Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ricshard444

    veterán

    Ide is beírom, hátha gondolkodik valaki a modellen:

    Elkezdtem egy blog bejegyzést írni, de rájöttem, hogy szerintem senki nem kíváncsi a sok rizsára így rövidebbre fogom.

    TCL 55C715

    Elsődleges felhasználás: játék
    Másodlagos: film
    Harmad: pc monitor

    A gyári szoftverrel elég limitált volt a testreszabási lehetőség, 363-s Firmware-rel kaptam olyan dolgokat ami sokkal jobbá tette a tv-t. Mindenképp ajánlom a felrakását.

    PS5 mellé vettem, de az várat még magára, így pc-s játékokat játszom rajta.
    Nagyon szép kép kihozható vele, aminél tényleg csak néz az ember, tényleg tátva marad a száj, pedig nem TFT kijelzőkkel vagyok körülvéve a mindennapokban.
    Az optimális kép némi fényerőt követel és egy kis idő, mire beállítjjuk, de megéri.
    Itt jelesre vizsgázott a tv, nem tudok belekötni. A HDR nagyban megdobja az élményt. Erről késöbb.

    Filmeknél megmondom őszintén ez a méret még nem elég a mozis hatáshoz, de nem fért el nagyobb a szobában. Bevilágítás a széleken egyáltalán nincs, "foltosodás" szintén nagyon minimális, sőt..., nagy szerencse, hogy kifogtam egy ilyen panelt, a drága IPS LG monitoromon a bevilágítás elég szörnyű.
    A HDR egyedül sötét szobában elegendő, de úgy szépen kijön, aki fényesebb helyen akarja használni a készülékét úgy, hogy a HDR mellett leég az arca, annak mindenképp a drágább modellek között kell keresgélnie. A fekete nagyon szép LCD-hez képest, ennél jobb tud e lenni, abban kételkedek, úgyhogy ez mindenképp jeles.

    PC monitor: erre nincs jobb szó; megbukott
    Nem tudok optimális színeket és fényerőt kihozni vele, de nem is erre lett tervezve így nem bánt annyira. Egérrel való játékhoz a 60Hz úgyis kevés 144 után, de gamepaddel tökéletes az élmény, egyáltalán nem zavaró, így aki az új konzolok mellé választaná ne féljen tőle. Másrészt ne legyen senkinek illúziója, a 60 fps is örömteli lesz, ha tartja majd az új generáció a látványosabb címekben.

    Hang: Elég hangos, magas van, közép az minimális, mély pedig nem létezik. Nem recseg és nem teljesen flat a hangja, bár utóbbitól nem áll messze. Alap dolgokra jó, de nem kell tőle többet várni.

    Rendszer: Na igen, itt többször is fogtam a fejem. Számomra elég logikátlan az elrendezés, a sebesség vicces, tekintve, hogy egy 20k-s tv okosító is reszponzívabb, de azért gyorsabb, mint egy 100.000 Ft-s tv, ezt leginkább a töltési időnél lehet észrevenni. Felskálázás, mint olyan nincs. Opció nem létezik rá, gyakorlatban sem láttam, hogy működne valami, bár egyesek szerint dolgozik azért valami. Szerintem ahhoz gyenge a hardver, hogy bármi érdemleges történjen a háttérben.

    Dolby Vision: nem vagyok egy sasszemű ember, de nem láttam difit egy sima HDR meg DV film között. Egymás mellé rakva lehet kijönne, de tippre ahhoz komolyabb TV kellene, hogy egymás után is lássam mi változott.

    Összegzés:

    220.000 Ft-ért jutottam hozzá ehhez a modellhez, a modell hibái ellenére a panel minősége tényleg közel hibátlan ebben a kategóriában, a többi max zavaró tény, de nem várható el ennyi pénzért több. A frissítések érkezésével egyre jobb készüléket kapunk. Az elsődleges feladatát, mint megjelenítő tökéletesen végzi, így ajánlom bárkinek ezt a szériát, aki szép képre vágyik. :R

    [ Szerkesztve ]

    Vannak dolgok...

Új hozzászólás Aktív témák