-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leon77
őstag
Milyen a pumpa? pwm vezérlésű és külön tápot kap? Ha igen, próbáld meg úgy, hogy lehúzod az alaplapró, vagy pedig bedugod a tápot másik molex csatiba. Azokkal is van baj néha...
És milyen atx kábel van bedugva és hova? A gép elindul?
[ Szerkesztve ]
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Leon77
őstag
-
-
Tikakukac
titán
Ajaja, hát igen, akkor te nem az ampereket számolgattad. Jut eszembe kenyérért mennem is kéne még.
Amúgy kapcsolgasd a gépet nyugodtan 10 másodpercig simán elmegy egy üres vizes blokkal is.
Na várj. Mi indítja a pumpát és a tápot ha az ATX csokiba van kötve a pumpa indítás?
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
nagyúr
Beindíthatod a gépet, a blokk elvisz annyit, hogy pár másodpercig tesztelj, de a CPU-ban amúgy is van hővédelem, szóval lekapcsol, ha sokáig várnál.
szerk.: addig tököltem a válasszal, míg Kukac beelőzött.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
proci985
MODERÁTOR
Az ekwb 120/140 tarto inkompatibilis az ekwb xres 140 felfogatojaval. 1mm.
#ilyennincs #nemhaladunk #inkabbpek
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Atmil
aktív tag
Bedugtam a négy pinest a pumpa csatiba, a molexet a molexbe a 24 pines tápkábelbe pedig azt a csatit, amin hátul két vezeték van. Így indítottam el a pumpát hogy feltöltse a rendszert.
Fel is töltötte és működött. A pumpa végig működött. op rendszert is telepítettem. Jó lett. Teszteltem a cpu-t terhelés alatt. Nem volt jó a hőfok, amit írtam is előzőleg. Szétszedtem a vízhűtést. Megnéztem a radiátorokat, ahogy tanácsolták a fektetett tartályt felállítottam, mert volt egy olyan teória, esetleg lassítja az áramlást. A blokkot is levettem újrapasztáztam.
Összeraktam. És felakartam tölteni a vízhűtést a fent említett módszerrel.
Bedugtam a négy pinest a pumpa csatiba, a molexet a molexbe a 24 pines tápkábelbe pedig azt a csatit, amin hátul két vezeték van. Így indítottam el a pumpát hogy feltöltse a rendszert.
Mit csináltam rosszul?
[ Szerkesztve ]
Üdv! Atmil.
-
Atmil
aktív tag
válasz Jim Tonic #52588 üzenetére
Nem tudom, már kinek válaszoljak. Gondolom olvassa mindenki.
Most ott tartok, hogy a Pumpa biztosan nem jó. Úgy csináltam, hogy kivettem a másik gépből a tápot. Az alaplapra semmi nincs rádugva. A 24 pines tápcsatira rádugtam amit adtak a vízhűtéshez csokit két vezeték van a hátuljára bekötve. Bedugtam a molexet ugyan ebbe a tápba és próbáltam indítani a pumpát. Nem indult el.
Tehát a gépembe a tápegység jó. A pumpa biztos, hogy nem jó.
Viszont, ahogy már írtam a gép nem indul el. ha rákötök mindent az alaplapra. Hűtés nélkül persze. Még tíz másodpercre sem. Valószínű az alaplap vagy a proci lesz a hiba.
Üdv! Atmil.
-
Tikakukac
titán
De épp ez az, hogy ne tedd. A molex ha 4 pinest is dugsz csak tápot ad.
Bár a hóhért tudja EK mit művelt, nyilván tucat opciót tudok amivel be lehetne a pumpát indítani, de ezek nálad nem opciók.
Feladom, az a baj, hogy ez tényleg kívánna minimum multimétert, akkor már meglenne a hiba.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz rup1u5 #52591 üzenetére
de ez, hogy a pump holderjuk a sajat flagship reservoir + pump kombojukkal nem kompatibilis, ez gyasz volt. en meg szetszedtem a custom alpha holder + EK L elembol keszult Xres holderem hogy hat a gyari majd jo lesz aminek legalabb fel ora a visszaepitese. tetejeben egyre kevesbe vagyok benne biztos, hogy tenyleg elfer a ket kor.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Leon77
őstag
"vízhűtéshez csokit két vezeték van a hátuljára bekötve"
Micsoda?
Szerintem fotózz le mindent és tedd fel ide, mert nem igazán lehet érteni amit írsz és feltételezem, hogy rajtam kívül más is úgy érzi, nem feltétlenül tudod elmondani a valós "tényállást" (no offense)
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Leon77
őstag
Ja így már érthető.
Kössön a tápra egy cd-t vagy vinyót is, mert akkor legalább tudja , hogy a táp elindult-e.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Milyen TV-t vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- BMW topik
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Opel topik
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest