Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    Sziasztok!

    Úszókapu motort cseréltem a minap, a régi motor leszedése után jött a meglepetés: a motorba érkező kábelköteg az alatta levő betonból jön fel, védőcsőből, a jóképességű szakembernek anno viszont sikerült a csövet a beton síkjában elvágni. Sajnos erről eddig nem tudtam, a motor tartókonzolja elfedte az egészet. A dolog meg is tette a hatását, fentről belenézve a csőbe sajnos látszik, hogy áll benne a víz :( A körön van egy 30mA-es FI relé, eddig még soha nem szólalt meg. A szerelés (beton, gégecső, kábelek) sacc/kb. 16-18 évesek lehetnek, szóval azóta így van.

    A védőcsőben amúgy 1db 3 eres MT megy, és 2db árnyékolt 4 eres gyengeáramú kábel a fotocelláknak. Ez utóbbiak mozognak jól, szerintem át lehetne őket húzni, de az MT természetesen meg se moccan, az messziről jön.

    Mire számíthatok? Ha jó, akkor jó, és ne aggódjak rajta, szívjam ki a vizet valamivel, és oldjam meg a felső vízzárást, aztán felejtsem el? Vagy verjem fel a kocsibeállót, járdát, úszókapu ellensúlybetonját, meg a fél világot is, és mindenképpen cseréljem ki?

    A víz kiszívására amúgy még szívesen vennék valami ötletet. Neten keresgélve találtam ilyen fúrógéppel üzemeltethető mini szivattyúkat, de eléggé megoszlanak róluk a vélemények, egy rendes kerti szivattyút meg csak e miatt nem szívesen vennék.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák