Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • VGYke

  addikt

  Új példakérdés:
  Elméletben tételezzük fel, hogy bejön a routerbe (wan) 120-as internet elérési lehetőség, és az annyi is.
  Csatlakozik hozzá egy N-es eszköz és G-s eszköz. Ha a G-s eszközön nincs forgalom, az N-es megkapja a 120-at?
  (Primitív tudásommal ezt kétlem, szerintem csak 54-et és 120-at csak akkor, ha leválik a routerről a G) Rosszul értelmezem az össze vissza olvasott információkat?

  kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsön adni

 • hunfatal

  félisten

  Ha eléri a 120megabitet wifin és a router is képes 120 megabitet fogadni és továbbítani a WAN porton, akkor igen. Persze ehhez minimum olyan router kell, amin a hálózati portok gigabitesek. :)

  Rosszul értelmezed, pont erről beszéltem. Senkit nem érdekel, hogy egy 54es eszköz csatlakozva van a routerhez, főleg ha nem csinál semmit.

  http://goo.gl/gd6Zi5

 • FeketeS14

  csendes tag

  Sziasztok!

  Az új notebookommal syeretnék wi-fire kapcsolódni, de lefagy a win7.
  A router egy TP-LINK WR741ND, eddig más gépeknél tökéletesen működött. A gép látja a vezeték nélküli hálózatokat, amikhez kapcsolódhat, tehát elvileg ezzel nincs gond.
  Ugye a tálca jobb oldalon rámegyek a wi-fire, itt kiválasztom a kapcsolatot, majd csatlakozok hozzá. Ezután kéri a biztonsági kulcsot. Ide elősyör beírtam a jelszót, elkeydett tölteni, de 2 mp-n belül kiakadt ay egész windows. Másodszorra a router hátlapján található 8 számjegyű kulcsot írtam be, itt töltött, majd kiírta, hogy eltérő hálózati kulcsok, és lent megint kérte a biztonsági kulcsot. Beírtam a 8 számjegyet, ás újra ezt írta. Majd a jelszót próbáltam ide írni, de megint ugyanúgy kiakadt. Próbáltam QSS-en keresztül is, de megint csak kiakadt a rendszer. Mi lehet a gond? :S:S
  Köszi a választ!

 • Mr.Skyline

  senior tag

  Sziasztok!
  Valaki nem tudja miért van az, hogy a wifi bekapcsolsa után csak akkor van netem ha újraindítom a gépet.

  Windows 7 Home Premium SP1
  HP Compaq Presario CQ61

  a jelenség akkor jön elő mikor az írósztalrol elviszem a gépet, ekkor kihúzom az RJ-45-ös csatis netet és bekapcsolom a wifi-t, de csak akkor lesz net, ha eszközlök egy újraindítást a gépen. :F

  TP-LINK TL-WR542G routerem van, ez osztja a netet kábelen és wifin is.
  internetszolgáltató DIGI

  Előre is köszi!

  ''Ami kocka azt gurítjuk, ami kerek azt visszük'' isten hozott Magyarországon

 • VGYke

  addikt

  :R köszöm válaszod! Tényleg ne értsd félre kérdéseimet, de nem értem.
  Elméleti példa kedvéért (kizárva a hardver korlátokat): ha bejön dróton a routerbe 120 és "N" wifin csüng 1 eszköz, "G"-n 2. eszköz és mindkettő "kommunikál" (nem egymással) hanem a "wan" 120-al, ez azt jelenti, hogy "N" kapja 120-54=66, "G" kapja az 54-et?
  Nem úgy van hogy mindkettő 54? És nem úgy van, hogy ha a "G"' nem csinál semmit az "N" akkor is 54?
  Nagyon hiányosak az ismereteim mint gépésznek, össze vissza olvasgatok mindent, ezért írtam / kérdeztem a fentieket.

  kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsön adni

 • hunfatal

  félisten

  Ja hogy neten keresztül. N miért lenne 54 ha g nem csinál semmit??:D

  G max 54 mega, ha nem csinál semmit N 120. Többi a programokon múlik, hány szálon töltesz meg ilyesmi.

  http://goo.gl/gd6Zi5

 • And

  veterán

  Először is tisztázni kéne már végre ezeknek a wifi-szabványokhoz tartozó, időnként "elméleti értéknek" csúfolt sebességeknek a mikéntjét. Merthogy bármennyire furcsa, ezek nagyon is gyakorlati sebességek, csak éppen a fizikai kódolási szint legalján léteznek. De mivel ezek egy adott módban állandóak (jó vételi jelszintet feltételezve, az auto-fallback, vagyis a csökkenő térerő miatti lassulás hatását itt kizárva, mert az konkrétan lassuló jelzési sebességet takar), jól jellemzik a szabvány teljesítőképességét. Hogy mi ezeket a maximális sebességeket nem látjuk viszont az alkalmazásokban, arról a 802.11 protokoll fizikai szinthez való közelsége, a félduplex működés (pl. időzítések, állandó és nagyon sűrű adás-vétel váltások) és a rengeteg egyéb infó / protokoll egymásba beágyazása tehet.
  Mivel az "54" és "300" Mbps az előbbiek értelmében a jelzési rátát jelenti, ezek állandóak maradnak az adott szabványú kliens felé, akármennyien is csatlakoznak az adott elérési pontra (AP vagy router). A kommunikációra fordított idő viszont természetesen megoszlik az egyes kliensek között, így a hasznos átvitel is csökken. De ettől még az eredeti értelemben vett fizikai jelzéssebességek maradnak, amekkorák voltak.
  Egyszer egy hozzáértő részéről megérne ez egy jó kis logout-bejegyzést, de elég bonyolult téma, ezért valószínűleg munkaigényes dolog lenne szájbarágós és közérthető módon leírni.
  #16752: "Rosszul értelmezed, pont erről beszéltem. Senkit nem érdekel, hogy egy 54es eszköz csatlakozva van a routerhez, főleg ha nem csinál semmit."
  Pedig de. Először is: ehhez a routert eleve minimum g-n mixed módba kell állítani, a mixed-mód pedig a régebbi szabványokkal való működőképesség megtartása érdekében mindenképp olyan többletforgalommal jár, amely hátrányos az elvileg nagyobb sebességű módra is képes kliens gyakorlatban elérhető sebességére. Vagyis g-s kliens(ek) jelenlétében az n-szabványú kliens hasznos sebessége a kompatibilitást lehetővé tevő mechanizmus miatt akkor is csökken, ha utóbbi csak egyedül forgalmaz. E lassulás mértéke persze kérdéses, de például b/g-mixed módban is eléggé észrevehető (CTS frame beiktatása), mondjuk a g-s kliens sebessége az eredeti maximumnak a fele lesz.

  [ Szerkesztve ]

 • VGYke

  addikt

  Huhh! :R Megerősítettél abban, hogy van még mit tanulni / megérteni bőven. Nagyon köszönöm válaszod!

  kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsön adni

 • Claude Leon

  senior tag

  Ha már ilyen szépen felvezetted, nem kellett már volna olyan röviden befejezni :)

  Viccen kívül, ha még valaki reklamál, hogy az annyi mégsem annyi, csak ide kell linkelni. Csak az a bibi, hogy majd jól elfelejtem 16758-at. Az rfc-knek pedig kisebb számok jutottak.

 • hunfatal

  félisten

  Nyílván nem úgy gondoltam, hogy nem csökken semennyit a sebesség, de nem lesz miatta az N-es eszköz 54megabites, és a kérdése erre irányult.

  http://goo.gl/gd6Zi5

 • Mr.Skyline

  senior tag

  valaki esetleg nem találkozott már ilyennel?

  ''Ami kocka azt gurítjuk, ami kerek azt visszük'' isten hozott Magyarországon

 • janos1988

  addikt

  Nem tudjatok az miert van ha a laptop wifijevel megosztom a digis netet a Connectify nevu programmal es telorol csatlakozok a halozathoz, akkor egyes oldalak miert nem jonnek be?

  https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D

 • Tosee

  őstag

  Hello!

  Ellenőrizd, hogy miután kihúzod a kábelt, és wifivel kapcsolódsz, akkor kap-e ip címet a gép!
  Ha esetleg nem kapna, akkor:
  start -> keresősáv -> cmd
  írd be ezt: ipconfig /renew
  Majd próbálj netezni!

  A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

 • janos1988

  addikt

  Azt irja ki, hogy "Adatkapcsolati problema..."

  https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D

 • LiteCross91

  tag

  Sziasztok kedves fórumozók! :)
  Lenne egy kérdésem, amire remélem van itt egy okos segítőkész ember, aki elmondja a választ :).
  Szeretnék egy AP-t beépíteni az itthoni hálózatba, hogy a wifi térerejét növeljem. Meg is van az eszköz, de nem tudok sehogy sem hozzáférni a config felületéhez (Edimax EW-7206APg, használati utasítása szerint 192.168.2.1). Van egy ZTE ZXV10 (inviteltől kapott "csodás" wifis routerem :D:D ) ehhez csatlakoztattam az Edimaxot. Hiába írom be az AP elérési útját nem férek hozzá a configjához, így esélytelen minden :S:S.
  Kérlek titeket segítsetek ^^
  Előre is is nagyon szépen köszönöm.

  twitch.tv/litecross91 - mixer.com/litecross91 - youtube.com/litecross91

 • scott_free

  senior tag

  hali,

  van egy otthoni wifis hálózat, amin WPA2 van. a kérdésem az lenne, hogy ehhez hogyan lehetne hozzákapcsolni egy olyan wifis nyomtatót, ami csak WEP-et tud?
  :F

 • dr.bubo

  őstag

  Közvetlen a gépedhez csatlakoztasd az AP-t, majd miután beállítottál rajta mindent, kösd össze a router-el.
  Azért nem éred el a routeren keresztül mert, a ZTE router más címtartományban oszt a gépednek ip-t, mint ami az AP-nak van.

  Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

 • LiteCross91

  tag

  Ezt próbáltam másodiknak és nem csatlakozik úgysem :S

  twitch.tv/litecross91 - mixer.com/litecross91 - youtube.com/litecross91

 • LiteCross91

  tag

  Szia! Én WEP-et állítanék a routeren :)

  twitch.tv/litecross91 - mixer.com/litecross91 - youtube.com/litecross91

 • dr.bubo

  őstag

  Akkor állítsál be fix ip-t a gépeden, mert az AP nem oszt DHCP-n ki a gépednek ip-t.
  Így pl.:
  Ip cim: 192.168.2.5
  Alh. maszk: 255.255.255.0
  Átjáró: 192.168.2.1

  [ Szerkesztve ]

  Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

 • t.karacsony

  csendes tag

  Sziasztok,

  jópár hozzászólás elolvasása után még nem találtam választ az alábbi gondomra:

  Egy néhány napos TP-Link TL-WR940N típusú router gyári firmware-rel, valamint egy pc és egy laptop, különböző típusú hálózati kártyákkal, xp pro oprendszerrel. Az alábbi hiba mindkét gépen előfordult már, most a laptop eseménynaplójából másoltam ide sorokat. Eközben a gépen az látszik, hogy folyamatosan megszakad-felépül a hálózati kapcsolat (a wifi ikon hol kiskeresztes, hol jelzi a kapcsolatot). A wifi-t a windows kezeli mindkét gépen.

  Ettől a hibától (meg attól, hogy időnként eldobja a kapcsolatot) eltekintve teljesen jól működik a háló. DHCP-vel oszt a router IP-t, a hálózaton wpa-psk titkosítás van beállítva, g only módban működik.

  egy összefüggő részlet az eseménynaplóból:
  Típus Dátum Idő Forrás Kategória Esemény
  Információ 2011.03.26 18:18:53 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:18:53 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:18:52 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:18:52 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:18:50 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:18:50 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:18:46 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:18:44 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:18:43 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:18:40 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:18:40 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:18:38 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:18:38 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:18:35 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:18:35 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:18:31 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:18:29 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:18:28 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:18:25 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:18:25 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:18:23 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:18:23 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:18:20 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:18:20 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:18:16 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:18:14 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:18:13 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:18:10 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:18:10 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:18:08 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:18:08 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:18:05 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:18:05 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:18:01 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:17:59 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:17:58 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:17:55 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:17:55 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:17:53 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:17:53 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:17:50 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:17:50 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:17:46 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:17:44 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:17:43 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:17:40 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:17:40 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:17:38 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:17:38 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:17:35 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:17:35 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:17:31 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:17:29 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:17:28 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:17:25 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:17:25 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:17:23 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:17:23 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:17:20 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:17:20 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:17:16 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:17:14 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:17:13 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:17:10 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:17:08 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:17:05 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:17:03 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:17:02 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:17:02 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:16:59 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:16:58 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:16:56 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:16:50 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:16:48 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:16:44 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:16:43 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:16:43 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:16:41 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:16:38 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:16:38 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:16:35 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:16:33 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:16:32 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:16:32 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:16:28 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:16:28 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:16:22 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:16:20 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:16:18 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:16:13 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:16:13 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:16:13 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:16:13 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:16:08 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:16:08 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:16:05 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:16:05 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:16:02 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:16:01 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:15:59 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:15:58 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:15:55 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:15:55 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:15:53 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:15:53 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:15:50 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:15:50 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:15:46 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:15:44 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:15:43 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:15:40 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:15:40 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:15:38 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:15:38 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:15:35 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:15:35 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:15:31 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:15:29 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:15:28 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:15:25 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:15:25 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:15:23 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:15:23 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:15:20 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:15:20 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:15:16 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:15:14 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:15:13 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:15:10 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:15:10 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:15:08 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:15:08 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:15:05 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:15:05 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:15:01 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:14:59 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:14:58 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:14:55 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:14:55 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:14:53 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:14:53 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:14:50 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:14:50 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:14:46 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:14:44 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:14:43 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:14:40 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:14:38 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:14:35 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:14:33 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:14:32 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:14:32 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:14:29 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:14:28 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:14:26 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:14:23 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:14:15 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:14:13 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:14:13 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:14:12 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:14:09 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:14:09 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:14:06 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:14:03 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:14:03 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:13:58 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:13:51 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:13:48 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:13:48 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:13:45 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:13:42 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:13:38 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:13:35 Dhcp Nincs 1003
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:13:35 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:13:35 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:13:33 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:13:26 Tcpip Nincs 4201
  Figyelmeztetés 2011.03.26 18:13:23 Dhcp Nincs 1003
  Információ 2011.03.26 18:13:23 Tcpip Nincs 4201
  Információ 2011.03.26 18:13:18 Tcpip Nincs 4201

  A TCPIP események mindegyike ez:

  A rendszer megállapította, hogy a hálózati kártya (\DEVICE\TCPIP_{F41193D3-7137-4140-8B28-07A311373467}) a hálózathoz volt kapcsolva, így normál működést kezdeményezett a hálózati kártyán.

  A DHCP események mindegyike ez:

  A számítógép nem tudta megújítani a(z) 00166F7E0681 hálózati című hálózati kártyájához tartozó címét a hálózatról (a DHCP-kiszolgálótól). A következő hiba történt:
  A műveletet a felhasználó megszakította. . A számítógép továbbra is megpróbál címet igényelni a hálózati cím kiszolgálójától (DHCP).

  Mindeközben semmit nem csináltam a géppel, pláne nem szakítottam meg a műveletet.

  A routeren is van nyoma ennek (bár picit másképp jár az órájuk, ezért más időpontokkal):
  51 Mar 26 18:18:19 DHCP NOTICE DHCPS:Recv REQUEST from 00:16:6F:7E:06:81
  52 Mar 26 18:18:19 DHCP NOTICE DHCPS:Send ACK to 192.168.1.101
  53 Mar 26 18:18:43 DHCP NOTICE DHCPS:Recv REQUEST from 00:16:6F:7E:06:81
  54 Mar 26 18:18:43 DHCP NOTICE DHCPS:Send ACK to 192.168.1.101
  55 Mar 26 18:18:43 DHCP NOTICE DHCPS:Recv REQUEST from 00:16:6F:7E:06:81
  56 Mar 26 18:18:43 DHCP NOTICE DHCPS:Send ACK to 192.168.1.101

  és így tovább...

  A laptopon az ip cím bérlete a legutolsó próbálkozás időpontjához képest 2 másodperccel későbbi, tehát akkor már sikeres volt a dhcp-vel a címkiosztás. (bár a router szerint a többi is sikeres volt)

  Kérdésem: mi a szösz ez?
  Mit csináljak, hogy ne csinálja?

  A hiba eddig már többször előfordult, de most először tudott teljesen végigfutni (5 perc), mert eddig mindig a gépnél voltam és valahol leállítottam.

  Hálás köszönet:
  Tamás

 • dr.bubo

  őstag

  A DHCP settings-ben állítsad az Adress lease time-ot 2880-ra.

  Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

 • LiteCross91

  tag

  Köszönöm szépen :) Minden tökéletesen üzemel :D

  twitch.tv/litecross91 - mixer.com/litecross91 - youtube.com/litecross91

 • t.karacsony

  csendes tag

  Szia,

  megpróbálhatom, most 120 percen van. Egy további gép lóg a routeren, az vezetéken, annak teljesen jó a 120 perc, szépen óránként bejelentkezik és meghosszabítja a kérést, sőt, ugyanígy csinál a két wifi-s gép is, ha valami csoda folytán egy teljes órán keresztül nem szakad le a hálóról. Van a router logban ilyenre is példa.

  Ennek fényében is segíthet a 2880 perc?

  Köszi,
  Tamás

 • dr.bubo

  őstag

  Előfordul, hogy ez a gond a lease time beállítással.
  Viszont, ha csak a wifi-n csatlakozó gépek szakadnak le, akkor csatornát kéne váltani a routerben, mert valami zavarja a kapcsolatot.

  Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

 • t.karacsony

  csendes tag

  A routernek van egy ún. CCA funkciója, ami automata beállítás mellett a legtisztább csatornát választja ki a működéshez. Most az 1-esen van, a környéken lévő hálózatok a 6-os, 8-as és 11-es csatornát használják. Szóval ez elvileg nem zavar. Max. egy rossz mikrosütő a szomszédban. Megpróbálom azért a kézi csatornabeállítást, hátha segít. Ha nem, jelentkezem :-)

 • ro_bert17

  őstag

  Sziasztok!
  Van itthon ideiglenesen egy Fujitsu-Siemens Amilo A7640W noti, amiben egy PRISM 802.11g (3886) wifi adapter van. A router meg egy TP-Link WR841ND.
  Csak akkor látja a wifit (és olyankor csatlakozik is persze), ha a router csak bg mixed módban van. Bgn mixed mód esetén a noti nem is látja a wifit.
  A noti wifi moduljánál nem nagyon találtam állítgatási lehetőséget, de az is mixed módban van.

 • scott_free

  senior tag

  köszi, de közben teljesen elvesztem az AP, AP-kliens, Bridge, WDS és hasonló fogalmak között. :(

  próbálom egyszerűsíteni a dolgot:
  - van egy WLAN hálózat, wpa2-vel
  - ehhez hogyan tudok egy wlan-router segítségével hozzákapcsolni egy másik gépet (ami kábellel csatlakozik ehhez a 2. routerhez), kvázi mintha a router annak a gépnek a "wlan-kártyája" lenne?

  (próbáltam egy Netgear WGR614v6-os routerrel, de azon nem igazán sikerült beállítanom ezt)

  [ Szerkesztve ]

 • ro_bert17

  őstag

  Á! Hagyjuk!
  Valami wifi spec-re állítottam a noti adapterét. Most sem látja, de csatlakozik.

 • Claude Leon

  senior tag

  Olyan cucc kell, hozzá, ami ezt tudja, a 614-es netgear nem tudja.
  tl-wr743, edimaxok szokták alapon elintézni, de bármi amire felmegy egy dd- v. openwrt, okosítva, vagy keress AP-t

  Ez nem router alapfunkció, hanem AP azért nem építik be a legtöbbe, egyébként majdnem jól soroltad fel, hogy mire volna szükséged, a WDS kicsit más ügy (ráadásul több helyen olvastam, hogy WDS-t WPA-val csak csatoló gyártón belül érdemes próbálni).

  [ Szerkesztve ]

 • scott_free

  senior tag

  köszi, nézek akkor egy ilyen TL-WR743-at, vagy egy AP-t. (ha a routert választom, akkor arra több gépet is rá tudok kötni kábellel és mindegyik látható lesz a hálózaton?)

  és akkor végülis majd melyik módban kell használnom? :F
  AP-kliensként?

 • Tetete1

  senior tag

  Ha én Wi-fi routert használok észreveszem-e, vagy nem hogy rám pl. a szomszéd lakásból az internetemre csatlakoznak? Ha lopják az internetemet, akkor az én ip címemet használja, aki rám csatlakozott?

  [ Szerkesztve ]

  - Az érdekel, hogy mi az élet értelme?! Én megmondom neked: sánta veréb elől elrúgom a lószart - a lehetőségeink körülbelül eddig terjednek. Moldova György

 • And

  veterán

  Igen, észreveszed, ha megnézed a wifi-kliensek listáját a routered státuszoldalán, és idegen IP- / MAC-címeket látsz benne. Mivel a routered a WAN-port felé fordít minden forgalmat, a nyilvános internet felé minden belső kliensnek ugyanaz marad az IP-címe, így természetesen annak is, aki esetleg 'csak úgy' lóg a routereden.
  De hogy ez miért probléma még mindig, azt nem értem: beállítasz a routeren és minden vezeték nélküli kliensgépeden egy normális kódolást (minimum WPA PSK + AES), meg egy jó hosszú, lehetőleg értelmetlen karaktersorozatot megosztott kulcsként, és meg van oldva.
  #16782: Igen, wifi-kliensnek hívják azt a módot, amellyel egy másik AP-ra vagy routerre tudsz vezeték nélkül kapcsolódni.

 • Tetete1

  senior tag

  Köszönöm. Nem ismertem ezt egyáltalán, teljesen sötét volt ez nekem eddig. :R

  - Az érdekel, hogy mi az élet értelme?! Én megmondom neked: sánta veréb elől elrúgom a lószart - a lehetőségeink körülbelül eddig terjednek. Moldova György

 • szöSsZI

  tag

  Sziasztok!

  Van egy TP-LINK WR340GD-és router, mely kábelnetet osztana meg és kettő laptop csatlakozna rá beépített wifi adapterrel.
  Az a laptop amelyől beállítottuk (lan-on keresztül) a routert, tud csatlakozni wifire és a net is megy rajta, a másik laptop nem tud csatlakozi a wifi hálózathoz.
  A routerben DHCP be van kapcsolva.
  MAC filter nincs bekapcsolva.

  Mit kellene tenni, hogy a másik laptoppon is működjön a wifi és a net?
  Köszönöm előre is válaszokat!

 • kali

  legenda

  a másik noti látja a router által szórt hálózatot, csak nem tud csatlakozni, vagy nem is látja?
  a problémás noti kezeli azon szabványt és titkosítást, ami beállításra került a routeren?
  utóbbi noti más wifi hálózatokra felcsatlakozik, tehát a wifi modulja hardveresen és szoftveresen is rendben műküdik?

 • szöSsZI

  tag

  Igen, látja a router által szórt hálózatot, de nem tud csatlakozni. A Wireless Network Connection ablakban ahol kiválasztjuk melyik hálózatra szeretnék csatlakozni, a jobb felső sarokban a Connected helyett, azt írja Acquiring network address.
  A routerben a Wireless Statistics-ban néha benne van néha nem,de viszont a DHCP Client List-ben nincs benne a laptop, szóval IP-t nem kap. Nincs a laptoban beállítva statikus IP.
  Úgy tudom kezeli azt a szabványt és titkosítást, egy PRISM 8802.11g-és adapterről van szó, vele kapcsolatban talán az lehet aggasztó, hogy 2004-еs a driver. Nem találtam hozzá frissítést.
  Nem használtam még wifi hálózatban, így nem tudom megmondani biztosan rendben működik-e, akár a hardver része akár a szoftveres.

 • Claude Leon

  senior tag

  Nem tudom, hogy érdemes-e rákeresned, valami fórumban olvastam évekkel ezelőtt, hogy a prism-atheros wpa-n nem passzol össze.

  Esetleg vegyél valami 2k huf-os usb-s atherosos tp-linket
  (ezekből atheros a 322,422, a 722, talán a 721 is, ha a jövőre is készülnél)

 • ro_bert17

  őstag

  Ha lejjebb (vagy feljebb) olvasol, akkor láthatod hogy nekem is hasonló a problémám. Kb. ugyan ez a noti adapter, és egy TP link wr841nd router esete. Ha a routert bg mixed módba állítottam, akkor látta a wifi-t. Ha bgn mixed módba, akkor viszont számomra érthetetlen módon nem látja a wifit. Hogy ez miért van, majd a szakik megmondják.
  Gondolom valamilyen frekvrencia, vagy titkosításos ügy.
  Ugyan ez az adapter egyébként egy g-s smc routerrel teljesen rendben műkszik. (igaz, a hitelesítéssel ott is volt egy kis vacakolás)

 • bedohazi

  aktív tag

  Sziaszrok,
  Nagy a problemam mivel nem ertek a routerekhez, de eljott az ido hogy szuksegem lesz egyre, megpedig wifire. Az internet egy szalon jon be, azt szeretnem hasznalni a haz tobbi reszeben a notebookal. A net sebessege vagy 50 vagy 100mbps(igy irja az szolgaltato oldalan), altag 5 megabyte/secundummal szoktam tolteni, ez nem tudom melyik sebessegnek felel meg, de ha az kisebb 50mbps-s csomagnak akkor ugyis hamarosan elofizetek az nagyobb 100-asra. Tehat ennek megfeleloen szeretnek ajanlatok kerni egy megbizhato wifi routerre, gagyit nem szeretnek venni
  Elore is koszonom...

 • kali

  legenda

  milyen titkosítás van beállítva a routeren? titkosítás nélkül sem működik/csatlakozik?
  mert például a wpa2 régebbi wifi moduloknál nem megy, a nagyon régieknél még a wpa sem, csak wep, illetve a másik hibaforrás az szokott lenni, hogy bár a hardver tudná, de az xp sp2 oprendszer alapban kevés wpa2 alá, ahhoz vagy külön patch kell, vagy sp3!

  bedohazi; itt kapsz tippeket; link - illetve az első hozzászólást olvasd el!

  [ Szerkesztve ]

 • szöSsZI

  tag

  WPA titkosítás volt a routeren beállítva. Titkosítás nélkül működik minden, tudok csatlakozni, megy a net.. A wifi modult wep-re állítottam.
  Akkor titkosítás nélkül kell hagyni a rendszert? Hogyan tudom mégis levédeni a hálózatot? MACfilterrel?
  Win XP SP2 van fent.
  Köszönöm a többieknek is választ.

 • ViharVadász

  őstag

  Sziasztok!Napokban nézegettem WiFi adaptereket, és megláttam egyet ami egyben jó árban kapható, plusz szép is.A neve: TENDA W302U, szeretném megkérdezni, hogy elég egy ilyen USB-s adapter ahhoz, hogy vezeték nélküli kapcsolatot hozzon létre egy Nintendo DSi XL konzolhoz?Vagy kellene hozzá még egy WiFi Router is?A választ előre is köszi, és bocsi ha volt hasonló kérdés!

  "Video games are meant to be just one thing: fun. Fun for everyone"

 • kali

  legenda

  nem kell titkosítás nélkül hagyni, de ha több ellenoldalt is használsz, akkor a router beállítása a mérvadó - persze amúgy is, de adott esetben a leggyengébb modul a szűk keresztmetszet -, és ha a problémás modul például csak wep módot kezel, akkor arra kell állítani a routert, az ellenoldalak majd "követik" adott titkosítást, tehát a modulok esetében nem kell külön állítani a titkosítás módját!
  a mac adress szűrés nem sokat ér, mert egyrészt a modulok mac adress azonosítója akár szoftveresen is könnyen módosítható, másrészt ha a szó szorosabb értelmében nem is csatlakoznak rá a routeredre, de lehallgathatják a forgalmat, és jelszavakat...stb szerezhetnek meg, amiket védtelenül mozgatsz a levegőben! a wep sem túlzottan biztonságos, de jobb mint a semmi, vagy csak a mac adress szűrés!

 • szöSsZI

  tag

  Beállítottam a routerben a wep titkosítást. Így mindkét laptoppal tudunk kapcsolódni... :)
  Köszönöm szépen a segítséget!

 • kali

  legenda

  nincs mit! :) azért ha adott szempontból veszélyeztetett helyen laksz - például mátrix pistike a szomszédod -, akkor érdemes lesz wpa(2) képes modulra cserélni a régit, hogy minimum egy wpa - aes titkosítás beállítható legyen!

 • t.karacsony

  csendes tag

  Nos, beállítottam manuálisan a csatornát, másikra, mint az automatán volt és olyanra, amit nem igazán használnak a környéken, de időnként ugyanúgy ledob. Bár nem hagy ilyen hosszú logot, mint a múltkori. Viszont ha bekerül egy ilyen ciklusba, akkor felcsatlakozik-leesik-felcsatlakozik-leesik jópárszor. Most kínomban átmentem a szomszéd nyitott hálózatára (tudom, ejnye-bejnye), hogy legalább ezt meg tudjam írni nyugodtan.

  Újabb ötlet, valaki?

  Ja, és ezzel nincs gond. Stabil és békés. Nem dobál le.

  [ Szerkesztve ]

 • dr.bubo

  őstag

  Esetleg frissítsed a firmwarer-ét a routernek. És a wifin kapcsolódó eszközök driveréből is tegyél fel újat.

  [ Szerkesztve ]

  Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

 • Jadro

  veterán

  Routerek közt van a TP-Link WR1043ND mint nagyon ajánlott. A kérdésem az lenne hogy van ilyen USB-s wlan antennában is? Mondjuk a fent említett routerhez ajánlva. Egy Linksys WUSB54GC-t váltana. Cél az erősebb jel és ezáltal nagyobb sebesség elérése. A routert már beüzemeltem. Köszi előre is a válaszokat!

  Samsung Galaxy S10 black

Hozzászólok Aktív témák