Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fonok87

    aktív tag

    válasz fonok87 #64121 üzenetére

    No, akkor egyelőre kész vagyok.
    Összeraktam tesztelésre a rendszert, egyelőre a meglévő lágy csövekkel. Öreg este lett mire befejeztem (ezt az Alphacoolos bay tartályt külön erre beépített cső nélkül töltögetni rémálom, már készül a megoldás rá). Szóval képek majd holnap lesznek.
    Elrendezés: elöl 240-es radin keresztül fúj be 2db BeQuiet SW3 1650rpm, hátul kifúj 1db SW3 1450rpm. Ki van kísérletezve, hogy 5%-kal az intake ventik alá lőve a kifújó görbéjét, még pozitív nyomás van a házban. (A CM Silencio 650 NEM egy szellős ház).
    Ventik durván leszabályozva (5-600 RPM 25 fokos víznél, 60%-ig vannak felengedve de csak akkor ha a víz már 60 fok, ilyen szerintem nem lesz).
    Pumpa VPP755, 3-as fokozaton, 60% PWM jellel.

    A ma délelőtti és esti gyors tesztelések eredményei:
    1.) CPU+VRM mellé még elég a radiátorom, 30 perc Prime95 alatt 75°C-ig melegedett a proci, VRM 56, víz 40 foknál állt meg.
    2.) GPU gyári hűtéssel (Asus Strix 1070) kb. 15perc furmark után 67°C, GPU VRM 75°C. A vizet visszahűtöttem előtte ~28 fokra, de 36-ig visszakúszott. VIszont itt még kapott a GPU friss levegőt egy alsó ventitől, és egy felső segített kipumpálni a meleget GPU load alatt.
    3.) CPU+VRM+GPU víz alatt, Prime95 20perc: CPU átlag 76 fok (újrapasztáztam, a max 84 fok volt, lehet hogy elrontottam...), víz 42-ig ment, GPU alkatrészei 4-5 fokkal felette.
    4.) Furmark, 15 perc. Víz 52 fok, GPU 59-60°C, GPU VRM 65 fok. CPU és alaplapi VRM 65 és 53 °C :DDD
    Az 5. teszt lett volna a Furmark + Prime95 együtt, de fenti hősokk után úgy gondoltam, ezt inkább nem erőltetem, max egy pörgősebb ventigörbe mellett.

    Szóval konklúziók:
    1. Ahogy többen megmondtátok (meg én is sejtettem, elég régóta követem a topikot), ez a radifelület nem sok, de legalább kevés.
    2. A CPU-nak melege lesz ha a GPU fűt, de fordítva nem olyan erős az egymást melegítés
    3. Annak ellenére, hogy a várakozásoknak megfelelően a hőfokok nem valami jók, nekem egyelőre tetszik a mostani rendszer. Tulajdonképpen CPU esetében ugyanazt tudja mint amikor levegő alatt volt minden, de fele olyan hangos. GPU sokkal hűvösebb, főleg a VRM, pedig nem hagyom dolgozni a ventilátorokat.
    +1: A GPU léghűtése hangosabb volt és amellett nem hallottam, de a videókártyám úgy ciripel, mint egy sztahanovista tücsök :DDD

    (#64131) Demo07: A blokk szerintem jó. Nem propelleres, kompatibilis a gyári backplate-el, a hozzá adott hővezető padok is teszik a dolgukat. A csomag útja Kínából nem volt egyszerű, lehet majd megírom :)

    Szerk:
    Holnap lövök képeket, meg ha lesz időm játszani, valós terhelés melletti adatokat is hozok.

    [ Szerkesztve ]

    Truss me, I'm an engineer.

Új hozzászólás Aktív témák