- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Van valami oldal ahol lehet kalkulálni, hogy egy adott vas mennyi VPS-t bír el?
2x Intel Xeon W3520 (8/16x2.66Ghz), 16 GB DDR3 1333 MHz
-
-
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Tudom valahogy csekkolni, hogy a pendrive, amiről az ESXi fut megkotlott-e vagy sem? Friss telepítés, pár napt után ezzel fogadott:
WinSCP-n elérem a fájlrendszert, viszont pl. VMware tools-t már nem tudtam telepíteni, mert nem találta az .ISO-t.
PowerCLI-n kereszütl gyorsan csináltam is egy cfg bkp-t. De ez azért poén, hogy 2 napot bírt a pendrive.Mi a legsmooth-abb megoldás erre? friss pendrive telepít, restore cfg, pendrive-ot kicserél és custom package-ek újrarakása (OMSA, racadm, stb)? Teljesen transzparensen, leállás nélkül cserélhető a cucc?
Bár félek tőle, hogy következő bootkor nem fogja magától bebootolni a rendszert az új pendrive-ról."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
-
TheProb
veterán
válasz kraftxld #4610 üzenetére
Hétfőn már kicseréltem a pendrive-ot. Memóriából azóta is a régi pendrive-ról bebootolt rendszer fut. Viszont érdekes, hogy az állítólag megmakkant pendrive, simán bebootolt egy másik Dell T320-ban... Szóval nem tudom, hogy akkor most mivan...
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
-
addikt
válasz TheProb #4611 üzenetére
Valószínűleg eldobta az USB eszközt, ha újraindítod lehet újra bebootol rendesen és megy minden tovább.
Láttam már ilyent Cisco UCS bladeken (mondjuk olyant is hogy tényleg megdöglött a flash). Mi mondjuk váltottunk BFS-re, a standalone node-okon meg jönnek a BOSS kártyák."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
TheProb
veterán
válasz kraftxld #4612 üzenetére
Az mivel jobb/megbízhatóbb, mint egy pendrive?
(#4613) AiRLAC: Ja, mi is csináltunk már pár falusi BOSS kártyás megoldást. Igazából továbbra sem értem, hogy miért az a VMware ajánlás, hogy pendrive-ra/SD-re rakd az OS-t.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
-
-
MrSealRD
veterán
válasz kraftxld #4616 üzenetére
Ez úgyis megáll, hogy egy USB microSD adapterbe tolom a kártyát, aztán úgy használom?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
Chal
addikt
Szerintem technológiában nincs semmi eltérés, mert ugyanúgy nandflash, ugyanúgy usb-n csatlakozik (a HP/Dell-es integrált sd slot is). Szerintem az van, hogy default valamilyen industrial grade kártyával érkeznek ezek, amik azért nincsenek pariban az apróról vagy az XY PC boltból/nagykerből beszerzett pendrive-okkal Amúgy én már láttam HP-ban meghalni ilyen kártyát, igaz nagyon nagy darabszám mellett csak 1db-ot.
[ Szerkesztve ]
-
sto1911
veterán
válasz kraftxld #4618 üzenetére
Nálunk hyperflex alatt sarki üzletben vett SD kártyák mentek hibátlanul, de egyszer szólt a Cisco hogy az úgy nem éri meg nekik, cseréljük csak ki.
Kimegy a technikus cserélni, csinálja szorgalmasan, de csak nem bootolt be a gép. Kiderült, hogy kivette mindkettőt és betette a két újat, üresen.
A harmadik szervereit jutott, mire észrevettem -
Fboy
aktív tag
Sziasztok,
Remélem jó helyre írok, az előző gépemen win 7 volt, amin minden gond nélkül tudtam az xp mode-t futtatni.
Most Windows 10 pro oprendszer alól szeretnék windows xp-t futtatni, viszont guglizás után egyelőre arra jutottam, hogy a win 7-n működő xp mode itt már nem fog menni, vagy ha valamilyen virtuális gépre telepítek xp-t, ahhoz telepítő kód fog kelleni.
Van arra valamilyen módszer, hogy xp-t futtassak win 10 alól, akár olyan egyszerűen mint win 7 alól?
Egy egészségügyi program futtatása miatt lenne rá szükség.[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
Sziasztok,
sorry ha már elhangzott a kérdés, VmWare Playernél van lehetőség vhogy elérni, h úgy működjön az egér integráció mint a Virtualboxban, tehát ha nem aktív a Vmware ablak akkor ne kelljen egyet belekattintani az aktiváláshoz hanem azonnal "hatása" legyen az első kattintásnak is?
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
-
Magnat
veterán
válasz kraftxld #4624 üzenetére
Természetesen fent van, de nem úgy működik. Ha a Vmware ablak az aktív akkor ha kihúzom az egeret a host asztal fölé és vissza a guestre, akkor jó, de ha már a host asztalra klikkelek akkor ha visszaviszem az egeret a guest fölé, akkor egy nyitott hüvelyk- és mutatóujjas kurzor lesz a sima nyílból és először kell egyet a guestre kattintani hogy aktív legyen és csak a következő klikkelésnek lesz hatása. Virtualboxnál viszont akkor is egyből aktív az egér a guest fölött ha nem az az aktív ablak.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
-
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Fizikai szervert szervert szeretnék virtualizálni VMware-re. Korábban csináltam már ilyet VMware Converter-rel úgy hogy bejelentkeztem távolról, elindítottam aztán futott amíg futott. Most viszont a helyszínen kellene csinálnom így fontos lenne tudni h kb mennyi ideig tart. Szóval aki mostanság csinált ilyet megírná nekem, hogy mit tapasztalt? 2 db 2 TB SATA diszkről lenne szó, amin 2-200 GB foglalt ténylegesen, és ezt kellene gigabites hálózaton áthajtani. Ilyenkor ugye csak a tényleges foglalt adattal (200GB) kell számolnom ugye, nem az egész diszkkel?
Köszönöm a segítséget!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
válasz bugizozi #4630 üzenetére
Én mostanában Veeam agent-el szoktam.
Csinálok egy teljes mentést egy hálózati meghajtóra ahová a gép menni fog, majd a leállás előtt egy gyors incremental mentést. Bebootolom a cél VM-et és az már a Veeam Recovery ISO-t betöltve vár.
Utána gép kikapcs, a VM-ből betallózom a mentést, átvariálom a partíciókat hogy ne legyen több egy virtuális disk-en, visszaállítás indít.
A Veeam egész jól tömörít, és persze, az üres helyet nem menti.
Miután elkészült, hálózat nélkül újraindít, kipucolom a fizikai drivereket, meg egyéb szemetet, vmware tools fel, vmxnet3 hálókártyát beállítom, leállítás. Majd hálózattal indít.[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
cocka
veterán
Sziasztok!
A VMWare Workstation 15 támogatja már natívan az USB-s eszközökről való bootolást vagy még mindig a ploppal kell szenvedni?
-
bugizozi
őstag
válasz kraftxld #4631 üzenetére
Szia!
Végül sikerült elintézni, hogy még előző nap este el lehessen kezdeni, így otthonról elindítottam, 40 perc alatt ment át a ~120 GB szóval nem volt vészes.
Sajnos a Veeam nem volt opció, mert nem volt (még) nekik. Egy db Dell szerverük van, amin futott ez a Windows. Kivittem egy másik szervert a raktárunkból ideiglenesen, arra virtualizáltam be, majd telepítettem VMware ESXi-t az ő Dell szervererükre, aztán egy vCentert, felvettem alá a 2 host-ot és átmigráltam a VM-et a miénkről a Dell-re. Lebontottam a mi gépünket, felraktam a Veeam-et arra Windows-ra és beállítottam a mentést egy NAS-ra. Lesz még pár VM létrehozva nemsokára, azért is kellett ezt megcsinálni. A host-ok közötti migráció még gyorsabb volt, kihajtotta fullra a gigabites hálózatot.
-
bugizozi
őstag
válasz bugizozi #4633 üzenetére
Emellett sikerült egy hibába belefutni, a vCenter telepítése elszállt a következő hibaüzenettel:
Unable to connect to vCenter Single Sign-On: Failed to connect to SSO; uri:https://vcenter/sso-adminserver/sdk/vsphere.local
A megoldást itthagyom az utókor számára:
Short tip: vCenter Server 6.5 UI installer: Failed to connect to SSO
Workaround
The vCSA installation consists of two stages. While the first stage simply deploys the OVA template, the second stage automatically configures the services. If errors occur during the second stage, the appliance is erroneous and needs to be re-deployed – so creating a snapshot at this stage is basically a good idea.
The assistant of the second stage needs to be filled. Before starting the configuration process, the appliance command-line needs to be accessed – e.g. using the VM console or SSH (which needs to be enabled first using the VM console). Enter the following commands:
> shell
# echo "::1 localhost.localdom localhost" >> /etc/hostsThis extends the local host resolution by an IPv6 entry.
Without this entry, the localhost entry cannot be resolved into an IPv6 address forcing the installation to crash. Don’t remove this entry after the installation as SSO won’t start again – as a result, vCenter Server will not start either.
[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
válasz Sirjames73 #4635 üzenetére
Köszi, igen, azt tettem fel
-
letix
senior tag
Üdv a szakiknak!
Gyors kérdés:
Ingyenes licensz-el rendelkező ESX 5.0.0-n elszáll-e a licensz kulcs ha a gépben lévő 2db CPU-t uppgrade-elném?
Csak órajel különbség van, a CPU pont ugyanolyan osztályból jön..
