- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz S e t h #14076 üzenetére
A vakcina beadását el kell halasztani, ha az egyénnek magas lázzal járó akut betegsége vagy akut fertőzése van. Enyhébb fertőzés és/vagy hőemelkedés miatt nem kell az oltást halasztani.
[lhttps://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/vaxzevria-previously-covid-19-vaccine-astrazeneca-epar-product-information_hu.pdfink] -
-
-
-
HÁZIGAZDA
unokatesóm szomszédja, egy 30 éves építész srác, egészséges, meghalt a kínai náthába.
tavaly még ő tervezte unokatesóm lakásfelújítását.[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
NavySeal
senior tag
Bakker. Annyira sokat nem tudunk még erről a "lepráról". Ahogy írtam korábban, mi a gyerekekkel meg úgy voltunk itthon, hogy a feleségem full beteg volt nekünk meg semmi tünetünk. Sőt, nekem utána 0 antitest (laboros vizsgálat).
Mást meg csak úgy elvisz...Több valamit, kevesebb semmit!!
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz NavySeal #14107 üzenetére
Erről lenne jó valami kutatási eredmény, hogy mitől függ az, hogy valakinél halálos, valakinél meg teljesent tünetmentes/enyhe tünetes, mert az ilyen és ehhez hasonló eseteknél nem a kor és a krónikus betegség számít mint látszik. Több mint 1 év eltelt és ezzel kapcsolatban még mindig csak tapogatózás van. Pedig milyen jó lenne, ha az ember tudhatná, hogy ő melyik kockázati csoportba tartozik, ahelyett, hogy mindenkit egy kaptafára kezelünk ilyen szempontból.
sweetlou6.wordpress.com
-
Tewe013
őstag
válasz Sweet Lou 6 #14108 üzenetére
Voltak már ilyen statisztikák. Az biztos, hogy az elhízás nagyban növeli az esélyt a súlyosabb lefolyásra.
-
HÁZIGAZDA
válasz Sweet Lou 6 #14108 üzenetére
persze, hogy "jó lenne", de amit vársz az a betegség kulcsa, teljes ismerete. tízezerrel dolgoznak rajta, hogy a csilliárd génedből mi az az 1-2, aminek a hiánya/megléte eldönti a lényeget, de ez nem egyszerű, ráadásul jellemzően dolgok együttállása szokott a perdöntő lenni, nem egy-egy egyszerű valami
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Sweet Lou 6
addikt
ilyenkor azért látszik, hogy mennyire bonyolult és sok tényezős akár csak egyetlen vírussal kapcsolatban is ez a kutatási terület, ezért is megmosolyogtató a sok olyan konteó, amik komplett géntechnológiákkal meg további sci-fi fogalmakkal operálnak
sweetlou6.wordpress.com
-
Gothmog
senior tag
Mivel erősen szubjektív, illetve rendkívül "kis lefedettségű" jelenség, ezért inkább csak érdekességként/lábjegyzetként jegyezném meg, de a napról-napra egyre pofásabban és megnyugtatóbban kinéző hazai járványügyi statisztika mellett én bizony azt hallom/érzékelem itt - Üllői úti kórházsor (Klinikák és Nagyvárad tér vonala, Budapest) - az utóbbi napokban, hogy megint megsűrűsödtek a szirénázva igyekvő mentőautók.
Nem annyira durva a helyzet, mint volt mondjuk március-április fordulóján, de a kifejezetten nyugisnak tűnő múlt héthez képest az elmúlt napokban határozottan gyakrabban hallani a szirénahangot...Hogy valami a "komoly topikhoz" illőbbet is mondjak: a youtube-on tegnap este belefutottam az Ázsiába szakadtam csatorna egy friss videójába. Alapvetően nem szoktam figyelemmel követni, mert - saját szubjektív véleményem alapján - a jóember 5 perc alatt átadható információt is kb. 25-30 perces, vontatott hangvételű kiselőadásban tálal, ami alsó hangon is fárasztó. Viszont tegnap, amikor beletekertem, mégis ott ragadtam, mert felhívta egy érdekes dologra a figyelmet, ami a Sinopharm oltással kapcsolatban lehet veszélyforrás: ez a vírusfertőzésekhez esetlegesen kísérő úgynevezett antibody-dependent enhancement (ade) jelensége.(Akit érdekel, [itt a videó], nagyjából a 24. perctől indul a vonatkozó információ.)
Ez - nagyon leegyszerűsítve - annyit jelent, hogy bizonyos (nem neutralizáló) antitestek még segíthetnek is a vírusnak, mégpedig oly módon, hogy a vírushoz tapadva olyan sejtekbe is bejuttathatják, ahova alapból nem lenne képes behatolni. A youtube csatorna gazdája egyrészt egy olyan korábbi cikket említ, ahol kísérletekben először úgy próbáltak immunizálást elérni, hogy a koronavírus fehérjeburka ellen termeltetnek ellenanyagot, ám úgy tapasztalták, hogy ez - későbbi, "éles vírusfertőzés" esetén - ADE kialakulásának a veszélyével járhat. (Ezt követően vették célba a kutatások a tüskefehérjét, és az újabb (mRNS vagy vektor alapú) vakcinák ugye már kifejezetten a tüskefehérjével szembeni immunválasz kiváltására feküdtek rá.)
A másik a Sinopharm esetében alkalmazott adjuváns (alumínium-hidroxid), amelyről már korábban igazolódott, hogy bizonyos oltásoknál az ADE kialakulását serkentette.
Magyarán a Sinopharmnál esetében az elölt vírusnál a teljes vírus maga nem csak előnyt jelenthet (széles spektrum, mutánsok ellen is jobban hatásos lehet akár, mert nem csak a tüskefehérjére reagál a szervezet), de egyúttal hátrányt is. Ehhez jön az oltóanyaghoz használt adjuváns, amely - elvileg, mert gyakorlatilag még nem írtak le ilyen esetet a COVID19 esetében - bár a jobb hatásfokú immunizálást szolgálja, de szintén veszélyforrás is lehet.Én annyit fűznék hozzá - alapvetően laikusként -, hogy ha az ADE jelensége a COVID19 kapcsán valós fenyegetés lenne, akkor az élesben megfertőződött sok tízmillió ember közül rengeteg kellene, hogy legyen, aki egy újrafertőzésnél nem hogy nem védett (legalább részlegesen), de ha ilyen történik vele, akkor - kis túlzással - egyenes út viszi őt a proszektúrára. (Újra találkozik a vírussal, és a memóriasejtek nyomán beinduló immunválasz során termelődő specifikus antitestek közül a nem neutralizálók még segítenek is a vírusnak a terjedésben, így többfelé elszaporodhat a szervezetben, súlyosabb problémákat okozva stb. stb.).
Viszont - bár vannak esetek, ahol rövid időn belül történt újrafertőződésből halál lett - azért szerencsére nem ez az általános kép.
Ettől függetlenül (magam is kínaival "oltakoztam" végül) azért egy ilyen mindennapi horrorunkat add meg "szórakozás" lett mostanra a vírussal kapcsolatos hírek nyomon követése. (Gondolkozom is rajta, hogy kicsit távolabb tartom magam ezektől a jövőben, mert ugyan halálra nem idegel, de azért mégis, jobb a nyugalomnak, ha nem fogyasztja ezeket az infókat nagykanállal az ember...)[ Szerkesztve ]
Endure. In enduring, grow strong.
-
Csatravi
senior tag
A britek fontolgatják, hogy nem oltják AstraZenecával a 40 év alattiakat
"A brit szakértők szerint elképzelhető, hogy a vakcina által biztosított előnyök ebben a korosztályban nem haladják meg a kockázatokat." -
törölt tag
-
Peat;)
veterán
válasz Csatravi #14118 üzenetére
Szerintem az lenne a korrekt britektől meg a nagy fejlett nyugati EU országoktól hogy az összes astrát repülőre raknák most és küldenék Indiába.
Kb mint régebben az úri lakoma, ó megint fácán, kell a fenének...a vaddesznyó fincsább és kevesebb benne az ólom. Közben meg éhen halnak a szomszédban.
-
Ringman
nagyúr
Május 19-én tovább enyhítenek Bécsben, ezért még többet fognak tesztelni
Törékeny a javulás, nem szeretnék kockáztatni a visszaesést. A diákok gargalizálós tesztet kapnak.
tesztelni, hát megőrültek laborországban?Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
válasz #86564352 #14123 üzenetére
Ez egyelőre csak a rendelés leadása, nem hinném, hogy itt lesz mondjuk 2héten belül, amikor ha mákom van sorra kerülnék.
#14122:#14124: jó hír, hogy repülőre se nagyon kell rakni, uis Indiában gyártják, ahogy a csövön kifér . Az a baj, hogy késésben vagyunk, vastagon járványcsúcson vannak (illetve ezt nemigazán lehet megbecsülni a kezdetleges infrastruktúra miatt) és mire az oltásból védettség lesz, át fog menni rajtuk élesben. Szerintem is egyébként pakolhatnánk minden egyes raktáron ragadt ampullát, valamire még a magyar sino-készletek is jók lehetnének. Más kérdés, hogy amekkora ország India, a teljes fejlett világ nem felhasznált készletei kb lepkefing mennyiség nekik, annál egy nap több Covaxint és Covishield (helyi AZ)-et gyártanak. Még az USA-készlet is csak 60M adag, ez valszleg oda megy.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Dare2Live
félisten
válasz Peat;) #14124 üzenetére
elozo heten ez felmerult de nem kertek. azt kapnak amit kernek (oxigen, oxigen generator, orvosi eszkozok...) tippre az okok politikaiak india 2hettel korabban meg a vilag legnagyobb oltas exportore volt.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Beaumont
aktív tag
Kis segítség please. Először is költözzön haza ilyen jelenlegi helyzetben lévő országba akinek a Lölö a haverja.
Másodszor ha jól értelmezem őket, akkor hiába kaptam meg idekint a 2 oltásomat, ha hazamegyek nyaralni például, akkor nem sok mindent látogathatok meg az otthon kiadott kártya nélkül (hiába tudom bizonyítani, hogy idekint megkaptam)?"Te mondd, hogy gazdasági növekedés, a te hangod mélyebb."
-
félisten
válasz Ringman #14125 üzenetére
Ausztriabol oruletes torteneteket hallok.
Elsos altalanos iskolas gyerekek maszkban, 2 meterre ultetve, es NINCS SZUNET, mert akkor nem lehet garantalni a 2 meteres tavolsagot. Senkit nem erdekel, h iskola elott/utan talalkoznak, mert a tanarok csak a sajat segguket vedik. Olyan is volt, h amikor elindult az online oktatas osz vegen, a gyerekek akkor lattak eloszor egymas arcat.
Ez biztos nem minden osztrak iskolara igaz, de nekem ez mar boven tulvan az orulet hataran.
while (!sleep) sheep++;
-
-
t72killer
titán
válasz Beaumont #14129 üzenetére
Ez hülyeség. A turistaipar miatt 100%, hogy el fogják fogadni a külföldi oltási igazolványokat - többek között azokat is, amiket a nyugaton élő honfitársak a saját német, spanyol, francia, skandináv, brit, stb eü-rendszereiktől kapnak.
Lölőék érdekeltek a szállodaiparban, szóval...30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
bigdady
nagyúr
Hali
Tesóm 04.02 olották pfizerrel majd másnaptól beteg lett és oltás után egy héttel kiderült covid. Azóta lejárt bőven a karantén de ma nem kapta meg a második pfizert csak ha visz negatív tesztet kérje a háziorvostol (dél pesti centrum kórház). Ez most a rend?
Nem veszik el így a második oltása?[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz bigdady #14137 üzenetére
Úgy tudom nem ez a rend, sógorom és apám is megkapta simán mikor letelt a karantenjuk. Egyikük oltopontos volt, másikukak háziorvosnal oltottak
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Drizzt
nagyúr
[Astra verrog update]
Egy resze mar ismert korabbi cikkekbol, de a lenyeg:
- Elso dozis utan meg feljebb kuszott az elofordulas, 10.5 eset/milliora.
- Bizonyos korosztalyokban noknel gyakoribb, de kis mertekben.
- Masodik dozis utan eddig 6 eset/5.9 millio dozis. Tehat nagyjabol tizede mint az elso oltas utan(bar elkepzelhetonek tartom, hogy a masodik dozist tulnyomo tobbsegeben oregebbek kaptak meg).I am having fun staying poor.
-
t72killer
titán
válasz Drizzt #14139 üzenetére
Nemcsak hogy öregek kapták a 2.dózist, hanem aki hajlamos erre, az berögösödött az 1.adagnál - ezt észlelve értelemszerűen nem nyomtak bele még egy adagot később.
Érdekes kérdés, hogy ők vajon kaptak-e mRNS-t második körre?
-
Tigerclaw
nagyúr
Ez reszben a kormany hibas felemas kommunikaciojanak is koszonheto. A statisztikak folyamatos kozmetikazasa nalunk ugyanugy jelen van/volt, ahogy az Oroszoknal es sok mas orszagban. Az se jo, hogy folyamatosan azt probaljak kommunikalni, hogy a halottak amugy is idosek voltak, vagy betegek, sot mar a terhesseg is bekerult a felsorolando elozetes betegsegek koze. Mar csak a rovidlatast, kopaszodast nem okoljak vagy epp a testmagassagot, haj/szem szint.
A korhoz jarhat tapasztalat, de intelligencia nem feltetlen. Ahogy a mondas is tartja, a bolcs mas hibajabol tanul, az okos a sajatjabol, a buta meg abbol sem.
Szerintem szukseges lesz kotelezove tenni az oltasokat. Csak igy lehet lecsokkenteni az eselyt a virus mutalodasara, ami kulcsfontossagu. Persze ezen nem segitenek az olyan hibak mint pl. hogy kinai oltast adtak idoseknek, vagy hogy tovabbra is kapnak AZ-t nok is.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
Lathatoan az orszagok tobbsege tovabbra is csak tapogatozik mind a hagyomanyos, mind az online oktatas teren. A pandemia nem kompatibilis az eletvitelunkkel semmilyen szinten es meg annak is orulhetunk, hogy az intezkedeseknek hala a legtobben valamennyire kontrollalni tudjak az egeszet.
Amugy ha durvanak is tunik, egyben logikus. Azt felesleges varni, hogy egyszerre be lehet tartani a karanten intezkedeseket es a szokasos menetet a dolgoknak. Hiba volt visszaengedni a gyerekeket erre a rovid idore.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
t72killer
titán
Elég határozottan lefelé fordult már a többlethalálozás Mo.-gon. Remélhetőleg nem kell sokat várni, hogy visszaálljon a rend.
-
Micsurin
nagyúr
Első kör letudva, július 30 a következő.
15 percet kell már csak várni ezzel együtt 25-30 perc alatt letudták a témát, pörgetik rendesen.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
mpo
veterán
30 éve nem hallgatok rádiót, úgy olvastam.
Nekem Szlávik nem hiteles, inkább a propaganda része.„Tessék abbahagyni az antitest méregetését, mert az nem mérvadó” – fogalmazott a főorvos. Szavai szerint az oltások jók és védenek, így nem az antitestek alapján kell nézni az eredményt.
Szlávik János Spirit FM (Hit Gyülekezete)
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
nagyúr
válasz t72killer #14144 üzenetére
hogyha arra a kis lefele kanyarra gondolsz a piros görbén, akkor szerintem még elhamarkodott ezt a következtetést levonni - ez alapján. Egyrészt a KSH utólag pakol fel a heti halálozáshoz még adatokat, akár ezres nagyságrendben (lásd a tavaly novemberi adatokat), másrészt nekem a piros görbén az utolsó adat a 14. hét, ami április 5-11, szerintem a csúcs csak utána jött még.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
t72killer
titán
Érdekes. A közeljövő "többlet"halálozása ahogy írja mínuszos kellene, hogy legyen - viszont ebbe még csúnyán belerondíthat a Tóth Bendegúz (aka longcovid) precedens . Szóval az egyenlet még nincs megoldva, és ha fejreállunk se lesz megoldás még 4-5évig, ha nem később.
#14148: igen, ebben reménykedtem. Közben az eü-rendszer sem jelentget már napi 250-300 halottat, hanem ennek kevesebb, mint felét - és mint tudjuk, a halálozás a leglassabb görbe, ha az megáll-lefelé indul, az azt jelenti, hogy már 2-3 héttel korábban lefelé indult a fertőzések száma. Utóbbit közvetlenül nehezebb mérni, talán a pozitivitási arányt lehet figyelni.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Szerintem Szlávik már annyira hiteltelen, hogy már a Komoly Covid Kocsma topicban is tabu kategóriába esik.
Ugye nemrégiben jött ki a 444 cikke, amiben olvasók antitest laborvizsgálatai alapján közöltek információkat a különböző oltásokkal kapcsolatban. A 2. oltásos táblázatból elég egyértelműen látszódott, hogy a Sinopharmmal oltottak egy jelentős részénél kevés, vagy nincs antitest. Erre most pár nappal rá előáll Szlávik, és megpróbálja beadni az embereknek, hogy nem az antitestek alapján kell nézni az eredményt. Szerintem megint csak a szoksásos történt: most éppen ezt adták a szájába. A cél az, hogy ne a tudománynak higgyünk, hanem a politikusoknak és azok különböző bábjaiknak (ami nyilván abszurd).
[ Szerkesztve ]
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest