- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
terapeuta007
aktív tag
valaki tudja hogyan lehet = jelet irni billentyuzeten ami angolra van allitva?
(windows telepites legelejen kene diskpart-al szorakoznom)Jimi Hendrix-Purple Haze
-
Cs1csó
félisten
válasz terapeuta007 #98152 üzenetére
Shift + 7 vagy ALT + numpadon 61
-
jozefgucci1
addikt
-
Seci
tag
Sziasztok!
A gyári Windows 10 pendrive-ot lehet frissíteni?
Ez milyen verzió, OEM vagy dobozos?
[link]
Köszönöm! -
Cs1csó
félisten
OEM - csak egy hardverre lehet telelpíteni, de igazság szerint erre nincs szükséged csak a kódra de arra is csak egyszer.
A Windows 10-et az MS honlapjáról is leszedheted amit egy pendrive-ra téve friss telepítést is csinálhatsz a legfrissebb build-del, a kódot beírod és onnantól már nem is lesz rá szükség a gépedet az MS központ megjegyzi és legközelebb már kód nélkül is tudod majd telepíteni.
-
vlevi
nagyúr
Szerintem felesleges.
Nekem van egy 8GB-os pendriveom, amire az újabb verzió megjelenésekor az MCT-vel le szoktam tölteni, és kiírni a telepítőt. De ez csak amolyan rituálé, mert szükségem még sosem volt rá. Csak a saját gépemen van w10, de azt még egyszer sem kellett újratelepítenem 2015 óta. -
Kékes525
félisten
válasz terapeuta007 #98152 üzenetére
Nézd meg az ASCII táblázatot.
"=" = "ALT 61"
ALT billentyű lenyomása mellett beírod az ASCII kódját.(#98153) csicso82
Bocs, most látom, már válaszoltál.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
terapeuta007
aktív tag
az normalis hogy windows 10 64bit 900mb ramot foglal telepites utan?
Jimi Hendrix-Purple Haze
-
vlevi
nagyúr
válasz terapeuta007 #98164 üzenetére
A Windows memória kezelése sokkal bonyolultabb annál, hogy 1-2 számból kiderüljön, jo-e, vagy sem.
Elöltöltés, cache, satöbbi, rengeteg dolog befolyásolja.
Amíg nem írja ki, hogy elfogyott, addig normális.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv Urak!
Az lenne a kérdésem, hogy W10Home alatt lehet-e használni az Ubuntu alrendszert? Ha igen, tudom-e tallózni a fájlrendszert? Mondjuk dd-vel pendrájvot írni. -
senior tag
-
King Unique
titán
válasz #63718632 #98169 üzenetére
Mármint ha a WSL-re célzol, akkor az használható Windows 10-nél és újabban már a Store-ban is megtalálhatók az egyes Linux alrendszerek. Nem rémlik hirtelen, hogy a Home kiadásnál ne lehetne használni, de könnyen kiderül, ha kipróbálod.
De amúgy minek ehhez WSL? Ha DD képfájl módban akarsz kiírni egy ISO-t, akkor ott az Etcher, Rufus, WDI stb.
[ Szerkesztve ]
-
-
King Unique
titán
válasz NdrewSunix #98170 üzenetére
Ha nem kell róla semmi, akkor a legegyszerűbb nyilván törölni és újraparticionálni, 1 db partíciót létrehozni rajta. Mármint akkor, ha a rajta lévő egyes kicsi partíciók biztosan ahhoz a korábbi telepítéshez tartoznak és nem a mostanihoz. Viszont mivel rendszermeghajtóként funkcionált korábban és védett partíciók vannak rajta, azért parancssor (DiskPart) szükséges az előbbihez (bővebben).
-
törölt tag
válasz King Unique #98171 üzenetére
Pusztán a működése érdekelne. A dd csak épp eszembe jutott. Rufus meg van, néha használom.
A Store-hoz kell ugye MS fiók? -
törölt tag
válasz King Unique #98175 üzenetére
Oké, köszi szépen.
-
pergabb
senior tag
Van vkinek ötlete mi lehet a gond, ha ma arra jöttem haza, hogy nem kapcsol le teljesen a gép? Szépen kilép a windowsból, leállnak a winyók, de a táp nem kapcsol le és pörgeti tovább az összes ventit, ill alaplapon is világít a kis led. Áramtalanítom akkor oké, ez egyértelmű, de amint visszadugom a tápkábelt elindul a gép és feláll a win, pedig a bekapcsoló gombhoz hozzá sem értem. Ez most vmi winfos hiba, vagy a tápom rendetlenkedik? Alaplap ötletet elvetettem, mert amint áram alá kerül a táp elindítja a gépet, persze bármi lehet, nem vagyok szakember.
-
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Olyan "problémám" lenne, hogy bizonyos random időközönként eltűnik 1-2 ikon az értesítési sávról, mintha bezártam volna az adott programot. De csak akkor, ha ráviszem a kurzort az ikonra. Pedig van, hogy több órán keresztül hozzá sem nyúlok a géphez (pl. melóban vagyok vagy alszok, és addig fut a torrent kliens). Maguk a programok viszont futnak, de a kis ikon eltűnik. Restart megoldja.Találkozott esetleg valaki már ilyennel?
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
senior tag
válasz King Unique #98173 üzenetére
Köszi!
Végül megtaláltam a win10 pendriveról bootoló változatát a polcom, így azt elindítva sikerült törölni mindent az ssd-ről és létrehozni egyetlen partíciót. A lemezkezelő szerint most csak egy nagy van rajta, remélem valóban így van.
-
senior tag
Kora reggeli kérdésem.
Windows 10 alaphelyzetbe állítása egyenlő egy új rendszer telepítésével?
Valamint mi a különbség az alaphelyzetbe állítás esetén a fájlok megtartása opcióval? Itt a feltelepített programok maradnak, de a windows összetevők (többek között a driverek) újra lesznek pakolva?[ Szerkesztve ]
-
tlala
addikt
válasz zolee001 #98054 üzenetére
Nagyon köszönöm - sajnos nem működik.
Próbáltam ezer féle változatban, azt írja a telepítés indításakor/Shift F10-re, hogy "A parancs végrehajtva", de újraindítás után nincs Rendszergazda fiók.
Próbáltam net user administrator /active:yes verzióval, erre azt írja, hogy "Nincs ilyen felhasználó", a "net user Rendszergazda /active:yes" verziónál visszaigazolja, hogy végrehajtva, de nincs új fiók újraindításkor, csak a "Munkatársak" és az "Admin", amiből kizártam magam.
A fura, hogy a shiftes újraindításkor kiválasztható kék menüben is próbáltam a Windows-t alaphelyzetbe állítani (adatok/fiókok törlése opcióval is), végig is fut órák alatt a dolog, de aztán ugyanúgy indul ismét a gép. -
Kékes525
félisten
válasz NdrewSunix #98183 üzenetére
"Windows 10 alaphelyzetbe állítása egyenlő egy új rendszer telepítésével?"
Nem, ez helyett tiszta telepítés a javasolt.
"Valamint mi a különbség az alaphelyzetbe állítás esetén a fájlok megtartása opcióval?"
A fájlok megtartása azt jelenti, hogy a felhasználói programjaid maradnak, csak az operációs rendszer áll be az alapértelmezettre. Ez nem mindig elegendő a hiba megszűnéséhez.
Próbálkozhatsz velük, de elképzelhető, hogy marad a tiszta telepítés opció. Ez a legbiztosabb.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
zolee001
őstag
Bootolsz telepitöröl ugyanugy és shift f10
elnavigálsz a windows\system32 be copy osk.exe osk.old
majd copy cmd.exe osk.exeRestart
A log on screen nél a képernyö bal? sarkában megnyomod a kisegitö lehetöségeket és a képernyö bill-t amire egy system jogokkal megáldott parancssor indul elnet user kilistázza milyen userek vannak
majd a leirtak alaján cserélheted a userek jelszavát,uj usereket hozhatsz létreA cmd system jogokkal fut,a rendszergazda felett ugyhogy 1 gombnyomásra kinyirhatod a rendszert igy ha végeztél a hackeléssel állitsd vissza az eredeti állapotot
-
törölt tag
válasz Kékes525 #98187 üzenetére
Nem. [link]
Fájlok megtartása: A felhasználói fájlokat nem törli, de minden telepített programot és drivert igen, plusz a beállításokat is visszaállítja. Tehát lesz egy frissen telepített rendszer, tele személyes fájlokkal.
Minden elem eltávolítása: A felhasználói fájlokat is törli, kérésre nullázza a meghajtót, hogy nehezebb legyen visszaállítani a fájlokat. Tehát lesz egy üres, frissen telepített rendszer.
Ha egy driver okozza a problémát (amihez önmagában nem kéne újratelepíteni), akkor bármelyik opció elvileg megoldja.
Természetesen a tiszta telepítés is.A rendszer alaphelyzetbe állításának sikeressége attól függ, hogy lett-e valami olyan törölve a rendszerből, amit nem lehetett volna, vagy felül lett-e írva olyan fájl, amit nem kellett volna (mint mindig, a témázó megoldások jó példák). A rendszerappok teljes törlése sokszor megakadályozza, mert nem tudja honnan visszaállítani őket.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz #54072192 #98190 üzenetére
Igazából már össze-vissza állítottam mindent, hogy hátha sikerül végre megoldani a problémát, azaz lehet tettem olyat amit nagyon nem kellett volna (esetleg töröltem véletlen valamit vagy úgy változtattam meg, hogy nem visszaállítható) és ezek szerint az hiányozhat is neki egy alaphelyzetbe állítás esetén.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Lehet volt már róla szó, de W10 Pro alatt hogyan tudom előhozni az 1366*768-as felbontást?
Tv-re kötve használom a gépet, sem a prociba integrált (HD610), sem a dedikált VGA (4650) nem dobja fel. Driverek frissek.
Let the Zone take me if I am.
-
Kékes525
félisten
válasz #54072192 #98190 üzenetére
Köszi a javítást.
Más:
Szeretném eloszlatni azt a téves állítást, hogy az OEM verziók esetében nincs segítségnyújtás a Microsofttól. Van. Windows 7 esetében is volt és most is van a Windows 10-nél is. Most kértem távsegítséget az ügyfélszolgálattól és 1 órát vizsgálta a gépet és még tartjuk e-mail-ben a kapcsolatot és még esetleg ráfog nézni ismét a gépemre. Mindez ingyen van! Kapcsolatfelvétel – Microsoft ügyfélszolgálata Most kaptam meg az első emailt a segítségnyújtótól.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz NdrewSunix #98191 üzenetére
Itt olyanra kell gondolni, ami nagyon belenyúl a rendszer működésébe, mert mondjuk olyanra akarod szabni, mint a 7 vagy az XP volt. Vagy mondjuk nem tudod elviselni, hogy a gépeden van a Store, és az utolsó bitet is el akarod tüntetni belőle. A hibakeresésed szerintem ezekre nem terjedt ki. De egy tiszta telepítés a biztos.
kutga: Ha nem ismeri fel a TV-t, az meg nem jelzi az optimális felbontást, akkor lehetséges, hogy nincs ott a listában. Nézz be az AMD vagy az Intel programjába, hogy lehet-e egyéni felbontást megadni. Ha nem, akkor érdemes régebbi driverrel próbálkozni, vagy kipróbálni azt, amit a WU telepít.
-
Kékes525
félisten
Pár napja minden reggel, csak a PC bekapcsolásakor ("rendes bekapcsolás") a Windows Explorer nem indul el. Task Managerrel eltudom indítani, újra indításkor nincs probléma ("rendes újraindítás"). A megbízhatóságfigyelő ezt írja:
Forrás
Windows Explorer
Összegzés
Működésképtelenné vált
Dátum
2019. 04. 18. 5:46
Állapot
Jelentés elküldve
Leírás
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\Windows\explorer.exe
Probléma-aláírás
Problémaesemény neve: APPCRASH
Alkalmazásnév: Explorer.EXE
Alkalmazásverzió: 10.0.17763.348
Alkalmazás időbélyegzője: 03d46193
Hiba – modul neve: ntdll.dll
Hiba – modul verziója: 10.0.17763.404
Hiba – modul időbélyegzője: bf6ea104
Kivételkód: c0000005
Kivétel – eltolás: 000000000004df23
Operációs rendszer verziója: 10.0.17763.2.0.0.256.48
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk 1: 782d
További információk 2: 782d4391c7ebefd3261b5f54ecd85eb2
További információk 3: 3fd1
További információk 4: 3fd1ed3242fa621edab3bdb14f5902e5
További adatok a problémáról
Gyűjtőazonosító: c3083e90665b4e40af29b250c7f7e222 (2245521949242941986)itt javított a DistributedCOM hiba miatt:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Ole
Így: DistributedCOM Error.És ezt javasolta kikapcsolás előtt: Tiszta rendszerindítás végrehajtása Windows rendszerben
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Kékes525 #98198 üzenetére
Valószínűleg meglátta a barna ablakaid, a rengeteg telepített és kitűzött programod, a másik start menüt, és hogy még az óra sem úgy néz ki, aztán az a legegyszerűbb.
De az jó, hogy bárkivel foglalkoznak. Sokszor olvastam itt is, hogy OEM rendszer esetén semmit sem segítenek. Állítólag.Más:
Ha valakinek gondja van a rendszerrel, gyaníthatóan rendszerfájlok sérültek, és nem tudja helyrehozni, akkor lehetőség van javító upgrade-re is. Ez lényegében egy azonos kiadásra történő frissítést jelent, elég iso-ból elindítani a telepítőt.
Ha a kiadás és a nyelv megegyezik, akkor a felhasználó fájljainak és programjainak megtartása mellett lecseréli a rendszert a háttérben. -
Kékes525
félisten
válasz #54072192 #98199 üzenetére
"Valószínűleg meglátta a barna ablakaid, a rengeteg telepített és kitűzött programod, a másik start menüt, és hogy még az óra sem úgy néz ki, aztán az a legegyszerűbb" Az már a múlt. Fejlődök:
Az asztal is üres, nincsenek gadgettek. [kép] Az automatikusan induló programok számát is megfeleztem. [kép] Talán a háttérkép cserélő futtatása felesleges. Mivel erős a gépem, így nem oszt, nem szoroz.
Ezeken már túl vagyok, rögtön a hiba megjelenésekor lefuttattam, nem találtak semmit:
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
sfc /scannow[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- Vezetékes FÜLhallgatók
- PlayStation 5
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest