Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • snyper990

    őstag

    válasz bokpeter #154473 üzenetére

    Szia!
    Volt már, aki azt írta, hogy nála így is működik.
    A probléma ott van, hogy a tévéadás streamje tudtommal egy külön VLAN kapcsolaton megy (ONT admin felületén az internet access menüponton belül balra az interfaces gombra nyomva láthatod annak a kapcsolatnak is bizonyos tulajdonságait), amit a saját router valószínűleg nem tud létrehozni, így nem fog menni az adás a saját routerrel, csak ha access pointként használod. (Erre az opicióra vonatkozna az IGMP snoopingos megoldás is, ha nem ezt választod, akkor azt a tanácsot hagyd figyelmen kívül.)
    Viszont optikán elvileg 2 PPPoE session engedélyezett. Hagyd a set top boxot az ONT egyik LAN portjára csatlakoztatva, a saját routered pedig csatlakoztasd egy másik LAN porthoz. Utána engedélyezheted a PPPoE passthrough-t az ONT-n (hagyd abban is meg a kapcsolódási adatokat, biztos, ami biztos alapon; nem zavar semmit), és hozz létre ugyanazon kapcsolódási adatokkal egy PPPoE kapcsolatot a saját routereden is. Elvilge így minden rendben kell, hogy legyen. Csak a set top box nem lesz a saját routered helyi hálózatán, de gondolom az nem akkora probléma.
    Illetve megpróbálhatod utána átdugni a set top boxot a saját routeredbe is próbaképp, de nem fűzök sok reményt a sikerhez.
    (A DMZ-s tanácsot meg szintén felejtsd el. Az koaxos kábelnetre vonatkozna.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák