-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
DJ. Ru$y
félisten
-
suste
veterán
válasz DJ. Ru$y #43753 üzenetére
a 3500 akkor lett volna alternatíva, ha nem kellett volna mindenképpen a gigabit, mert egyébként ua mint a 3600
de 1000ft-ot nagyon megérte volna az erősebb proci, 4X akkora ram, +1db USB....
persze a felhasználástól is függ, sima gigabites routernek a 1043 is elég....[ Szerkesztve ]
-
sziku69
őstag
Sziasztok! Az mitől van, hogy a router, ha böngészőn keresztül be akarok lépni, és beírom az admin, admin párost, akkor nem lép be? Hogyan lehet teljesen alaphelyzetbe állítani ? Tudom hogy resetelni kell, de meddig kell nyomni, vagy hogyan?
-
MODERÁTOR
-
sziku69
őstag
válasz Intruder2k5 #43757 üzenetére
Nem tudom most mi lehet, mert ubuntu alatt is próbáltam az admin, admi jelszót. egyszer belépett a menübe. Utána valamiért ki kellett lépnem belőle. Mikor ismét vissza akartam lépni megint nem fogadta el. Ja gyári firmware van rajta a legfrissebb.
Még annyi, hogy még nincs internetre kötve a router, csak próbálgatom éppen. (ismerkedem vele)
[ Szerkesztve ]
-
DuDieHUN
aktív tag
arra jutottam a routerrel kapcsolatban, hogy bármilyen fw-vel, factory resetek után is lekorlátozza a net sebességét pontosan 10mbit-re bármit is csinálok.
lehet hw hiba van a dologban?
-
törölt tag
Sziasztok!
Adódott egy olyan problémám, hogy kb 8 percenként a router (1043, OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342) megszakítja az ADSL kapcsolatot. Talán összefüggésbe hozható a terheléssel?! Swap természetesen van.
Gondolom nem én vagyok az első aki ilyennel találkozik...
Kérlek segítsetek..
Köszönöm!V.
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #43765 üzenetére
azóta meg volt, de ugyanazt csinálja.
Gondoltam hogy beteszem a jó öreg 604-es D-link-et és ő lesz a DSL felöl... -
MODERÁTOR
-
glocker
tag
válasz devil2k #40036 üzenetére
Szia(sztok)!
1043ND-m van és azt szeretném használni.. a nagyon király űber f*sza Cisco EPC3925 helyett...
Kaptam egy linket ahol bride módba lehet tenni a Cisco eszközt... (hogy sima kábelmodemként működjön)
Sajnos nekem nem sikerül ez alapján átírni a forráskódot
Odáig eljutok, hogy Operával megnyitom az eszköz Adminisztration/Management oldalát, de azután a jobb klikk-re előugrik a menü és itt kiválasztom az oldal forrásának megtekintése menüpontot...
De a megjelenő forráskód nem módosítható
Vajon mit rontok el?!
[ Szerkesztve ]
bocs a béna kérdéseket :-(
-
barpi61
csendes tag
válasz hudyfiu #43662 üzenetére
Hi! Még egyszer leírom ( képet nem tudom, hogyan lehet betenni :-( )
A TPLINK routeremben meg tudom adni a Service port-ot, az Internal port-ot, IP címet, stb.
A service port-ba azt írok amit akarok, de az internal-hoz már nem veszi be ugyanazt. pl. az alapértelmezett 3389-et (távoli asztalhoz). Tehát pl.Service Internal IP address
------------------------------------------------------
61000 3389 192.168.0.40
61001 3389 192.168.0.41EZT NEM VESZI BE. A belső port ismétlődése miatt.
Service Internal IP address
------------------------------------------------------
61000 3389 192.168.0.40
61001 3390 192.168.0.41EZT MÁR BEVESZI. De ehhez át kell írni egy segédprogival a távasztal alapértelmezett portját (3390-re) a célszámítógépen, hogy működjön is.
Nem tom, más rútereknél hogy van, de nálam így.
-
Macisajt3
tag
Sziasztok!
Az elmúlt pár napban furcsa dolgot vettem észre a wifim működésében. A laptopommal a kapcsolatot szabálytalan időközönként pár másodpercre megszakítja a router.
Jelenleg helyi hálón másolok wifin keresztül NAS-ra és a sebesség a szokásos 2-2,5Mb/secről időnként lemegy 100kb/sec alá majd ismét fel.A routeren a gyári firmware van fent, piszkálva egyedül port forward lett az elmúlt időszakban. A routerre LAN-on csatlakozik egy dvd lejátszó, egy NAS (synology, ami médiaszerverként illetve torrentkliensként is üzemel), és egy asztali gép. A routerre a net közvetlenül a fali lan csatlakozóból érkezik, külön router nincs.
Amikor NAS-ról a routeren keresztül játszok valamilyen média tartalmat ott a kapcsolat nem szakad meg folyamatos.
A laptopomnak statikus ip van beállítva, mindig ugyanazt kapom meg a hálózaton.
Mi lehet a probléma? Érdemes lenne esetleg feltennem a routerre valami alternatív fw-t?
Előre is köszönöm, ha bármilyen kérdés van, igyekszem válaszolni.
Üdv
-
Víz Elek
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel/kéréssel fordulnék hozzátok, hogy van egy tp link tl sg1016 switch-em, s abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan is tudnám letiltani rajta, hogy egyáltalán ne lehessen torrentezni... ?
12 gép osztozik 20 megabit neten, egy könyvtárban, s azért eléggé sokan szoktak torrentezni. :/
Előre is köszönöm!
Samsung S9
-
krealon
veterán
-
veterán
Sziasztok!
Erre esetleg bárkinek bármi építőjellegű javaslata lenne? Elméletileg 200++ Mbiteknek is át kellene jönni az 1043ND-n.
Üdv. core2
-
adam3577
csendes tag
Sziasztok,
Wr1043-ra feltelepítettem a Vargalex féle fw-t.
Próbálkozom egy pendrive mountolásával de több problémába ütközöm:1. Nem látom a pendrive tartalmát
2. Vélhetően nincs írásjogom, nem tudok hálózaton keresztül a /mnt mappába írni.A beállításokról a print screenek:
Mit csinálok rosszul?
szerk.: ha kiveszem a pipát a vendég hozzáféréstől akkor meg egyáltalán nem enged a mappába.
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz Neil Watts #43782 üzenetére
http://www.tp-link.com/ca/article/?faqid=465
Model: TL-WR1043ND
Hardware Version: v1
Transfer Velocity between WAN and LAN (Mbit/s):
Dynamic IP (DHCP): 126
Static IP: 123
PPPoE: 74
L2TP: 60
PPTP: 64 -
veterán
-
vargalex
Topikgazda
-
veterán
-
Jim76
aktív tag
válasz vargalex #43427 üzenetére
Szia!
Mit ajánlanál a legegyszerűbb megoldásnak, hogy a OpenWrt vargalex v1.1.5 r33777 --en használt 160-as hdd-met kicseréljem egy másik meglévő 320-asra?
Tökéletes a konfig, ahogy van, ezért leginkább klónoznám, de nem tudom mivel lenne érdemes. Acronis azt mondják az ext4-et nem kezeli, csináltam az előbb egy clonezilla live usb-t, de nem tudom érdemes-e próbálkozzak azzal. Előbb kikérném a véleményed, illetve, hogy Te mivel szoktad csinálni?Köszi előre is.
There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
veterán
válasz Neil Watts #43788 üzenetére
11MB/s átlagosan a torrentes sebesség, az gondolom jó, feltételezem az elméleti maximum 15 Mbitet lehetetlenség elérni...
Üdv. core2
-
Csokiii
aktív tag
Sziasztok
Openwrt alatt hogyan tudok megnyit egy portot a torrentnek? A tűzfal forgalmi szabályoknál próbáltam hozzáadni de ahogy rányomok a mentés és alkalmazásra utána eltűnik -
vargalex
Topikgazda
válasz Neil Watts #43788 üzenetére
Szia!
Megpróbálhatod teljesen kapcsolt QOS-el is (reboot sem árt utána). Bár, ahogy az UPC topicban mostanában írják, elég sok embernek ingadozik a sebesség 120, illetve 240 Mbps-es netnél.
Alex
-
aky01
tag
Sziasztok!
Olyan kéredésem lenne, hogy hogyan tudnám úgy beállítani a minidlna-t, hogy csak egy adott IP vagy MAC címről lehessen elérni. Jelenleg minden eszköz látja ami a hálózatra csatlakozik.
Előre is köszi a segítséget.
-
suste
veterán
1: ha a klienseknek amelyikeknek tiltanád a DLNA-t, azoknak elég a net (tehát belsőháló nem kell), akkor én csinálnék egy vendég interfészt, és oda raknám őket, így akár a le/feltöltési sebességszabályozásuk is megoldódna, és természetesen a vinyóra sem látnának rá
2: ha kell a belső háló mindenkinek, akkor tűzfalszabályokkal tilthatod a 8200-as portot feléjük, és így nem látják a listát, viszont samba-n elérik így is (ez nem tudom gond-e), már ha aktív a sambaegyébként pontosan mi a cél, miért akarod tiltani egyes gépeken?
-
vzoli1987
aktív tag
nem tudjátok miért nem akar működni az aktív mód a miniupnp opcióval openwrt-n? ki is irja pedig a tcp/udp portokat de az istennek sem keres a dc++ keresője, megjegyzem a Vargalex féle legutóbbi firm van fent
Huawei P30 ||| VU+ DUO 2 Kodi 18.8
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Autós topik
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- REpont és hulladékgazdálkodás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EA SPORTS FC™ Mobile Football
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Overwatch 2
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest