Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz MageRG #21552 üzenetére

    Egy értelmes, és okos ember működését is nehéz leírni. Azt le lehet írni, hogy titokban követtük, és ezt-meg ezt csinálta. Udvarias volt, mikor tűzet kértünk tőle a cigarettához, segített átmenni a vak embernek a zebrán, és tudta, hogy a vakok nem szeretik, ha karon fogják, azt szeretik, ha a kezét fogják meg, mert akkor nem rángatják. Feltevéseket tudsz tenni, hogy milyen személyiség lehet. De ebből még nem biztos, hogy egy logikailag konzisztens leírást fogsz kapni, olyat ami alapján kísérleteket tudsz csinálni amik a leírtaknak megfelelő eredményt adnak. Pl mi a helyzet mikor a második vaknak már nem segít?
    A kísérlet önmagában jó. Viszont számítrásba kell venni, hogy titokban nem lehet ezzel tesztelni az embereket, mert a 23. eset után már másként reagálnak. Esetleg ha siett, ha összeveszett a barátnőjével, fáj a feje, megint csak nem fog segíteni, de ettől még nem lesz szemét alak. A leírás se lesz rossz, csak pontatlan ami nem vette figyelembe az egyén lelki állapotát, mikor a vakátvezetős kísérletet írta le. Az is lehet, hogy a kísérleti alanyunk első alkalommal is csak azért segített, mert látott egy filmet, hogy ezt kell csinálni, vagy épp szerelmes hangulatban volt, s fel volt dobva.

    Szóval minél több kísérlet, mert azok segítenek megismerni a világot, és Istent. De kezeljük helyükön a kísérleteket, s vegyünk számításba minden lehetőséget, ne csak a két legegyszerűbbet, hogy nincs Isten, illetve van.

Új hozzászólás Aktív témák