Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz repvez #6960 üzenetére

    Ez egy általános villanyszerelési topic, a napelemes szakmai kérdéseket szerintem jobb ha napelemes célzott topicban teszed fel.
    Itt arra például tudunk válaszolni, hogy sok-sok akkumulátor kapacitás fog kelleni ahhoz amit szeretnél.
    Cégnél egyik kollegina tanyája olyan helyen van hogy a szolgáltató még 10 évig nem visz oda áramot, annyira kiesik. A legtöbb dolgot 12 vagy 24V-osra alakították ki, fullos napelemes rendszer mellett a teljes ház ellátásához kb 400 ezer hufnyi akkumulátor pakkot kell tartani. Ezt pedig 3 évente cserélni.
    Kb ugyanannyira jönnek ki mint ha be lenne kötve a rendes közcélú hálózat, cserébe macerás 3 évente cserélni az aksikat. Továbbá a legrövidebb téli napokon bizony a fullos napelem rendszer nem tudja ellátni a házat, muszáj bekapcsolni 2-3 napra az aggregátort és fullra tölteni az akkupakkot.

    Ha Te szigetüzemben (azaz ha csak akksiról és napelemről járatsz valamit, az szigetüzem, ilyenkor nem lehet fémes kapcsolata az adott áramkörnek a normál betáplálással, csak 3 állású rendes átkapcsolón keresztül) csak egy részét akarod így járatni, akkor is sok akksi kell. A világítás lehet kis fogyasztónak tűnik, de sok kicsi sokra megy. A szünetmentes tápegység topicban az 50W-nyi mini pc-khez 100k alatt nem kapsz akkuval szerelt olyan szünetmentest amivel 1 órán át tudod járatni, nagyobb akku kell. 200k-ból már ki tudsz építeni 3 órányi ellátást 50W terheléshez...kb ilyen arányokban gondolkodj.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák