG-eli) a helyi zenei állományokat, amiket utána egymásnak is megfeleltet, pl. ha az egyik Diana Krall album bőgőse, vagy dobosa másik meglévő albumon is szerepel, akkor könnyen lehet navigálni egyik albumról a másikra. Több nézetet és kombinációt gyárilag tartalmazó felületet csinál automatikusan, amit utána egyedileg tovább lehet TAG-elni. Amiket nem tudptt beazonosítani, azokat meg lehet a felületről manuálisan TAG-elni, nem kell hozzá másik program, másik PC-n, stb.

    Ilyet még nem nagyon tapasztaltam egyik DLNA szervernél sem. Természetesen azt is látom, hogy erre sincs mindenkinek szüksége.

    Az ára valahol olyan szolgáltatás/szoftver felár, amit pl. egy Synology NAS esetében is kifizetsz a szoftver frissen tartásáért, fejlesztéséért, új funkciókért és a támogatásért. Csak a Roon (eddig) még nem árult vasat, hanem a szoftverrel - a lényeggel - kezdték.

    Az megint egy következő kérdés, hogy ez az ár mennyire prémium, mennyire magas a szolgáltatásért cserébe. Szerintem nem az. Az éves licensz egész elfogadható - számomra. (Pl. van olyan szakmai kamarai tagdíjam, ami ennek kb. harmada, kötelező fizetnem és kb. semmit nem kapok érte..)

    Amúgy van 14 napos kipróbálási időszak, ha van hozzá való vasad, akkor próbáld ki, nyomogasd pár napig és meglátod, hogy tetszik-e vagy nem. Én már kipróbáltam, tetszett, de akkoriban még úgy döntöttem, hogy nem kell ez még nekem.

    Azóta változtak a dolgok, változott az otthoni felállás, volt fejlesztés és most kb. ott vagyok, hogy jöhetnek a fizetős programok, mert saját kútfőből szoftveresen már nem igazán tudok előrébb lépni.

    Ha a vasat is ismét összeraktam alá, és befizettem a licenszet, akkor majd jövök a tapasztalatokkal. :D

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák