- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
ESXi alá milyen hardveres RAID kártyát javasoltok, ami biztosan támogatott? (2 ssd-t szeretnék RAID1-be tenni)
Valami költséghatékony megoldást keresek, mert otthonra, hobbi célra lesz. (ilyen alaplapba)
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Mercutio_
félisten
Epic fail
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
addikt
válasz A_ScHuLcZ #4857 üzenetére
Használtan nem lehet olyan drága szerintem. De kb. bármelyik LSI2008 alapú kártya is jó lehet, Dell H200/H310, IBM M1015 stb.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ment valaki VM-eket Synology-ra Active Backup for Business szoftverrel? Mennyire működőképes dolog? Melyik a legolcsóbb eszköz ami ezt támogatja?
Tegnap volt róla egy VMUG Webcast, fél füllel hallgattam, nem tűnt rossznak.Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Sirjames73
csendes tag
válasz bugizozi #4859 üzenetére
Én használom, nekem bevállt. Azokkal a Synology NAS-okkal müködik, amelyek Btrfs fájlrendszert használnak.Nagyon spórolosan bánik a tárhellyel, mert figyeli a duplikált dolgokat a mentésben.
Faék egyszerűen beállítható, használható fizikai géphez, Vmware.hez, HyperV-hez. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Van aki otthon van host profile-okkal? Én már kezdek tőle agyf@szt kapni.
Annyit szeretnék, hogy legyen minden clusterre 1-1 HP, amiben a generikus beállítások vannak. Ezt úgy próbáltam elérni, hogy a storage és a network részt teljesen kihagyom a profile-ból. Utóbbinál csak pl. NTP, DNS, stb servereket, core dump-ot, stack-et hagyom meg.
De ha uncheck-re rakom az exclude-olni kívánt részeket, akkor pl. leveri az IMM interface-t és a switch-ét. Ha X-el kitörlöm, akkor vagy invalid lesz a profile vagy folyamatosan customize után sír, és nem értem miért és mit akarna módosíttatni.
Olyanba is belefutottam, hogy sikerült compliance-ra rakni a hostokar, de restart után ismét non-complince-ba mennek át. Illetve hogy adott fw szabályt nem hajlandó bekapcsolni.Van esetleg tippje valakinek, hogy mit cseszek el?
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Van valami oldal ahol meg tudom nézni, hogy a Horizon szerver milyen View agent-tel kompatibilis? Az Interoperability Matrices oldallal próbálkoztam, de kevés sikerrel
Van egy Horizon 7.6 szerver Win7 kliensekkel, amit Win10-re frissítünk, feltehetem én arra a legújabb 7.12 view agent-et?Köszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
[Newman]
tag
válasz bugizozi #4862 üzenetére
Inkább fordítva szabad csak, szóval újabb a Connection Server mint a View agent - bár ez sem életbiztosítás, mert hivatalosan nem fogsz találni semmit, ezen kívül "Horizon Connection Server compatibility with Horizon Agents is limited to interoperability during a Connection Server upgrade. You must upgrade View Agents or Horizon Agents as soon as possible to match the version of the Connection Server that manages them." [link]
VCIX-DCV,VCIX-NV,vExpert,vExpert Pro,vExpert NSX,VMCA - newman.cloud
-
[Newman]
tag
válasz bugizozi #4864 üzenetére
Kérlek. Egyébként tapasztalataim szerint tökéletesen működnek. Van olyan 7.12 connection server-em, amik 7.0-as view agent-tel telepített RDS és W10 gépeket "kezelnek". De ha baj lesz, akkor a VMware bejelentés előtt, biztosan frissíteni kell az agent-eket.
-
Immy
őstag
Sziasztok,
vCenter essentials csomaggal mik a tapasztalatok?
Úgy néz ki végre sikerül rávenni a céget, hogy free esxi-ről a vSphere essentials KIT-re beruházzunk.
Üdv.Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
[Newman]
tag
vSphere Essentials? vCenter Server-nél lényegében semmi különbséget nem tapasztalsz a standard-hoz képest, annyi a fojtás benne, hogy nem tudsz hozzá háromnál hosztot adni. Az ESXi lényegében ugyanaz - mármint a kódja - nyilván a licensz állítja be mit használhatsz és mit nem. A nem free ESXi-hez képest tudsz majd legalább rendesen menteni - mivel ebben nincs tiltva az API.
-
Immy
őstag
válasz [Newman] #4867 üzenetére
Igen, a vSphere Essentials KIT licencben elérhető a vCenter Essential licenc:
https://blogs.vmware.com/vsphere/2018/10/vcenter-server-licensing-options.html
Egyenlőre még csak most jön a második vas és dedikált SAN sincs még.Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Chal
addikt
Jól látom/gondolom, hogy egy 6-os vSphere standard licence csomag upgradelhető 7.0-ra (for free), amennyiben él még rá a support subscription? Zöldmezős beruházás lenne, és lehet, hogy kicsit korai még, de akkor már eleve 7.0-val indulnék. Ugyanis nem tudom, hogy a későbbiekben meg lesz e újítva a support sub., szóval lehet, hogy ez egy "most vagy soha" helyzet.
Ugyanakkor egyelőre nincs infóm róla, hogy az említett 6-os standard mikor lett vásárolva, az is lehet hogy régebben (1 éve, vagy több), felhasználva/regisztrálva viszont még nem volt. A support sub. erre ugye a regisztrációtól ketyeg, és nem a vásárlás napjától? Mert ha az utóbbi, akkor az első kérdés tárgytalan is
[ Szerkesztve ]
-
[Newman]
tag
Jól tudod. Ha van érvényes SnS-ed, akkor frissíteni tudod a kulcsokat. Elég ha kideríted kitől vettétek és megkérdezed tőlük. Regisztrálni majd mindenképp kell, mert nem tudod konvertálni a kulcsot. A vásárlás napjától ketyeg.
-
Immy
őstag
Pontosan ezen gondolkodtam én is, hogy szerintetek mikor jöhet el az idő greenfield esetén, hogy ESXi 7.0 telepítsünk?
VMware vSphere 7.0 Release NotesApró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Chal
addikt
válasz bugizozi #4874 üzenetére
+1 szintén. A kérdés nálam csak azért merült fel, mert 99%-ig biztos vagyok benne, hogy ez az sns nem lesz megújítva, szóval vagy az sns lejártáig lehet upgradelni (ami egy nagyobb munka ugye 1 éven belül (HA és amennyiben él még egyáltalán az sns, amit nem tudok), vagy most eleve azzal telepítem. Egyelőre magammal sem beszéltem még meg, hogy melyik lenne a kisebb szar, szóval inkább csak infót gyűjtök
[ Szerkesztve ]
-
[Newman]
tag
Én feltenném legalább a VCSA-t 7-essel, a hosztok meg maradhatnak 6.7-tel telepítve. Igazából a hosztokra is feltenném már, de nálam a szerencsétlen Synergy-k a HCL-en fellelhetetlenek. (NSX miatt érdekelne a vDS 7.
+1 a kulcsok upgrade-jére amíg él az SnS.[ Szerkesztve ]
-
Immy
őstag
válasz [Newman] #4877 üzenetére
Jólvan megpróbálom én is ezt az utat választani.
Lehet hogy nem teljesen ebbe a topikba tartozik, de esxi alá konfigolok Dell R740 gépet és korábban volt kérdés a RAID vezérlő HP vashoz. PERC H730P RAID jó lehet?CPU terén is kérdéses mi lenne az ideális ha csak win serverek fognak futni 8vCPU/8gbRAM/100gbHDD sokasággal. 2*Intel 20core szerintetek mennyire elég?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Most csináltam egy kisebb rendszert (új Dell R340 meg a régi HP DL360 G7 mint replika), 6.7-es Essentials kit-el, 1 éves SnS-el jött a Dell, kis küzdés után sikerült frissíteni a kulcsokat.
A HP-nál szögelni kellett [link] meg a generic ISO-t használtam, de hiba nélkül teszi a dolgát.
És igen, most kell frissíteni a kulcsokat, aztán használni amikor kell, még ha lejárt közben az SnS| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
én 2x 8 fizikai core-s magas GHz-ű procikat szoktam kérni, mert így nem szopatnak meg a licenszeléssel
Figyelni kell, mert a VMware is elkezdett megint variálni, pedig emlékszek ESXi 6-nál amikor megjelent eléggé elsöpörte a hasonló próbálkozást a népharag.
[link]
Gondolom az Inteltől kaptak egy kis pénzt, hogy fingassák meg az AMDs sok magos szervereket egy kis plusz licensz költséggel, és a TCO így az Intel felé fog menni.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
[Newman]
tag
Én három éven belül várom a VM alapú licenszelést minden verzió esetén, mert látható hogy a socket alapú a Standard/Ent+ esetén már csípi a szemüket, főleg hogy tényleg nem drága egy 32+ magos Epyc bármilyen Xeon-hoz képest. Egyből nem merték ezt meglépni, de szerinem meg fog történni mindenképp - lásd Veeam is mit csinált.
-
Immy
őstag
Igen, most maximum 32core érdemes 1 cpu socket-be tenni, tehát a több maggal rendelkező cpu-kat már kettőnek számolják, Official link
Valahol értem ezt a mozdulatát a vmware-nek, mert egyrészt ARM oldalon olyan CPU-kat dobnak ki, amiben annyi mag van mint egy dinnyében. Illetve azért ha megnézzük a 32core feletti CPU-kat ott azért a fogyasztás nagyon elszáll, amihez azért rendes hűtés kell, ami szerintem sok esetben nincs meg.
@AiRLAC: kb 30darab VM
@kraftxld: első körben 2*24core (Gold6252) javasoltak, amire mondtam, hogy indokolatlanul sok lesz, de még a 2*18core is lehet hogy sok.
@[Newman]: szerintetek az mennyire menne, hogy az egyik host AMD a másik host intel ESXI clusterben?
-
-
addikt
30x8vCPU=240
30x8GvRAM=240GB
Hány host lenne, HA van-e, shared storage van-e?
Szerk. na visszaolvastam "Egyenlőre még csak most jön a második vas és dedikált SAN sincs még."Az 120 vCPU hostonként, az olyan ~ 60 core ha 2:1 arányban overcommitolod.
Nem lőttek nagyon alá. Mondjuk ha a HT magokat is egynek számoljuk akkor mehetsz lejjebb, alacsonyabb általános load esetén használható lesz (de ha mind SQL akkor mondjuk nem áll meg a matek)
Milyen a diszk alrendszer? Azért 15 VM már tud szép I/O generálni.[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
[Newman]
tag
-
Chal
addikt
válasz [Newman] #4891 üzenetére
HA sem játszik, mert nem tudod egy clusterbe tenni őket, már a vCenter se fogja megengedni (és az EVC sem oldja meg, mert csak intelen vagy amd-n belül működik). Mondjuk ezt a korlátot sosem értettem, technikailag semmi akadálya nem lenne egy HA only működésnek mixed (amd/intel) hostok esetén.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Jó, hogy szóba került... Le kéne cserélnem ezt az öreg hardver ami a home server alatt van... Szívesen fordulnék AMD Ryzen 3xxx felé... Eddig annyit láttam, hogy Realtek kártyákkal nem unalmas az élet a valaki ESXI-t akar futtatni... Amit előszeretettel pakolnak minden mellé. Ez nem gond, mert van Intel LAN kártyám...
Compatibility Matrix-ba csak Epic van..mint Zen arhitektúra... Ha rákeresek googlebe, akkor azért vannak lilahalál problémák, meg passthrough gondok... ilyen-olyan apróságok tavalyról.
Van aki próbálkozott ilyen konfiggal?Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Immy
őstag
Most egy DL380 van és egy másikat szeretnénk mellé tenni.
HA és shared storage nincs. Szerintem 1év után eljuthatunk oda, hogy vmware essentials plus legyen és akkor talán már vmotion és HA is lehet.
Sok windows fut párhuzamosan, de sajnos elég lusták az emberek lekapcsolni a VM-et, ezért fut sok párhuzamosan. Ezeknek a terhelése sose egyszerre jelenik meg, SQL 1-2 gépen van, de az se kiugró méretben.@[Newman]: oké, akkor leteszek arról, hogy keverjem az AMD-t meg az intelt. Mondjuk nem teljesen értem, hogy még a hardver gyártók se nyomják az AMD-t.
-
Én inkább a sima essentials felé mozdulnék, mert az essentials plus nem tud storage vmotion-t, aztán shared storage nélkül nem sokra mész vele.
Inkább Veeam licenszbe ruháznék be ha még nincs, akkor lesz rendes mentésed, replikáció, és a quick move-al elég gyorsan (kb egy restart ideje) át tudod mozgatni a VM-eket shared storage nélkül.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
addikt
A mostani hostban mennyi CPU és RAM van, és azokon mennyi vCPU és vRAM van kiosztva, illetve milyen az átlagos kihasználtsága? Ezekkel már lehet az újat méretezni. RVTools a legegyszerűbb lekérdezni.
-
[Newman]
tag
Amíg nincs pénzed Veeam-re, addig van 20VM-re community editiion.
Tényleg nincs sok AMD eladás, pedig már minden termékvonalban megjelent szinte az Epyc-es verzió. Ami meglepő, hogy van olyan gyártó, aki a vállalati tárolójában cserélni le a kontrollerek processzorát/processzorait Xeon-ról, Epyc-re
-
Annyira szeretem amikor a zsír új valami sokkal szarabb mint a régi.
ESXi 7.0, Windows 2019-es VM, HW version 17, default virtual NVMe controller.
Ha új disk-et adunk a VM-hez akkor reboot kell hozzá, mert másképp nem látja. Rescan a lemezkezelőben semmit se ér.
[link]| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- PC játékok, csere on
- Pc játékok (szép állapotban)
- Xbox Game Pass Ultimate / Core / PC előfizetés 1-36 hónap AZONNALI KÉZBESÍTÉSSEL!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN licenckulcsok - kedvezményes ajánlatok (frissítve: 2024. 10. 01.)
- Windows 10, 11 Professional, Home, Enterprise licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akció!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest