Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Kolondrum #17040 üzenetére

    Nem félreértés volt, hanem kérdés, amire még mindig csak sejtem a választ. Többször belinkelted azt a bizonyos U.FL <--> RP-SMA pigtail-kábelt, én meg írtam, hogy a forrasztásánál nagyon gondosan kellene eljárni (nyilván abban az esetben, ha a router nyákjára a belső antennák vezetéke forrasztva van). Ha eredetileg is U.FL aljzatok vannak a nyákon, akkor persze azokról simán lecsatlakoztatod a belső antennák kábeleit, majd rádugod a saját RP-SMA pigtail-koaxodat. De még mindig nem egyértelmű, hogy ezt hogyan kellett megoldanod: forrasztással vagy egyszerű átcsatlakoztatással? A #16992-ben ugyan volt egy link, de azon a képen nem sok mindent lehet megfejteni.
    "A másik vége pig tail. "
    Az, hogy pigtail, annyit jelent, hogy rövid bekötőkábel, de nem utal arra, hogy a végén mi van.
    "Egyszerüen levettem és kapta meg az sma véget"
    Nagyjából ez az első, amiből a csatlakozóra lehet következtetni. Ezen azért rágódtam ennyit, mert (házilagos, nem túl gyakorlott) forrasztással elég nehéz a korrekt csatlakozást megoldani, egy csomó routertípusnál meg nem áldoznak plusz pénzt ilyen pici csatlakozókra, egyszerűen fixen beforrasztják az antenna felé vezető koaxot.
    Az utólag beszerelt pigtail-t kimérted szakadásra és rövidzárra, hogy jól van-e összerakva?
    #17041: Ha jól értem, az eleve csatlakozós USB-stickre téve is csak egy darab sz@rnak bizonyult az a TP-Link antenna, ebből következtethetünk a képességeire. Tehát a válasz igen, ha rendes antennákat (vagy akár csak egyet, a router oldalán a diversity-mód elvesztése árán) teszel fel, javulhat a jeled mindkét oldalon, mivel a nagyobb nyereség hatása vételnél ugyanúgy jelentkezik, mint adásnál. Innentől már csak az a kérdés, hogy mit tekintünk rendes antennának. Beltérre körsugárzóból nincs óriási választék, ezek a vacakok - a gyártójuk és ezzel az áruk ellenére - meg láthatóan nem sokat érnek.

Új hozzászólás Aktív témák