- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teko001
őstag
Mostanában melyik boxokat telepítik felvevős IPTV-hez?
-
titán
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Gubek-Einste #38357 üzenetére
Az a kérdés hogy régi telefonkábelekkel mit lehet kihozni. Telekom primer területen ott fog fejleszteni ahol nincs koaxhálózata és van konkurencia.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz kabelmania27 #38358 üzenetére
Meglepően sokat ki lehet hozni belőle.
A DSL technológia egyik legnagyobb limitáló tényezője az ön-interferencia, vagyis a törzskábelekben haladó vonalak között fellépő áthallási zaj. A Vectoring ezt oldja meg méghozzá úgy, hogy az egy törzskábelen lévő vonalakat rengeteg valós idejű mérés alapján úgy modulálja, hogy az egyes vonalak egymáshoz képest ellenfázisban vannak, így a zajok kioltják egymást.
Azokon a területeken, ahol nem a távolság limitálja az elérhető sebességet, ezzel a módszerrel egy érpáron a mostani 30-40megabit helyett 80-90megabit érhető el lefelé, és 40-50megabit érhető el felfelé.
Nem véletlen, hogy a szolgáltatók ennyire érdeklődnek a dolog iránt, mivel náluk is kiderült a tesztelés során, hogy jelentős sebességnövekedés érhető el. Arról nem beszélve, hogy a Vectoring utat nyit a eddig is létező, de a jelentős áthallási zaj miatt senki által nem használt bondingnak, amivel megint csak duplázható a sebesség.
Egyetlen szépséghibája van a dolognak: a vectoring hatékony, látványos működéséhez az kell, hogy a törzskábelen kizárólag Vectoring képes VDSL2 eszközök legyenek. Az ADSL/ADSL2+ vonalakat ki kell gyomlálni.
Dchard
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
dchard
veterán
válasz kabelmania27 #38360 üzenetére
A KTV-nél jelenleg több fejlesztési irány van:
1. DS irányban további növelik az összefogható csatornák számát. EZ a jelnelegi 8-ról 16-ra nő (a legtöbb modern CMTS támogatja ezt a szolgáltatást, a kábelmodem oldalon is szivárognak lassan ezek az eszközök).
2. US irányban nem ilyen fényes a helyzet. A szolgáltatók tovább fognak pucolni és az eddigi 5-65MHz-es sáv először 5-85, majd 5-105MHz-re fog nőni, így lehet további US csatornákat nyerni. Ugyanakkor van egy másik probléma is, amivel már most 4 csatornánál is találkozunk, ez pedig a kábelmodemek 61dBmV-s maximum teljesítménye ami az összes csatorna között oszlik el. Ha mondjuk felmennénk 8 csatornára a jelenlegi speckóval, az azt jelentené, hogy csak annál működne a dolog, akinél jelenleg 4 US csatorna mellett 40dBmV körüli szint van. Ebből meg elég kevés van. Vagy közelebb kell rakni az erősítőket, vagy a kábelmodemeknek kell nagyobb adásszintet biztosítani csatornakötegelés esetén.
3. Deep fiber: a hálózat további szegmentálásával és az optika közelebbvitelével is erőteljesen foglalkoznak a szolgáltatók, így viszonylag olcsón lehetne nagy kapacitást kitolni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy 40-50 lakásos társasház, vagy egy kertvárosi hosszabb utca végén már ott lesz az üveg egy nagy teljesítményű E-QAM modulátorral.
És persze az extra csatornák biztosításához kapkodják kifelé az analóg, majd később a DKTV csatornákat is.
ED3-nál a max kapacitás 16/4 mellett 800/120megabit, de ez a teljes RF trönk kapacitása.
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Kábelnet Netmánia M csomag.
Modemet kéne cserélni. Mire cserélik mostanság?
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
kengyel
nagyúr
Én meg felváltottam Netmánia XXL-re Itt már van kábelen némi feltöltés.
Igaz van is mit fizetni utána !
[ Szerkesztve ]
kengyel
-
rob83
aktív tag
Hali!
Net+Iptv esetén kell valami beállítás a modemnek? Cisco epc3925
2 hete van a tv néha szakad a net előtte nem csinált ilyen.
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
Szokenesz
senior tag
válasz dchard #38359 üzenetére
Peldaul nalam ADSL-en 15Mbit erheto el, VDSL-el meg 18Mbit, akar meg ilyen "gyenge" vonalaknal is jelenthet gyorsulast vagy kizarolag ott, ahol jelenleg is boven megvan a 30Mbit annyira kozel a kozpont?
Lehetseges, hogy a Telekom mar ebben az iranyban halad? Telepulesunkon amit csak lehet VDSL-el kotnek be, jelenleg nalam a 10Mbit-es S csomagot is azon adjak, pedig a DSL is elbirna meg ezt a tempot, de sajat tapasztalat mintha azt mutatna, hogy ez stabilabb, pedig a masikra sem volt panaszom.
-
dchard
veterán
válasz Szokenesz #38365 üzenetére
Minnél hosszabb egy vonal, annál inkább ki van téve az áthallási zajnak, tehát igen: önmagában az átállás vectoringra és VDSL2-re jelentős több megabites növekedést okozhat még egy olyan vonalon is, mint a tiéd.
A másik dolog a bonding. Rengeteg telefonvonal áll kihasználatlanul mivel az előfizetők elhagyták ezt a technológiát. Például két telefonvonal összefogásával és a vectoringgal 2,5-3-szorosára növelhető az elérhető sávszélesség.
Például ha most nálad vectoring nélkül VDSL2-n van 18mega, akkor vectoringgal és bondinggal ez kényelmesen felmehet 40-50megára, nem beszélve arról, hogy a feltöltés is elérheti az 6-10megát.
És igen, mivel a Vectoring működéséhez lehetőleg minden vonalat át kell állítani, ezért nagyon is egybevág a Telekom migrálási törekvése a Vectoring és esetleg a bonding bevezetésével.
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
n@p@lm
őstag
válasz Gubek-Einste #38357 üzenetére
így legyen!
-
Onderon
senior tag
üdv mindenki,
próbáltam rákeresni itt topikon belül, de nem találtam választ, így elnézést, ha mégis sokszor volt már téma. otthoni t-home iptv és telefon előfizetésem mellé gondoltam kérek egy SatTV családi csomagot. gondolom ehhez jár beltéri és tányér+fej stb. Megoldható, hogy ezt a csomagot ahogy van elvinném külföldre a nagymamámnak, ott felszerelném, beállítanám és ő használná? vagy teljesen lehetetlen? Svédországról van szó, nem tudom számít-e.
válaszokat előre is köszönöm!
-
-
Teko001
őstag
válasz poli27 #38352 üzenetére
(#38352) poli27, (#38353) Roli27:
Köszi szépen a választ mindkettőtöknek, sajnos nem sok infót találtam ezekről a boxokról a neten. Érdemes lenne lecseréltetni a mostani Cisco KMM3010-es boxot? Mindig sípol egyet a HDD-je amikor felpörög (amúgy se a leghalkabb), de ha az újba kisebb HDD lenne (mostaniban 160GB-os van), vagy lassabb lenne, stb... akkor inkább hagyom.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Teko001 #38370 üzenetére
Ez egy elég régi modell. Még az első szériás box-ok egyike.
A hang normális, sok vinyónak van egy ilyen jellegű hangja. Viszont az új 6030-ak elég halkak (elvileg 320-as vinyóval), bár biztos van azok között is olyan, amiben más HDD van, ez miatt hangosabb. Ez nagyjából lutri, hogy milyet kapsz.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
válasz Teko001 #38370 üzenetére
A Cisco KMM3010-MagRet az az amit Poli említett csak X301 van rá írva ha jól emlékszem,ilyennel kezdtem anno kb 4 éve (nagy szürke). Ezeket a boxokat szolgáltatóknak készítik,ezért nem is találsz róla semmit szinte.
Ha szerencséd van akkor egy 6030MT-A 320 GB kapsz, vagy az újabbat ISB2231 320 GB. -
Teko001
őstag
válasz hackeeeee #38377 üzenetére
Igen, még a elején ilyet hoztak ki. MW a menüben már jobban ki van írva: MagWh. Gondolom Ret=Retail, Wh=Wholesale? Az új boxoknál egyébként mi a különbség, azon kívül, hogy kisebbek? Gyorsabb CPU van benne, meg több RAM? Vagy az se jelentős különbség? Ebbe 297Mhz CPU van 11,712 KB RAM-al.
-
csabi10
senior tag
Létezik hogy most adtak ki frissítést a Cisco EPC3925 modemre? Mert ez nálam igen jól sikerült azóta nem működik a wifi.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz dchard #38361 üzenetére
Ha jól sejtem a második pont miatt tette át a UPC három közszolgálati rádiót 105-108Mhz közé.
Max 40-es adásit csak erősítők maxvisszirányra beállításával (társasházba könnyebb), első osztóba való bekötésével, családi házas övezetben bonyolultabb a helyzet.
Ismerősnél két kettes és egy hármas után gondolom menne a nyolc us:
Channel 1: 34.0 dBmV
Channel 2: 34.0 dBmV
Channel 3: 35.2 dBmV
Channel 4: 34.5 dBmV[ Szerkesztve ]
-
csabi10
senior tag
válasz #78121280 #38384 üzenetére
Ezt most kaptam meg 10 perce. Azóta nem tudom bekapcsolni a wifit.
Model: Cisco EPC3925
Vendor: Cisco
Hardware Revision: 1.0
Serial Number: 235193491
MAC Address: 24:37:4c:04:2a:6c
Bootloader Revision: 2.3.0_R1
Current Software Revision: epc3925-E15-12-v302r125573-131202c
Firmware Name: epc3925-E15-12-v302r125573-131202c.bin
Firmware Build Time: Dec 3 09:44:16 2013
Cable Modem Status: Operational
Wireless Network: DisableReset segíthet? Újraindítás nem segített.
[ Szerkesztve ]
-
rob83
aktív tag
Megint szakadozik,ez rendben van?
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 3.8 dBmV 40.3 dB
Channel 2: 4.5 dBmV 41.4 dB
Channel 3: 4.9 dBmV 42.0 dB
Channel 4: 4.6 dBmV 41.7 dB
Channel 5: 6.7 dBmV 42.5 dB
Channel 6: 6.8 dBmV 43.2 dB
Channel 7: 6.6 dBmV 42.6 dB
Channel 8: 6.0 dBmV 41.4 dBPower Level:
Channel 1: 38.7 dBmV
Channel 2: 0.0 dBmV
Channel 3: 0.0 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV[ Szerkesztve ]
-
vizslakutya
senior tag
Teljes káosz van a Telekomnál?
Kb 1 órája ( Szeged Felső-város ) széteső,akadozó kép van minden boxon-minden csatornán,a 1412 hibabejelentő hívhatatlan,most annyit elértek,hogy az automata bemondja,hogy egyes körzetekben hibák lehetnek az IPTV szolgáltatásban.
De a fene egye meg,ez volt a múlt hétvégén is,akkor lepattintottak azzal,hogy nálam van a baj !
Ha akkor komolyan veszik talán megelőzhető lett volna a leállás!
(gondolom anno nem csak én,hanem többen jelezték a gondot)>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Mi 11 Lite 5G >
-
törölt tag
válasz vizslakutya #38391 üzenetére
Most kapcsoltam be. Hódmezővásárhelyen is akadozik.
-
rob83
aktív tag
válasz kabelmania27 #38396 üzenetére
Az újraindítást megcsináltam,várom az eredményt. Igen elosztóból jön a kábel ami után van még egy kb 20cm-es szűrő.
Roli27 Békési vagyok 10 Km-re Békéscsabától.
-
rob83
aktív tag
válasz kabelmania27 #38399 üzenetére
Az elosztóba van beletekerve és abba megy a modem kábele.
Csak a modem kábelét "szűri"!
Megnézzem,hogy mi van rá írva?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest