- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyula38
tag
Üdv Mki! Elolvasva az előző hozzászólókat VPN ügyben, azt hiszem, maradok a VPN Mobilevoipjánál, a Droid Vpn-nél... A leírtak fele nekem kínai volt, de lehet, csak én vagyok ennyire laikus... Na de többet nem is írok, mert lebaltáznak, hogy ez nem Twitter...
-
jbl
aktív tag
Vpn szervert ennyire egyszerű megcsinálni.
[link]Én is megcsináltam, utána telefon, beállítások, egyéb beállítások, VPN, VPN hálózat hozzáadása. Ott beírod, amit megadtál a router felületén és kész is.
-
g0dl
addikt
A különböző szolgáltatók négyjegyű telefonszámait ( pl. digi 1272 telenor 1220 stb. ) az FVD-ről hogyan lehet tárcsázni? A +36 előtaggal nem működik.
-
xtr3m3
tag
Sziasztok!
nagyon jó kis fórum alakult ki
Megszeretném kérdezni, hogy mi a különbség a CSipSimple es a mobilevoip között?
és ahhoz, hogy vezetékes számon tudjanak hívni mobilon, ahhoz szükséges a CSipSimple progi?
Milyen oldalakon lehet egyszeri összegért igényelni vonalas számot (esetleg digist)?Válaszaitokat előre is köszönöm.
Éljen az olcsó telefonálásxtr3m3
-
Slem
tag
Sziasztok,
Helyszín: Budapest belváros. (Nem annyira, mint a Halló, Belváros-ban, de a Körút max. 1km-es körzetében.)
Szolgáltató: T-Mobile
Telefon: Alcatel OT-997D
Alkalmazás: skype, mobilvoip, CSipsimple
VoIP szolgáltató: freevoipdeal ill. Microsoftcél: folyamatos max. 10 perces folyamatos VoIP beszélgetés, panasz nélkül, fülhallgatóval.
Visszatérő alkalmazástól független hibák: a kapcsolat megszakad, vagy csak az egyik fél hallja a másikat, kimarad a hang egy darabig
Specifikus hibák:
mobilvoip: halk a hang, illetve nagy a visszhang
CSipsimple: nem kapcsol össze, kimarad a hangÖsszesített eredmény: a mobile voip nem igazán használható telefonálásra Sőt, az elmúlt fél évben romlott is a minőség.
-
Nisida
aktív tag
Hello!
Van valakinek tapasztalata magyar FVD resellerekkel kapcsolatban ?
- Tudnak-e számlát adni?
- Mennyire megbízhatóak?
- Stb.A könyvelőnek nem tetszenek az offshort céges "Dellmonte" euros számlái így nem tudom elszámolni cégnél.
Amúgy figyelmeztetek mindenkit a FVD-nél online vásárolt feltöltésnél valamiért minden vásárlás után automatikus újratöltésre állítja a rendszer a beállításokat. Vagyis mindig manuálisan kézzel kell vissza állítani, hogy ne legyen automatikus újratöltés.
[ Szerkesztve ]
"Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"
-
McLaca
őstag
Némi iróniával mondom: Symbian Belle FP1-gyel ilyen gondok nincsenek sem a Mobilevoip-pal, sem SIP-en (saját gyári SIP). Nokia 701 az eszköz.
Amennyi probkéma itt volt már androidos telókkal, azok után továbbra is az a véleményem, hogy a droid olyan, mint a szteroidos testépítők...És egy friss tapasztalat: Spanyolország, mind a 4 szolgáltatónál kipróbáltam, és kimegy a SIP hívás mobilneten. Viszont ez roaming, tehát a kérdés az, hogy roaming esetén a hazai feltételek érvényesülnek-e, vagy a fogadó szolgáltatóé?
Nisida: nálam nem állítja automatikus újratöltésre. Ott te pipáltál be valamit a legutóbbi feltöltésnél, mert ott is lehet kérni, hogy legyen automatikus. Vagy lehet, hogy bepipálja előre, de ki lehet venni a feltöltés közben, most pontosan nem emlékszem, de már a feltöltés közben tudod szabályozni, nem automatikus.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
club1
veterán
Te is Telekom mobilnetet használsz a belvárosban voipozásra? Mert itt ez a lényeg. Nyár elején a Telekom feltette a csomagszűrő rendszerét a mobilnetre, azóta olyan is a net, főleg a folyamatos adatfolyamok szakadnak meg főleg cellaváltáskor néhány tized, vagy egész másodpercre. És ez független a használt operációs rendszertől.
-
McLaca
őstag
Igen, telekomot, belvárosban.
A mobilnet cellaváltáskor mindig is akadt (nálam), a hanghívás az, ahol nem (igazán) lehet észrevenni a váltást. De a visszhangnak, vagy halkságnak semmi köze a mobilnethez.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
Nisida
aktív tag
Nézd én abból indulok, ki, hogy nekem ki volt kapcsolva és feltöltöttem az egyenleget és utána küldte az üzenetet, hogy az automata feltöltés be lett kapcsolva és , hogy ez mennyire fontos és jó Lehet én voltam vak, hogy a vásárláskor nem tűnt fel egy pipa vagy egy választó mező az automata feltöltésre, pedig minden megnéztem. Mivel ez már 3x fordult elő ezért szóltam. Bár lehet én vagyok a vak hogy nem látom a pipát valahol.
"Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"
-
sipi25
tag
Sziasztok!
Előfizettem a FVD-re, de az őrületbe kerget, mert szinte használhatatlan. Próbáltam MobileVOIP-ot, itt a másik fél nem hall engem, a callback működik, de drága
Próbáltam a Zoiper-t nagyon szaggat.
Csipsimple-vel is hasonló a helyzet.
Tudna valaki segíteni normálisan beállítani a Csipsimplet, egy régebbi verzió van fent, amiben még benne van a g729.Wifi-n és Diginetes mobilnettel próbálkozom EDGE-n.
Köszi szépen!
-
gyula38
tag
Szia! Próbáld meg ezeket a kodek beállításokat, nekem ezzel egész jól működik wifin és mobilneten egyaránt. A sorrend is fontos! Wifi (fast): PCMA, PCMU,ILBC, G722 16 kHz, GSM 8 kHz. Mobilnet (slow): itt talán tedd előre a G729-et, aztán PCMA, PCMU, ILBC, GSM 8kHz, G722 16kHz. Kellemes próbálkozást! De EDGE kapcsolat az nem túl jó, azért legalább 3G, HDSPA kellene a normális hívásokhoz.
[ Szerkesztve ]
-
gyula38
tag
Szia! A Mobilevoip az HTML alapú, a CSIPSimple pedig sip alapú, röviden és tömören. A vezetékes hívószámot több magyar voip szolgáltató is ad némi apróért, pl. Ephone, ott havi száz Ft. A Fonio ugyan nem kér havidíjat, de évente min. 2000 Ft töltés kell... De van még sok más cég, nézz körül a fórumban. A vezetékes szám mobilon való eléréséhez sip alapú program kell, pl. az említett CSIPSimple, vagy a Zoiper. A DIGI szeptember elejétől biztosít nomadikus (nem helyhez kötött) vezetékesnek minősülő számokat, ezek a 06-21-es előhívósok. Ha kérsz ilyen számot, bárhol használhatod, a DIGI adja a hátteret, 900 Ft-os havidíjért. Ezért a szolgáltatón belül ingyenes a hívás, a többi hívásdíj pedig megegyezik a normál digis hívásdíjakkal. Téged pedig bárki hívhat vezetékes díjért, a digisek ingyért...
[ Szerkesztve ]
-
instantwater
addikt
Megy az EDGEn is, csak késik sokat, rengeteget
Más:
Beállítotam a PBXes.org accomat királyságraEgy SIP fiók, abba jön be a neophone, a net-telco UK szám (már nem kell megafonnal fogadni, fogadja a PBXes), és arról megy ki a FVD
FincsiSIP Droid alá állítottam be.
Abban nincs G729 (ha tud valaki, szóljon), Speexxel megy, kicsit furcsa a hang, de érthetőnek tűnik.
Mintha hangosabb is lenne SIPDroid+Speex+PBXes+FVD vel, mint sima Zoiper+G729+FVD vel, de ezt még tesztelni kell. -
gyula38
tag
Tudom, nem Twitter... instantwater, Te aztán tudsz élni...
[ Szerkesztve ]
-
gyula38
tag
Ja tényleg, majd elfelejtettem... VPN ügyben újabb fejlemények vannak. Találtam egy másik alkalmazást, ami alapból 500 MB adatforgalmat ad ingyen, ezt még feljebb is lehet tornázni, én egy százast már rátettem... A pofás kis programocska megtalálható androidra SurfEasy néven. Sokkal jobban használható, áttekinthetőbb, mint az eddig próbáltak, én maradok egyenlőre ennél. Angol IP címet ad, többek között, tehát november egytől is lesz mód voip hívásra, a T meg bek....ja...
-
gyula38
tag
válasz instantwater #6130 üzenetére
Nekem ment, ráadásul meglepően jó minőségben. Egyedüli bánatom, hogy ezzel a módszerrel nem műxik az Ephone, biztosan a külföldi IP cím miatt... Valami olyasmi megoldás kellene, hogy megmaradjon egy magyar IP. Épp az imént hívtam a Legjobb percdíjak céggel, CSIPSimplével, VPN-nel, az előbb említett SurfEasy-n keresztül, szinte semmi késleltetés, semmi visszhang, szuper!
[ Szerkesztve ]
-
g0dl
addikt
válasz instantwater #6130 üzenetére
A pbxes nem tud egyből vpn-t is? Ha jól emlékszem mintha írnák valahol.
-
gyula38
tag
válasz instantwater #6133 üzenetére
Nem, nincs lekorlátozva. Egyfolytában azon töröm a fejem, hogy lehetne valahogy kicselezni ezt a VPN-Ephone problémát, valami jogi oka van, hogy külföldi IP címről nem működik a földrajzi hívószám. VPN is kellene, de elérhető is szeretnék lenni. 21-es körzet jó lenne, de a kuncsaftok 99%-a azt hinné, vidéki vagyok... Más magyar IP címes VPN szolgáltatás létezik? Ez a PBX valami telefonközpont féle?
[ Szerkesztve ]
-
instantwater
addikt
válasz gyula38 #6136 üzenetére
Létezik dögivel magyar VPN csak többnyire nem ingyenes.
CineDOG1 kínálgatta itt a szerverét használatra, de nem engedett még a közelébe, hogy rávarázsoljunk egy openvpn szervert, bár úgy emlékszem az a gép is németben van...Amúgy ezek a 0621 es számok nem hordozhatóak szolgáltatók közt?
Vidd át másikhoz...
Pl neophone?Ott beregisztrálsz, fel sem kell töltnei, és adják a számot.
Ideális VPN elérhetőség tesztre.
próba cseresznye. -
gyula38
tag
válasz instantwater #6137 üzenetére
A 21-es számok elképzelhető, hogy hordozhatók, de nekem 1-es körzet kell, mivel itt élek és dolgozom nagyfaluban. 21-es számot pedig nem fognak hívni a tisztelt megrendelőim... Még a Digin gondolkozom, mert a vezetékesem ott van, ha azon hívnak, akkor átirányítanám a 21-esre, ami hálón belül ingyenes. Csak a 900 havidíj tart vissza...
[ Szerkesztve ]
-
instantwater
addikt
Hú, na, kipróbáltam a SurfEasyvel a FVD-t G729-cel, csipsimplevel.
VPN nek már gyenge a 32kbps.
De egy korlátlan nettel biztos jó lenne
Szóval VPN program függő is, hogy mi megy rajta.
NinjaVPN en pl meghalt a sipdroid, ezen simán megy
Sipdroid speex 11kbps el is szaggat rendesen VPN en keresztül klikkel.
Szóval amig a telenyomor nem kap kedvet a korlátozáshoz, addig jó[ Szerkesztve ]
-
gyula38
tag
válasz instantwater #6139 üzenetére
Ezek szerint műxik ezzel a SurfEasy-vel korlátozva is? Én angol IP-vel dumcsiztam, igaz, wifin, mert itthon vagyok. Ez a digis ötlet egyre jobban tetszik.. Mivel nomadikus számot kapnék, szerintem külföldi IP-vel is menne a dolog! Szorul a hurok, tisztelt T...
[ Szerkesztve ]
-
Sitib89
csendes tag
A 06-1-es körzethez a foniot ajánlom. Évi 2000Ft feltöltés mellé igénylhetsz akár 3 db számot, több körzetből is egyazon account alá. Számokat 100-ft/db áron adnak egyéb költség nélkül. Az ügyfélszolgálat 15 percen belül megcsinálja a számokat. A maradék összeg lebeszélhető
Ja és akárhol bejelentkezhetsz nemcsak BP-en.[ Szerkesztve ]
-
gyula38
tag
válasz Sitib89 #6142 üzenetére
Köszi az infókat, már én is átnéztem ezeket a cégeket, többet is. Sajna, a földrajzi számot csak országon belül lehet használni mindegyik szolgáltatónál, mert jogi akadályai vannak a külföldi használatnak. Mivel a VPN megváltoztatja az IP címemet, ezért nem működne a földrajzi szám egyiknél sem. Országon belül megy a bp-i szám, ezt már próbáltam. instantwater, Neked mindig ilyen lassú a neted? Vagy már elfogyott a keret? Meglepődnél, milyen jó minőséggel megy a hívás egy gyorsabb neten, akár mobilneten is, VPN-en át!
[ Szerkesztve ]
-
Sitib89
csendes tag
A 06-21-es számok egyébként működnek külföldön?
-
gyula38
tag
válasz Sitib89 #6146 üzenetére
Igen, mivel nomadikus (nem helyhez kötött számok). Vezetékes számnak számít mindenhonnan, azokra pedig szigorú nemzetközi előírások vonatkoznak, mármint hívhatóságukra. Azért vagyok ilyen okostóni, mert egész délelőtt ezen agyaltam és olvasgattam a voip szolgáltatók ászf-jét...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Vallás
- Automata kávégépek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Okos Otthon / Smart Home
- Trollok komolyan
- TCL LCD és LED TV-k
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Horgász topik
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest