- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
Más:
Tegnap leszedtem a legfrissebb KODI-t, gondoltam jó lesz volumio-hoz win alól zenét megosztani, de nem látják egymást. Ez a volumio 2.0 ebből a szempontból elég macerás még.Viszont ha már ott volt, wasapi-n kicsit hallgattam zenét vele, nem szól rosszul, csak rideg a hangja.
Amúgy nem tudtok Windows alá valami szerver progit, zenét megosztani? Windows share kilőve.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Polllen
nagyúr
Köszi urak!
A volumioval továbbra sem kerek valami. Úgy tudtam csak megoldani, hogy telefonról airplay-el átküldöm a zenét. Mert a telefonom látja a kodi-t meg a minimet is.
-
Kékes525
félisten
Valamiért nem akar futni a package_20161024_Bughead_x64.zip (Bug head 7.71)
Nem kompatibilis a Windows 7 Pro 64bittel? Tudnátok egy linket adni, ami fut?
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
válasz Fandango #3510 üzenetére
Zene lejátszó. Sokak szerint jobb, mint a foobar2000. Az biztos, hogy sokkal puritánabb. Az 5-ös sorozat még kompatibilis a Windows7-el. Az nagyon jól szól, de hogy jobb e a foobarnál azt nem tudom.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Polllen
nagyúr
válasz Polllen #3506 üzenetére
Na fény derült minden turpisságra, csak utána kellett volna olvasnom. Egyrészt a volumio 2.0-ban jelenleg csak úgy működik az upnp ha egy kontroll app-pal ráküldik a zenét, nincs saját felület erre, csak NAS hozzáadásához.
Másrészről a comodo tűzfalam mindent forgalmat blokkolt, ami a pi-ről jött volna vissza.Ezt orvosolva foobar upnp controller-rel már szépen át lehet irányítani a zenét volumio-ra. Vagy minimserver/foobar2000/kodi média szerverről több mobil app-pal. Iphone-n az nplayer jött be.
Amúgy az okát nem tudom, de így streamelve a pi még tisztábban zenél. (De ez a javulás már nagyon kicsi.)
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Friss hírek a volumio.org-ról. Kali-ék bevállalták, hogy Európából is szállítanak ki, így a vámolást már nem kell fizetnie senkinek. Természetesen az ár így magasabb, de a kiszállítás olcsóbb.
Érdemes megnézni. Szimpatikus hozzáállás.
Viszont Mamboberry most nem kapható, gyorsan el is gondolkodtam egy Allo piano-n.
Valaki már tényleg bevállalhatna egy ilyen cuccot helyettem.
Cirka 42k-ból kijön egy allo táp, egy kali i2s relocker és egy piano. Csak arról semmi info, hogy milyen szintet képvisel. Mindenhol az írják, hogy very wow, such music, de azért vannak fenntartásaim, hogy egy 70-80k-s denon da 300 usb-hez képest mit tudnak. (Mamboberry-vel meg 50k...)"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Patice
Topikgazda
válasz Polllen #3515 üzenetére
Én bevállalom, de még gyűjtöm hozzá a pénzt.
Raspi úgy látszik lesz jövő héten, iFi iPower tápnak is már csak haza kell érnie.Aztán gyűjtök egy kis pénzt és jöhet az Allo Reclocker + DAC, talán addigra lesz Mamboberry LS készleten.
Amúgy ezt a hírt hol olvastad?
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Polllen
nagyúr
Volumio i2s relock fórumban írta Michelangelo. A webshop-ban már el is érhető ez az opció. Azt, hogy ezt miért nem ért meg egy blogbejegyzést, nem tudom.
A collybia oldalán (ők gyártják a mambo-t) lassan 1 hete kint van, hogy 10 nap múlva lesz elérhető úja. Azért venném ezt, mert jobbnak tartják volumio-n, mint a piano-t, igaz dupla is az ára. Ami még tetszene, az az iqaudio, de az meg tuti nem megy a relock-kal. Szóval a fejhallgató kimenetet feláldozom a hangminőség oltárán.
Honnan vettél iFi tápot? Én egyelőre csak az allo tápjára pályázom, de csak relock-kal. Nincs kedvem duplán fizetni postaköltséget.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
Mi zenélt az eseményen?
-
Tibiajax
nagyúr
sziasztok,
rendszerem htpc-forrásomba keresek végre egy jó hangkártyát. nem sokcsatorna kell, hanem normális, minél jobb minőségű kétcsatornás hang.
két jelöltem van, de meghallgatás nélkül baromi nehéz a döntés:
egyik az asus Essence STX II, másik a Juli@ XTE – ESI lenne.
mindegyik pci-e, van rajta minden kimenet és úgy, ahogy nekem kell, de fogalma sincs, melyiknek a hangja illene jobban bele a rendszerembe.
mögöttük egy primare i21 erősítő ill. b&w hangfalak lennének.ha valakinek van tapasztalata, gondolata, szívesen várom.
köszi! -
Smiley
addikt
válasz Tibiajax #3520 üzenetére
Ez nem lehet kerdes...szerintem egyertelmuen az ESi a nyero. Nekem egy Maya44e van, de nagyon szeretnek melle a masik gepembe egy Juli@ is, csak ugye nagyon ritkan adjak el ezeket, es szerintem nem veletlenul. En OSX alatt hasznalom, es nagyon jo hangja van mar a Maya-nak is.
[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Tibiajax #3522 üzenetére
Egy Primare i21-et ki kéne szolgálni, egy hozzá "méltó" Dac-al. 60-70 e Ft-os Dac-ok nem lesznek hangminőségben hozzáillők. Magasra tetted a lécet az erősítővel és ha nem muszáj, ne rontsd el egy közepes konverterrel. Szerintem. Csak jó tanács, nem kötözködés...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
-
Honkydoo
őstag
válasz Tibiajax #3520 üzenetére
Szia!
Nekem a Juli@-t ajánlották régebben. Végül nem vettem hangkártyát, de én azt venném.
Am szerintem is nézz át a DAC topicba, hátha tudnak mégis ajánlani neked ott valamit.[ Szerkesztve ]
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
Patice
Topikgazda
No, málna már van, gyorsan ki is próbáltam rajta a Volumio2-t és nekem még mindig lomha. Néha egész emberi sebességgel reagál a webes felület, néha meg nem frissül rendesen, stb. Szóval még eléggé bugos továbbra is. Ellenben már használhatóbb lejátszás ügyileg, talán stabilabb a lejátszás, mint pár hónapja.
BubbleUPnP-ből ráküldve a zenét szépen működik a stream is, a hangja középorientált, a mélyei elmaradnak a Voyage MuBox-tól, bár Raspin nem próbáltam még.
Tervezem, hogy eljátszadozom pár zenei rendszerrel, amit eddig találtam málnára (pl. Archphile, Max2Play, Moode, Mopidy, PiCorePlayer, PiMusicBox, RuneAudio, Voyage MuBox). És akkor a videó lejátszásra képes rendszereket, amikre UPnP-n küldhető zene is, azokat még nem is soroltam fel.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Nálam a webes felület nem bugzik, a stream viszont igen. Ha van dal a queue-ban és ráküldök stream-t, minden jó. Majd amikor megállítom, elkezdi lejátszani a queue-ban szereplő dalokat. Csak úgy... Szóval valóban béta még.
Voyage-ből nem találtam rpi3 image-t, uh nem próbáltam ki. Nálam rune vagy picore lesz a következő.
-
Tibiajax
nagyúr
dgyuri0123, detroitrw, Honkydoo köszi szépen, lassan én is hajlok arra, h letegyek a drága hangkártya-megoldásról és inkább usb->dac->erősítő fele vegyem az irányt. zajmentes eredményt akarok, és csak ez lehet az út szerintem is ehhez
-
detroitrw
addikt
válasz Tibiajax #3529 üzenetére
Az usb dac -ba is bőven van zaj, főleg ha a gép felől kapja a tápot
Nemrég cseréltem konfigot s az alaplapnak mindenféle hangzatos árnyékolós cucca van, nos a hangba meg is mutatkozik szépen (egy újabb függöny elhúzás effektus ért)ne a zajmentesség miatt vegyél dac-ot mert bőven átmegy usb-n is aminek "át kell"
csak arra figyelj szvsz hogy nagy valószínűséggel vakon veszel majd valamit ... tehát nem hetekig tesztelve a rendszeredbe így olyat választanék amit könnyen lehet tovább fejlesztenia hangzás szubjektív, ha teheted akkor próbálj ki cuccokat a saját rendszeredbe, akár sokkal drágábbat is mint amit esetleg szánsz a vásárolni kívánt cuccra (hogy lásd mennyi is van a rendszerbe)
ha pesti vagy akkor tuti sok cuccot kölcsön lehet kérni innen (ph) vagy akár az avx-ről ...sok sikert
(#3531) Honkydoo:
Nálam se volt előtte se a rendszer zajos, de néztem nagyot mikor egyből az jött le hogy bizonyos hangokért nem kell a fülem hegyezni hanem alapból ott van (s nem azért hallgattam, hogy akkor mennyit is változott a hangkép hanem csak úgy)
külső táposra is van hatása bár ott már csak egy lapos géppel tudtam összehasonlítani[ Szerkesztve ]
-
Honkydoo
őstag
válasz Tibiajax #3529 üzenetére
Azt a pénzt amit hangkártyára költenél, költheted akár egy használt DAC-ra is. Nekem is így lett Audio GD-m. Pontosabban nem teljesen így, mert engem egy másik új DAC-ról beszéltek le a DAC topicban lévő kollégák.
detroitrw:
A kolléga nem írta, hogy a lánc melyik pontján akar zajmentes eredményt. Nekem a DAC egyben van a fejhallgató erősítővel és a fejhallgató kimeneten nem tapasztaltam zajt. Az viszont igaz, hogy a PC-n lévő USB kimenet táp része zajos, de szerintem van olyan DAC amiben ezt lekezelik, van ahol viszont nekünk kell vele foglalkozni.
És igen, az a legjobb ha Tibiajax kolléga a saját fülével hallgatja meg először a kiszemeltet,[ Szerkesztve ]
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
Tibiajax
nagyúr
detroitrw, Honkydoo köszi
kezdek belehülyülni ebbe a zaj-témába, meg egyáltalán abba, melyik lesz a legjobb megoldás, h kiszedjem a a lehető legtisztábban a jelet a gépből.. gondolkozom, h nézni kellene majd valamilyen másik pc-tápot, amelyik kevésbé lehet zajos, vagy zajokkal terhelt, de melyik lehet vajon olyan
néztem egy komolyabb evga gold-ot, ami passzívan el tudná vinni a kis rendszert, rendesen túlméretezett hozzá, a kis corsair tápomnál nagy valószínűséggel jobb lennea dac úgy néz ki meg lesz, szóval ez a kérdésem eldőlt, már csak a jel legoptimálisabb kiszedése lesz a nagy feladat
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Tibiajax #3532 üzenetére
Szerintem meg egy "profi" táp árából vehetnél egy használt laptopot (akár újat) és "csinálhatnál" belőle dedikált zenelejátszót. Oprendszernek felrakhatsz bármit, ami szimpatikus.
De vehetsz "kockát", vagy "málnát", amik, sokak szerint kiváló eszközök zenére. De mindenképpen előrébb lennél, mintha reszelgetnéd a PC-det. Szerintem..."csak a zene van"
-
Patice
Topikgazda
válasz Tibiajax #3532 üzenetére
Ha alacsony zajú tápot akarsz PC-be, akkor HD Plex 250W HiFi CD-ATX paneltáp + külső lineáris táp (pl).
A külső lineáris táp persze lehet más is, szoktak hozzá használni Dell 19V-os adaptert is, állítólag azzal is jól szól.
De a paneltáp az nagyon ajánlott. Idővel tervezem én is a beszerzését.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz dgyuri0123 #3533 üzenetére
értem azt, amit írsz
de semmiképp sem akarok már külön playert, semmilyen formában. végigjártam az utamat mire ide eljutottam, h végül egy itx pc-nél állapodjak meg, ezt akarom egyedüli forrásnak. végigpróbáltam az évek alatt a jobb mediaplayereket, majd jött a htpc, aztán vissza megint a playerekhez, ismét a dune, popcorn majd oppo végigjárás, végül megint itt kötöttem ki
a lejátszó a kodi wasapi-val, tudom, h van ennél jobb megoldás zenére, jó kis fapados lejátszók, de nekem egy univerzális, win alatt működő rendszer kell, amivel szörfözgethetek kedvemre a kivetítőn az albumok között, de ha akarok, pillanat alatt elindíthatok egy kedvenc filmrészletet, amikor csak úgy eszembe jut.. erre pedig a madvr/wasapi-s kodi a legjobb most, abból kell kinyernem a legjobb jelet
nem a világ legtökéletesebb jelútját akarom elérni, csak azt, amit a kodi -> usb/spdif -> komolyabb kábel -> dac -> komolyabb kábel -> sztereo erősítő láncban kb ki lehet hozni -
Patice
Topikgazda
válasz Tibiajax #3536 üzenetére
Nem, dedikált VGA már necces.
Ez szvsz. csak integrált IGP-s megoldásokhoz jó.Ezért várom, hogy legyen olyan IGP, ami elég erős akár egy kis MadVR-hez is.
Amúgy már villantott az Intel ilyet a nagy Broadwell procikban (csak k. drágák). AMD oldalról meg még várjuk az integrált 4K képes IGP-t.
-
Polllen
nagyúr
válasz Tibiajax #3535 üzenetére
Azoknál a hangkártyáknál amiket kinéztél a külső hasonló áru dac nem nagyon fog jobban szólni ebből a szempontból, mert a belső hangkártya bentről, a külső dac meg a táp és usb-ről fogja összegyűjteni a zajt.
A különbség annyi, hogy egy dac-nál még próbálkozhatsz usb kábel és tápcserével, a belsőnél meg nem.
A keretet lődd be hangkártya/dac-ra és megmondjuk mit érdemes azért venni. Én a többséggel ellentétben nem vagyok a belső kártyák ellen, bizonyos keret esetén sokkal jobb, mivel nem az usb nyűgjeivel küszködik, hanem a belső zajjal, amire időtlen idők óta figyelnek, míg jobb usb transzport elérhető áron csak az új xmos panelek óta van. És ott sem mindegy, hogy honnan jön a táp.
[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Tibiajax #3536 üzenetére
beraknák->beraknék, természetesen
Polllen úgy néz ki, a dac eldőlt, egy Krell SBP-32X lesz, koax spdif transzferrel.
de csak januárban fog érkezni majd, addig elvagyok az átlagnál talán egy fokkal jobb alaplapival.. -
Polllen
nagyúr
válasz Tibiajax #3539 üzenetére
Ez messze nem egy liga az eredeti elképzeléseddel, de jó döntés!
Akkor már csak a transzportra és hozzá a kábelekre kell figyelned. Minimum egy smsl x-usb ajánlott hozzá. De még inkább egy saját tápellátású, pl. gustard.
Alaplapi spdif-t, ha van is rajta, felejtsd el.[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Kipróbáltam az rpi3-t powerbank-ről és a volumio-ban a mélyek igen csak szegényesek lettek, a hang viszont sokkal természetesebb... Ezen még dolgozniuk kell egy kicsit.
Fel is dobtam a moode player-t. Szerintem jobban szól, mint volumio, kiegyenlítettebb, helyére került a basszus. Bár a windows 10 + foobar "karcossága" kicsit hiányzik a rock zenéknél.
Spotify kliens nincs hozzá, airplay meg sem nyikkan (bár először volumio-n sem ment). Több beállítási lehetőség van, de alapvetően ugyanazt tudja.
Mostanában volumio-t is és most moode-t is úgy használom, hogy fut az asztali gépen egy dlna server (foobar vagy minimserver) és telefonon egy control point alkalmazással (Linn kaazoo - ios) vezérlem. Elég kényelmes.
Illetve ha úgy tartja úri kedvem daphile is szól pc-ről. A tisztaság és "karcosság" terén félúton lehet a windows 10 + foobar és az akkumulátorról szóló volumio között.
Nem tudom miért, de amúgy az asztali gép kicsit energikusabbnak hat, mint a rpi. Nem számottevő, de azért hallható. Lehet csak megszokta a fülem a pc "zaját" és hiányzik.
-
Patice
Topikgazda
válasz Polllen #3548 üzenetére
Köszi a beszámolót!
Volumio 1 vagy 2 volt az alany? Nekem fülesben feltűnően kevés mélye volt a 2-esnek Málnával (RPi2), MoOde-t és RuneAudio-t kipróbálva utána már kb. azt a hangot kaptam, amit a kockával a Volumio 1-el hallottam. Ez a hang is még mindig közép orientált, akiknél a hifi amúgy sem jó a közepekben, annak nagyon tetszetős lehet a Volumio hangja.
Zenei OS-ek próbálgatásával majd még haladok tovább, csak ugye nem mind annyi, hogy SD-re flash-elem a.img-t, aztán csak konfigolom és már szól is.
Első körben fejhallgatóval fogom mindet megfülelni, aztán jöhet a hifis megszólaltatás."Mostanában volumio-t is és most moode-t is úgy használom, hogy fut az asztali gépen egy dlna server (foobar vagy minimserver) és telefonon egy control point alkalmazással (Linn kaazoo - ios) vezérlem. Elég kényelmes."
Egyet értek. Kockával én is mostanában ezt csinálom, hogy a Voyage MuBox az alap, ezt kiegészetttem az upmpdcli-vel, így a NAS-on futó MinimServer adatbázist BubbleUPnP-vel vezérelve tök jól szól és a vezérlés sem olyan fapados, mint az MPDroid-dal.
Szerver gép lassan összeáll szoftveresen, ha átkerültek az adataim, akkor mehet a móka még jobban, még több zenével.
"Nem tudom miért, de amúgy az asztali gép kicsit energikusabbnak hat, mint a rpi. Nem számottevő, de azért hallható. Lehet csak megszokta a fülem a pc "zaját" és hiányzik."
Hasonlót tapasztaltam én is. Amikor arról nyilatkoztam, hogy a kocka + Voyage MuBox hangját behozta, sőt szinte le is körözte a HTPC-m Win10-zel, Foobar-ral és minimál Fidelizer optimalizációval, akkor valami hasonló érzésem volt nekem is.
A HTPC-vel nagyon jók voltak a mélyek, feszesebb, gyorsabb, mélyebbre menőbb és kb. ugyan anyi részlet mellett az egyes hangszerek dinamikája volt jobb számomra, az én rendszeremben.
És a HTPC-m csak a Giga MIB5140-es ház gyári FSP paneltáp + külső kocka kombójával van táplálva.
Ezt idővel szeretném majd fejleszteni, pl. a paneltápot kicserélném HDPlex Hifi-re, meg belső kockára.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest