Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz Lenry #38858 üzenetére

    "mindig egy néhány MHz széles sávban."

    Az a néhány konkrétan 20 és 40MHz. Ennél fogva valójában nem 13 szabad csatorna van, hanem csak 3, mivel a 13 csatornát 5MHz-es raszterrel kell érteni. Akár egyetlen felhasználó is elég ahhoz, hogy a teljes spektrum 2/3-át megzabálja (40MHz-es, vagy más néven 300-as módban).

    "ezek a csatornák. az egyes sávok kicsit egymásba is lógnak"

    A fentiek értelmében nem kicsit lógnak egymásba, amikor a csatornák 40-50%-os átfedésben vannak azt nem nevezném kevésnek. Az brutálisan sok. Sajnos. Ezért is csalóka a kép, mert valójában nincs ilyen lecsengés a sávhatároknál, oda inkább meredek lefutást képzeljünk.

    Emlékeztetőül leírom, hogy a zavarforrások jelentős részét nem mutatja meg egyetlen ilyen szoftveres analyzer sem, ráadásul könnyű téves következtetést levonni belőle, mivel az interferenciát nem elsősorban az kelti, hogy adott csatornán van-e más hálózat, hanem hogy azon milyen gyakran forgalmaznak. Simán előfordulhat, hogy egy csatornán nagy jelszinttel látszik egy szomszédos wifi hálózat ezért átrakja a felhasználó a sajátját egy közepesen "zavart" csatornára és rosszabb lesz, mert lehet a szomszéd marinéni csak néha böngészget, míg a közepesen "zajos" csatornán valaki tolja a torrentet, vagy videózik, így a kisebb jelszint ellenére is nagyobb interferi lesz. Üres csatornát meg szinte nem lehet találni 2,4-en lassan már vidéken sem.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák