- MIUI / HyperOS topik
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
őstag
Aggodalmak az mRNS vakcinákban lévő plazmid DNS szennyeződés miatt (angolul). Youtube
(Kevésbé finnyásaknak itt egy összefoglaló a szenátusi meghallgatásról. Nem peer-reviewed, szóval aki nem hiszi amit leírt, inkább a videót nézze [link] )
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
HÁZIGAZDA
válasz kpityu2 #69451 üzenetére
az első kérdésem, hogy érted-e, amiről írsz? hogy mi az a "plazmid dns", hogy pontosan mit jelent a jelenléte? csak mert ehhez már önmagában elég pengének kell lenni biológiából, hogy ne csak hajigáljunk egy fogalmat, miután elolvastunk két ismeretterjesztő cikket, hanem kontextusba tudjuk helyezni. hogy hogy működik ez más vakcináknál, egy vírusfertőzésnél, hogy az az állítás, amit sugall a doki, mennyire reális veszély, mik a valós következményei (nem a sugallt, hanem a potenciálisan valós)?
de akkor idetojok egy banális megfejtést: jön az őszi oltási kampány, aztán hogyhogynem, előkerült antivaxx józsi helyett antivaxx pisti, aki egy bármekkora kókler lehet (vagy zseni is, persze).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
mozso
senior tag
Különböző forrásokat megkérdezve elég vegyes a kép a lenti cikk szerint. Sajnos csak a szokásos ellentmondások, nincs járvány ezért nem kell oltás, de mivel nincs detektálás, ezért nem is tudjuk, mekkora a járvány vagy van-e vagy sem. Van oltás és oltanak az orvosok, de mivel nincs járvány ezért valójában még nem oltanak a házirovosok és erre nincs is szükség jelenleg. Van omikron specifikus oltás itthon, de nem tudjuk rendelt-e valaki valamit valamikor, foleg az uj varians ellenibol...
Figyelmeztet a szakértő: újra be kell oltani a magyarokat, de van egy nagy kérdőjel - Portfolio.hu -
kpityu2
őstag
Antivaxx pisti. Akarod, hogy bemutassam a pedigrémet a 3 pfizerről? Amiért külön harcot vívtam, hogy ne a kínait vagy a szputnyikot kapjuk? Amúgy igen, van némi fogalmam a plazmidvektor mibenlétéről, úgy 20 éve. Azt az mRNS-t elő is kell állítani valahogy. Arról nem tehetek, hogy a világ bonyolultabb, mint ahogyan az sokaknak kényelmes.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
kpityu2
őstag
Az a baj, hogy már a tájékoztatásban is tologatják a kapufát.
"OROSZI HANGSÚLYOZTA: A VIZSGÁLATUKKAL NEM TALÁLTAK BIZONYÍTÉKOT ARRA, HOGY A SARS-COV-2 FERTŐZÉS OLTÁS NÉLKÜL VÉDELMET NYÚJTOTT VOLNA AZ ÚJABB MEGFERTŐZŐDÉS ELLEN."
De azt se állítja, hogy az oltással védelmet nyújtana a megfertőződés ellen. Csak gondoljuk hozzá.
"Az egy éven belül kapott oltás és plusz fertőzés együttesen magas fokú védelmet biztosított a 18 éves és az idősebbek körében, különösen a 60 év felettieknél. Ha valaki egy éven belül esett át koronavírus-fertőzésen, egy újabb védőoltás számára is ajánlott, mert
ÖNMAGÁBAN A MEGFERTŐZŐDÉS CSAK NAGYON RÖVID TÁVON, LEGFELJEBB 3 HÓNAPIG NYÚJT VÉDELMET AZ ÚJABB MEGBETEGEDÉS ELLEN AZ ELŐTTÜNK ÁLLÓ LÉGÚTI SZEZONBAN."Itt már arról beszél, hogy az átesés és az oltás együtt magas védelmet nyújt a MEGBETEGEDÉS ellen, ami logikus, hiszen a megfertőződés és az oltás is emeli az antitestszintet egy ideig. Azt megint nem mondja, hogy az oltás 3 hónapnál tovább is védelmet nyújt a megbetegedés ellen, hanem ismét csak a fertőzésre fogalmaz meg egy negatív állítást, anélkül hogy ezt ellenpontozná egy, az oltásra megfogalmazott pozitív állítással.
Szóval leszögezhetjük, hogy nem fejtik ki az igazság minden részletét. Ami engem idegesíteni szokott, mert gyanúsan emlékeztet arra a kommunikációra amivel békepárti kormányunk operál.
Mindazonáltal nyilván veszélytelenebb az antitestszintet oltással karbantartani mint fertőzéssel. Emiatt talán nem jó ötlet megvárni az oltási kampánnyal amíg ténylegesen is járvány lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
Covid-19: újra be kell oltani a magyarokat, de a vakcinabeszerzésről hallgatnak
A nemzetközi szakmai testületek szerint frissíteni kell a Covid-19 elleni oltóanyagok összetevőjét, ám egyelőre nem tudni arról, hogy Magyarország milyen oltóanyagot rendelt vagy rendelhet az őszi szezonra. A szakma nem ismer adatokat a jelenleg zajló fertőzésekről.
mert már lebirkóztuk, ledöftük, legyőztük a koronavírust!Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
kpityu2
őstag
-
senior tag
válasz kpityu2 #69455 üzenetére
Az alapvető hibát szerintem ott követed el az érvelésedben, hogy a portfolio cikkéről feltételezed, hogy pontosan számolt be Oroszi Beatrix előadásáról, pontosabban a Népszavában az előadás kapcsán megjelent cikkről. Ha elolvastad volna portfolios cikkben linkelt Népszava forrást, amit Ringman is linkelt, abban találhatnál ilyen mondatot is: "Ma már az is egyértelmű, hogy a védőoltás hatása idővel csökken, rendszeresen van szükség emlékeztető oltásra." És még ez sem feltétlen a teljes kép, hiszen nyilván a Népszava cikke sem idézi pl. a teljes konferencián elhangzott előadást, csak szemezget belőle. Ráadásul a cikk amellett érvel, hogy szükség lenne újabb oltásra, így a fertőzés olyan szempontból kerül csak képbe, hogy egy régebbi fertőzés nem helyettesíti az emlékeztető oltást, nem célja, hogy az oltás és a fertőzés által kialakított védelmet általánosságban tárgyalja.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
MODERÁTOR
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
t72killer
titán
válasz Ringman #69456 üzenetére
Ha már csepegtetik a gondolatot, fél siker, lehet még ebből beszerzés is. Én meg majd hazarepülök, mert UK okos volt, előre lerendezte a sztorit azzal, hogy 65 és a halál közt jár oltás...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
senior tag
"A szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja további enyhe emelkedést mutat. Tendenciát tekintve a mintavételi helyek kétharmadát stagnálás jellemzi. Emelkedés látható Egerben, Kecskeméten, Pécsett, Szekszárdon, Szolnokon és Tatabányán. Csökkenés egyedül Miskolcon mérhető. A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja 21 vizsgált helyszínen az emelkedett, míg egy városban – Pécsett – a magas kategóriába sorolható."
[forrás]''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
COVID levels are so high, they’re hovering near 2020’s initial peak, as the WHO urges those at high risk to take any booster they can get their hands on
(Avagy a covid fertőzöttség a szennyvíz adatok szerint közelíti a 2020 márciusi illetve a 2021 őszi szinteket,mindenki fusson amerre látaki úgy érzi, hogy veszélyben van, az adassa be magának azt a boostert, amihez éppen hozzáfér. Az egy hetes cikk adatai szerint az USÁ-ban naponta 650 ezren fertőződnek meg, avagy a lakosság kb. 2%-a fertőzött éppen. Emelkedik a kórházi kezelések és a halálozások száma. Viszont elérhető már az XBB.1.5 specifikus booster, kár hogy időközben az XBB.1.5 lényegében kihalt. De állítólag az oltás véd a leszármazottak ellen is, beleértve az EG.5-öt, plusz elvileg a BA.2.86 ellen is jó. Most éppen nincs domináns variáns az USÁ-ban, de számos egymással versengő variáns szedte össze ugyanazokat az aggasztó mutációkat, pl. 93% tartalmazza az F486P-t, ami a fertőzőképességet növeli, kb. 50% tartalmazza a F456L-t, ami segít elkerülni a meglévő antitesteket, és 26% tartalmazza az F456L + L455F kombót, ami még tovább javítja a fertőzőképességet. A kutatók szerint várhatóan az utóbbi kombinációt tartalmazó variánsok fognak a közeljövőben elterjedni. Kutatók azt is valószínűsítik, hogy ezt a szuper mutációt a BA.2.86 is begyűjti előbb vagy utóbb.)[ Szerkesztve ]
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
Indiában ismét felbukkant az eddig ismert egyik legveszélyesebb kórokozó, a Nipah vírus, de kell-e tőle tartani Magyarországon?
(Spoiler: állítólag nem kell. Bár amit leírnak róla, korántsem megnyugtató...)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Graphics
Jómunkásember
Lekopogom gyorsan, de meglepően javulni kezdett az állapotom..
Az ,hogy mitől is meglepő. Szombattól nem szedtem semmiféle vitamint...
Kicsit érdekes dolgot mondott a patikus, miszerint ha szedem a vitamint, azzal a "bacikat" is tuningolom", nekem kicsit újszerű infó volt, lehet a javulás már amúgy is megtörtént volna.
De az energiaszintem jó, van kedvem poénkodni is, és a munkát is meg tudtam óvatosan emelni.
Dokinál voltam... De nem igazán jutottam vele előrébb, szerinte ő már 3 éve szarul van a Covidtól... Sok jóra ne számítsak.. Írt fel Codipent, meg Fortedol-t( Cataflam)
Igaz tegnap elkezdett felszakadni is a lerakódás.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
kpityu2
őstag
válasz Graphics #69467 üzenetére
Lehet, hogy már a sok vitamintól nem érezted magad jól. Néha nem árt egy kis szünetet tartani, hogy pihenjen a vese meg a máj. Sok folyadék és hagyni, hogy kiürüljenek a mérgek meg a feles vegyületek.
-
-
Vesa
veterán
Abou Aussie 17:
"Hi, I’m Aussie17!
I’ve worked in Big Pharma for almost 20 years. I started as a Medical Sales Rep and over the years took on many different roles in Sales and Marketing, Business and Market Intelligence, Commercial Effectiveness, Business Development, Organizational Effectiveness, Product Launch Excellence, Drug Pricing Optimization, Digital Technologies etc. I was also assigned to various continents and countries to acquire global experience. So I’ve worked in Europe, the US, Japan and some smaller Asian nations.
Due to the nature of my work which required 75% of the time travelling to various countries, it was impossible to continue working because most countries required COVID vaccination. "
Tehát -ha igaz egyáltalán, hiszen messziről jött ember azt ír ki magáról egy blogon amit akar-, ez egy semmilyen orvosi képzettséggel nem rendelkező "Big Pharma" gyógyszerügynök. Az Ő antivax oldalát sikerült megint beidéznie barátunknak, mint valamiféle hiteles forrást. (Aussi a végén még kunyerál havi 5 dollárt is az arra érzékenyektől) És persze a "cikkek" 90%-ka azzal kezdődik, hogy "BREAKING"..."SHOCKING". Klasszikus agyhalott antivaxer.
Nekem nincs több kérdésem...
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
Meg lehet nézni a koncsik által linkelt videón Oroszi Beatrix saját szájából elhangozva, amint az itt leírt állításnak pontosan az ellenkezőjét mondja el! Az interjúban egyértelműen és szépen kifejti, hogy az oltásra szükség van, sőt, rendkívül fontos és oltatni kell.
-
t72killer
titán
Kormánypárti politikus szájából szeretném még ezt hallani és már veszem is a repjegyet.
nem vagyok amúgy totálpesszimista, állítólag az "osztrákok a labor", ott meg rendeltek pár milla boostert.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Jakab Ferenc az emelkedő Covid-esetszámokról: "valamennyi védettségünk maradt, de kopott"
...a rendelkezésre álló oltások pedig, ha nem is adnak 100 százalékos védelmet az új törzs ellen, azért továbbra is hatékonyak.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
senior tag
válasz koncsik #69481 üzenetére
Ez tankönyvi mellébeszélés volt... (Szépen elmagyarázza, hogy változik a vírus és ezért változtatni kell az oltások hatóanyagát is, de azt egyetlen szóval sem említi, hogy van már újabb oltás, csak éppen mi nem részesülhetünk belőle.)
-
Vesa
veterán
+1
Szakmailag továbbra is nagyon nagyra tartom Jakabot, de a Covid alatt gyönyörűen látszott, ahogy bedarálta a NER. Persze, kényszerpályán is mozgott intézményvezetőként. Vagy alájuk bújik, vagy repül. ÍGy most az ő intézménye is Nemzethy lett, talán némi plusz forrást is ki tudott harcolni, cserébe sajnos elég jelentősen becsicskult. Még mindig elérhetőek a korábbi nyilatkozatai 2020-ból, nagyon más volt még a mondandó.
Ő még így is a jobbak közé tartozik, mert szakmailag nagyon ott van és azért -talán- próbál nem direkt segget nyalni, csak ilyen mellébeszélés jelleggel, inkább csak nem konfrontálódni.Meglévő oltások...amiről azt se tudni, milyen variáns ellen vannak és mikor járnak le, az XBB verzióról pedig hír sincs, hogy érkezne és elérhető lenne. Az extra brutális költségvetési hiány mellett nem sok esélyt látok rá, hogy majd pont erre fognak költeni (inkább vesznek egy repteret meg fegyverkeznek).
-
senior tag
I finally got COVID. Figuring out how to care for myself gave me ‘cyberchondria’
(A szerző életében elkapta a covidot, és próbált valami információt kifacsarni a Google-ból, hogy ilyenkor mégis mi a teendő, és leginkább, hogy írasson fel paxlovidot vagy se. Nos, amit talált, az irreleváns, elavult vagy egymásnak ellentmondó cikkek és tanulmányok tömege. Ráadásul egyre betegebb lett, így egyre nehezebb volt koncentrálni az olvasottakra, azaz csak a frusztrációja nőtt, de a válaszhoz nem jutott közelebb. De legalább egy tanulmányból megtudta, hogy a lelkiállapotával nincs egyedül... (Végül végigtelefonálta az ismerőseit, és az ő tapasztalataik alapján felíratta a gyógyszert, és meg is gyógyult.))A tanulmány, amit a szerző említett:
COVID-19 information overload: Intolerance of uncertainty moderates the relationship between frequency of internet searching and fear of COVID-19#69483 Vesa Rusvai is megnyilatkozott rádióban tévében meg a neten - annál az embernél teljesen elmentek otthonról. (Inkább be sem linkelem.)
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Multiorgan MRI findings after hospitalisation with COVID-19 in the UK (C-MORE): a prospective, multicentre, observational cohort study
(MRI-vel vizsgálták kórházi kezelésen átesett covid betegek szerveit (agy, szív, tüdő, máj, vesék). Akit részletesebben érdekel, az nézze meg a tanulmányt, a többieknek annyit, hogy nem tett jót a covid...)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
HÁZIGAZDA
ez részben az, amiről én is sírok itt egy ideje. hogy teljesen tévút, ahogy a laikusok próbálnak doktorkutatóskodni a gúgelből. valódi tudás nélkül egyszerűen nem tudsz rendet tenni az olvasottakban. és ennek megfelelően igazából kontraproduktív időrablás.
-
HÁZIGAZDA
lazán ide kapcsolódik: még a húgom is azon gondolkodik, hogy vajon picit megcsapta-e a legutóbbi köre. a futás nem megy úgy azóta, nem magasabb a pulzusa, nincs egyértelmű indikátora (kevés a levegő, de persze előtte is "kevés" volt), de nem hozza azt, mint előtte. másrészt, némi brain fog is gyanús neki.
de az ilyesmi bizonyíthatatlan, ráadásul lehet pszichés alapú is, hiszen tud a jelenségről, eszébe jut, aztán ember legyen, aki megmondja, hogy mi valós és mi nem. nyilván, ha nagyon durva, hirtelen nem jutnak eszébe dolgok, amikkel múlt héten még nem volt para, akkor egyértelműbb, de neki csak picit gyanús.
megint más: voltam a helyi kisboltban, amíg ez eladóval dumáltam, bejött valami futár/szállító ismerőse, dumáltak:
- na, meggyógyultál?
- hát, látod, muszáj volt
(itt nagyot nyeltem és arra gondoltam, hogy a kocsiban hagytam a maszkot )
- hány napot feküdtél?
- 2,5, de azért az szar, hogy nem kapok még levegőt
- hallod, én 5 napig kuka voltam. öt napig offos!
kint aztán rákérdeztem az ismerőstől, hogy covid-e, és sokan covidosak-e mostanában. mondta, hogy igen, és ja, tulajdonképpen sok ismerőse beteg vele mostanában. aranyos volt amúgy, ilyen lelkes, nagyhangú csóka, még utánam kiabált:
- de hallod, ooolyan csávókat is kifektet! nem hinnéd, erős, mint a medve, aztán bámm, fekszik egy hétig!dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz OPiiPO #69489 üzenetére
aranyos volt, ahogy ilyen nagy hangon, nyilván falusias túlzásokba esve mesélte, de a száraz lényeg persze az, hogy minden jel szerint most átcsap rajtunk egy határozott hullám, természetesen még azelőtt, hogy érdemben xbb-s oltásról lehessen fantáziálni.
-
HÁZIGAZDA
-
Rage47
veterán
válasz t72killer #69461 üzenetére
Booster shots this year are supposed to be limited to high-risk groups and carers, but a friend pointed out there’s no formal definition of carer beyond “regularly looking after someone ill or disabled” and no checks - you don’t even have to be registered with a GP. So if you feel like you qualify you can just book an appointment or find a walk-in and just go for it
I have a caring responsibility that qualifies, but in any case more vaccinations are good for everyone. So unless and until there’s news of shortages I suggest you investigate the NHS website:
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Rage47 #69493 üzenetére
Ezt az önmeghatározott carert még nem is olvastam, a múltkor még mindenféle vackot fel kellett volna tudni tölteni. A post amúgy azóta eltűnt, szóval vagy műxik, vagy nem. .
+Már csak azt kéne kinyomozni, hogy xbb-ssel oltanak-e itt...
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
t72killer
titán
válasz Rage47 #69493 üzenetére
"post not found". Nem vagyok regisztrálva, lehet az a gond. No teljesen mind1, reaktiváltam a csucsukáló nhs-fiókomat. Viszont a jóistennek se írják sehol, hogy konkrétan milyen variánsra melyik gyártó oltóanyagát adják, ba.1-est, amit nemrég még toltak köszi nem kérek. Ennyi, semmitmondó szöveg van, aztán oltóponton kiderül a valóság: "This year’s vaccines give you the best available protection against the flu and COVID-19 viruses likely to be circulating this season. Various vaccines are available and you’ll be offered the most suitable one for your condition or age. " [link]
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Rage47 #69498 üzenetére
igen, nhs irányból bent vagyok, ahol kell, de kérdés mit szúrnak. Az xbb szuri nagyon új, erősen kétlem, hogy leszállították volna ÉS a skót rakárakból kukázták volna a régit. Érdemi infóval meg csak az oltóponton szembesül az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- MIUI / HyperOS topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- iOS alkalmazások
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Macska topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest