Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Leon77

    őstag

    válasz MPowerPH #57644 üzenetére

    Épp ezaz, hogy nem d5-öm van, hanem egy ek dcp 4.0 18 Watt. 4,85 volton megy, egy dc-dc digitális kijelzős konverterrel szabályoztam le. Itt mindig elindul. 1100 as fordulaton megy (ezt az alaplapon monitorozom).

    Éppen ezért gondoltam, hogy egy d5 elviszi. Jó a pumpa, de hangos, ez a leghangosabb a rendszerben. Amúgy Vizion kollégától vettem évekkel ezelőtt 5k-ért és nagyon megérte. :C A ventik (14 akasa viper és 6 darab ház venti) némák, ha közel hajolok sem hallom őket.

    A víz 25 fokos szobában maximum 30 foknál tetőzik. Megnéztem maximum fordulaton is (ventik + pumpa), de nemigen volt különbség a hőfokokban.

    Áramlásmérőm nincsen (vagyis van egy, de rpm-et nem mutat cserébe a rotor rettenetesen zörög szóval azt kukáztam) de elég szépen megy a víz, mert induláskor látni, hogy egy-két mikro buborék igen fürgén indul meg a cpu blokk felé (átlátszó cső plusz desztvíz alkohol kombó szóval ez is átlátszó).

    Több szoftveres védelmet is beiktattam. Hw info egyfolytában fut, ha pumpa 900 rpm alá megy, vagy a cpu elér egy bizonyos hőfokot (80-ra állítottam) akkor instant shut downt csinál a gép.

    Szóval én meg vagyok vele elégedve, csak a hang miatt vágyódom egy d5-re. A sok radi meg... az az igazság, hogy ez egy hobbi... sok egyéni build-et és házat készítettem már, de elég gagyi hatásúak voltak (de legalább közben belejöttem a merev csövek hajlításába és a vizezés készítésébe) és időközben összevásároltam a radikat gyakorlatilag fillérekért az apróról (45-ös 360-as radiért 7 ezer forint nem pénz szvsz.. természetesen minden réz) és nem volt szívem megválni tőlük.

    Nem is volt kedvem egy komplex vezérlést kitalálni a hűtéshez, mivel szerintem rendesen úgysem lehet megoldani a vizes rendszer nagy tehetetlensége miatt, vagy drága nagyon sé bonyolult (minden változtatás sokkal később fejti ki a hatását) és ezért úgy döntöttem, hogy nekem menjen minden mindig ugyanúgy alapon.

    És ennyi radival nem kell se venti fordulatot, se a pumpa fordulatát variálnom. (próbáltam a pumpát alaplapról vezérelni a dedikált pumpa portról ami pont 18 wattot tud, de bugos xar volt, volt, hogy el sem indult a pumpa).

    A gépem pedig szerintem szép (bár ízlések és pofonok ugye) , kapni kábé ekkora kocka házakat, de ezt én terveztem, én készítettem így számomra sokkal nagyobb értékkel bír. Meg minden pont ott van benne, ahová terveztem. :K

    [ Szerkesztve ]

    Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó

Új hozzászólás Aktív témák