Hirdetés

  • Retro Kocka Kuckó 2024

    lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!

  • Senua’s Saga: Hellblade II teszt

    gp A szkizofréniától és rabszolga-kereskedőktől egyaránt szenvedő Senua újabb különleges utazásra indul, ezúttal a messzi észak ősi istenekkel és modern kegyetlenséggel teli vidékére.

Új hozzászólás Aktív témák

  • VaZso

    senior tag

    válasz atillaahun #2613 üzenetére

    Öcsém gyárilag WinMO-os készülékén (HD2) tapasztaltam nagyobb késleltetéseket és ott valóban jelen volt a visszhangjelenség. Talán a Csipsimple programmal valamivel jobb lett visszhang tekintetében, beszélgetésre is használható, de a késleltetés így is nagy.

    Saját N900-asomnál a hozzáadott késleltetés gyakorlatilag nulla, mint ahogy a Sipura / Linksys ATA egységek esetén is.
    Ez azt jelenti, hogy ha saját készülékemről hívok, gyakorlatilag tökéletesen tudok beszélgetni.

    Persze problémába futottam bele én is - túloldal furcsa zajra panaszkodott -, de ezen újrahívás segített... általában viszont fel sem tűnik a túloldalnak, hogy neten keresztül telefonálok.

    Az olcsóbb Dellmont szolgáltatóknál az egyes hívásokat füllel el lehet különíteni, hogy tökéletes minőségű vagy némileg vackabb vonalat kaptam épp'.

    -------------

    A süket telefon / egyik irányban működő hang tipikus probléma, amikor nem mennek át a hangkommunikációs csomagok. Pl. azért, mert a hálózaton a router nem végzi jól a dolgát, vagy valahol megfogja pl. egy tűzfal.

    Időnként egy egyszerű router újraindítás is helyrehozza a dolgot.

    ------------

    Amúgy épp' a napokban beszélgettem Angliában élő ismerőssel Skype-on... általánosan vacak minőség, időnként vissza kell kérdezni, zajos - kb. éppen hogy csak használható.

    (Igaz, ez valami helyi szolgáltató Skype-csomagja, átnyomja a hangot a GSM hálózaton keresztül.)

    Megszakadt beszélgetés közben a kapcsolata és nem tudott visszajönni Skype-ra - gondoltam, felhívom a mobilját.
    Ég és föld volt a különbség a Skype-híváshoz képest, szó szerint kristálytisztán hallottam mindent, oda sem kellett figyelni. Mindezt úgy, hogy egyikünk készüléke sem változott, csak a kommunikációs csatorna - Skype-ról SIP-re.

Új hozzászólás Aktív témák