Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ITcr0wd

    csendes tag

    válasz MasterMark #6107 üzenetére

    igen, és meglepő, de a telepítéssel semmilyen probléma nem volt. Azt nem tudom, hogy ezeket ilyenkor mennyire lehet frissíteni. Szabad-e egyáltalán.

    UNMS tapasztalatok:
    1) A routernél külső IP cím jelenik meg, nem tudni miért. Viszont a router alatt lehet módosítani milyen IP cím jelenjen meg. Viszont portot nem lehet hozzáadni, így szívás ha eltérsz a 443-tól ;)
    2) az 1.27-nél jól el van dugva az UNMS wss key. A régiben a Configuration alatt külön beállítása volt, sőt QR kód is volt. Hogy ezt miért kellett kivenni. Mindegy megtaláltam, egy lenyiló, kis menüben van a Devices alatt
    3) az UNMS hazabeszél akkor is, ha az error reportingot és a telemetry-t kikapcsolom. Viszont szerencsére csak az unms.com-ot használja, de hát mégis, ne használja, ha lokálban fut.
    4) Az UNMS az ubiquiti AP -k közül csak az airCube-ot kezeli, az Unify AP-ket nem. Elléggé elbillent a palleta, nem is értettem miért így akarják, remélem az EdgeMax-okat nem akarják eltörölni. Egyébként ITT nézhető meg a támogatott eszközök listája.
    5) Sajnos sem a router és sem switch konfigurálésa nem teljes. A legacy oldalak használata továbbra is kell Viszont szerencsére van ugyebár CLI ami azért eléggé cool.
    6) Nem támogatja az aarch64-et, de szerencsére van docker.

    Szinte minden általam gondolt problémára volt megoldás és összességében überfasza... eddig. :)

    The challenge of hope is to overcome corruption.

Új hozzászólás Aktív témák