Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • crok

    Topikgazda

    Tipikus probléma, ha nem MIUI alapú, Treble kompatibilis custom ROM-ról vált valaki vissza MIUI alapú ROM-ra, hogy nem tud régiót váltani (pl. kínai marad, vagy a Xiaomi.EU pl. lengyel alapból). Ez azért van, mert a Treble ROM a MIUI által használt /cust partíciót használja /vendor-ként - és itt lenne a régiófüggő info a MIUI-nak, de mivel az előző ROM nem erre használta így nem tud infot felszedni onnan, így nem lehetséges a régióváltás (általában annyi történik, hogy a Régió átállítására koppantva megnyílna de egyből be is záródik az a menüpont.

    Megoldás:
    OrangeFox-ban az install-ban van egy olyan menüpont, hogy image install. Többek közt ezzel lehet pl. TWRP img-t (vagy img formába öntött kernelt) feltenni. De az R7-ben már kiválasztható az is, hogy Vendor img-t flash-elj. Mivel a telefon alapból nem Treble kompatibilis és a Treble ROM-ok a /cust-ot használják /vendor-ként így a történet egyszerű: le kell tölteni a legutolsó stabil vagy developer MIUI ROM fastboot változatát, abból a telefonra tenni a cust.img-t majd a OrangeFox R7 (vagy felette) Install, betallózni ezt a cust.img file-t és megadni, hogy Vendor partíció tartalmat flash-elsz. Kész. Restart. Így már átállítható a régió a beállításokban, meg fog jelenni a lista és el fogja végezni a megfelelő műveleteket a telefon (pl. régiófüggő appok telepítése..).

    Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

Új hozzászólás Aktív témák