Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • didyman

    őstag

    válasz rudi #1829 üzenetére

    Mini-ITX-nél is létezik a dolog, meg szintén ezeknél a gépeknél van ilyen VRM modul az ATX csatira építve, ott is 12V a bemenet és a csatin előállítja szintén igen jó hatásfokkal a többi feszt.
    Egyébként meg nem tudom, mi lehet az oka a kitartásnak. A mai tápokat még elég sok esetben rakják régebbi gépek alá, ahol a 3,3 és 5V eléggé kihasznált. Talán presztízsveszteség lenne a velük nem működő, 5 és 3,3V-on nagyságrenddel kisebb áramot leadó táp? A fene tudja. De szerintem őven várható ilyen megoldás, csak ugye az FSP-nél is a Green Power még egy relatív friss széria, nem hinném, hogy a következő tervezést nagyon elsietik.

    Más: Kollegák, mi a véleményetek a Green Power tirisztoros ventiszabályzójáról? Eddig már két táp járt nálam olyan hibával, hogy a ventilátorkezelése hibás volt, leállt egyszercsak, vagy rövid időn belül süvöltőre kapcsolt. Az első esetnél kiiktattam teljesen és egy HPC300 paneljét raktam be (mármint a ventiszabályzót :) ). A szabályzó valahogy kapcsolatban van a vezérléssel, ha csak a tirisztort szedem ki, nem indul a táp. Időm nem volt annyi, hogy kisilabizáljam a dolgot, nem is érdekelt, így is szoptam vele, mert persze nem 5 perc után produkálta a hibát.

    "Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

Új hozzászólás Aktív témák