Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • venember83

    nagyúr

    válasz Vesa #37233 üzenetére

    Csak nézd meg Romániát, ahol a covid mellett évek óta probléma a kanyaró is, amit kizárólag az oltáselleneseknek köszönhetnek. Ahol kötelező a kanyaró elleni oltás, ott nincs kanyaró probléma. Period!

    1. Romániában a kanyaró elleni oltás lényegében kötelező, ugyanakkor saját felelősségre nem oltatják be egyes szülők a gyerekeiket. Hogy aztán ezek a gyerekek hogyan kerülnek óvodába és iskolába a kötelező oltások híján, azt a témát ne érintsük. Ez az oltáskerülés természetesen probléma, nem vitatom, kisgyerekes szülőként nekem sem tetszik ez a felelőtlen magatartás. Mindazonáltal megmutatja, hogy mennyire nehéz kötelezővé is tenni egy oltást. Mondjuk, ebben az istenverte országban a parlamenti maszkhordás kötelezővé tétele SEM megy, egyes orvosi igazolásokkal kijátszható, és bár az éttermekben oltási igazolás nélkül nem szolgálják ki manapság az ország szürke polgárait, a parlamenti étteremben senki nem meri elkérni az oltási igazolást a tisztelt alsó- vagy felsőházi képviselőktől.

    2. A romániai kanyaróproblémát a média eltúlozza, igencsak szűk rétegekben és földrajzi régiókban érzékelhető, leginkább adott, kevéssé iskolázott kultúrkörökben. Nem tudom polkorrektebben, mindenféle faji megkülönböztetést mellőzve jobban megfogalmazni ezt a mondatot, de remélhetőleg elég érthető lett azért.

Új hozzászólás Aktív témák