- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
válasz kraftxld #4401 üzenetére
Appliance
Ezt néztem, de nem sokkal lettem okosabb. Pontosabban a logokban is az a fő nyávogás, hogy nem indul/nem tud elindulni az agent manager.
Gondolom a full üres config fájl nem a legjobb. Csak arról nem nagyon találtam sok infót, hogy hogyan kéne bekonfolni.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
-
addikt
válasz TheProb #4400 üzenetére
Ezt végignézted?
System Requirements for Migrating vCenter Server Deployments to vCenter Server Appliance Deployments
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
TheProb
veterán
Nekem appliance2appliance kell. Amúgy ezt olvasom: [link]
Most végre sikerült tovább jutni a pre-check-en. U3 után már "csak" az agent manager volt error-os. Jól tippeltem, muszáj volt működésre bírni, így rittyenteni kellett hozzá egy komplett konfig fájlt.
Backupolni csak a DB-t lehet? Ezt a leírást találtam csak bizt.mentésre: [link]
+Csináltam egy snapshot-ot. a vm-ről.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
Elhasalt a tényleges migráció, log szerint az SSO credentials nem volt jó. Bár nem értem, akkor a pre-check-en miért fogadta el a megadott adatokat.
Az a fura, hogy admin jogot ír a domain admins groupra, ennek ellenére az administration/SSO tab-on semmit sem látok vcentern belül. Ami még furább, hogy root-tal is ugyan ez a helyzet. Illetve az fqdn/psc oldalon sem tudok belépni. wtf?
(u.i.: úgy örököltük az infrát egy előző IT-s cégtől, így az implementációt anno ők csinálták.)
[ Szerkesztve ]
-
válasz TheProb #4407 üzenetére
Ha nem sok host van és nem nagyon függ semmi a vcentertől akkor simán kezdd újra.
1, legyen meg a root password a host-okhoz. Ha nincs meg akkor most vCenteren keresztül resetelni tudod. Licenszeket mentsd le.
2, Régi vcenter, jobb klikk, delete from disk
3, Új vcenter-t telepítessz a 6.7 telepítőből, majd újra hozzáadod a hostokat, mentés beállít
4, Host-okat frissíted 6.7-re.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
TheProb
veterán
válasz kraftxld #4408 üzenetére
hostok rootja megvan. Viszont azóta haladtam.
kiderítettem, hogy az administrator@vsphere.local a fő-fő-über-führer. Viszont annak nem tudtuk a jelszavát (meg valszeg már rég le is járt), így kiütöttem ssh-n. Utána már be tudtam lépni és úgy már tényleg mindent láttam, hozzá is adtam a domain admint mindenhova. Holnap előröl kezdem a migrationt, remélehetőleg így már nem lehet sso jogosultság baja."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
-
TheProb
veterán
Ha update managerből indítok egy frissítést remedtion-nel, akkor van annyi esze, hogy a hoszton lévő VM-eket előtte átmozgatja a cluster másik hosztjára?
Amúgy eddig nagyon tetszik a 6.7, főleg az update manager marha jó.
u.i.: esxi-re van tippetek, hogy miért nem tudok bejelentkezni semmivel? se root, se domain admin, stb.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Csináltam egy baromságot... ESXI pendriveról fut. Én meg nem néztem utána és az összes USB vezérlőn bekapcsoltam a passtrough-t. Rájöttem, hogy mégsem akarom... és ki akartam kapcsolni, de a host restart után nem kapcsolja ki. Aztán ezt találtam.
Vissza lehet ezt állítani anélkül, hogy újra kellene telepíteni az egész ESXI-t?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Chal
addikt
válasz MrSealRD #4416 üzenetére
Ez elég érdekes, mert a bekapcsolás után az esxi gyakorlatilag elveszíti a system disket érthető okokból, így a configot sem tudja kiírni. Ezt írja egyébként a KB is, szóval restart után be kéne bootolnia a régi configgal, amiben még ki van kapcsolva az usb passthrough. Furcsa, hogy nálad sikerült kiírnia.
Ha ez mégis megtörtént valahogy, akkor én első körben mountolnám a pendrive-ot valahol, és belenéznénk az esx.cfg-be, szerintem egy true/false paraméter átbillentése megoldja a dolgot, de meg kell nézni. Arra figyelj, hogy a configok egy state.tgz nevű file-ban vannak, tehát ki kell tömöríteni, majd editálás után visszacsomagolni. Persze lehet hogy simán kevesebb idő egy host reinstall, még hostprofile nélkül is (azzal együtt meg kb. semmi), csak hát az a gyávák menedéke!
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Így van. A webes felületen a Devices résznél nincs is ott a pendrive. Mikor bekapcsoltam a passtrough-t, akkor kellett neki egy restart. A módosítást még lementette, de bármi amit utána módosítani már nem történik meg mert elveszíti a system disket. Másik gyanús rész az volt mikor maintenance módba tettem majd restart után nem abban indult el...
Nagyon nem akartam sokat tökölni vele. Szóval lehet ránézek a pendrive-ra, de ha nem látom a fényt pár percen belül akkor inkább reinstall mert az még kézi konfiggal is gyorsan megvan.
Viszont mostanában gondolkodtam raja, hogy áttenném pendriveról SSD-re. Viszont ha később átadnám a SATA vezérlőt akkor ott is ugyanez lenne? Úgy sejtem igen... Mert ugyanaz történik, csak arra vagyok kíváncsi van-e különbség SATA és USB kezelés között.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Van VMWare-ből ingyenes verzió? Win XP kellene virtuális gépen. Semmi extra teljesítmény, másfél
évtizeddel ezelőtti játékot futtatnék rajta, épp csak el akarom szigetelni a host OS-től (win 7, munkacélokra). Jó lesz nekem a VMWare, vagy valami mást keressek?កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
-
TheProb
veterán
válasz kraftxld #4422 üzenetére
Akkor marad a manuális leürítés, DRS-re ugye nincs license. Viszont esetleg VM group-ot lehet mova-olni vagy egyéb megoldás, hogy ne egyesével kelljen indítgatni a migrálást?
-
-
MrSealRD
veterán
Megpróbáltam a bátrak módszerét, de nem sikerült. Indításkor kaptam egy szép lila halált, azzal az indokkal, hogy a TAR-al valami nem oké. Kétszer futottam neki, tippre nem biztos, hogy a Total Commander meg a Windows jó eszközkészlet volt erre... Aztán nem akartam ezen nagyon pörögni és inkább újrahúztam az ESXI-t.
-
addikt
-
Jocikablack
tag
Sziasztok!
Kissé világtalan vagyok virtuális gép tekintetében.
Windows 10 alá szeretnék windows 7-et.
Sajnos van egy programom, ami a win10-el nem kompatibilis.
-vmware telepitéskor miket kell beállítani?
-a hardvereket automatikusan kezeli a win10 drivereivel?
-a win7-ben mentett adatokat elérem win10 alatt?Előre is köszönöm..
-
Zizi123
senior tag
Sziasztok!
Van 1 MicroServer gen8-am, benne LSI Raid kartya. MicroSD-rol bootol az ESXi. A raid kartyan van 1db 128Gb SSD (W10), es 4db 1TB WD Red HDD (Xpenology).
A Win10 kinotte a 128Gb SSD-t, szeretnem 256Gb-ra cserelni. Hogy tudnam legegyszerubben atmasolni ra a W10 VM-et, es kibovitenem a 128Gb-ot 256Gb-ra?
Koszonom elore is.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
hl225
tag
Sziasztok!
Működik egy ESXI N3150 alapokon. Két virtuális gép fut rajta, egy xpenology és egy windows7 amit távoli asztal eléréssel böngészésre használunk. A windows7 elég lassan működik rajta.
Ezért a költséghatékonyság elvét szem előtt tartva fejleszteni szeretném a rendszer, és még egy virtuális gép hozzájönne, windows 7-el, de ott csak egy adatbázist kellene elérni (a másiktól elválasztva)
Mire érni meg fejleszteni? Én G4560, i37100 vagy i38100-ban gondolkodom.
i3 8100 elég új processzor, ha jól sejtem nem támogatja az esxi.
i3 7100-at ha jól értelmezem a hálózatkezelésen kívül támogatja, tudok-e valahonnét letölteni hálózatkezeléssel kiegészített csomagot?
Tapasztalat, vélemény, ötlet a fentiekhez?
Ismer valaki olyan alaplapot LGA-1151 vonalon amelyik a DDR3L notebook memóriát támogatja? -
Zizi123
senior tag
En a helyedben olyan olyan procit vennek, amiben sok mag van, legyen mit osztogatni a VM-eknek. Viszont az nem olcso. Azon nem csodalkozok, hogy az N3150 lassucska, mert szegenyt nem is arra terveztek, hogy ESXi-t rakjanak ra tobb VM-el. (a szereny 6W-os fogyasztas nem a szerverekre jellemzo )
A DDR3L szerintem notebook RAM, nem fogsz olyan normalis alaplapot talalni, amibe ez valo. S1151-ben pedig mar DDR3-as sincs igazan, s1151v2 -bol (Intel 8xxx szerias procik) pedig tuti 1000%, hogy csak DDR4 lesz.
Szerintem a 8xxx-es procik is mukodni fognak. En a helyedben i5-8400-at vennek, es minden VM-nek adnek 2 magot. +16Gb RAM, es fenyevekkel gyorsabb lesz, mint eddig volt. Esetleg ha meg eddig nem volt a gepben SSD, akkor meg azt is raknek bele.
Ha ezt mindet megszeretned venni, akkor nem lesz olcso, de uj lesz, es lesz mindenre garancia.
Vagy marad a hasznaltszerver piac, ahol siman tudsz mar ennyiert olyan szervert venni:
Supermicro X8DTU-6F 2x Intel Xeon Six Core X5650 2,67Ghz 12MB Cache 6,4 GT/s HT 12Threads, 32GB DDR3 RAM, SUPERMICRO CSE-216 Chassis 24x 2.5' SATA Hot Swap Hdd Bay + 24x HDD Tray (Keret)
Ebbe csak vinyo kell, es ez olcsobb is lesz. (12 mag, 24 szal ) Mas a feeling.[ Szerkesztve ]
-
fkenny
senior tag
Sziasztok!
Két kérdésem volna melyben segítséget szeretnék kapni. Adott egy ESXI 6.7 Enterprise plus melyen 7vm fut. Szeretném ezeket a rendszereket automatikusan menteni egy NAS-ra hétvégente. Mily módon lehet ezt a leg egyszerűbben megoldani ? Lényegében egy másolás kell, plusz ha az előző képet mondjuk felül tudná írni az tökéletes lenne.
A második kérdésem pedig, hogy van a szerverhez egy APC Smart-UPS menedzsment kártyával. Milyen megoldást javasoltok a VM-ek biztonságos leállításához, vagy hibernálásához?
Segítségetek köszönöm!
Üdv. Ádám
[ Szerkesztve ]
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
MrSealRD
veterán
Ez a frissítés dolog valahogy nem akar menni. Innen próbáltam meg a frissítést. Korábban ezzel nem volt gond. Most viszont ez van a logban és nem értem.
2018-07-18T18:19:10Z esxupdate: 2244120: root: ERROR: File "/build/mts/release/bora-8169922/bora/build/esx/release/vmvisor/sys-boot/lib64/python3.5/site-packages/vmware/esximage/Transaction.py", line 709, in InstallVibsFromProfile
2018-07-18T18:19:10Z esxupdate: 2244120: root: ERROR: File "/build/mts/release/bora-8169922/bora/build/esx/release/vmvisor/sys-boot/lib64/python3.5/site-packages/vmware/esximage/Transaction.py", line 507, in GetProfileFromSources
2018-07-18T18:19:10Z esxupdate: 2244120: root: ERROR: File "/build/mts/release/bora-8169922/bora/build/esx/release/vmvisor/sys-boot/lib64/python3.5/site-packages/vmware/esximage/Transaction.py", line 116, in ParseDepots
2018-07-18T18:19:10Z esxupdate: 2244120: root: ERROR: File "/build/mts/release/bora-8169922/bora/build/esx/release/vmvisor/sys-boot/lib64/python3.5/site-packages/vmware/esximage/DepotCollection.py", line 167, in ConnectDepots
2018-07-18T18:19:10Z esxupdate: 2244120: root: ERROR: File "/build/mts/release/bora-8169922/bora/build/esx/release/vmvisor/sys-boot/lib64/python3.5/site-packages/vmware/esximage/DepotCollection.py", line 198, in _connectDepots
2018-07-18T18:19:10Z esxupdate: 2244120: root: ERROR: vmware.esximage.Errors.MetadataDownloadError: ('https://hostupdate.vmware.com/software/VUM/PRODUCTION/main/vmw-depot-index.xml', '', "Could not download from depot at https://hostupdate.vmware.com/software/VUM/PRODUCTION/main/vmw-depot-index.xml, skipping (('https://hostupdate.vmware.com/software/VUM/PRODUCTION/main/vmw-depot-index.xml', '', '<urlopen error [Errno -2] Name or service not known>'))")Böngészőbe bedobva a https://hostupdate.vmware.com/software/VUM/PRODUCTION/main/vmw-depot-index.xml linket simán behozza az xml-t.
Mi lehet a gondja?
-
MrSealRD
veterán
A tűzfalat kinyitottam, és a gw is rendben volt. Internetelérést meg úgy teszteltem, hogy ping 8.8.8.8....de a dns-re nem figyeltem. Most, hogy írtad, megnéztem és domain nem tudtam pingelni. Beállítottam a dns-t és már az is megy. A frissítést délután próbálom meg újra.
Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
-
hl225
tag
Sziasztok!
Működik egy ESXI, két virtuális gép fut rajta, egy xpenology és egy windows7. Mindkét virtuális gép ssd-ről fut aminek a kondíciója 10-15%-ra csökkent. Az esxi még elindul de a virtuális gépek nem. Megpróbálnám lementeni a virtuális gépek fájljait, de tanácstalan vagyok hogyan fogjak ehhez hozzá? Esetleg van valamilyen ingyenes program amivel ezt windows-on elvégezhetem? -
Z_A_P
addikt
Sziasztok,
felraktam MAC OS-t a VMware-re, rament fel napom, (vegul ugy indult el ha CPU szamot 1-re allitottam, amugy bootolasnal nem jutott tovabb - de ez mindegy most).
Kerdesem, ha gepet cserelek (most I7 860/DDR3 --> Ryzen/DDR4), ujra kene installalnom,vagy a mostani image file-t siman indithatom es mennie kell(ene)?OK
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Otthoni virtualizációra inkább az ingyenes VmWare Playert használnátok a VirtualBox helyett? A Virtualboxnak van snapshot opciója, de ha nekem az nem kell akkor általában azért megbízhatóbb és stabilabb a Player?
Nekem egyedül az USB eszközök (diagnosztikai, meg egyéb, nem sima adattároló) kezelése a lényeg. A Hyper-V cserben hagyott abban.
-
MrSealRD
veterán
Van egy Samsung 850 Pro SSD sima datastore-ként használva. Ezen vannak a guestek. Ma kiszedtem a szerverből kicsit és ránéztem HD Sentinellel. Minden oké leszámítva, hogy 80%-os teljesítményt becsült, mert a TRIM ugyan támogatott, de nem aktív...
Keresgéltem kicsit, de főleg ESXI 5.5 és egyéb régi találatokat dobott a google. Viszont azt láttam, hogy ez megint egy elég sokat vitatott téma.
Az tisztán látszik, hogy nem működik a TRIM, (vagy legalábbis annak a megfelelője) hogyan tudom bekapcsolni?Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
addikt
Idei VMworld Europe-ra jön valaki? November 5-8, ismét Barcelona.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
bugizozi
őstag
válasz bugizozi #4366 üzenetére
2V0-622D - VMware Certified Professional 6.5 - Data Center Virtualization Delta Exam passed.
Szokásos kérdések: maximum számok, 1-2 parancs, upgrade-del kapcsolatos dolgok, hálózat etc.
Most két évig megint nyugi lesz végreVCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
válasz bugizozi #4444 üzenetére
Nekem épp ma jött a levél, hogy hahó, 3 hónapod van
Bár én lehet most a VSAN vizsgát fogom megcsinálni, bár azt ki kéne deríteni, hogy az elég-e a frissítéshez, ha nem akkor max megcsinálom a 6.5-öt is.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
Chal
addikt
válasz kraftxld #4445 üzenetére
Elég, én is NSX-el hosszabbítottam, az összes certemet kitolta 2 évvel. Ha nincs meg egyik sem, akkor ezekkel érdemes boostolni szerintem 4 évet (NSX + VSAN, először az egyiket, majd rá 2 évre a másikat). Talán jobb, mintha biztonsági játékkal megcsinálná az ember mindig ugyanazt a VCP-t vagy egyel újabbat (de én is voltam abban az élethelyzetben hogy nem volt idő tanulni/laborozni, szóval teljesen érthető ez a taktika is ). Amúgy szerintem ezek viszonylag egyszerű és rövid vizsgák.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mercutio_
félisten
A második része a Ph-s cikknek...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- PC játékok, csere on
- Pc játékok (szép állapotban)
- Xbox Game Pass Ultimate / Core / PC előfizetés 1-36 hónap AZONNALI KÉZBESÍTÉSSEL!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN licenckulcsok - kedvezményes ajánlatok (frissítve: 2024. 10. 01.)
- Windows 10, 11 Professional, Home, Enterprise licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akció!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest