- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
Ha a 2. oltás után két héttel osztanák a védettségi kártyát és pl. hat hónapig lenne érvényes.
Ebben az esetben a védettségi kártyát sok helyen jogosan kérik, ha nincs, nem mehetsz be.
Olyankor mondhatod neki: "bizonyitsd be hogy veszélyezteti az egészségedet egy oltatlan",
csak semmire se mész vele, kint maradsz.
Nem tette kötelezővé a kedves vezető, hanem rátolta a munkáltatóra, szidhatnád a munkáltatót is, de téged nem érint.Ha érted, akkor már elavult.
-
BlackV
őstag
Erős szél Sanghajban. De a frizura még most is tart.
Drei Wetter Taft Werbung 1994
1 hónappal a 2. sinopharm oltás után: 1851,5 au/ml
5 hónappal: 257,1 au/ml
határérték: szokásos 50 au/ml -
Z.É.T.
őstag
válasz venember83 #36526 üzenetére
Na ez teljesen rendben van, természetesen nem az oltás az egyetlen válasz mindenre, sőt!
Input - output
Bemeneti oldalon (a teljesség igénye nélkül és simán egy kalap alá véve epidemiológiát, földrajzi, gazdasági, társadalmi, politikai és egyéb tényezőket)
- a terjedő vírus reprodukciós rátája
- éghajlat és annak változásai
- aktív fertőzöttek száma, aránya, eloszlása, a fertőző ágens telítettsége náluk
- megelőző intézkedések száma, típusai, azok elfogadottsága, betartatása, betartása
- kiskapuk típusai, száma, aránya
- lokális immunizáltság (vakcina + átesés), annak aránya, eloszlása
- általános egészségi állapot, hiánybetegségek aránya, típusa, krónikus betegségek aránya, típusa, BMI, mikrobiom, aktív életmód, levegőminőség, stresszfaktor, kizsigereltség
- isi-ovi működési rendszere
- politikai és történelmi háttér, politikai és gazdasági haszonszerzési ráta
- influenszerek, celebek, hírességek felelőssége (kiváltképp a népszerűségi koefficiensüket figyelembe véve)
- a társadalmi hajlandóság együttműködésre, megelőzésre, szabálykövetésre
- ajánlások és szabályozások aránya, elfogadása
- genetikai tényezőkésatöbbi ésatöbbi ésatöbbi
Ezek (és még sok más) határozza meg az adott hullám méretét és meredekségét, valamint a kórházi kezelésre szorulók számát azonos időben.
És akkor ez a kívülről érkező szám és arány szabadul rá az eü ellátóra, ahol a személyzet száma, felkészültsége és lehetőségei határozzák meg, hogy például 5-15-30-50-70% tud komolyabb károsodás, vagy tepsibe kerülés nélkül lejönni az invazív lélegeztetőről, de akár az is, hogy a korházban ápoltak közül mennyien kerülnek gépre.
Messze nem írtam le mindent, de látható, hogy rengeteg a változó.
Nos, ahogy a vakcináció előtt is sokan kongattuk a vészharangot, hogy megfelelő korlátozások, járványdinamikát enyhítő megoldások nélkül a vakcináció sem lesz önmagában megoldás, vagy az első csepegő tanulmányok után akár én is felhívtam a figyelmet, hogy bizony kelleni fog más is (egészségesebb életmód és társai), úgy most azt is látni kell, hogy egy 30-60-80% átoltottság sem elegendő önmagában.
Természetesen minden ország vezetői tisztában vannak minimum azzal, amivel én, vagy sokkal többel is, ebből következik, hogy minden kormány igyekszik belőni a szabályokat és kommunikációt egy olyan szintre, ami az általuk vélt optimum a gazdaság / népszerűség / közegészségügy hármasában.
Vannak olyan országok, ahol elszabadultak a "dolgok" és valahol hibáztak, ami katalizálta a terjedést, a bizalmatlanságot, ami aztán eszkalálta a trollsereg háborúját és a zsákba kerülők számát is.A vezetők a nekik jelentő szakemberek által elég pontosan tudják, hogy mi fog következni, ezek tudatában teszik és mondják, amit.
Nekik az emberek számok.
1 kórházi ápolt = xx millió forint
1 korlátozás = yy millió forint
1 szabály = xyz szavazatvesztés
Stb stbTranszparencia a járványban = tudatos emberek
Titkolózás = könnyebb manipulációNagyon kevés ország (vezetése) döntött úgy, hogy a lehetőségeikhez képest zero toleranciával áll a járványhoz, innentől pedig egyáltalán nem érdekli őket, hogy xy kihasználja a nyitva hagyott kiskaput, egészen addig, amíg azt nem látják, hogy kezd megtelni a derítő, kezd kiborulni a bili. Akkor persze kénytelenek népszerűséget csökkentő szabályokat is meghozni, de a legjobb, amikor már a többség maga követeli.
Bő tucatnyi ország járványkezelését követtem, leginkább olyanokat, ahol él rokon/barát/ismerős, nagyon ritkán leptek meg.
Ma nagyjából az sejthető, hogy magas antitest szint szükséges az alacsony kórházi igényhez középkorúaknál és felfelé, a kevésbé sérülékeny réteg pedig simán vektorként működik. Óriási különbségek vannak/lehetnek az átoltottság függvényében és nem a beoltottak száma a meghatározó, hanem azoké, akik sem nem estek át, sem nem lettek beoltva és minél sérülékenyebb rétegről beszélünk, annál fokozottabban igaz ez.
És az is, hogy az infekció és vakcináció mikor történt.
És az is, hogy az oltott és nem oltott eü státusza milyen.Na, baromira összetett, vannak lehetőségei az egyénnek, ezek közül jelenleg a legjobbnak az oltás felvétele tűnik, de az sem jolly joker.
Jó egészséget, magas antitest szintet mindenkinek, aki az ömlesztett agymenésem végigolvasta!
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
senior tag
(Ezt eddig nem tudtam. De sok mindent magyaráz)
"A vírusokat kormányzati laboratóriumokban állítják elő azért, hogy a szabadságunkat korlátozni tudják" gondolja a magyarok 43 százaléka (és a románok 53 százaléka) az Eurobarometer felmérése szerint. [forrás, benne a link az eredeti, angol nyelvű dokumentumra]#36558 t72killer Nyár végére lecsúsztak az első helyről, és szerintem mostanra kisebb lehet a hegemóniájuk, mint kezdetben, ha vissza is kapaszkodtak. De ennyire nem követem az eseményeket, szóval lehet, hogy ismét leuralták a grafikonokat.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
mozso
senior tag
válasz t72killer #36558 üzenetére
Nemeteknel es osztrakoknal is a gyerekek / iskolak.
Szerintem minden mas orszagban is, hiszen ugyanaz a virus es ugyanugy nem olthato a gyerekek jelentos resze. Maximum annyi a kulonbseg, hogy van orszag ahol probalnak valamit tenni es van ahol a lovak kozott a gyeplo.
-
Vesa
veterán
válasz t72killer #36562 üzenetére
Egyértelmű internet hatás. Azóta megy ez a sok marhaság, mióta az 1 bites tanulatlanok is oszthatják az észt és akár milliókat elérnek vele. Előképzettség hiányában pedig az agy nem képes különbséget tenni hír és hír között. Az emberek 90%-ka úgy működik, hogy ami le van írva az igaz. Ha tehát elsőnek marhaságot lát leírva, akkor az lesz számár igaz, ha pedig pont egy konteóba szalad bele ahol még arra is kitérnek, hogy aki az írást vitatja az a gonosz háttérhatalom embere, akkor végleg le is zár az elme és onnantól nincs az az érv, ami meggyőzi az ellenkezőjéről.
A tudomány a valóság költészete!
-
HÁZIGAZDA
kételkedő miben? amúgy valóban van a tanultak között is mindenféle ember, eleve van egy csomó tanult, aki már az egyetemen is kapálózott, meglehetősen buta, pláne később butul, aztán a valódi tudományos versenyben labdába sem rúgna, de úgy amúgy feltűnési viszketegsége van, kifos hát valami hülyeséget magából, jó hangosan. tele van a tudományos világ ilyenekkel. aztán lesznek hívőik, követőik. autizmust okoz az oltás, blabla.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
senior tag
Kötelező oltás: hírműsor:
- Bemondó érezhetően ellene van.
- TASZ ellenzi.
- Szakszervezet: ellenzi.
- VOSZ(?) inkább támogatja.
- Pedagógus: inkább támogatja (mert a gyermekek érdeke az elsődleges).
- A cégvezetőkre bízzák a döntést, de az ehhez szükséges információk Mo-n lényegében államtitkok, mi alapján kellene dönteni?
- Mi van a felelősség kérdésével: ha a munkaadó kötelez az oltás felvételére, és annak következtében kialakul bármilyen egészségügyi probléma, ki lesz a felelős, és ki fedezi a költségeket/kártérítést? (A munkaadó nem írhatja elő az oltás típusát, és nem ő biztosítja az oltóanyagot. [És ott van a papír, amit oltáskor alá kell írni, teszem hozzá.])
- Egyes munkahelyi közösségeknek (ahol a többség oltott és betartja a szabályokat) nemcsak az oltástagadókkal gyűlik meg a baja, hanem a vírustagadókkal is (akik mindent szabotálnak a maszkviseléstől a kézfertőtlenítésig.)
- Felmerült, hogy az intézkedés nem is "járványügyi" (mi van, ha senki nem teszi kötelezővé az oltást? mi van a legveszélyeztetettebb nyugdíjas réteggel?), hanem inkább gazdaságvédelmi (ahol a cégvezetés veszélyben érzi a működést/profitot, ott léphessen.)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Kékes525
félisten
válasz BlackV #36461 üzenetére
"Pont, hogy azoknál figyeltek meg erős és tartós immunválaszt, akiknek középsúlyos vagy súlyos megbetegedésük volt."
Idézet az általad belinkelt Lancet cikkből: "Compared with the immune response to natural infection, vaccination elicits a response of greater magnitude and higher specificity, largely focused on the RBD." Azaz sokkal több a neutralizáló antitestek száma a vakcinázás hatására, mint fertőzéskor.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
"Az állítás az, hogy minden fertőzés esetén van károsodás."
Igaz, de long kovidnál ezek olyan károsodások, amelyek lassabban gyógyulnak.
"A covid-dal pont az a gond, hogy amikor a tünetek megjelennek, akkor már késő: "
Nem, általában van néhány nap, a tünetek megjelenése után, amíg hatékony. Ezért is hatott a fázisvizsgálatokban. Nem mindenkinél történik a vírusnak a nagyon gyors eszkalációja. Ilyen esetben tényleg kicsi az esély a hatásra. Ezért van, hogy nem mindenkinél hatott.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Természetesen szájon át lélegezve, mint ahogy én is teszem nagyon sokszor, nem hat. Azonban a legtöbb ember az orrán keresztül lélegzik, és az orrban van, a felső légúti nyálkahártyák esetében, a legtöbb ACE2 receptor. Ezért legtöbb ember esetében a fertőzés az orron keresztül történik. Mint írtam nem csodaszer és nem helyettesíti az egyéb védekezési formát.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
-
senior tag
Amerikai hírszerzés: Nem ismerjük biztosan a koronavírus eredetét, de az kizárható, hogy biológiai fegyver
(A Biden által elrendelt vizsgálat eredményének ismertetése, benne a link az eredeti, teljes jelentésre ínyenceknek.)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
t72killer
titán
Igen tág a "biológiai fegyver" fogalom a meghekkelt Marburgtól a Besenyő Pista bácsi alternatív módon hasznosított babgulyásáig. Itt értelemszerűen a kifejezetten erre a célra fejlesztett eszközre gondolhatott a költő .
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
senior tag
Csak azt tudom szajkózni, hogy alighanem ez sem ilyen egyszerű. (Nekem pláne, mert nem értek hozzá.)
1. A műsorban is elhangzott, csak nem teljesen értettem, hogy a foglalkozáshoz kötött védőoltások egy része a munkáltatót kötelezi, hogy biztosítsa, nem a munkavállalót, hogy beadassa. Fogalmam sincs, hogy ez tényleg így van-e, pl. ez az ÁNTSZ útmutató (PDF) csak a Hepa B - orvos viszonylatban egyértelmű (ellenőrizni kell, hogy megvan-e), a többi esetben pl. a "szükséges" kitételt én nem tudom értelmezni (és van ahol csak "ajánlott").
2. Ahol meg tényleg kötelező, pl. fegyveres testületeknél, ott törvények és rendeletek szabályozzák, hogy kinek, mi, hogyan. Pl. találomra a 19/2017. (VIII. 10.) BM rendelet. Tehát ott nincs olyan gumiszabály, hogy "amit az egységparancsnok jónak lát".
#36579 t72killer Az józan paraszti ésszel is sejthető volt, hogy egy olyan vírus, ami elsősorban nyugdíjasokat öl, pocsék biológiai fegyver, ha pediglen a kiagyalójának sincs rá ellenszere, akkor meg pláne...
[ Szerkesztve ]
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
t72killer
titán
Egy 13 éves zombori kisfiú volt a koronavírus legfiatalabb áldozata Délvidéken és Szerbiában
"A tizenhárom éves S.R. a zombori kórház rendelőjében hunyt el. A blic.rs információi szerint a gyermeket az édesanyja kísérte be a rendelőbe, ahol rosszul lett és meghalt. "
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
válasz Drizzt #36486 üzenetére
No, azert reakcioilag ez a harmadik Moderna nalam vetekszik az elso Astraval. Kb. Fel napig semmi, aztan lefekves korul testho fel(37.5 korul), pulzus fel(85-120 kozott, utobbi kozeleben jellemzoen), vallfajas, nulla alvas. Most 37.8 korul jarok, mostmar aztan rohadtul duhos leszek, ha ezutan is csira antitest-szint lesz. Ettol meg azt mondom, hogy tul kell ezen lenni, de ettol enyhebb korben biztam.
I am having fun staying poor.
-
pjen
félisten
Talán azt, hogy mégis kételkedhet. Ahogy ismerem a pénz egyáltalán nem olyan fontos. Szemészeten voltam nemrég dokinak első szava, vegyem le a maszkot. Szerinte semmivel nincs nagyobb esély megfertőződni a rendelőben, mint a zsúfolt plázában. Mindenesetre pont nem eőt vártam.Ha más a véleménye akkor "kifos valamit". Tényleg kocsma.
[ Szerkesztve ]
-
BlackV
őstag
Valamennyi fórumozó itt helyesen értékelte az izraeli valós helyzetet, és hozta meg helyes döntését a 3. oltással kapcsolatban, dacolva a kritikákkal.
The Lancet: hatékonyan csökkenti egy harmadik adag pfizer a súlyos kimenetelű covid megbetegedést azoknál az egyéneknél, akik 5 hónapja kapták a 2. adagot. A vizsgálat kontrollcsoportos, tehát másképp fogalmazva: hatékonyabban véd a súlyostól a 3, mint a 2 adag. Tehát nem csak az a tét, hogy köhögünk-e majd kettőt, vagy sem, de egyébként abban is sokkal jobban szerepelt a 3. adag.
Fontos, hogy a vizsgálatban nem szerepeltek 40 év alattiak.
Saját megjegyzésem, hogy ezek az eredmények nem döntik el azt a vitát, hogy érdemes-e magas antitestre oltani, vagy sem.
Egy érdekesség a cikkből: az emlékeztető oltás gyors immunválasza miatt, azoknál is emelheti a védelmi szintet a 3. oltás, akik a 3. oltás előtt fertőződtek meg nem sokkal. Ezt post-exposure effect-nek nevezi, és kanyarónál, hepatitisnél stb. is figyeltek meg ilyen jelenséget.
Lancet -
BlackV
őstag
válasz BlackV #36585 üzenetére
Rögtön meg is jelent a kutatási eredménynek egyfajta "értelmezése." Bár így fogalmaz "hitelesnek tűnnek" az izraeli adatok, hangsúlyozza a globális vakcina egyenlőtlenséget, a kutatási eredmények torzító hatásait, meg egy kicsit beriogat a szívizomgyulladással, hogy a 2. után gyakoribb volt, mint az első adag után, vajon mi lesz a helyzet a 3. adag után..
Hát khm szerintem tök gáz ha egy orvosi szaklap PC-skedik, politizál, ideológiát közvetít. Nem arról van szó, hogy ezek nem fontos kérdések, hanem arról, hogy ehhez egy szakmai lapnak semmi köze. Na mindegy ez csak az én véleményem.
Lancet - Boosters appear effective, but are they always needed?
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
érzékenykedés helyett inkább végre írd már meg, hogy mit lebegtetsz, tényleg kíváncsi vagyok, kétszer is rákérdeztem már. és nem rád értettem, se az általam nem is ismert dokidra, amit idéztél, hanem egy jelenséget írtam le, a tudományos életből, szerintem tök érthetően.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
törölt tag
Hiába kéri a helyi járványadatokat a szombathelyi polgármester
Szerdán 11 covidos beteget ápoltak a szombathelyi kórházban, ötöt az intenzíven. Van köztük olyan, akit két Pfizerrel oltottak. Ezt Kecskés László fideszes önkormányzati képviselő árulta el a városi közgyűlésben, ő maga is orvosként dolgozik a kórházban
Tehát a hivatal nem válaszolt, a képviselő mond valamit, de akkor is orvos létére inkább a politikus énje beszél. Nem részletezi hány évesek, van-e alapbetegség, mikori oltás, de azt kiemeli Pfizeres. Ha Sinos lenne, akkor is említené vajon? -
senior tag
Volt szó róla, hogy a britek kapnak kártérítést oltási komplikációk esetén. Nos, elvileg a magyarok is:
(10) Ha a védőoltásra kötelezett személy a védőoltás adásával összefüggésben súlyos egészségkárosodást szenved, megrokkan vagy meghal, őt, illetve általa eltartott hozzátartozóját az állam kártalanítja.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Igen, itt maximum ilyen elejtett megjegyzésekből próbálhat tájékozódni az ember:
Merkely: Száz tünetmentes emberből is négy-ötnek pozitív lesz a koronavírustesztje
"A rektor arról is beszélt, hogy amikor tünetmentes embereket szűrnek – akiknek például utazás miatt szükséges a PCR-teszt – akkor is százból jellemzően négy-öt embernek pozitív lesz a koronavírustesztje. Így ha egy nagyobb rendezvényen húsz-ötven ember tartózkodik zárt térben, köztük is lehet egy-két olyan, aki tünetmentes fertőzött, mondta."Persze, ez a szám is lóg a levegőben... Mikori adat pl.?, Benne vannak azok is, akik önköltségen tesztelnek, mert attól tartanak, hogy fertőzöttek? Stb.
-
t72killer
titán
válasz BlackV #36585 üzenetére
Legtöbben valamilyen műszaki háttérrel vagyunk itt, és tudjuk, hogy a DD több, mint a B .
#36586: a BLM/PC lobbi elképesztő magasságokig elért, nem lep meg, hogy a tudományt is képes mérgezni .
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Szerintem ez csak a kötelező oltásokra vonatkozik, mert ott nincs egyéni döntési lehetőség. Covid esetén van, nem kötelező az oltás, tehát kártérítés sem jár annak, aki úgy dönt, hogy beadatja, mivel innentől saját felelőssége, az állam csak az oltóanyagot biztosítja..
A tudomány a valóság költészete!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Csak tippelek, arra gondol amit már kismilliószor ecseteltünk lazában: aki másképp vélekedik az nem 1 bites, de egyesek attól érzik magukat okosabbnak, ha 1 bitesként hivatkoznak rájuk.
Tavasszal én is voltam szemészeten. Maszkban. Mikor már 20 perce szenvedett a géppel mert folyton bepárásodott a maszktól végre megengedte hogy levegyem.
Szerintem se egy steril rendelőben kell jobban tartani a virnyáktól (amit mellesleg nem tartana semmiből fertőtleníteni két beteg között).⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest