- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
kojak27
csendes tag
válasz #79335424 #2399 üzenetére
Szia!
Igen, tudom kivülről használni! Ez egy Pirelli.
De nem a routerrel lesz gondod. Ha a WAN IP címed 31-el kezdődik, akkor nagy eséllyel Privát IP tartományból kapsz IP-t.A 1412-n be tudják állítani h ne a privátból kapj IP-t és már működik is a DDNS.
Többen küzdenek ezzel a problémával. Legjobban azok szívják meg akik a kameráikat akarják távolról nézni.
-
kojak27
csendes tag
válasz Intruder2k5 #2400 üzenetére
Szia!
Nem a távoli elérés a lényeg, hanem hogy fel tudjam tenni rendesen a Tomatot.
A Basic/Networknél ha DHCP van beállítva tipusnak, akkor csak helyben látom az eszközeimet, internetkapcsolat nincs az Asusról.
Szóval itt kellene a segítség.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
Igen, elméletileg nem lehet gond, hacsak nem hibás a vas. Ahogy körülnéztem a neten, írtak erről a típusról külső elérési hibákat. Régi firm volt rajta, de azóta már az is frissítve lett. Viszont a router nem nálam van, úgyhogy majd csak a hétvégén tudom meg, hogy e változás után sikerül -e rendes működésre bírnom. A passtrough nálam nem nyerő, mert én nem akarok másik routert mögé rakni. Persze ha másképp nem megy, akkor mögé rakom a Tomato -s RT N16 -omat.
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #2411 üzenetére
Az E3000 itthon van, mögötte egy NSA310 NAS. Ez első sorban belső használatra van, mert az itthoni netem katasztrófa. Az RT N16 egy cég irodájában volt, mögötte a régi, NSA210 -es NAS. Ott volt hozzá gyors net. Ezt táveléréssel kezeltem. Az iroda megszűnt, a 210 -est áttelepítettem nagynénémhez. Itt van a T-Home -os router. A NAS -t még el tudtam rejteni, de az Asus már nem fér el, az öreglány meg rosszul lesz, ha előkerül még egy ketyere. Ezért ezt csak legvégső esetben vetném be.
-
z123456789
addikt
válasz #79335424 #2397 üzenetére
Nagyjából értem.
Tehát akkor hogy ne fonjam be a hajamat adatátvitelkor, szükségem lesz egy gigabites routerre ez helyett, és egy olyan NAS-ra, ami nem fog lebőgni ha a router elkezdi szívni róla az adatot mondjuk a médialejátszóm felé?
Hajlandó vagyok rá áldozni, mert ez így jelen pillanatban hellyel-közzel működik, de korántsem kielégítő.
Ráadásul megint befagyott a routerem, nem tudom mi van. Eldobálja a netet folyamatosan.
Elnézést a sok offért, de itt érzem otthon magamat, viszont mostmár tényleg át kellene mennem másikba... -
z123456789
addikt
válasz Intruder2k5 #2395 üzenetére
Az rtorrent.conf filet mondjuk total commanderben F4-gyel nyitom meg?
Csak mert akkor bogarászhatom az említett értékeket.
Vagy mivel nyissam ezt meg? -
MODERÁTOR
válasz z123456789 #2414 üzenetére
Inkább PuTTY-ban mc-t indítva, szintén F4-el, mert Windows alatt elromlik a formátuma!
-
z123456789
addikt
válasz Intruder2k5 #2415 üzenetére
a max peers és a max uploads nincs ott.
Vagy vak vagyok. Biggyesszem a sor végére? -
MODERÁTOR
válasz z123456789 #2416 üzenetére
Azok felül vannak, az eleje felé...
-
z123456789
addikt
válasz Intruder2k5 #2417 üzenetére
Meg lett. Csalóka ez az MC.
Na akkor most várok, nézek, és meglátjuk.
Köszi ismét! Jó8! -
MODERÁTOR
válasz z123456789 #2418 üzenetére
OK! Reboot megvolt, hogy minden beállítás érvénybe lépjen? A mountot is átírtad ext2-re? Ezt elvileg akkor jelzi is az USB and NAS oldalon alul...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz z123456789 #2413 üzenetére
Hellyel - közzel igen. A router nem szívja az adatot (képletesen), hanem csak átmegy rajta. A fogadó, de főleg a küldő eszköz teljesítménye a mérvadó. A jelenlegi felállással az a probléma, hogy a router nem csak egy közvetítő, hanem az ő processzorára hárul az adatírás/küldés levezénylése is. Én azért cseréltem le az NSA210 -et a 310 -re, mert belső hálós adatmozgatásnál, vagy fájlműveleteknél (pl. rar kicsomagolás) nagyon belassult. A 210 -ben egy 600Mhz -es proci és 128MB ram van. Hol van ettől a routered teljesítménye? Viszont ha csak belső hálón szeretnél gyorsulást elérni, akkor talán maradhat a router, elég lehet egy Gigabites switch. Ez egy olyan kütyü, amit a router egyik lan portjába kell bedugni, a switch lan portjaiba pedig a klienseket. IP -t a routertől kapnak, de a kliensek közötti adatátvitel a switch Gigabites portjai között megy. Legalábbis úgy tudom, hogy ez a felállás.
[ Szerkesztve ]
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Linksys WRT54GC routerre lehet feltenni okosított firmwaret? OpenWRT-t vagy tomatot?
Szeretném megoldani, hogy access point-ként tudjam használni. Van egy tl-wr841n router, de a panelban a másik szobában nagyon gyenge a jel. A TP link adná wifin a jelet, a linksys venné wifin és szórná is. Próbáltam a linksyst beállítani, egy ideig működött is, de mindig megszakadt az internet kapcsolat. Lehet hogy csak rossz beállításokat használok... -
MODERÁTOR
-
suste
veterán
válasz Intruder2k5 #2422 üzenetére
GL-es lenne a jó (nekem is az van)
GC-ben ha jól emlékszem akkor már kicsi a flash, vagy ilyesmi.... -
MODERÁTOR
-
suste
veterán
válasz Intruder2k5 #2424 üzenetére
atyaég, szépen le van butítva
-
MODERÁTOR
-
z123456789
addikt
válasz Intruder2k5 #2419 üzenetére
(#2419) Intruder2k5
Meg volt igen.
De ez sajnos most így egy kalap sz*r.
Ezzel a 2.0-ás Rack-kel még rosszabb mint a My Passport-tal USB 3.0-án.
Az Ext átírása előtt is ilyen volt. Szóval most egyértelműen rosszabb, már 4x dobta el a netet a router, mióta a Rack-et használom. És a router volt, mert közvetlenül a modemre csatlakozva ment a net.(#2420) Somatom
Ezzel az a bajom, hogy "talán" "lehet"...
Felesleges lenne egy switch-et vennem, mert ha azzal sem megy, akkor utána cserélhetem a routert is, és nem lesz switch-re szükségem. Elkezdek érdeklődni a NAS topic-ban azt hiszem. -
törölt tag
válasz z123456789 #2427 üzenetére
A switch a jelenlegi helyzeteden nem segít, mert a routerre van kapcsolva a HDD. Érdeklődhetsz a NAS topikban, de a Gigabites összeköttetést mindenképpen meg kell teremtened, ha 8MB/s fölé akarsz menni. Ha nem switch, akkor router csere lesz. De kérdezzük meg a szakértőt.
Intruder2k5:
Neked mi a véleményed az adatátviteli sebességről két eszköz között, egy router 10/100 -as portjára kapcsolt, Gigabites switchen keresztül? Az az átvitel 10/100 szabvány szerint fog alakulni, vagy a Gigabites szabvány szerint? Persze feltételezve, hogy a két eszköz képes a Gigabites átvitelre.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
z123456789
addikt
Na én már elvesztettem a fonalat...
Ne haragudjatok, de ez az elmúlt pár hét számomra felért egy technikumi képzéssel.
Játszak még ezzel a routerrel, vagy ha már van 60/6-os netem, akkor kezdjek el spórolni egy NAS-ra, gigabites routerre+switchre, vagy csak routerre...pfúúú -
MODERÁTOR
válasz z123456789 #2430 üzenetére
Hát ez csak az elvárásaidon, illetve főként a ráfordítható anyagi forrásokon múlik! Kétségtelen tény, hogy ez a router 60Mbps-t csak nehezen tud kiszolgálni, az mindenképpen a teljesítőképességének a határán van valahol! Ezt tehát célszerű lenne cserélni, és akkor már Gbit-es modellt kellene venni, mert ugyebár egy másik 100-as routernek, és egy switch-nek nem sok értelme van! Szóval, egy Gbit-es router megoldja mind a 60Mbps net stabil route-olását, mind pedig az otthoni gyors, Gbit-es LAN hálózat kialakítását! A kérdés tehát még az, hogy elég-e egy erősebb router, mondjuk egy ASUS RT-N66U, és fogsz ezzel torrentezni, DLNA-t futtatni, és minden egyebet, vagy pedig veszel egy olcsóbb Gbit-es routert, és mellé egy NAS-t!
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #2431 üzenetére
Vagy egy switch és egy NAS, a jelenlegi routerrel. Ez nem jó megoldás? Nem tudom, hogy milyen sávszélességű a net. Ha a router kiszolgálja, akkor az maradhat. Egyébként milyen sebességre képes egy RT-N66U usb -n? Itthon egy ősrégi, atás, de gigabites PC -van a hálón, XP -vel. Azzal olyan 20MB/s -körül másolok a NAS -ról.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz #79335424 #2432 üzenetére
A baj az, hogy az RT-N10U-nak már nagyon plafon az a 60Mbps net, amit Ő használ, tehát érdemes lenne komolyabbra cserélni! Szerintem valahol 65, max 70Mbps lehet felső vége a tudásának, ettől többre, 100%, hogy nem képes!
Az RT-N66U nagyjából 12-15MB/sec-et tud, samba lassabb, ftp gyorsabb! De értelemszerűen torrent terhelés ezt is jelentősen visszafogja, tehát itt is kell kompromisszumokat kötni, mint minden ilyen routeres megoldás esetén! El kell fogadni azt a tényt, hogy így összességében olcsóbban meg lehet úszni a váltást, és később is kevesebb energiát használ a rendszer, cserébe viszont nem lesz 20, 30, vagy 50MB/sec sebesség, és ha 3D FullHD tartalmat akarsz nézni DLNA-n, akkor jelentősen vissza kell fogni a torrentet, és közben nem másolgatni samba-n, stb... Akinek ezek nem elfogadhatók, annak bizony ki kell nyitni a bukszát, és beruházni egy célhardverbe, vagyis NAS-ba!
-
törölt tag
válasz #79335424 #2432 üzenetére
Update: vak voltam, már látom, hogy milyen net van.
Azért egy RT-N66U -hoz képest nem kell olyan szélesre tárni a bukszát. Sajnos, az NSA310 -et már nem nagyon lehet kapni, de az utolsó bolti ára 16 -körül volt. A 310S egy kicsit drágább, de Vaterán lehet még találni akár még gyári garis 310 -est. Szerintem az egy remek darab és nagyon jól okosítható. A topikjában 100 -as nagyságrendű torrentekről írnak Transmissionnal. Én tegnap raktam rá az MC -t és nagyon komoly listája van a telepíthető alkalmazásoknak. Szerintem nem hasonlítható egy router szolgáltatásaihoz. Én lemondanék a max. sávszélességről, a felfelé elérhetőt meg elviszi a mostani router. A többit meg rábíznám a NAS -ra. Az még közben a PC -ket is ki tudja szolgálni.[ Szerkesztve ]
-
Gyurka6
őstag
Szevasztok!
Ezt már kérdeztem az asus topikba, de eddig nem kaptam választ, esetleg itt...Az ipkg_sh tartalma kellene nekem (csak az ipkg-t akarnám telepíteni), ha valakinek megvolna, köszönettel venném!
Gyurka
-
z123456789
addikt
(#2433) Intruder2k5
(#2434) SomatomHa nem muszáj akkor nem kötök kompromisszumot. Persze amikor ezt az egészet elkezdtem, akkor fogalmam sem volt az egészről. Tehát nem tekintem elvesztegetett időnek ezt sem. Maximum a ti, főként Intruder idejét pazaroltam, ezért elnézést!
Úgy gondolom a cél egy NAS, és egy Gigabites router mostantól.
Az idő majd eldönti, és persze a ráfordítható anyagiak.
Köszönöm a kitartó segítséget, és támogatást.Persze mivel a következő komponens a rendszeremben már meg van hogy mi lesz, ezért addig marad ez a router, és szórakozom tovább vele, próbálgatom, tehát elképzelhető hogy lesz még kérdésem a Nas megérkezéséig.
-
törölt tag
válasz z123456789 #2436 üzenetére
Ha megengedheted magadnak, akkor persze, hogy a legjobb a kompromisszummentesség. Milyen NAS lesz? Egyébként én a Gigabites routert is a Shibby Tomato kompatibilitási listájából választanám. A routerben levő VPN szerver még jól jöhet a NAS külső eléréséhez.
-
g0dl
addikt
Mostanában melyik az olcsó dualband/gigabit tomato képes router?
USB nem ártana, de sok extra funkcióra nem kell használni.A Tenda mennyire "gagyi"?
-
MODERÁTOR
-
Gyurka6
őstag
válasz Intruder2k5 #2438 üzenetére
Hali!
Köszi, megnézem, tomato-s asus 500gp-re szeretnék egy .ipk csomagot telepíteni (csak egyet, ill. + mc-t, ha elfér, a saját memóriájába) , ehhez kellene.Gyurka
-
MODERÁTOR
-
z123456789
addikt
válasz #79335424 #2437 üzenetére
Hát az majd elválik. Bízom benne hogy belefér.
Most elöször egy erösítöt, és hangfalpárt akarok a rendszerhez venni, de a következö lépésként azt hiszem a NAS-t iktatom be. Addig marad ez a páros.
Milyen Nas? Fogalmam sincs. Gözöm nincs a témáról...megyek is érdeklödni... -
MODERÁTOR
A Tenda 5GHz-es hálózatához volt más 5GHz-es viszonyítási alapod? Ezt csak azért kérdezem, mert a 2.4GHz nem jó alap, utóbbi terjedési tulajdonságai teljesen másak, kedvezőbbek, mint az 5GHz-é! A dupla akkora frekvencia lényegesen gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé, viszont az akadályokban (falak, és egyéb tereptárgyak) sokkal inkább elakad, azok nagyobb csillapítással hatnak rá! Tehát, ha azt mondod, hogy ugyanott, ugyanazokkal a kliensekkel próbáltál már más 5G-s eszközt is, ami jobb volt, akkor oké, de ha csak a saját, vagy másik router 2.4GHz-es részéhez hasonlítva írtad, hogy gyenge az 5GHz-es rész, akkor az lehet alaptalan!
-
RawrRr
tag
válasz Intruder2k5 #2445 üzenetére
Igazi viszonyítási alapom nem volt, de 2 (tégla) fal után már nulla jel volt az 5Ghz-s hálózaton, ami szerintem nem normális, mert ez nagyon gyenge jelre utal. Illetve olvastam más fórumokon is, hogy ne várjon senki csodát ennyi pénzért az 5Ghz hálózaton az N6-nál.
Eladó Lenovo A660 -> http://goo.gl/A4vitG (Garanciális, kártyafüggetlen)
-
MODERÁTOR
Hát nem tudom, a wifi jellegéből adódóan ezt nyilván nem lehet határozottan eldönteni így, műszeres mérések nélkül, de az általánosságban is igaz, hogy az 5GHz-re többet panaszkodnak mindenhol, hatótávolságot illetően, a fizikát meghazudtolni viszont nem lehet, tehát ez már csak így lesz, hogy azonos körülmények közt (már ha vannak ilyenek) a 2.4GHz mindig tovább fog érni, nagyobb területet fog lefedni! 2 téglafal? TP-LINK fórumban írtak olyat is, hogy 5GHz csak a routerrel egy légtérben használható!
-
szuszinho
őstag
Hali!
PPTP VPN-nél az természetes, hogy össze-vissza működik? Előfordul, hogy 10 próbálkozásból egyszer sikerül csatlakozni. E3200, legfrissebb tomato.
-
RawrRr
tag
válasz Intruder2k5 #2447 üzenetére
Akkor a franc se tudja
Viszont érdekel dologgal állok szemben. Nem volt reggel 8-tól jó az internet (szakadozott), írtam a szolgáltatónak és ezt kaptam válasznak:
Tisztelt Előfizető!
A névfeloldásért felelős dns szerver vis major problémája okozta a jelzett gondokat, a hibát már (a lehetőségekhez képest a leghamarabb) elhárítottuk. A kiesésért szíves elnézését kérjük, amennyiben továbbra is problémát tapasztalna, kérjük jelezze felénk!
Üdvözlettel:
PR-TELECOM Zrt.Ez oké, de én OpenDNS-t használok, akkor h-h érintett ?
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 208.67.222.222
208.67.220.220
87.242.0.10
87.242.5.72Legalábbis mint ahogy a példa mutatja az első két szerverként, az utolsó kettő a szolgáltatóé.
[ Szerkesztve ]
Eladó Lenovo A660 -> http://goo.gl/A4vitG (Garanciális, kártyafüggetlen)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs