- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weareus
addikt
válasz DigitXT #51196 üzenetére
Konkrétan, ameddig elmennék, az 2 db D5 (sorba vagy párhuzamosan lenne jobb hőfok ill. nyomás szempontjából?) és mondjuk 2 db 480-as 60-as radiátor 2x4 db jóféle statikus nyomású, de csendes 12-es ventivel (mindez csak a procin). Sajnos vízhőmérőm még mindig nincs (dehogy nincs, ott a D5-ön a temp, csak egy kábel kell hozzá, tekintve hogy van az alaplapon is sensor csati, ill. ott van az AIsuite3..., meg a D5-höz kapott monitorozó progi is...)
Akkor első körben megnézem a vízhőt azonos és tartós extrém terhelés mellett mondjuk különböző rendszer-setupokkal (pumpa és ventik maxon, minimumon, közepes fordulaton, ill. ezek kombinációit és utána lépek tovább.)
És hogy miért érdekel ennyire?
Nem (csak) a csend és a ventilátorok miatt, hanem azért, mert pont az a 6-8-10 fok kellene ahhoz, hogy ilyen szép órajelekkel tartósan (és nem az erkélyen, ahogy most volt) stabil legyen a rendszer: (játékok alatt, szintetikus benchek kezdenek hidegen hagyni...).
[kép][ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Weareus #51201 üzenetére
Sorba kötve a nyomás összeadódik, ami jó, mert az átlagvízhűtésben nem az
az "1500 lph" szokott szűk keresztmetszet lenni, amit a D5 magában tudna...
Viszont ha max. 2 db radiban gondolkodsz, és csak CPU kör (egyetlen blokk)
oda aztán tényleg halál felesleges 2 db D5. Úgyis hangosnak fogod találni, így
úgyis le fogod tekerni, akkor meg ott vagyunk, ahol a part szakad: elég egy is.Nekem egy viszonylag nagy körben volt 2 db D5, mégsem hajtottam szét őket.
Aztán meg is váltam tőlük, mert teljesen tökmindegy volt. Nem is volt 5.1 Ghz. -
niklebi
senior tag
Uraim!
Szerintetek ha egy videókártyára véletlenül hűtővíz került, utána meg lehet még javítani. Hűtővíz csere után nem vettem észre, hogy a felette a ramok hűtőjének egyik csatlakozója csöpög. Egy jó óra után elsötétült a képernyő, és mivel a hűtővíz és a videókártya nyákja egyforma színű csak később jöttem rá a hibára, addigra még kétszer újra indítottam a gépet. A kártya ki lett szárítva de azóta sem működik. Lehet még javítani? -
syC
addikt
-
Pero
senior tag
sziasztok,
egy próbát tennék hátha van valakinek elfekvőben 16/12es fix csöve ami 50cm nél hosszabb,
sajnos az 50es nem lett elég BP előnyben -
Leon77
őstag
Szuper, de vigyázz, mert tarlós megtalál, ilyen fakockákkal ölik a pesti metrókat
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
ÁdiBá
veterán
Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy Intel X299 monoblock amit az alaplapomhoz tudok rendelni mivel mássabb mint a cpu hűtőm?
Jól értelmezebb akkor az hűti a VRM részt is?ÁdiBá
-
-
hellboy0415
aktív tag
Hali. Lenne egy olyan jellegű problémám, hogy az R9 280X TOXIC kártyámon a ventik már nagyon zörögnek és szeretnék vízhűtő blokkot venni rá.
A kérdés az lenne, hogy erre mit lehet rakni?[ Szerkesztve ]
Samsung S20 ULTRA
-
syC
addikt
válasz Jim Tonic #51215 üzenetére
Köszi. Hát én ezt egy low-budget milc géppel csináltam (ez amolyan hobbi): Sony A6300 + Samyang 50mm T1.3. De ezt nyilván sokkal jobban is meg lehetne csinálni, csak nem akartam rá több időt elcseszni, így is 2 óra volt tokkal vonóval az egész. Fogok még videót csinálni, szebbet - jobbat, ha végre elkészül a G5 .
•
-
F e Z o
veterán
válasz hellboy0415 #51217 üzenetére
Maximum használt piacon lenne érdemes keresned, mert újonnan drágább lenne a leves, mint a hús. Hardverapro, ebay..
H2O über alles!
-
F e Z o
veterán
válasz hellboy0415 #51222 üzenetére
Természetesen nem referencianyákra épült a toxic verzió. EK pl nem is csinált hozzá blokkot, univerzálist ajánl hozzá.
H2O über alles!
-
nagyúr
válasz hellboy0415 #51222 üzenetére
Gyárilag tuningolt kártyák ritkán ref. panelesek. Ahogy Fezo írja, esetleg dobj rá egy jó univerzálist. Ahogy nézem, a VRM-en van borda, ami igen jó hír, szóval csak néhány RAM-süni kellhet, meg némi légmozgás.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
hellboy0415
aktív tag
Köszönöm a segítséget és kap egy univerzális blokkot
Samsung S20 ULTRA
-
nagyúr
válasz hellboy0415 #51225 üzenetére
Hajrá! Én már lenyomtam pár generációt univerzális blokkal, holnap jön a következő.
Még azt próbáld meg, ha nem annyira tudsz levegőt arrafelé tolni, hogy ezek a karik általában mennek a gyári órajeleken alulfeszelve is, akkor a VRM lényegesen hűvösebb lehet. Itt a progi hozzá: [link]Meg még egy dolog. Létezik olyan blokk is, ami GPU + RAM, és a legtöbb panelre felmegy. Példa: [link] Esetleg ez még jó lehet neked.
[ Szerkesztve ]
-
hellboy0415
aktív tag
Köszi a segítséget. Az MSI AB már lent van és vissza van fogva a fesz. Ezt találtam pcvízhűtés.hu-n. Beszéltem a csávóval és azt mondta jó na meg veszek a ramokra magas süniket Szerinted?
Alphacool HF 14 ATI/NVidia Smart Motion Universal Copper Edition GPU blokk
[ Szerkesztve ]
Samsung S20 ULTRA
-
nagyúr
válasz hellboy0415 #51227 üzenetére
Én levegőt sem tolok rá direktben, csak amit átmozgat a rendszer amúgy is a házon, és ez mindig elég volt.
H14-gyel egyébként az szokott lenni a gond, hogy nehéz úgy felfogatni, hogy elférj a csövekkel. Nem ideális, hogy szemközt vannak a csatlakozók.
Inkább innen egy univerzálist: [link]. Pl.: [link][ Szerkesztve ]
-
hellboy0415
aktív tag
válasz Jim Tonic #51228 üzenetére
Nézegettem és beszéltem merlinnél valakivel és azt mondta hogy
Sziasztok. Az lenne a kérdésem hogy az ati radeon r9 280x toxic kártyára ez jólenne e? EK Water Blocks EK-Thermosphere - Acetal+Nickel
Szia
Pillanat és néze
15:02Rendkívül nagy teljesítményű kártyáról beszélünk, melyre nem tanácsos tenni mag hűtést, full cover blokk lenne megfelelő, viszont az nincs erre a kártyára sajnos.
Igen sajnos nekem is ez a gondom hogy fullcover nincs. Páran javasolták, hogy mivel a fesszabályzón ugyis van gyárilag borda elég a ramokra süni és egy univezális blokk.
Megoldható, így ahogy mondtad. A többi komponens hűtéséről kell gondoskodnodSamsung S20 ULTRA
-
nagyúr
válasz LLKobe #51229 üzenetére
380. Én GPU-ban sosem vagyok friss. Amennyit én játszok, arra elég ez is. 270X-et vált. Ezt is azért, mert vettem egy szép nagy freesync-es monitort, ahhoz meg csak a 300-as szériától van támogatás.
@hellboy0415: R9 290(X)-re én is azt mondanám, hogy ne, de ha megnézed, neked gyárilag is annyi van a VRM-mel, hogy fújja egy ventilátor a rajta levő bordákat. Ha le tudod venni a feszt, szerintem ott nem lesz gond. Az ref R9 270X-en 1400 MHz-en futnak a RAM-ok, a 280X-en 1500 MHz-en. Nekem sosem volt gondom a lehűtésükkel, egészen minimális megoldás is elég volt.
Szóval szerintem megoldható. Nyilván az FC a király, de ha nincs, akkor másképpen kell próbálkozni.[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz hellboy0415 #51230 üzenetére
Azért a vrm-emeken nincs valami hatalmas borda, s azok azért tudnak fűteni rendesen, szóval levegővel mindenképpen meg kell táplálnod. Nekem egyébként volt 280-on és előtte egy 7870 Tahiti-Le karin csak GPU vízhűtés, a vrm-en és a ramokon borda, plusz venti.
H2O über alles!
-
hellboy0415
aktív tag
Igen azt tudom, hogy tudnak hőt termelni. Az nem elég ha 2 db 12 es venti oldalról a kártya alatt keveri a levegőt?
Samsung S20 ULTRA
-
F e Z o
veterán
válasz hellboy0415 #51233 üzenetére
Én inkább közvetlen fújatnám a vrm bordáit 80-120mm ventivel.
H2O über alles!
-
tomcat78
őstag
Vardar? Őőőőőőő......Hát a Te dolgod....
Folyadékból viszont bőven elég az egy is.Helyette inkább valami csap pl fittingel,ami segíthet leereszteni a rendszert.Az ATX csati meg...Ha jónak érzed,hajrá Csak ne adj tápot a gépnek feltöltésnél."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
Hajdi
senior tag
válasz tomcat78 #51239 üzenetére
A Többi dolog rendben van?
(#51240) Grózi
Például? Minden ötletet szivesen fogadok!
Azért a 3000-es rpm, mert szeretem meghajtani a gépet. Már megszoktam, hogy "susog a háttérben".(#51241) DigitXT Mire aprón összeszedem elavul a gépem.
[ Szerkesztve ]
"The Man Who Sold the World"
-
Hajdi
senior tag
Akkor ez így működőképes, ugye?
Őskövület a gépem, szóval nem kimondottan vagyok tisztában a mai árakkal...
[ Szerkesztve ]
"The Man Who Sold the World"
-
-
DigitXT
nagyúr
Mire aprón összeszedem elavul a gépem.
Persze, ebben is van valami. Én is "szórtam" anno a 100K-s rendeléseket, mert
azt hittem, hogy jó ötlet. Bár, ha belegondolok! Azok a cuccok még ma is érnek
valamit, és azóta is működnek vígan a gépemben (vagy pontosabban azon kívül).
Azért az évek során rendesen átálltam a külső megoldásokra (MoRa 3 pl.), mert
így a legkisebb esélye az ázásnak. (Sőt, a komplett vezérlés külső házban van.)Egyetlen ázásom volt azóta, és az is csak a külső házban, hardverek és adatok
mind biztonságban. Bezzeg előtte! Amikor a vinyók felé ömlött a víz. Régen volt!
(És soha többet.)Már megszoktam, hogy "susog a háttérben".
Akkor kb. felesleges vizezni, szerintem a VGA is el tudna susogni rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest