-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leon77
őstag
Az áramlást miért lassítaná a fektetett tartály? Szvsz annak nincs is ellenállása. (ha jól láttam tele van). (bár értelmét én sem látom)
Van szűrőd? Ha nincsen, akkor a blokk is szűk keresztmetszet, főleg, ha jetplate-es, ha valami szmötyi van a rendszerben és nincsen szűrő akkor a blokk kvázi "átveszi" ezt a nemes feladatot, nálam is volt ilyen régebben.
Aztán lehet dugult valamelyik radi is. Ha ilyen rossz a hőfok és mondjuk az egyik radiban van akadály szerintem leengedés után simán, ha átfújsz rajta érezni kell.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
DigitXT
nagyúr
Nade, ha egy DDC megy 4500 rpm-en, ott valami nagyon nagy dugulásnak kell
lennie, hogy az áramlás miatt legyenek magasak a hőfokok. Nem habos a víz?
Nincs csúnya hangja a szivattyúnak? (Recsegős, ahogy szörcsög a vízzel...)Ha igen, akkor az levegős. Ha nem, akkor már passz, mert legalább a kompakt
szintjét hoznia kéne... Bár az, hogy az újrapasztázás rontott rajta, elég gyanús.
(Sanszos, hogy korábban jobban sikerült a pasztázás, és a blokk rögzítése.)Szerk: ilyen kis körben egy ilyen fordulaton pörgő DDC... Hát csapatja, az tuti...
Hullámosnak kéne lennie a víznek a tartályban. Ha az is oké, akkor a blokk gáz.
Nekem ha megtekerem a DDC-t 4500-ra, olyan áramlás lesz, hogy csobog a víz
a tartályban, pedig rohadt nagy köröm van ám durva ellenállással, csillió blokkal.[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
Hali!
Szeretnék úgymond hobbiból csinálni egy CPU blokkot, és egyben a Macho 120-as léget lecserélni. Rézzel nem tudok dolgozni sajna, csak aluminiumból. A blokk lamelláit huzalszikrával vágnám ki, míg a többi részét marógépen. Lenne hozzá egy dupla radi(18 csöves, slim-ben gondolkodok), valami pumpa meg egy jóképű tartály. Szépnek nem kell lennie, mert tőlem balra van a gép.
Két kérdés:
Azon felül, hogy hobbi barkács mókányolás lenne, lehet neki valami értelme is, vagy nincs túl sok esély a javulásra? Egy 2500K 4.7 GHz procit kellene hűtenie, a Macho-val játék közben max házhűtéssel is karcolja a 77 fokot. Másként nem váltok hűtést, marad ez, csak elgondolkodtam rajta, hogy lehet-e értelme egy ilyen szösszenetnek.Egy Fractal Design Core 3000 házam van, aminek a tetején 2 120/140-es hely van. Ide egyáltalán fel lehet tenni egy 240-es blokkot, vagy csak 280-ast? Sejtésem szerint nem. A total of 7 fan slots (1 - 120mm + 1 - 140mm in front, 2 - 120/140mm in top, 1 - 120mm in bottom, 1 - 120mm in rear,
1 - 120/140mm in side panel)
Nem kérdezném, ha lehetne kapni 280-ast óccsóé'.[ Szerkesztve ]
-
Atmil
aktív tag
válasz DigitXT #52507 üzenetére
Nem habos a víz, de az álló tartályban látszik az áramlás. Az alsó radiátoron öt nyílás van az egyik nyílást picit meglazítottam és egyből jött ki a folyadék.
Nincs csúnya hangja a pumpának, csak hangos. Nem "Recsegős, ahogy szörcsög a vízzel"Pasztázást nem nagyon lehet elrontani...
Üdv! Atmil.
-
nagyúr
válasz norbert1998 #52508 üzenetére
Postával 5-6-7e az új, réz blokk Kínából, de még akár alkudhatunk is egyről. Aluval neki se állj, totál értelmetlen arra a procira. Meg bármelyikre. Meg sem közelítené a Machot.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
norbert1998
nagyúr
válasz Jim Tonic #52514 üzenetére
Ezek szerint nem lesz diy project, pedig eljátszottam volna vele. Mert ugye csak akkor csináltam volna meg, ha lenne értelme, de nincs, rendes vizet, mindent véve pedig nem szeretnék, nem igazán látom értelmét, ha nagyon meleg, leveszem 4.5-re és kész.
Köszi a segítséget
-
Lendova
őstag
válasz LLKobe #52504 üzenetére
Az biztos, hogy első körben egy Ryzen 1700-ast szeretnék hűteni csak 280mm-es radival. Fő cél, hogy ne legyen sok hangja OC mellett. Ehhez kellene majd kiválasztani a komponenseket.
A VGA hűtése lehet később szóba jön, de akkor úgy, hogy lesz még egy 140-es radi plusszba.
All fiat goes to zero.
-
Mike021
csendes tag
Jelentem Batárjóska megjött.. tegnap be építettem lényegesen javultak a hőmérsékletek.. a víz 30 fokon stagnál.. és a cpu is maximum 67 fokot produkált több óra játék után.. viszont most úgy néz ki a történet hogy megint tudok egy kis zsetont fordítani a gépre így újfent egy kérdéssel keresnélek titeket.. Monoblock.. van e értelme nekem lecserélni egy Supermacy Evo-t egy EK monoblock ra ha a vrm több órás terhelés alatt 54fokos... (Thermaltake core p5 ház így az alaplapot nem tudom ventivel hűteni)
-
-
Weareus
addikt
válasz hellboy0415 #52533 üzenetére
Számos módja van.
Pl. Aida 64 Extreme + Riva Tuner Statistics Server.Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
rup1u5
nagyúr
Azok ott nálam az alaplapi vrm hőfokok.
GTX-en nincs vrm szenzor.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
proci985
MODERÁTOR
gpu z kiirja
vagy a sajat asus rog utilityje is. az a kartya eleg masszivan el van latva szenzorokkal.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Mike021
csendes tag
válasz Weareus #52525 üzenetére
azz be akarok vágódni a Thermaltake-nél modding téren ezért próbálkozok kihozni külsőleg a maximumot egyedi tartály + némi plexi idom.. lehet ledobom az oldalsó plexit is a francba.. aztán valami brutált alkotok rá.. max ha nekik nem tetszik nekem fog azt csókolom elcsücsül itt a szobába faldíszként XD
-
Atmil
aktív tag
Egy kis segítség kellene.
Fel akartam tölteni.
Nem indul a pumpa.Üdv! Atmil.
-
nagyúr
Ha megvan a névleges indítófeszültség, és mégsem indul, akkor az döglött. Szét kellene szedni, hogy nincs-e valami a rotornál, de az nálad nem játszik.
Tudom, hogy írtad, hogy volt fordulatszámod, de nem ez lehetett az eredeti gondod is?[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Atmil
aktív tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Opel topik
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Kupon kunyeráló
- Milyen monitort vegyek?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- AQUA COMPUTER cuplex kryos NEXT AM4 - Acetal/réz
- Hibátlan - ASUS ROG Ryuo 240 240mm OLED kijelzős vízhűtés
- Új Asus ROG Ryuo 240 vízhűtés
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- GPX-N Alphacool Eisblock Aurora Plexiglass RTX 3090/3080 with Blackplate
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest