Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz MageRG #22068 üzenetére

    Az emberi természet és döntések is tele vannak ellentmondásokkal. Például féltékenységből elkövetett gyilkosság.

    Ha Isten tökéletes, akkor miért ír hibás programot? Szándékosan?
    Lehet, logikus lenne. Vegyük azt is figyelembe, hogy a bűnösre nem súlyt le egyből, hanem vár, vár, halál pillanatáig vár, bármikor kérheted a bűnbocsánatát. Bármikor mondhatod, hogy hibáztam. Tehát egyetlen hiba van ami rossz: Az a hiba, mikor nem akarod belátni, hogy hibáztál és nem akarsz bocsánatot kérni.
    Könyörög, de mégse nah ilyenre miért írta? De mi van akkor, ha az élet csak a teszt üzemmód. Megalkotott, tesztel, ha hibás, akkor pokol, ha jól működik, akkor mennyország?

    "Egy nagy halmazt nem kezelhetsz a formál logika szabályai szerint."
    Ez nem igaz. Lehet, mindössze találhatsz olyan állításokat, amik az adott rendszerben se nem bizonyíthatók, se nem cáfolhatóak.

    Meg vannak olyan problémák, hogy az átlag, medián, szórás mennyire írja le a halmazt. Mit kezdesz az ettől eltérő értékekkel? Hibaként, egyszerűen kiszűrőd és nem veszed figyelembe, rájuk koncentrálsz?

    A valószínűségszámítás használata az elégtelen információ folyománya, nem a komplexitásé.
    Plusz azért van négy test probléma, és nem öt test, mert azt már matematikailag nem tudják leírni. Információ hiány is van nem vitatom, de képlet sincs rá amivel számolni lehetne. Egyetlen út a Planck-idő felbontású modellezés lenne, ami szintén nem járható, ráadásul azt még elemezni kéne, meg kéne különböztetni a víz mozgását a hullámzástól stb.
    A lényeg, hogy a korlátok miatt, a számításod korlátozottan lesz pontos, s ezt elfogadod. A kivételt, nem a természet hibájának, hanem a modelled hibájának fogod tulajdonítani.

Új hozzászólás Aktív témák