Kell bármire figyelnem az upgrade során?Köszönöm szépen!
udv,
Balazsdon't panic! ... http://www.letix.hu - linux parancsok
-
Hát a free licenszen már nem sokat lehet rontani
Simán menni fog, de ilyen régi vason én már nem bűvészkednék. Maradjon úgy ahogy van, aztán egy normálisabb cuccot venni. Párszor láttam már, hogy ilyen régi szerverek a leállítás után el se indultak, alaplap megrottyant, tápegység, stb.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
letix
senior tag
válasz bugizozi #4639 üzenetére
IBM HS21 Blade. (8853 LRG)
E5410 -> E5450
Kérdéses az upgrade, de sajnos meg kell lépni, a 2 socket-en a ~600Mhz nem is kevés magonként..kraftxld:
köszönöm az infot!. Én is fázom kicsit az upgrade-től, de sajnos kell a plusz erő. Új gép.. hát jó lenne, de nincs.don't panic! ... http://www.letix.hu - linux parancsok
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Megkaptam egy jó kis problémát, amibe munkatársam futott bele, csak ő közben elment szabira.
Annyit tudok, hogy volt egy tároló hiba, ami miatt elvileg az ESXi 6.5 snapshotnak detektálja a lunokat, így nem lehet datastore-t növelni. Átküldte a következő leírás: vSphere handling of LUNs detected as snapshot LUNs (1011387) illetve azt mondta, hogy umountolni kéne a datastore-okat, majd újra mountolni resignature-el.
Gondoltam létrehozok egy teszt Datastore-t, unmountoltam majd mount, de a az UUID nem változott. Ha meg rányomta, hogy delete datastore akkor ugye törölte a tartalmát is. A leírásban nem említi, hogy mit csináljak a már meglévő datastore-ral (jelenleg használatban van, éles gépek futnak rajta)
A régi vSphere kliensben emlékszem, hogy volt ilyen Assign a new signature opció, de ezen a webes felületen nem ajánl fel ilyet. Mi lehet a megoldás ilyenkor? Hogy tudom úgy újracsatolni a datastore-t, hogy a tartalma megmaradjon, de az UUID megváltozzon?Köszönöm!
-
bugizozi
őstag
NetApp E series (E2824)
Volt több gyors áramszünet, és amiatt hogy többször csak félig boot-olt be megnyekkent, a supportnak kellett összevakarni. Utána újra hozzá lett adva az ESXi-hez a datastore, de nem resigniture-rel.VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
bugizozi
őstag
Találtam egy leírást a HP oldalán, lehet ez kell nekem?!
How to Resignature a LUN Detected as a Snapshot
Itt kitér arra az 1-2 pontban, hogy mit csináljak a jelenlegi Datastore-on: VM-ek leállítása, inventory-ból törlése, majd a datastore unmountolása minden host-on. Ezután látom majd az
esxcli storage vmfs snapshot list
paranccsal a snapshot-okat és tudom resignature-ölni aesxcli storage vmfs snapshot resignature –volume-label=<label>|–volume-uuid=<id>
paranccsal, mint ahogy írják abban a cikkben amit küldél?!VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
-
bugizozi
őstag
Szia!
A reboot nem segített, de ez a resignature igen, bár nem sikerült 100% megcsinálnom.
Ezek voltak a lépések:
1) VM-ek leállítása
2) tároló snapshot a volume-on (biztos ami biztos)
3) VM-ek kiregisztrálása invenoty-ból
4) datastore unmount (mindkét host-on)
5) esxcli storage vmfs snapshot list – parancs futtatása, adott találatot
6) esxcli storage vmfs snapshot resignature -l volumenév --- ezzel felcsatol egy másik Datastore-t a VMware-re, snap-xyz névvel
7) VM-ek beregisztrálása a az Inventory-ba
8) VM-ek elindítsása
9) új datastore méretének megnövelése – ha direkt-be a host-on lévő VMware felületen csináltam akkor nem sikerült, el kellett hozzá indítani a vCenter-t és azon keresztül ment - szerencsére az pont ezen a datastore-on volt (ez csak nekem új infó vagy én bénáztam vmit?!)Ami még hibádzik, hogy a régi datastore-t is látom, és nem tudom hogyan kell kipucolni attól félek ha rányomok, hogy delete datastore akkor kitörli mindkettőt.
Nem lenne rossz ha erre is kitérne a VMware KB mint csinálj előtte és utána...
viszont ez már a holnap zenéje lesz (már ha le lehett állni) mert ma még hullám tetőlemez cserénél is kellett segítkeznem, meg annak a korlátját festeni... pedig még hátra lenne 2 ilyen datastore ráadásul azon jóval több VM van.. aztán jöhet újra a hétfő üdén frissen fiatalosan
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Grand theft auto (Gta) collection pakk(pc)(foliázva)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest