Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jasonka

    aktív tag

    Üdv Mindenkinek !

    Segítséget kérek, (mert nemhogy a WiFi hálózatokhoz nem (nagyon) értek, de még a problémát is nehezen tudom megfogalmazni... )

    Van egy digi-től mint szolgáltatótól kapott netem, amit routerrel osztok meg az asztali PC (kábelcsatlakozással) és a tabletem ill. okostelom és néha a notebookom (WiFi-s kapcsolat) között Jól is ment minden, de mostanában a tablet folyton "elveszti" a routerem WiFi jelét, és helyette a (közelben lévő ?) Telekom Fon-t ajánlgatja, ami nyílt hálózatnak látszik - sőt, néha magától fel is lép rá.
    Ilyenkor a saját routeremre néha még fel sem tudok csatlakozni "erőszakkal" sem, hanem a tablet "megzavarodik" (?) és újraindul...
    Nemrég lettem T-mobilos - csakhogy én NEM kértem, nem is kaptam semmilyen Telekom Fon-os hozzáférést, sőt az ehhez szükséges applikációt sem töltöttem le a tabletre. A Telekom Fon jelerőssége - a WiFi manager alkalmazás szerint - elég erős, majdnem olyan, mint a routerem "digi"-s jele.
    A routert úgy konfiguráltam, hogy eszközönként kipipálva kell engedélyezni a belépést és elég bonyolult és hosszú jelszavam van....
    Kérdéseim :

    1. ez a be-bezavaró Telekom-Fon Wifi jel valakié a lakásunk közelében _ vagy a Telekom "kéretlenül" is adja-ajánlgatja nekem ha kell, ha nem ? Netán valaki a Telekom-Fon-on keresztül lopja a digis WiFi-met ? - avagy :

    2. a tabletem (szoftver v. hardver)hibás - azaz "nem szabadna" elveszteni a routerem jelét, és jelszó, minden nélkül fellépni a Telekom Fon-ra ?

    Mit csináljak ? (A router Zyxel, a tablet Lenovo A5500)

    Hja kérem ! A Belváros !...

Új hozzászólás Aktív témák