Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz lao ce #14755 üzenetére

    Te abból indulsz ki, amit láttál a Herkules vagy Xéna sorozatból vagy ilyesmi. Van a frankó isten és leszáll a földre és akkor félistenként tevékenykedik és nem lehet agyon ütni se, mert hát ügye ő a jófiú vagy ilyesmi...

    A Biblia nem így beszél Jézusról. Először is ember =/= Isten. De Jézus mégis ember lett. Az ember Isten képmása, de az Isten nem az ember képmása. Tehát amikor a Biblia arról beszél, hogy "a mennyekből alászálla" az nem annyi mint megnyomni egy liftgombot.

    Az átokká lenni pedig olyat próbálj elképzelni, hogy a vizet próbálod összekeverni olajjal, nem megy, max. emulziót kapsz. Isten szent, azaz semmi köze a bűnhöz. A lényével összeegyeztethetetlen. Az átkozottnak lenni nem azt jelenti, hogy valaki csúnyát mondott rá, hanem azt, hogy az emberek bűnét magára vette, hiszen csak így lehet jogos Isten büntetése, ok nélkül nem büntet senkit. És ez a kulcsa, hogy nem jelképesen, hanem ténylegesen ráterhelődött a bűn, nem azt mondta Isten, hogy akkor most csak úgy meghalsz aztán feltámasztalak, milyen jó poén, hanem ténylegesen Jézusra lett terhelve minden nyomorúság, bűn (a minden azaz minden, az enyém, kymcoé, a pápáé, Konfúciuszé, Newtoné.... a tiéd is (ha van...)), a Szentre. Ez az amit nem igazán értesz szerintem... Isten Krisztust pedig nem hobbiból támasztotta fel, hanem hitelesítette az áldozatot és ebben adott garanciát arra, hogy a kiválasztottak feltámadnak az életre,így húsvétkor erre emlékezünk azaz valamilyen szinten ez a születésnapunk is, mert a halálból nem csak Jézus támadt fel, hanem mi is és ezért egyedül Istené a dicsőség.
    De itt már tényleg nem vagyunk egy pályán.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák