- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Hatszorosára emelkedett a skarlátos megbetegedések száma
"Idén január eleje óta már 1700-ra emelkedett a skarlátos megbetegedések száma"Laikusként ez nem feltétlen indokolja az ilyen újság címeket, mint pl. "Súlyos járvány fenyeget minket, egyre több a skarlátos"...
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
What to Know About the New XBB.1.16 COVID-19 Variant
(Főleg Indiában és Nepálban terjed, de a világ számos országában detektálták már. Labor tesztek szerint megnövekedett fertőzőképesség, és potenciálisan súlyosabb betegség lefolyás jellemzi. Ugyanakkor egyelőre a kórházi adatokban utóbbi nem tükröződik. Más források szerint az XBB.1.9.1 feltehetően jobb kilátásokkal rendelkezik.)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
t72killer
titán
jah, nekünk is volt ez a gyönyörűség, kip-kopp nem hagyott ajándékot...
#68203: nagyon kéne valami óttás, körülöttem egymás után kapják el a népek - magam részéről meg fogalmam sincs, hogy most akkor szilveszterkor végülis átestem-e vagy se, de ha át is estem, jelent-e extra védettséget a következő körben...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Rage47
veterán
Múlt héten mávoztam és félúton pótlóbusz lett hirtelen belőle. 4 helyett 2 buszt kaptunk és ultrazsúfolt lett, szerencsére lett helyem, de mellémült egy totál beteg nő, köhögött, taknyolt, szívta az orrát végig. Na mondom ha most nem leszek beteg.... És így egy hét után mondhatom már szerintem, hogy nem kaptam el. Allergodil volt nálam allergia miatt, szóval én is toltam, nem tudom, hogy ez számított-e.
Kis csalódás volt, hogy a nő ázsiai volt, róluk azt gondoltam mindig, hogy maszkot hordanak, ha betegek.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Laikusként én úgy képzelem, hogy még egy összetevő biztosan lehet: a korábban megszerzett immunitás elkerülésének képessége. A korábban megszerzett immunitás populációs szinten mára jelentős területi különbséget mutathat (oltottság, korábbi variánsok elterjedtsége és a járványok súlyossága szerint) emiatt lehet az, hogy egyes variánsok bizonyos országokban jobban elterjednek, máshol szinte egyáltalán nem. Pl. a CH.1.1 UK-ban akár a fertőzések harmadáért is felelt egyes területeken, míg USÁ-ban 1% körüli szintig jutott csak. Ebben persze az is szerepet játszhat, hogy másmilyen a variáns mix az egyes földrajzi térségekben, azaz mások lehetnek adott időszakban versenytársak. (Jelenleg több mint 600-féle variáns terjed a világban.)
Amennyire tudom, a fertőzési képességet laboratóriumi kísérletek, illetve elméleti számítások alapján becsülik, ami láthatóan nem mindig jó indikátora a később realizálódó valós járvány lefolyásnak. Nem tudom, hogy ebben mennyi szerepe lehet annak, hogy a vizsgálatok leginkább a tüskefehérjére koncentrálnak, pedig máshol is lehetnek mutációk, amiknek a szerepét egyelőre sokkal kevésbé értik a kutatók. (De ez végképp csak benyomás a részemről.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
Csökken a fertőzöttség.
- Új fertőzöttek száma: 618. (Előző héten: 685.)
- Halottak száma: 8. (Előző héten: 12.)
- Kórházban: 359. (Előző héten: 375.)
[forrás]Nő a fertőzöttség.
"A SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja ismét növekedni kezdett a szennyvízben. Tendenciát tekintve emelkedés tapasztalható a Budapest Központi Szennyvíztisztító telep ellátási területén, a Budapest környéki agglomerációs településeken, valamint Győrben, Kaposváron, Pécsett, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Tatabányán és Veszprémben. Csökkenés egyedül Debrecenben mutatható ki. A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja két városban – Kecskeméten és Szekszárdon – a mérsékelt, a többi 20 mintavételi helyen pedig az emelkedett kategóriába sorolható."
[forrás]''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Ringman
nagyúr
Parci, a múltkor linkelt helyen már van kevésbé bulk kiszerelésű teszt olcsóér' - 300ft-os darabáron (nem tudom hogy ezt is lehet-e kuponozni)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
ja, ez elsősorban annak jó, aki mondjuk a cégnél letesztelteti 2-3× hetente a dolgozókat.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
feleségem egyik legjobb barátnőjénél 3 gyerek van, 8 éves a legnagyobb. elkaptak valami bakteriális torokgyulát. mindenkit letarolt, 39 fokos lázak napokon át, majd ráment a szemükre, gyomrukra, tüdejükre. konkrétan agyon van verve a család. már hat az antibio és javulnak, de akkor most képzeljük el ugyanezt a kört egy rezisztensebb bacival.
húgom közben újra <6 percet km-eket fut, szóval kb. két hónap alatt visszanyerte az "erejét" a kb. tünetmentes covid után (fájt a torka, majd aludt egy napot, aztán ment a dolgára).
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ringman
nagyúr
twitter thread: [link]
-
Ringman
nagyúr
-
t72killer
titán
válasz Ringman #68221 üzenetére
Az az 1.-14év igencsak komoly kérdéseket vet fel. Még ha abszolút értékben ezek nem óriási számok, akkor is igencsak kérdéses, hogyha ennyi haláleset történt, akkor milyen lehet a korcsoport longcovid-lenyomata??
Ugyebár ebben az országban nyomták be a gyerekeket ovisuliba tömény delta hullám idején...Persze ez is egy következmények nélküli ország
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz t72killer #68222 üzenetére
nekem az nem világos, hogy miért ilyen kiugró az 5-14 éves korosztály? azt hinném, hogy a <2 évesek veszélyeztetettebbek, aztán meg ahogy megyünk fel a korfán, úgy nő a veszélyessége. miért egyenlő az arány a 5-14 és 65-75 éves kor között?
bár egy megfejtés lehet, hogy olyan kicsi számokról van szó, hogy mondjuk két különleges haláleset hazavágja a statisztikát..?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ringman
nagyúr
jellemzően nincsenek beoltva, azt hiszem a briteknél nem is lehet u5-ös gyerekeket oltani, mert majd immunrendszer megoldja - mint az látható
kép innen: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
lehet, én azt hittem már eu-n belül 5 év alatt is, de ezt nem követem. valamikor októberben már javasolta az ema az engedélyezést, abból nem lett semmi Mo-n?
-
Ringman
nagyúr
pont mai hír:
Covid vaccine to be offered to vulnerable babies and children in UK
Eligible children between six months and four years old will be offered jab from June
ad1: mi tart ezen majdnem 1 évig, ad2 miért nem mindenkinek? megint valami gbd-s tanácsadó trükközött a számokkal, míg kiderült, hogy "nem éri meg" mindenkit beoltatni?Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
senior tag
Szaporodni is képes afrikai kullancsokat találtak a Balatonnál
"A kullancsok helyi populációból származnak, valószínűleg ugyanazon genetikai ághoz tartoznak. Ezt abból valószínűsítik a kutatók, hogy az említett madárfajok költési periódusukban nem vonulnak, továbbá a róluk eltávolított kullancsok egyike még lárva volt, valamint három gén szekvenciájuk mind a tíz kullancs esetében azonosnak bizonyult. A fiatal lárva és a szoros genetikai rokonság azt jelenti, hogy a most felfedezett populáció hazánkban szaporodni is képes."''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Vesa
veterán
FSME van Encephalitis ellen, az egyébként alábecsült Lyme-kór is azért gáz, mert már most is csak hónapokig tartó antibiotikum kúrával lehet gyógyítani, ami kb. kinyírja a teljes bélflórát a kezelés végére, de mi lesz akkor, ha rezisztenssé válik az is? Az új fajok által hordozni képes sz*rokról nem is beszélve + szúnyogok. Engem egyébként utóbbi zavar legjobban, mert kullancs ellen jobban lehet védekezni, mint szúnyogcsípés ellen.
Nem gombászom, de hetente túrázom a Pilisben és eleve az erdőszélén lakom. A kutyából rendszeresen szedem a kullancsokat, 3 éve elkezdtem a kertet is permeteztetni, mert már minden tele van velük. Szerencsére itt Encephalitis nem nagyon van, de Lyme-al durván fertőzött a környék.
A tudomány a valóság költészete!
-
t72killer
titán
@Lyme. Nagyfiunk pár éve elkapta és a nyomorék gyerekorvosa először SEMMILYEN antibiot nem akart felírni, utána (teszt, nyirokcsomóduzzanat nem messze a csípéstől) meg még a szakirodalom által írtnál is kevesebbet adott, szűk 2 hétre valót. Tiszta mázli, hogy 1hét kihagyás után tudtunk neki második adagot intézni, másik orvosnál.
-
Ringman
nagyúr
-
Vesa
veterán
Hehe, kicsi a világ. Akkor egy cipőben járunk.
Ha felmegyek Vörös-kőre, vagy a Csíkos-tóhoz, vagy bárhova a környéken, utána azonnal kullancsvadászat. A kutyában néha szokott lenni, pedig van kullancsnyakörv és a tavaszi/őszi időszakban még külön bedörzsölést is kap. Fiam osztálytársa 4 hónapig szedett antibiót, mire negatív lett a Lyme tesztje.t72killer
Az ilyen szerintem még egy pert is megér. A Lyme gyógyításánál mindenhol le van írva, hogy minél előbb el kell kezdeni a kezelést, és addig kell folytatni, amíg negatív nem lesz a teszt. Ellenkező esetben lehetnek komoly veszélyei is. Az olyan orvos, aki megfázás szinten kezeli és csak felír rá egy hetes antibio kúrát, nem tudja mit csinál.[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
kenwood3
addikt
Sziasztok!
Mi valszeg masodjara is beszippantottuk ezt a finom kis covidocskát. Mar tobb mint 1 hete taknyolok, faj a torkom, a kisebbik fiam kezdte lazas is volt nehany nappal elottem, illetve kohog, taknyol. 3-4 napja a nagyobbik is kohog taknyol laz nelkul. Tegnapelott este az oregemnek is hoemelkedese lett, ami tegnap reggelre 39 fokos laz lett ( raadasul o Copd beteg), raadasul 40 eve nem volt lazas. Ami a covid tenyet erositi, hogy most hivott a megrendelom, aki 2 napig velunk volt meloban kedden- szerdán, hogy covidos es emiatt nem lesz ott holnap. En mondtam neki, hogy mi se vagyunk a legjobban, es kb igy mar sejtem, hogy miert.... kb emiatt jutottam erre a kovetkeztetesre.
Holnap lehet megtesztelem az oreget, mert o meg friss tunetes, mig en mar tobb mint 1 hetes, bar mar eleg egyertelmu teszt nelkul is szerintem[ Szerkesztve ]
Mi az az ekezet dragasag??
-
-
kenwood3
addikt
válasz Rage47 #68241 üzenetére
Engem mar tavaly elintezett ...kiderult miatta, hogy crohn betegsegem van, mire kiderult 12 kilot fogytam is rovid idon belul, illetve fel evig eltem szunet nelkuli fajdalommal. Elotte is sejtettem, hogy van valami emésztörendszeri problemam, de nem volt olyan veszes, hogy foglalkozzak vele, amig nem jott a covid es felszinre nem hozta.
Mi az az ekezet dragasag??
-
Ringman
nagyúr
White House launching $5 billion program to speed coronavirus vaccines
‘Project Next Gen’ would succeed ‘Operation Warp Speed’ with a mission to develop next-generation vaccines and therapies.
ideje volt, persze jó lenne ha az fda nem csak a kiválasztott pár cég szekerét tolná majd.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
senior tag
válasz Ringman #68243 üzenetére
Magyarul:
Új, állami Covid-vakcina-fejlesztő program indul az Egyesült Államokban
"Az új program három fő célra összpontosít majd: az egyik a hosszabban kitartó monoklonálisantitest-készítmények létrehozása, ez azért fontos, mert a folyton alakuló vírus sok jelenlegi kezelést hatástalanná tett. Emellett a nyálkahártyán keresztül immunitást létrehozó (orron vagy szájon át beadható) vakcinák kifejlesztésének felgyorsítását, illetve a mindenféle variáns és más koronavírusok ellen is hatásos oltások (úgynevezett pánkoronavírus-vakcinák) fejlesztését is felpörgetnék"Balkán.
Négy évet kapott a bosnyák kormányfő, mert túl drágán vett lélegeztetőgépeket a koronavírus alatt Kínából
"Fadil Novalic jó ötletnek tartotta, hogy egy gyümölcsfeldolgozó vállalatot bíz meg a lélegeztetőgépek beszerzésével."''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
Eredet.
COVID-origins data from Wuhan market published: what scientists think
(A tanulmány már korábban is fent volt a preprint szervereken, de most publikálták a génszekvenciákat is. Az eredet kérdését ez sem dönti el, főleg mert maga a tanulmány is vitatott (pl. hogy került panda DNS a piaci minták közé?).)Magyar zanza: [link]
-
gergo5991
őstag
sziasztok valakinek van barmi infoja hepatitis A tipusu oltassal? sajnos kontakt szemely lettem es minden aron be akarnak oltani ellene ha megjon a vervizsgalat eredmenye.. mivel kontakt szemely lettem azt mondtak ha negativ a vervetel kotelezoen be kell oltaniuk maskent bajban leszek..
mennyire biztonsagos az ilyen oltas? 2 adaggal akarnak egy most masodik meg fel ev mulva.. sok covid utan nem hittem volna hogy meg ilyen is elofordul velem.. -
Z.É.T.
őstag
válasz gergo5991 #68248 üzenetére
Nem tudom, a jogszabály hogy szól, hátha ez picit segít:
a munkahelyemen egy kolléganő intenzíven volt a betegséggel, volt vagy fél év, mire teljesen rendbe jött, a teljes kollektívát (10-12 fő, már nem emlékszem pontosan) beoltották kétszer és senkinek nem volt semmi baja az oltástól. Talán egy nap levertség és bőrpír a szuri helyén.https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen switch-et vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest