Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yodamest

    veterán

    válasz Miklós315 #28955 üzenetére

    1. Mindenki ösztönlény, mi is. Attól, hogy van e felett egy extra réteg, egy morális szabálykönyv, még az ösztöneink irányítanak minket. (jóllét, szaporodás, a falka elismerése, stb.)
    2. Ez meg ilyen okozatból visszafelé érvelés amit csinálsz, nyilván nem vitázik itt egy víziló sem, mert nincsenek az agyi kapacitás ezen szintjén. Olyat kérsz rajtuk számon, amik ők jelenleg nem. Én is mondhatnám, hogy hány isten ír vissza nekem itt a fórumon? ez kb ugyan az.
    3. Az utódok kiírtása regnálás megkezdésekor, úgy mondod, mintha csupán állati jellemző lenne. Viszont ha visszamegyünk a történelemben, középkori róma stb. vannak bőven erre példák, hogyan távolították el a korábbi uralkodó jogos örökösét stb. Ez ugyan az, nem állati vonás, nálunk is megvan, rengeteg példát lehetne rá hozni.
    4. Nem azért üvöltenek, mert tudják, hogy ez most rossz, hanem mert a fizikai testünk úgy épül fel, hogy reagál a minket ért külső hatásokra, szimplán az életben maradás fenntartása céljából. Ha nem éreznénk fájdalmat, ugyebár nem tudnánk megkülönböztetni a minket érő káros hatásokat és a számunkra előnyösöket. Ez evolúció, semmi köze nincs egy felsőbb elrendelt jó-rossz kapcsolati rendszerhez.
    5. El van döntve, ebben semmi széttartás nincs, ezt csak megint te látod bele. Mi is állatok vagyunk, ennyi az egész.

Új hozzászólás Aktív témák