Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rasotamas

    veterán

    Mai villanyszerelés bukta: új tűzhelyet vettünk, be volt húzva 2fekete+N+PE 2,5-esből, gondoltam nem ártana még egy nulla, hamár 1 fázisról megy legyen szimmetrikus 2x2,5 oda is vissza is. Vettem egy 3mm-es műanyag behúzót, meg 10méter 2,5 kéket.

    Nagy nehezen beszenvedtem a meglévő MÜ III 11 csőbe, ami a villanyóránál fölmegy, direktbe a padlás padlóján a tűzhely fölés és ott le a falban. Órától behúztam, de a tűzhelynél az istennek nem bírtam átnyomni a behúzót.
    Gondoltam fölhúzom az egyik feketét, akkor csak lesz elég hely a behúzónak, és azzal vissza a kéket, de aki csinálta a szerelést annak idején szépen összesodorva húzta be a vezetékeket, így egyet külön mozgatni lehetetlenség.
    1db 4mm2-es kevesebb helyet foglalna a védőcsőben mint 2db 2,5-ös?

    A legjobb hogy jól sikerült összeb*sznom a védőcsöveket a padláson, széthúzgáltam, az illesztések letöredeztek :(((

    Maradt a tűzhely 2,5-ön.

    Kérdés: az előző tűzhelyen sorkapocs volt ahova be voltak a vezetékek kötve. A mostaniból kijön a vezetékköteg, így sorkapocs kellett. Egyelőre csoki lett, mivel a tűzhely vezetékének a vége érvéghüvelyezett sodrott, wagoba nem tudtam dugni, nem is fogta meg. Milyen jobb sorkapocs lehetne jó? Meg így lett egy jelentős feles vezeték amit el kellett gyűrni, kötegelővel felcsavartam a fiók mögött.

    https://tinyurl.com/rasoapro

Új hozzászólás Aktív témák