- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz Ringman #64450 üzenetére
Korábban linkeltem egy cikket, abban sokféle százalék elhangzott (2, 45, 10-20), szóval mindenki olvassa el, és válasszon egy neki tetszőt. De ez három hónapja volt, akkor még a BA.4/5 még nem volt képben. (Biden visszaesése úgy értendő, hogy 9 napja pozitív lett, szedte a paxlovidot, három napja bejelentették, hogy negatív, vége a karanténnak, és most megint pozitív lett. Ez a paxlovid rebound - azaz a gyógyszer kétségkívül elnyomja a vírus szaporodását, ezért lesznek a páciensek negatívak, de valójában a szervezet még nem győzte le a vírust, ezért a gyógyszer szedés abbahagyása után a vírus ismét szaporodásnak indul. A paxlovidot elvileg öt napig kell szedni.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Drizzt
nagyúr
Egyik tesomnak is akivel talalkoztunk szerdan, ma reggeli tesztje hozott enyhe t csikot.
En 4 napja tesztelek negativra, de este volt minimalis hidegrazas, meg reggel 37.1, ami definicio kerdese, hogy hoemelkedes-e. A kolonoszkopia elokeszitot elegge rosszul birom, raadasul eselyes, hogy igy nem lesz vizsgalat. Megprobalom elcsipni az orvost, hogy mit szol mielott odamennek.I am having fun staying poor.
-
t72killer
titán
-
Ringman
nagyúr
[link]
Qualitative fit test report on a surgical mask. Outcome: abject failure. The test failed within 5 seconds of a 7-minute OSHA fit test protocol (3M FT-10). In fact, it failed faster than I could start the timer. A record
ffp2-nél gyengébbel nem igazán érdemes próbálkozni.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
tisn
addikt
NŐK TÍZEZREINEK MENSTRUÁCIÓJÁRA LEHETETT HATÁSSAL A KORONAVÍRUS ÉS AZ ELLENE BEADOTT OLTÁSOK
-
Drizzt
nagyúr
válasz t72killer #64453 üzenetére
Nem pont kigyogyultam, marciusban voltam omis. Most a 4 negativ teszttel pont azt varom, hogy pozitiv lesz-e. Szoros kontakom most jo esellyel 2 is volt egy het alatt. En meg nem fogom ezt elhallgatni, mert forditott esetben is elvarnam, hogy mondjak el.
Szolgaltato azt mondta penteken, hogy negativ teszt eseten mehetek, csak vigyem magammal. De akkor meg nem volt hoemelkedes, meg esti hidegrazas. Bar ez elofordulhat, hogy a tukrozes elokeszito szerektol van szerintem.
De altatasos vizsgalaton resztvenni nem olyan jo otlet nem tiptop allapotban azert. A vegso szot ugyis az orvos mondja ki.I am having fun staying poor.
-
addikt
Immár harmadszor vagyunk családilag covidosak. Nem volt kellemes, pláne hogy éppen nyaraláson kapott el minket, de a panasz kezdetét megelőző 4-5 nappal az SBOn dolgoztam és a fél SBO kidőlt, szóval még utolsó munkanap szedtem össze és fertőztem végig a családot. Érdekes, hogy most here fájdalommal indult, majd orr és torok kaparàs, száraz köhögés, füldugulás, fejfájás. Szaglásvesztés csak egy napig volt. Én nem voltam lázas, a feleségem és a 3ból 2 gyerek igen. Nekem érdekes, a long COVID szinte állandó fibromyalgias fájdalmam elmúlt, remélem ez így is marad. 19.ig szabin vagyok még, de csomó dolgom lett volna. Azért undorító ez a vírus, hogy még a nyarat sem tiszteli! Az influenza legalább kiszámíthatóbb. Ezt viszont szerintem évi 2-3x el fogjuk kapni.My name is Bond, James... Dean.
-
Ringman
nagyúr
válasz Memmaao #64460 üzenetére
jobbulást az egész családnak!
---
amúgy a kórházban járva (heti 2× gyógytorna), a maszkhordási compliance nem erős sajnos, meg aki rendesen hordja, az is sebészit (eü dolgozók is), gondolom erre van keret, ami önmagában elég szomorú
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HÁZIGAZDA
jobbulást!
a képen alapján működik akkor ez a régi-fajta nyalókás teszt is -- ez szivatott januárban ultrahalvány T csíkkal...
azt mondod, hogy a long tünet egy ráfertőződés után elmúlt? talán lehet benne ráció, ha a korábbi fertőzés után tényleg itt-ott megbújó vírusok okozzák, és egy új fertőzés által kiváltott immunválasz kipucolja az új vírusokkal együtt. végülis ellepik a testet a korábbi vírusra gyártott antitestek... (laikusként úgy gondolnám, hogy a longra adott oltás is ezért szüntethette meg néha)
na de a lényeg, hogy most jobb, drukkolunk, hogy tényleg legyen kisöpörve a kis g.ci!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
addikt
-
-
-
Asbee
veterán
Én is nyomtam ma megint egy halvány pozitívat. Enyhe hőemelkedés, kis orrdugulás, semmi más. Fura érzés, hogy az embernek semmilye nem fáj, nem érzi magát betegnek, de néha mint aki felgyullad 37-37,2 vel. Ugyanez volt kb 2 éve. Lehet nàlam ez a kódolt tünet.
-
kpityu2
őstag
válasz Memmaao #64465 üzenetére
Hasonlókat olvastam olyanoktól, akik a fertőzés után kapták az oltást. Laikusként elképzelhető, hogy valóban a kiváltott immunreakció pucolja ki a sunnyogó vírusokat.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
lafaty80
addikt
Jobbulást nektek is és mindenkinek is
Mi is most kaptuk be párom hozta haza, pont nyaralás előtt természetesen. Így most itthon nézzük egymást
Gyerekek gyorstesztje még negatív, remélem valahol, hogy talán megússzák, de én is 4 napra rá produkáltam pozitívat, mint az asszonyka. Nyalókás szépen kimutatta.
Asszonyka jobban megszenvedte eddig, bár ma szabadult a karantén alól, én még enyhe "kis" tünetekkel elviselem ezt (ha ennyiben marad), péntekig otthoni fogság.
Bár népegészségügy párom miatt csörgött ránk, miattam nem. De senki sem csekkol semmit már.
De azért vannak agyatlan emberek, nem is kell messze mennem, itt az utcában is van egy nyugger nó, napokig mászkált mindenhova minden nélkül, aztán most most mesélte nagy pofával, hogy lenyomott egy tesztet otthon és covid-os. De semmi baja, úgyhogy nem is megy dokihoz. Most az egész családja betegeskedik, ma meg már orvosi maszkban jött a tesójához, akit szintén sz.rrá fertőzött És még hol járhatott azóta....Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
azbest
félisten
Covid gyorsteszt kapcsán amúgy mennyire lehet megbízható a szállítási láncnál a hűtés? Múltkoriban gondolkodtam rendelni egy csomag gyorstesztet és az olcsóbbakat online rendelve láttam. De posta / futár esetén a csomagok kaphatnak hideget meleget, szerintem évszaktól függően -20 - + 50 fokig bármi megeshet velük, mert elég mostoha körülmények közt raktározzák és szállítják őket.
Vajon a patikákba légkondicionált furgonnal jön az áru és a raktár légkondicionált, ahonnan hozzák?A gyorsteszteknél írják általában, hogy 2-30 ℃ közt kell tárolni. Ha ezt nem tartják be, akkor gondolom megbízhatatlanná válik, megromlik a teszt. Vagy van esetleg a teszt mellett valami indikátor, hogy megsértették -e határokat? Elektronikai chip rendelésnél például volt
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Napi színes tudomány majomhimlő kapcsán:
Meglepő tünetei is lehetnek a majomhimlőnek 24.huSzerintem eléggé brit tudósos lett a tanulmány. Nem említi a cikk, hogy vizsgálták-e azokat, akik nem fertőződtek meg, csak szimplán orgiáztak. Lehet a sérülések inkább az utóbbiból származhatnak. Nem az érdeklődésüket kritizálom, hanem a hozzáállásukat, érdekes lenne valahogy kikutatni, hogy miért olyan kevés nő kapja el, hogy ők védettek-e valamiért vagy orientációtól függetlenül óvatosabbak. Vagy tünetmentesek. És persze nem is minden férfi kapja el és orientációtól függetlenül nem mindenki felelőtlen.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz azbest #64474 üzenetére
The frequency of clinical characteristics of the 21 cases of human monkeypox are shown in Fig 2. The 21 cases were aged 6 to 45years (median 29 years, interquartile range of 22 and 33years); 17(80.9%) were adults, and 17(80.9%) were males. Of the 21 cases, 8 (38.1%) were students, 10 were traders/artisans (47.6%), 1(4.8%) each was a farmer and HCW. The HCW was actively involved in the management of suspected and confirmed cases.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
azbest
félisten
válasz Ringman #64475 üzenetére
Az elég pici minta, írják, hogy 18-nál volt pozitív a laborvizsgálat összesen, a talánnal együtt volt 21 az összes. Az idézett részben nagy az átfedés is.
Nemeket nem is írnak?ja de, 17 férfi, a 18 biztos + 3 talán fertőzöttből.
De miért? Na ezt kellene kutatniuk szerintem. Hogy aki nem, az miért nem kapta el Tuti akad nő lakótárs, barátnő, közeli rokon ott is ahol ezek a fiúk élnek.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz azbest #64476 üzenetére
igen, sajnos ez egy kis minta. (ill. egyben szerencsére, mert megfogták a terjedést)
-
PuMbA
titán
Jakab Ferenc: nem kell 3-4 havonta oltatni
"A 3. oltás alapvető fontosságú, de sorozatban oltatni magunkat nem érdemes, a többségnek évente egy emlékeztető oltás lehet indokolt az őszi-téli felfutás előtt. Bele kell törődnünk, hogy a koronavírus velünk van, és időről időre kisebb-nagyobb járványokat okoz, de remélhetőleg a idővel a szezonális influenza szintjére szelídül."
"Nem kell már hullámokról beszélni. A vírus nem tűnik el, folyamatosan közöttünk van, itt is marad, és szezonálisan kisebb-nagyobb járványokat okoz. Erről lehet szó most is."
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
Kaliforniában szükségállapotot hirdettek ki a majomhimlő járvány miatt New York és Illinois után.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
HÁZIGAZDA
"Szlávik szerint a koronavírus új variánsa – BA4-es, BA5-ös – valószínűleg átveszi az omikron helyét, de úgy tűnik, az oltottakra kevésbé veszélyes, mint az oltatlanokra, viszont azok is megfertőződhetnek, akik korábban omikronnal fertőződtek. A fertőzöttek között sok a gyerek, és náluk is a felnőttekhez nagyon hasonló tüneteket okoz az új alvariáns, ahogy poszt-Covid-tüneteik is lehetnek: ilyen lehet a tanulási nehézség, fáradtság, elhúzódó köhögés, mondta. Arról viszont nem beszélt, hogy a „sok gyerek” pontosan hány százalékot jelent."
hát, remek, tanulási nehézség (= szétbarmolt agyi hajszálerek), fáradtság, elhúzódó köhögés. kinek ne férne bele, hogy megnyomorodjon a gyerek, épp csak egy picikét..?
"rettegj akkor otthon" és "majd a lélegeztetőn legyél ilyen kemény", mindenki aláhúzza a neki tetszőt és csinálni semmit sem kell, gondolkodni kockázatcsökkentő megoldásokon sem
-
Ringman
nagyúr
live with the virus.
enjoying a normal experience
we have the tools
this is mild
vagy a hazai
levittük a birkózószőnyegre
mi támadunk a vírus védekezik
csakazóttásműködikEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hétfő óta oviban van a nagyobbik gyerek, ráadásul még csak ilyen ügyeletszerűség van, összevont csoportokkal... csütörtökön megyek a bárányhimlő szuri első körre, azt hiszem 6 hét múlva második kör, utána 2 hetet kell várni a 3. Pfizerem előtt.
Ennyit bírjunk csak ki bármi elkapása nélkül, utána megint nem tudok többet tenni, neki kell a társaság, és a kisebb is - ha nem lenne kb. minden kajára érzékeny, - bölcsis lenne már, aztán jövőre úgyis ovi lesz neki is.
Mondjuk a tavalyi évet egész jól lehoztuk, van pár karakán szülő aki vitte a hátán, hogy 1-2 havonta "leüvöltötte" a közös chaten a többieket. Világos óvodavezetői kérés (ugye utasítást nem adhat a szülőknek) hogy tünetesen beteg gyerek ne menjen, meg aztán kéne némi empátia is a többi szülő felé... Mi a covidot is családból kaptuk el ("két napja teszteltem, az negatív lett, most csak náthás vagyok, azért köhögök"), az influenzát meg egy baráti látogatáson ahol "csak kicsit köhög a Bécike". Ilyen család és barátok mellett jobban bízok pár tucat ismeretlen szülő felelősségtudatában, főleg hogy őket van aki kordában tartja
Akárhogy deriválom az esetszámokat, nekem úgy néz ki hogy ilyen irammal eddig csak a következő hullámok növekedtek. Szóval én már felkötöttem a gatyámat.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
HÁZIGAZDA
nálunk a kicsi szívta meg, most lesz 4 éves, szóval nagyjából akkor tört ki a covid, amikor kezdte volna a bölcsit. rajta nagyon látszott, hogy mennyire le van maradva a nagyobbikhoz képest (8,5) szociálisan=mindenben. a nagyobbik egész jól megúszta, ő egy éves kora óta járt bölcsibe, majd oviba, szóval már nagyon képben volt, mire bezárt a bazár.
az nem opció, hogy ilyen korú gyerekek ne menjenek társaságba, viszont tényleg már egy hepa szűrős szellőztető + minden tünetes gyereket azonnal hazadobnak elég lenne.
na mindegy, még szűk két hónap nyugi (közte egy coviddal ) , aztán...
-
t72killer
titán
Könnyű ezt mondani, de mivel mennénk szívesen neki egy újabb nagyon fertőzésrizikós szitunak, ~garantált vírusrandinak? 1 vagy 7 hónapos oltással? Utóbbi, legyen akárhanyadik is a sorban, már nullára futott antitestszintet jelent, a sejtes védelem meg nem minden.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
kpityu2
őstag
Engem meg hülyének néznek amikor maszkban megyek minden zárt helyre. Hullámtól függetlenül. Igaz nekem az #OriginOfCovid twitteres bejegyzések 2 éve az esti olvasmányaim közé tartoznak.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
kolopele
nagyúr
Jakab Ferenc: "már nem kell hullámokról beszélni, elég évente egyszer oltatni"
[link] -
HÁZIGAZDA
https://index.hu/techtud/2022/08/02/egyesult-allamok-alzheimer-kor-koronavirus-demencia-szaglas/
(szaglásvesztés -> alzheimer premissza)dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ringman
nagyúr
még mindig aktuális: [link]
-
mpo
veterán
Ez a baj!
910 ezer ember lakik olyan körzetben, ahol nincs háziorvos.
Az alapellátásban dolgozó orvosok közel fele az 56-65 éves korosztályba tartozik, harminc százalékuk pedig a nyugdíjkorhatáron túl is aktívan munkát vállal.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- Addiesdive AD2101 automata karóra
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest