- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz Cool Face #3350 üzenetére
Voyage MuBox a Real-Time (RT) kernel miatt jobb hangú, a Volumio-nak meg van jó webes felülete és van benne "gyárilag" Spotify (Premium) kliens, bár nagyon fapados. Voyage MuBox stabilabb, mint a Volumio.
Airplay-t nem használok, inkább DLNA/UPnP ami most megy nálam.
Konyhában van otthon egy ChromeCast Audiom (CCA), azon megy a Spotify is, meg DLNA-s eszközként is látszik, így lehet rá streamelni otthon mindent. SMSL-nek van több bemenete is, pl. CCA-nak van optikai kimenete a jack aljzat végén.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
-
Patice
Topikgazda
válasz Ereshkigal #3349 üzenetére
Jééé...
SONORE copmuter audio. Ezek is mit használnak --> kockát!! Csak ők úgy hívják, hogy 'Sonicorbiter SE'
-
Dorian
félisten
Sziasztok, Valakihez el tudnék menni akinek van Rabsb. Pi és megmutatja a működését, kezelőfelületét ilyesmi? Gondolom negyed óránál nem venne többet igénybe a dolog. Kicsit tartok tőle, h nem igazán ergonomikus (számomra), nagyon megszoktam a drag&drop playlistbe húszkodást.
Ok, nem egy nagy összeg megvenni, de ha lehet elkerülném, h megveszem, aztán megy a fiókba.
Másik kérdés a hangja, h egyáltalán tudja-e azt hozni, mint a laptopom USB kimenete.
Most 100-200 ezret nem szánok ilyesmire (zene-PC) de nagyon unom már, hogy zenehallgatás mellett nem tudok a kanapén laptopozni.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Patice
Topikgazda
Igen, tavaly karácsony óta használom otthon (a konyhában). Ismerősöm hozta Németországból. Mo.-on csak a videót is tudó változatát lehet kapni az eMag-on, aminek csak HDMI kimenete van. Az Audio változatnak viszont optikával kiegészített jack aljzata van, így analóg + digitális kimenet adott és egész jól szól (24/96-ig bírja, 24/192-vel néha már beakad - ezt hivatalosan nem is támogatja még).
Elég jó dolog szerintem is általános zenehallgatáshoz, mivel egyre több eszköz, mobil, böngésző, stb. támogatja. Otthoni hálózatban DLNA renderer-ként látszik, így küldhető rá zene sokféle forrásból.
(#3358) Dorian:
Nocsak, melyiket szeretnéd megvenni? (Jól emlékszem, most már van NAS-od is, ugye?)
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
Az audio valtozatot neztem, az a bajom, hogy az erositon csak 2 optikai bemenetem van ami mar foglalt... foleg spotify-ra hasznalnam en is, milyen minosege van az analog kimeneten? Ezek szerint nemetorszagban lehet kapni?
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Ereshkigal
őstag
Napok óta nem megy a Voyage Linux oldala. Valaki meg tudná mondani, CuBox-i-re melyik a legújabb verzió? Leszedném akkor máshonnan.
-
Patice
Topikgazda
Amelyik alkalmazás támogatja, azzal lehet a hangerőt is szabályozni. Pl. Androidos/iOS-es Spotify kliens pont ilyen.
(#3362) Ereshkigal:
Előfordul gyakran sajnos. Voyage Linux-ot vagy Voyage MuBox-ot akarsz felrakni?
-
Patice
Topikgazda
Igen, erre voltam kíváncsi, hogy Pi3, vagy Pi2, vagy még korábbi változat.
A kezelőfelületet illetően: neked most hogy van a fejedben ez az egész? Mert én a Cubox-ot headless, tehát GUI nélkül használom, mert telefonról vezérlem MPDroid-dal.
Ha laptopról akarod vezérelni az MPD-t (Voyage MuBox), akkor talán a Cantata lehet jó választás.
Másik opció, hogy Volumio-t raksz az SD kártyára és annak van webes felülete, azaz böngészőn keresztül tudod vezérelni.A zenék hozzáadása nem drag & drop lesz, hanem az adatbázisba "beszkennelt" zenei könyvtáradból kell kiválasztanod a megfelelő albumot/számot és azt kell majd hozzáadnod a lejátszási listához. És remélem a zenei könyvtárad már a NAS-on várja, hogy "beszkenneljék".
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Már nem osztott.
Más: Korábban próbálgattam a saját tápellátással nem rendelkező xmos panelemet több androidos tablettel is. Nexus 7 2012-13, Samsung akármi, de nem szólt valami acélosan. Nem rég rákötöttem a Nexus 7 2013-ra a denon dac-m usb-n és baromi jól szólt. Ahogy csatlakoztattam minden mahinálás nélkül váltott a külső dac-ra a zene. Nem hallgattam sokat, mert éppen eladni vittem, de van benne potenciál.
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Dorian
félisten
És ha wifit használok az nem megoldás?
Ill. valaki írta, h nem minden DAC-kal problémás. Mondjuk ezért kell kipróbálnom egyet bevásárlás előtt.
-
Patice
Topikgazda
Ezen vajon elfut az MPD?
Debian már van hozzá.
És egy még minimalistább változat: NanoPi Neo = az abszolút minimum hardver egy USB-s DAC-hoz.
-
Polllen
nagyúr
válasz Ereshkigal #3374 üzenetére
Nem olyan rossz az a quad-core. Viszont a kész disztró kényelme nekem megéri azt a pár ezer forint különbséget egy pi-hez képest. Néha azokkal is mókolni kell.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz Ereshkigal #3376 üzenetére
Köszi!
Szerintem nem kell sokat várni és lesz rájuk pár használható alap OS.
Én arra gondoltam, hogy az elsőnek linkelt nagyobb tesót (több csatlakozóval) házasítom egy USB-s nano WiFi adapterrel és kész is a hardveres alap egy ChromeCast Audio klónhoz (hálózati végponthoz) kb. fele akkora összegből, mint amennyibe egy CCA kerül.
Sőt, ha kábelezem, akkor van egy videós CC-m is (mivel van rajta HDMI).
Beszippantott most ez a hálózatos audio lejátszásos világ.
-
Polllen
nagyúr
Chromecast, airplay vagy streaming oldalak még nincsenek lefedve vele. Azért csak majdnem.
Amúgy most megnézem a szállítási feltételeket, 5 USD a normál, 12 USD a TNT express Fejér megyébe. Még azzal sem vészes. 8k alatt még nem láttam rpi 3-t.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz Polllen #3380 üzenetére
MPD mellé fel lehet rakni PPA-ból az upmpdcli-t, amivel dlna renderert lehet faragni egy ilyen kütyüből. Szerver gépre csak fel kell rakni egy BubbleUPnP-t, meg MinimServert és kész is az otthoni DIY multiroom.
-
Franklin89
csendes tag
válasz schferenc77 #3337 üzenetére
Köszi az infót. Nekem úgy alakult, hogy csak szeptemberben tudom majd megrendelni, addig leglalább jut időm MPD-vel ismerkedni (egyelőre a megfelelő kliens(ek) kiválasztásánál elakadtam).
-
Patice
Topikgazda
Folytatva a kutakodást, külföldi fórumok olvasását hálózati audio lejátszás témában mit találtam:
Installation of HQ Player NAA on a Cubox-i
Az első hsz.-ben a leírásban a link érdekes, de ki lehetettt bogarászni belőle a működőt a Cubox-i image-hez.
Ezzel elméletileg kapunk a kockából egy HQPlayerhez (by Signalyst) jó "hálózati audio adaptert" (Network Audio Adapter = NAA).
Hogy ez mire jó?
A HQPlayer többféle szűrőt (pl. delta-szigma moduláció, választható dithering, zajszűrés, szoba-EQ!) alkalmazó lejátszó program, ami akár MP3-ból is DSD-t csinál "on-the-fly" és így levéve a konverzió számításigényességét a külső DSD-s DAC-ok válláról - elméletileg - jobb hangminőséget ígér - 119€-ért/gép.
A HQPlayer alá kell olyan bika gép, ami elbírja ezeket a szűrőket - ilyeneket épít pl. Fapaci (Luxor SL Média PC), vagy Menyus (Le Présance Audiophile PC), akik ismerősek lehetnek az AVX fórumok olvasóinak. Mindketten használják Paul Pang megoldásait.
Szóval ezzel a lejátszóval meg lehet csinálni a "duál-PC-s" trükköt, amikor is a konverziót elintézi a nagy gép és innen csak egy LAN kábel kell a kistesóig, ami így izolálva van a zavaró folyamatoktól és csak az anyag kiküldése a feladata. (A másik megoldást a JRiver jelenti - szintén nem ingyen.)
A HQ Player integrálható pl. Roon, vagy muso alá is.
Még nem próbáltam ki, de hamarosan sort kerítek rá (pl. Win10 HTPC + Foobar2000 + UPnP plugin --> kimeneti eszközként elméletileg látszani fog a kocka. Kíváncsi leszek, hogy Synology Audio Station is fogje-e látni, vagy BubbleUPnP).
De ha untatlak benneteket ezzel a sok f***ággal, akkor szóljatok...
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Nnna, újra tábla
- Szóval van jelenleg a RPi3 helyett más ajánlható olcsó lejátszó, vagy egyértelműen azt vegyem és kész?
- Webes böngészős felületről vezérlés megfelel (kénytelen vagyok tudomásul venni, hogy drag & drop-ról le kell mondjak), ez esetben a Volumio-t használva van neki bármi hangi hátránya más lejátszókhoz képest?
- A zene könyvtár a NAS-on van, remélem az nem probléma, ha nem taggelt, sttb, hanem csak "ahogy letöltöttem" állapotban van könyvtárakban? Teljesen biztos, hogy nem fogok pöcsölni külön a fájlok taggelésével vagy ilyesmi. Ha ebbe a könyvtárba időközben kerülnek bele újabb zenék, akkor mindig újra kell majd scannelni?
- Honnan rendeljem meg jó áron? Házzal, táppal együtt szeretném, nem pedig külön levadászni ezeket.
Ezeket találtam: 1. bolt 2. boltKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dunkel
őstag
-
Patice
Topikgazda
Mondjuk úgy, hogy az RPi3-mal nem lősz mellé. Nem a legolcsóbb, de a támogatottsága miatt szerintem megéri a többletet.
Az olcsóbb lapok jók lehetnek, de csak "advanced user"-nek, te meg még nem ez a kategória vagy ebből a szempontból.
Volumio kezdésnek jó lesz, de hogy a mostani 2-es release mennyire stabil RPi-n azt nem tudom. Régebbi .img-el valószínűleg stabilabb. Aztán ha ráéreztél erre az egészre, akkor jöhetnek a további disztrók. --> Vegyél
Zenék Tag-elése hacsak nem teljesen elb***tt, akkor nem gond, bár nagyon sok szar TAG-elést látok, így én minden egyes albumot, számot TAG-elek kézzel. De ez már csak az én hülyeségem.
Igen, ha új elem kerül a könyvtárba, akkor nyomsz majd egy "refresh database-t", de ha jól rémlik a frissítés automatikussá is tehető, ami egy új elem bekerülés hatására nyomja is a frissítést, csak nem tudom, hogy ez mennyire működik megbízhatóan. Nálam nagyon nem ment, de nekem Cubox-i-m van.
Rendelés esetén én a MálnaPC-től venném, mert elméletileg ők "eredeti" RPi-t forgalmaznak. OK, hogy többe kerül náluk, de ők a hivatalos disztribútorok, garival, jótállással, stb. Ennyit nekem megérne.
(#3388) dgyuri0123:
A LAN-nal csak az USB-LAN problémák miatt van előítéleted, vagy úgy általában is?
(#3390) dunkel:
Miért lenne gyengébb hangja?
-
nagyúr
"ha jól rémlik a frissítés automatikussá is tehető, ami egy új elem bekerülés hatására nyomja is a frissítést"
Ezt hogy lehet aktiválni? Most nem tudom megnézni a menüt, de én eddig nem vettem észre ilyen lehetőséget. Bár nem nagy dolog, mert tényleg csak egy kattintás az adatbázis-frissítés, és nem tart sokáig, de még jobb lenne, ha automatikusan működne.
-
Dorian
félisten
Azt hogyan kezeli, ha egy mappában vannak mondjuk a flac fájlok, a .cue fájl, és képek, albumborítók, ilyesmi? a flac és a cue miatt 2x teszi be az albumot? A képeket le akarja majd játszani és esetleg megakad ilyenkor?
Nyilvánvaló, hogy egy Rpi vagy kocka vagy hasonló nem ér fel egy dedikált audio PC hangjához, de én most(anában) nem szeretnék százezreket költeni ilyesmire. Elvárásom viszont, hogy a jelenlegi laptopom (Dell, i5, 8GB RAM, Win 10+Fidelizer ) hangját hozza (USB-s DAC-kal), így az felszabadulhatna.
-
Patice
Topikgazda
Én először egy régi laptopon próbáltam ki a Voyage MPD-t, aztán az RPi nálam is szóba került, de a LAN-USB probléma miatt fordultam más felé. Ekkor ruháztam be a kockára (kájó vétel volt, úgy érzem ).
A kockára elérhető zenei rendszerek már limitáltabbak, de a Voyage MPD kockás megfelelője a Voyage MuBox. Ezt felrakva anno egyből megvolt kb. ugyan az a szint, mint a lapossal és csak ezek után tettem fel a real-time kernelt.
És csak ezek után jött a Volumio, ami ugyan nem RT kerneles, de hangban közel volt az RT kerneles Voyage MuBox-hoz és volt webes felülete. Aztán Voyage MuBox tuning, meg kiegészítések után egész szép hangú lett. Nekem komolyabb hangú, mint a Volumio.
(#3396) liszi70:
Mivel a Volumio is MPD-t használ, ezért van hozzá mpd.conf fájl, amiben a beállítások tárolódnak. Ennek egy részét lehet a Volumio webes felületén állítani és elmenteni. Egy részüket meg nem.
Itt van egy szűz mpd.conf. Parancssorban megnyitva ilyesmi fogadna, csak itt-ott mások a sorok.
Ennek a 125. sorában van az opció, úgy lehet aktiválni, hogy kiveszed a kettős keresztet a sor elöl (angolul "comment out") és elmented. MPD restart után életbe lép a változtatás.
(#3397) Dorian:
A képek nem fogják zavarni, azt nem veszi fel az adatbázisba.
Cue fájlokat tudja kezelni. Webes felületen mutatja a fájlok kiterjesztését, ha jól emlékszem így tallózáskor csak a .cue fájl lesz a listában. Ha ezt adod hozzá a lejátszási listához, akkor a listában már az egész album lesz látható. Kb. ahogy Foobar-ban is.Szerintem az elvárásod fog teljesülni.
Nálam csak a Win10 + Fidelizer lépte le a Voyage MuBox hangját, de nem sokkal. Volumio sem marad el nagyságrendekkel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- TCL LCD és LED TV-k
- Autóhifi
- CPU léghűtés kibeszélő
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest