- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
atirag
őstag
Egy gyors kérdésem lenne mert elég sok találatot találtam
Gondolkozom a t-home tv bekötésésén. Most jelenleg upc-t használok.
Ha HD-t akarok nézni akkor mit kapok tölük? Kártyát vagy set top box-ot? Fizteni kell érte ÉS ha igen akkor mennyit.
Milyen hátránya van a kártyának a box-al szemben?Köszönöm a válaszokat.
És volt olyan aki használta mindkettő? (upc és t-home)
-
kecz
aktív tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne:
Ha egy olyan lakásba szeretném bevezetni az internetet, ahova nincs egy T-s szolgáltatás sem kiépítve, akkor csak ADSL netet tudok ott megrendelni? A kábelnethez gondolom kell kábeltévés előfizetés is. -
_Norbi_
aktív tag
ez igaz
de sajnos dslnál megy házon kívül és az telecomnak áramot fogyasztoptikánál nincs ilyen de viszont olyan mediaconverter kell ami 120km viszi a 100GB/s vonalat
és spliterrel elehet akár 32 fele is osztani a fö vonalat és nem fogyaszt áramot elosztás,
már találtam 35FT/m optikai kábelt szóval megtévesztés hogy drága lenne ....
maximum telecomosok lustasága[ Szerkesztve ]
-
_Norbi_
aktív tag
van ennél drágább optikai kábel a 1eres sárga amit telecom is szokott szerelni az 18000FT / km áron van gyártónál
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz _Norbi_ #38515 üzenetére
Miért is maradna neki a wifis net, ha már a UPC direct topicban marhaságokat beszélsz folyamatosan, akkor legalább ezt ne szemeteld tele!
(#38511) kecz Ha elérhető a szolgáltatás az utcában, tehát ki van építve,akkor megrendeled kimennek behúzzák a koaxot és netezel.De jobban jársz ha legalább 2 szolgáltatást rendelsz a T től, mert sokkal olcsóbb úgy!
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
Nem tudom milyen topicba írjak, úgyhogy írom ide. T-home-os netem van és pár hónapja kaptunk speedport hálózati eszközt. Van rajt egy USB port. Arra lehet dugni valamit, hogy hálózati meghajtónak betegye? Egy kis pendit tettem rá, igaz az bootolasra van formázva mert klónozó prog maradt rajt, de arról nem csinált semmit csak elment a hálózatom amíg rajt volt.
-
skroy
senior tag
-
leslie59
csendes tag
Sziasztok! Új vagyok, és mindjárt lenne egy fontos kérdésem. Cisco EPC3925 (T-home) kábelmodememen csak 4 Ethernet csati van, de 5 kellene (2 IPTV, 2+1 PC). A T-home szerelő azt mondta, ezek a lukak tovább
oszthatók routerrel. Az egyikre rádugtam 3féle, egyébként működő, jó routert is, (2 wifis, 1 nem),és arra
2 PC-t. Csatlakoznak, de a hálózati cím lekérésébe beletörik a bicskájuk, a "hál.kapcs.részletei" ablakban
mind2 gépnél a DNS-kiszolgálóra azonos címet ír a DHCP-kiszolgálóéval, pedig a DNS-en 2 db 84.2.x.x címnek kellene lennie.
1., mitől lehet ez, 2., beírhatom-e kézzel a "hál.kapcs.tulajdonságok" ablakba? (ipconfig nem állítja be.)
3., a cisco és a mellékrouter wifije interferál-e egymással?Jó hely Barbados, bár büdös.
-
titán
-
legenda
válasz leslie59 #38523 üzenetére
szia,
akár egy switch is elég, illetve a saját router switch módban történő használata, tehát a saját eszközön kapcsold ki a dhcp szolgáltatást, és a szolgáltatós eszköz lan portjából a saját router lan portjába dugd a kábelt, a saját eszköz maradék 3 lan portjába pedig mehetnek az eszközök, amik nem fértek rá a szolgáltatós hgw lan portjaira.
ebben a módozatban a szolgáltatós eszköz menedzsel minden, a hálózatra felcsatlakozó eszközt, egy (al)hálózatban lesz minden, nem lesz ütközés ip...stb szempontjából.
a saját router wan portjába is mehet a szolgáltatós hgw lan portjából a kábel, de akkor igényeltetik néhány beállítás; megfelelő wan kapcsolati mód, a szolgáltatós eszközétől eltérő elérési cím, nem ütköző dhcp tartomány...stb.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
leslie59
csendes tag
Nagyon köszönöm, uraim, kimerítő válasz(ok) volt(ak).
Jó hely Barbados, bár büdös.
-
leslie59
csendes tag
Bocsánat, természetesen jön +1 kérdés: a DHCP szolgáltatás kikapcsolásához (a router alá rendelt gépeken) a TCP/IP Tulajdonságokban kell kikapcsolni az IP cím aut. kérését? Ekkor azonban egy másik címet kell beírni, amit, gondolom, nem a hasamra ütve kell kitalálni. Vagy igen? Mi légyen ez? (elnézést, nem vok vmi tapasztalt hálózatos, inkább hardveres.)
-
kengyel
nagyúr
Sziasztok !
A Cisco EPC3925 modemben át lehet írni a wifi nevet,és jelszót ? Gondolom egy reset alkalmával visszaáll az eredeti beállított adatokra.
[ Szerkesztve ]
kengyel
-
legenda
válasz leslie59 #38533 üzenetére
összekapcsolod a saját routert és a munkaállomást lan <-> lan porton, belépsz a router adminisztrációs felületére, és kikapcsolod a dhcp funkciót, miután minden más szükséges beállítást elvégeztél rajta, majd utána csatlakoztatod a router lan portját a szolgáltatós hgw lan portjához.
a saját router típusától függően, a beállítások elvégzáse és a dhcp kikapcsolása után szükség lehet az eszköz újraindítására.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
leslie59
csendes tag
...mh-envagyok, csak este tudom...de: amennyiben egy wan-talan routert összekapcsolok lan-lanon egy pc-vel, fog történni valami? hogyan kapom meg azt a bizonyos adminisztrációs felületet? hol az az ablak? Elnézést, de az alapoktól kell kezdenem.:-(
-
leslie59
csendes tag
...közeledünk...A MAC-címre gondolsz? És ezt a procedúrát hogy kell elkezdeni XP-ben? Gondolom, nem ugrik ki egy ablak azonnal..
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz leslie59 #38537 üzenetére
Nem mac cím hanem ipcímre gondolok. Az a lényeg hogy a helyi kapcsolatnál az ip beállításoknál minden automatán legyen. Utána beírod a router alján lévő címen és bejelentkezel. Azt nézd meg hogy az első router milyen ip címet oszt és a második milyet, mert ha pl első 192.168.1.x második pedig 192.168.2.x akkor semmit sem kell tenni, mert nincs ip cím ütközés, lehet jó lesz így mert valaki írta hogy ilyen modemel használ saját routert bekapcsolt dhcp-vel. Iptv vevőket a modembe kösd.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz leslie59 #38537 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő
iptv boxokat kösd a modembe 192.168.0.x vagy 192.168.1.x-címet oszt a modem, valaki megírhatná hogy kettő közül melyik tartományt kapják a gépek. Úgy kezd hogy megnézed milyen ipcímet kap a gép ha a modemmel van összekötve, utána pedig megnézed hogy milyen ip-t kap ha a saját routerrel kötöd össze. Ha az ipcím harmadik része nem azonos, akkor a saját router wan porját kösd össze a modemmel és működni fog ha nem azonos akkor két lehetőséged van a) kikapcsolod a saját routeren a dhcp-t b) A saját routeren átállítod az ip tartományt, szerintem ez a megoldás jobb mert így két tűzfal mögött lesznek a gépek. Egyik gépet (amelyiken több letöltés megy) kötheted a modembe (ha azt tapasztalod hogy lefagy a saját router ezt ki kell kisérletezni hogy a legjobb) kettőt pedig a routerre vagy akár mindhárom gép mehet a routerre.[ Szerkesztve ]
-
prisz
aktív tag
Hátha esetleg valakit értekel. DKTV 2 új csatorna:
FOX Mhz : 450.000 SR : 6875 QAM : 256
Paramount Channel Mhz : 450.000 SR : 6875 QAM : 256 -
leslie59
csendes tag
válasz kabelmania27 #38538 üzenetére
Köszönöm a segítséget, bár még mindig nem értem, hogy pontosan mit-hova kell beírni, de nem vagyok a szóban forgó cuccnál, hanem a munkahelyi gépemnél, így nem látom át a dolgokat. Vsz. fogok még kérdezni. Üdv.
-
zoli62
addikt
My T-Home kilépés után:
login_followOrders_title
login_followOrders_text
login_howToUse_title
login_howToUse_colum1_title
login_howToUse_colum1_text login_howToUse_colum2_title
login_howToUse_colum2_text login_howToUse_colum3_title
login_howToUse_colum3_text login_howToUse_colum4_title
login_howToUse_colum4_textlogin_howToUse_learnMore
Vicc...
[ Szerkesztve ]
-
19sracz82
csendes tag
Sziasztok, én nyugodtan kérdezek, mert erre való a fórum
Nos, adott egy tréhómos, vagy telecomos vagy mit tudom én, hogy éppen, hogy hívatják magukat wifis cisco modem. Hozzá tartozó nettel, IPTV-vel. Szereztem egy Scientific atlantas set top boxot hozzá pluszba. Rendesen virít rajta a T-home logo...Bekötöttem, de csak maga a t-home képernyő jelentkezik be. Azután semmi, még a box saját menüjébe sem tudok belépni. Ez azt jelenti, hogy sz@r a box, amit itt a PH-n vettem vagy én rontottam el esetlegesen valamit? Reseteltem, kihúztam a másik boxot nem volt változás. Köszi!
Nem az öregkor megérése, hanem a fiatalság túlélése a nagy tett! By: Én
-
rob83
aktív tag
Hali!
Megrendeltem a HD-csomagot,és nem találom a Sport2 HD- és az EuroSport2 HD egyszerűen nics a boxba ilyen csatorna.
Mit lehet tenni?
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- BMW topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- NBA és kosárlabda topic
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- iPhone topik
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Íme az új Android Auto!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest