Hirdetés

Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hulla vagyok de nem feltétlenül teljesen lelakott. Lehet mégis lesz valami abból a munkahelyből amit szervezek. Tegnap munkába menet találkoztam a sráccal és azt mondta hogy elvileg mehet a dolog de nekem kell beszélnem a főnökkel. Ha bent lesz szombaton akkor elugrok dumcsizni vele és utána rohanok maszekolni.
    Tegnap beépítettem egy hulladék 5cm vastag falba egy ajtót úgy hogy én készítettem neki tokot. Vért izzadtam mire valahogy csukható és zárható lett. Azután némi földmunka egy másik helyen majd végül vissza ide és 2 falépcsőfok készítése az ajtó elé hogy fel tudjanak menni rendesen az ajtóhoz. A maradék anyagból egy kis fellépőt is készítettem aminek nyitható a teteje és cipőt lehet bele rakni. Ehhez még kell némi anyag de este lett és siettem. Vettem egy gyári ford tetőcsomagtartót potom pénzért. Alig használt és pont táltosomra való. Hétvégére kell is mert létrát kell vinnem a maszek munkához.
    Szerelmeimmel itthon minden rendben van. Végre tegnap megjött a körfűrész ára. Rakom is félre télre.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már fent vagyunk egy ideje. Kati 4 előtt átjött és lezárta az alvási időszakot. Már majdnem biztos hogy váltani fogok. Szombaton 8-ra megyek állásinterjúra. Ez elég érdekes lesz mert még nem nagyon voltam ilyenen. Mindig a munkám adott el és most is így van de a részletek miatt beszélnem kell a főnökkel. Ha összejön akkor elvileg folyamatosan lesz munkám és nem kell számítani a téli leállásra.
    Tegnap falat gletteltünk és maltert kevertem. Ma ki tudja mit fogunk csinálni.
    Hazafelé felhoztam a tetőcsomagtartó egyik darabját mert a műanyag borítása a rúdnak el volt repedve és megragasztottam. Péntek este felszerelem hogy szombaton tudjak létrát vinni vele.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Persze az összes csaj fent van már. Ilyenkor fent zsibonganak miután elmegyek dolgozni visszafekszenek és 11-ig durmolnak. Persze Sári 2x felkel enni de ő is durmol. Nekem meg nem marad egy percem sem édesre.
    Tegnap is egy semmitérő napunk volt. Délelőtt gletteltünk, délután vénlányok idegeltek engem. Két dróthálós üveget cseréltem és a falépcsőt kellett kisebbre alakítanom mert a nénikének nem felelt meg. Persze mindkét esetben egyedül voltam. Ma nem tudom mit fogok csinálni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Felpörögtek az események körülöttem. Tegnap délelőtt hívott a kollégám hogy már hétfőn kezdenem kellene a másik helyen ha ma meg tudok egyezni a főnökkel. Ezzel ez a ma reggeli állásinterjú inkább egy megbeszéléssé alacsonyodik ahol remélhetőleg azokat a számadatokat fogom hallani amit már kollégámtól hallottam és amire azt mondtam hogy érdemes váltani. Igazából megint a munkám adott el. Még egy napot sem dolgoztam de már fel is vettek. ezzel párhuzamosan a másik helyen ahol eddig voltam szépen elhalnak a munkák. Gyakorlatilag semmilyen munka nincs. Főleg olyan munka nincs amiből pénz lesz. Ma kapok valamennyit és az az összeg lesz ami csökkenti a tartozásukat de már tudom hogy egy nagy mínusszal fogok kiszállni. Ez a mai építőipar.
    Tegnap hazaérve felszereltem a szuper tetőcsomagtartómat hogy ma reggel ne keljen bajlódnom vele. Tárgyalás után zúzok be apámhoz a létrákért és irány a maszek munka. Remélem ma végünk is mert holnap jó volna pihenni egy kicsit és együtt lenni édesékkel.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok., 3 óta bömbölt Sári és ezért nagyon nehezen pihentem. Tegnap reggel elmentem tárgyalni munkaügyben. Gyakorlatilag annyira megegyeztünk hogy szerda reggel már kezdek is. Ezt két tény külön is erősítette. Az egyik az hogy a jelenlegi helyemen nem kaptam pénzt amit tegnapra beígértek és az hogy munka sincs ezért hétfőtől amúgy sem tudnék ott dolgozni. Jelentős deficittel szállok onnan ki. Ha szerencsém van valamennyi pénzt még kapok onnan de még az sem biztos.
    A maszekmunka az ritka szemét. Egy disznótelepen javítgatjuk a szegéseket és az elmozdult hullámpalákat rakjuk rendbe. Sajnos nem végeztünk tegnap ezért még ma is mennünk kell. Majd pihenek hétfőn és kedden. Autót fogok takarítani mert szegényke nagyon koszos belülről.
    Ma érkezik haza Cunci. Két hétig volt távol és már jó volna ha itthon lenne mert neki itt a helye.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól ébredtem. Este óta mind a 3 lányunk itthon van és boldogít minket. Cunci is hazaérkezett aminek nagyon örülünk. Neki itt a helye és nem ott! Így teljes a család.
    Tegnap befejeztük a disznótelepes javításokat. Még pénz nincs belőle de a héten megkapjuk. Kell is a zsé mert a volt munkahelyemről aligha várható hogy pénz essen be.
    Ma és holnap pihenőnapot tartok. Szépen kitakarítom táltost és együtt leszek a csajaimmal. Ez a tervem.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Úgy ébredtem hogy azonnal felforrt az agyvizem mert Kati eljátszotta a szemüvegemet. Mivel ez a létezésem alapfeltétele azonnal kirugdaltam mindenkit az ágyból hogy segítsen édesnek keresni. Szerencsére meglett bár kicsit összehajtogatta. Jól elvertem a kezét Katinak mert ez nem játék! Most kezdek lehiggadni de nehezen megy. Úgy látom rend szabályokat kell bevezetni amit be is kell keményen tartatni mert anarchia lesz itthon.
    Tegnap nem sok mindent csináltam. 2x elmosogattam és elkezdtem kitakarítani táltit. Ez abból állt hogy lemostam az ablakokat és a műanyagokat belül. Kis rozsdaeltávolítást is eszközölnöm kellett mert a tetőcsomagtartó felszerelése közben a gumi tartó peremen láttam hogy akad egy kis korrózíó. Mielőtt nagyon elharapózna meg kellett szüntetnem. Sajnos jobban beette magát egy két helyre mint elsőre tűnt. Nem szeretném ha ezt a táltost is megenné a rozsda mint az előzőt. Nagyjából ennyit tettem. Ki kell porszívózni és le kell mosni és akkor rendben is lesz.
    Hívott a leendő főnököm hogy menjek be ma a könyvelőjéhez és a bejelentéshez szükséges okmányaimat vigyem be neki. Holnaptól állományban vagyok.
    Ma délelőtt megyünk be Fehérvárra az Auchanba és választ magának valamit Cunci szülinapjára. Talán útba ejtünk egy autómosót is és én elrendezem táltit.
    SZép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A németek átgázoltak brazílián. Egy percet sem láttam a meccsből mert én akkor már békésen szunyókáltam de megdöbbentő eredmény született.
    Tegnap reggel elszaladtam a könyvelőhöz a papírjaimmal a bejelentésem végett és még délután az üzemorvoshoz is elugrottam. Úgy néz ki egészséges vagyok bár kicsit magas a vérnyomásom. az sem olyan vészes 140/85 volt. A papírok elintézése után bementünk Fehérvárra Adrinak ajit választani. Valami arcfestős cuccot választott magának. Kati kapott egy műanyag babakocsit és azóta azzal rohangál. Délután már bevásárolni is azzal jött. Egy nagy hiszti is kerekedett abból hogy ő máshol akarta letolni a járdáról mint ahol édes kijelölte neki.
    Este átjött kollégám pár szót mesélni az új munkahelyről. Majd meglátjuk mi lesz ezen az első napon.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Még ébredezek. Egész jól aludtam. Teljesen stresszmentes ez a munkahely. Igazi régi vágású állami beütéssel. Minden ember azon van hogy csak annyit tegyen amennyi arra elég hogy kitermelje a bérét. Egy 20 perces és 2x5 perces szünet van ami számomra értelmezhetetlen. Gyalultam és anyagot válogattunk. Ma már délelőtt megyünk tetőt készíteni. Amint teherautó lesz ami kihozza a fát addig bent elegerészünk. Két fűrész bakot is készítettünk magunknak. Illetve folyamatban van.
    Édesem is volt védőben. A kis gombócunk már 5,25kg. Szépen gömbölyödik a kis drága. Nem is meglepő hiszen addig aszik ameddig csak beléfér, és még azon is túl és a felesleget kibukja. Érdekes hogy egyik gyerek sem volt ilyen bukós. Katit is lemérték. Ő elkerülte a 12 kilót.
    Előző munkahelyről semmi hír. Nem nagyon telefonálnak hogy fizetni akarnak...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Aludtam az éjszaka mint a bunda. Sajnos esik az eső ezért valszeg műhelymunkán leszünk. Ez persze még nem biztos de erős a gyanúm rá. El kellene kezdeni egy tetőt Akán aminek ki is szedtük az anyagát de esőben nem fog menni.
    Tegnap Akli majorban egy 1890-ben épített terménytárolóban födémgerendát cseréltünk. Félbehagytuk mert beesteledett és amúgy is a helyét gombamentesíteni kell. Volt egy penészgomba szakértő ott aki érdekes dolgokat mondott. Jobban oda kell figyelni a fa penészesedésére mint gondoltam. Holtig tanul az ember.
    A munka jó volt és végre nem egyedül kell gondolkodnom hanem van hozzá társ. Így sokkal könnyebb a dolgom.
    Itthon minden rendben van a rendetlenséget leszámítva. A lányok óriási kupit csinálnak amivel édesem nem bír.
    Holnap jön látogatóba édes anyukája. Unokázik kicsit ha már Karcsi díszmadár kiállításra megy a környékünkre.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma kicsit később ébredtünk fel. Mostanában nagyon jól alszok. Tegnap még miután hazaértem a munkából akkor is szundítottam egy picit. Jó szar időnk volt a tető elkezdésére. Azért belevágtunk és kihurcoltuk az anyagot. Sajnos nem rakodós géppel jött a 9 köb fa és szépen pakolgattunk kézzel. Ma is dolgozunk hogy több pénzünk legyen. Egyelőre minden rendben van a munkahelyen. Jó a csapat és mivel össze vagyok már szokva a volt kollégámmal ezért csak fel kell frissíteni a kapcsolódási pontokat. Szerencsére itt nincs za az őrült hajtás inkább a minőségre megyünk rá. Mindenhová próbálunk hagyományos fakötést tenni és a csavart mint biztosító elemet használni és nem fő rögzítőként. Majd meglátjuk hogy éri meg ez az asztalos cégnek aki most hozta létre ezt az ágazatát.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma pihenőnap van. Tegnap is csak fél 3-ig dolgoztunk hogy ne menjen el az egész nap a munkával. Szelemeneket és oszlopokat gyártottunk. Ezeknél a talpszelemen oszlop találkozásoknál 5db fakötést készítünk ami egy kicsit sok. Ilyen csomópontból 5 van a házon és van számtalan olyan még ahol másféle hagyományos fakötésből van egy két marékkal. El leszünk egy darabig itt.
    Tegnap mégsem jött Ildi mama mert pénteken eltörte a könyökét. Egy nyílt törése lett amit meg is műtöttek. Mivel nem táltossal járok munkába ezért el tudnak gurulni a lányokkal meglátogatni a mamát.
    Szerettem volna ha ma eljönnek hozzánk a nagy gyermekeim de más dolguk van. Majd legközelebb eljönnek amikor itthon van Adri.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Picit kába vagyok mert majdnem végig néztem a döntőt. Persze a gólt már nem láttam de nem is érdekes. Nagy német drukker vagyok de elég szar volt ez a meccs.
    Tegnap délelőtt bementünk Fehérvárra kicsit nézelődni. Voltunk az Auchanban és a Tescoban is. Tankoltunk táltiba annyit hogy édes el tudjon menni kényelmesen az anyukájához vele a héten. Kicsit kimozdultunk közösen és nekem ez is pihenés ha csak simán együtt vagyunk.
    Nagyon szellősen írom mostanában a naplómat. Kifelejtek ezt azt és azután vagy belekerül vagy nem. Kifelejtettem pl. hogy Adrinak most tartottuk a szülinapját és mivel bagolymániában szenved ezért készítettünk neki egy ilyen tortát. pillanatkép
    Ma folytatjuk a tetőt Akán. Sok sok munka van még ott ezen kívül.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Még alszok. Ma ultrakorán kell mennem mert munka előtt be kell ugranom apámhoz Fehérvárra mert kimúlt Ignác nevű kutyusa és el kell hoznom onnan. Majd elássuk valahol.
    Tegnap még a szelemenezéssel molyoltunk és ez még egy két napig így lesz. Rengeteg fakötést kell bevésnünk és kivágnunk. Kukim kilesz mire végzünk vele. Ha már ezen a munkafolyamaton túljutottunk akkor könnyebb lesz a dolgunk de az a hét vége felé várható csak. Amúgy teljesen nyugis a munka. Tegnap fél 5-ig voltunk és 5-re már haza is értünk. Hol van már az amikor 6 után estem be és alig maradt este időm bármire is...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit húz a fejem mert 3-kor már egyszer felébredtem és visszaaludtam. Ilyenkor nehezebb felkelni mintha simán ébren maradtam volna.
    Tegnap semmi különös nem történt. Végre valami látványos dolgot műveltünk. Rengeteg hagyományos fakötést vágunk és vésünk minden egyes fára. Ollós csap,sima és kettős rovás és csapok. Szakma szépségei. Előző helyen inkább profitorientáció volt. Ott adtak mellém egy segédmunkást és csináld. Nem baj ha már tegnap kész vagy. itt ketten vagyunk ácsok és a hagyományok vannak előtérben. Persze mindenhol a pontosság alapkövetelmény volt. Előző helyen inkább csak magammal szemben támasztott követelmény. Kollégám folyamatosan fotózza a munkát. Számomra egy kicsit túlzás ennyire dokumentálni de az ő dolga.
    Ma kicsit ismét látványosabbak leszünk. Már magunk miatt is ránk fér.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Esik az eső de ez most minket nem zavar. A födém alatt gyártjuk majd a könyökfákat amíg el nem áll az eső. Vagy bemegyünk a műhelybe és gyártunk magunknak még vagy 2 fabakot.
    Tegnap elég gyengén haladtunk de kellenek ilyen napok is. Közrejátszott ebben az is hogy reggel elvesztettünk egy órácskát azzal hogy bementünk csavarokért a műhelybe. Komolyabb határidő nincs mikorra készülünk el a tetővel ezért nagyon nem izgulok.
    Elvileg ma mennek édesék Ildi mamához Hajmáskérre táltival. Persze csak akkor ha nem fog esni mert édes esőben nem vezet. Tegnap Cunci tanítónénijénél voltak látogatóban. Imádnivaló ofője van neki. Angyalka néni a neve. Már ez is kötelezi hogy jó legyen.
    Kinéztem egy körfűrészt magamnak az OLX.-en. Remélem fizetéskor meglesz még mert pont egy olyan mélységben vág amit jól tudnék használni. :DDD ;] Persze édes itt ül mellettem és nevet rajtam. Így megy ez nálunk. :))
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit fáradt vagyok. Tegnap este 6-ig nyomtuk mert be akartuk végre fejezni a szelemenezést. Volt egy elmérésem és egy fát ezért cserélni kellett. Majd elhasználjuk máshová de elvitt egy csomó időt mire kicseréltük. Megesik az ilyen. Ma még apróbb simítások vannak és átmérünk mindent. Ha jók a méretek nekiállhatunk bevágni a 13db könyökfát. Fini lesz ott is kivágni 26db félfecskefarkú lapolást és 13 fészket még kivésni. Nem fogunk unatkozni. Ha ma ezzel megleszünk akkor holnap már szarufát állítunk és jövő hét végére el is készülhetünk a szerkezettel.
    Édesék tegnap mamáztak. Bevitette magát Veszprémbe és édes főzött helyette mert ő le van sérülve. Szerencsére nem voltam ott mert nem szeretem az ilyen helyzeteket. Gyerekek jól érezték magukat és kapott mindegyik egy rucit. Holnap meló után visszük Adrit Pestre az apjához.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól aludtam. Mostanában jobban elfáradok és nem csak fizikailag hanem agyilag is. A pontos munka nagy odafigyelést követel meg és ez szépen apasztja az energiaszintet. A meleg sem túl kedvező ebből a szempontból. Tegnap csak 8 könyökfát tudtunk beépíteni. Lassan de biztosan haladunk. Mára maradt 5db. és lehet egy pár szarufát is kiszabunk hogy végre látszódjon milyen alakja lesz a tetőnek. Ha nem felejtem el viszek fényképezőt.
    Ma csak 2-ig leszünk mert sietek haza. Pestre visszük még Adrit délután. A közel 2 hónapja eladott körfűrészemet is elvileg ma fogom átadni. Alig tudom kivárni hogy legyen egy kis pénzünk és meg tudjam venni a kiszemelt másik körfűrészt. ;]
    Még a tél előtt táltira is kellene költenem. Alvázvédelem meg némi lakatosmunka. Majd alakul.
    Munka már biztosan lesz mert itt kell még egy tetőt csinálni+kerekes kutat+egy pince elé földvédő ácsolatot. Már egy íves fahíd is le van kötve a csurgói kastélynál és ugyanitt egy kupolás nyitott pavilon. Mindezekre 6db. vörösfenyő gerendaház esőbeálló a környező erdőkbe. Ketten kevesen is vagyunk ennyi munkára. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma vidámabban ébredtem mint szoktam mert ma vagyunk az én szerelmemmel 100 hónaposak! :)) Hogy szalad az idő! Rengeteg dolog belefért ebbe a hosszú időbe. Titokban indult de a sors úgy akarta hogy egy párt alkossunk és megajándékozott bennünket két gyönyörű kislánnyal! Én nem zárkózom el attól hogy esetleg még legyen egy-kettő csajszi. 100 hónap elteltével is úgy érzem hogy megtaláltam az igazit benne. Ő a nagy "Ő" számomra. Én minden férfinak ilyen lányt kívánok mint az én kacsám. Igazából nem a lány a lényeg hanem a vele járó érzés. A borzongás amikor hozzám ér és az azonnali szerelmes, ábrándos mosoly amikor ránézek. Nehéz definiálni milyen érzés is a szerelem. Vele és velük akarok lenni amennyi időt csak tudok. Persze van egy másik énem aminek szüksége van a munkára mert megőrül. Azért annak is kell dobni valamit. Sajnos kevés időt tudunk együtt tölteni az én Mónikámmal. Az én szerelmem
    Tegnap végre befejeztük a szelemenezést. Megérte szarakodni vele mert szép lett a végeredmény. Dobok fel pár képet mit készítettünk.
    utca felől
    kert felől
    sarok oszlop könyökfákkal
    közbenső oszlop
    Reméljük lesz kereslet ezekre a hagyományos ácsszerkezetekre a mai profitorientált világban. Ebbe az irányba próbálunk elmozdulni és reméljük igény rá. Majd az élet hozza magával. Ezzel megpróbálunk kicsit többet adni mint az ácsok zöme.
    Munka után még elvittük Pestre Adrit az apjához. Vittem magammal a körfűrészemet is amit végre át tudtam adni a vevőnek aki már több mint egy hónapja megvette. Este 8-ra értünk haza. Ma pihi és séta kéz a kézben.
    SZép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kati már fent van és ez azt jelenti hogy Sárit is felébreszti. Egész jól aludtam bár piszok meleg van a lakásban.
    Jól telt a tegnapi nap. Sokat időt voltunk együtt édessel. Sétáltunk 2 nagyobbat. Egyet délelőtt és egyet délután. Egyedül az vetett árnyékot a napunkra hogy volt feleségem nekiállt keverni. Reggel írtam neki facebookon hogy a héten lehet elviszem anyósomtól a szalagfűrészemet mert esetleg tudnánk használni. Már 1 éve mondta anyósom hogy vigyem onnan mert útban van neki. Erre drágalátos volt feleségem kijelentette hogy el fogják adni a fűrészt mert kell a gyerekeknek a beiskolázásához. Ha a gyerekekre költi a pénzt akkor nem fogom akadályozni. Jó hogy egy 100+ ezer forintos gépről ő eldönti hogy eladja. Ebből kialakult egy vita aminek az lett a vége hogy ráhagytam a dolgot. Adja el és leszarom. Ebben benne volt neki az hogy utál engem mert nekem összejött az élet neki pedig nem. Otthagytam neki egy lakást ami felerészben az enyém és tehermentes. Egy gázfűtéses 2 szobás téglaházi lakásról van szó. Soha nem akartam elvinni tőlük. Egyértelmű volt hogy a részem az a 2 nagy gyermekemé lesz. Ezen is nekiállt pattogni nehogy Kati és Sári abból részt kapjon. Azt a lakást még 98.-ban vettük úgy hogy apám adott 2 milliót és a maradék árára 500rugó kamatmentes önkormányzati kölcsönt intézett nekünk. De ez sem érdekel mert amikor 5 éve elköltöztem onnan már akkor kijelentettem hogy nekem az a fél lakás nem kell mert az egyértelmű számomra hogy Imrusé és Zsanié a részem. Nos nagyvonalakban ennyi történt. Azt hittem hogy el tudunk békésen válni de úgy látom 5 év elteltével meghülyülnek az emberek. Érthetetlen számomra. Jó hogy volt egy fasza 400-as szalagfűrészem amit ha akarnék kivásárolhatnék. Persze ez csak feltételes mód mert nincs rá pénzem tehát ez elúszott.
    Ma már szarufákat fogunk állítani. Kezd alakot ölteni a tető amiről tegnap dobtam képeket. Reggel be kell menni az üzembe valami papírokat aláírni. Ha már ott vagyunk csinálunk pár sablont a szabáshoz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma korábban keltünk egy picit mert korábban is megyünk dolgozni. Tegnap már negyed 3-kor eljöttünk mert elment az áram. Áram nélkül pedig szinte semmit nem tudunk csinálni mert majdnem az összes gépünk árammal működik. Azért felállítottunk 3 pár szarufát de ma bele kell húznunk hogy a héten befejezzük a szerkezetet.
    A lakásban iszonyat meleg van. Igazi hőtárolóként működik a panel és most hogy emberibb idő van odakint idebent ebből semmit nem érzünk. Ha esténként lenne egy felhőszakadás ami lehűti a betont akkor talán jobb lenne a levegő de így....
    Ha lenne pénzem vennék szívesen egy másik GTX480-at ez mellé ami van és akkor egy jó darabig ellenék vele. Egész megfizethető ára van mostanában. Persze ez teljesen felesleges lenne mert amúgy sem játszok igazán. Tegnap pár percet nyomtam a cry3-at és ott jöttem rá hogy némi plusz erő elférne hogy jobban hasítson.
    A holz fűrészem egyik lapját felvídiázza az a cég ahová küldik élezni a jelenlegi cégem a saját lapjait. Ennyit számít hogy vannak kapcsolataik. Már nagyon várom hogy milyen lesz. Már most is rengeteget használtuk ezt a nagy körfűrészt . Ha jó lesz akkor a másik lapját is küldjük vídiáztatni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hulla fáradtan ébredtem. ez az esős idő teljesen kikészít. Tegnap is jól eláztunk aminek nem örültem de mivel előző nap korábban eljöttünk az áramszünet miatt ezért tegnap előbb mentünk és később jöttünk el. Óraszámban még mindig lemaradásban vagyunk ezért ma is korábban megyünk. Egész jól haladtunk de igyekeznünk kell hogy szombatra kész legyünk a szerkezettel. Hétfőn máshová kellene már mennünk dolgozni.
    Ma arany kis Sárám oltást fog kapni. Már most a szívem szakad meg érte.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ébredezek. Valahogy úgy érzem ránk jár a rúd. Tegnap reggel gyanús hangokat hallatott a verda amivel járunk. Mire oda értünk kinyúvadt a vízpumpája. Persze olyan helyen van ahonnan nehéz kiszerelni. Azért üggyel bajjal kiaplikálta kollégám és hozattunk bele másikat de csak ma tudja beépíteni. Szerencsére hoztak ki nekünk céges kocsit amivel haza tudtunk jönni. Mindennek a tetejében 3-kor el kellett jönnünk mert nekiállt szakadni az eső. Csak 6 pár szarufát tudtunk felrakni és van még hátra 7 pár. A héten mindenképpen be kell fejeznünk a tetőt mert jövő héten már máshová kell mennünk dolgozni. Reméljük az eső már nem hátráltat minket és az autó is rendbe lesz. Majd miközben én szabom az anyagot közben tud szerelni a kolléga.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Már fent vagyok egy ideje csak a vaterás vásárlásomat rendeztem. Nem nagy tétel csak egy menetfésűt és 6db. col méretezésű imbuszkulcsot vettem. Apránként töltöm felfelé a kéziszerszám készletemet amit esetleg hátralévő életemben kellhet.
    Tegnap többnyire egyedül dolgoztam mert kolléga az autóját szerelte. A vízpumpa jó lett de a hűtőjét nem tudta rendesen megragasztani ezért eresztett. Ma azt fogja vacakolni. Persze azért dolgozgatni kell mert szombaton be kell fejezni a munkát. Esélyes is hogy végezzünk mert csak 1 pár látszó szarufát kell feltenni és 4db. oszlopot Azután már csak 6db. 8 méteres fogópárt és 36 db. kakasülőt kell feltenni. Remélem nem felejtek el fényképezőt vinni hogy lefotózhassam a munkánkat.
    Este felhívtam apámat hogy mi van vele. Szereztek neki menhelyről egy kutyuskát. Még csak 9 hetes és nagyon eleven. Azt mondta hogy foxi beütésű árokszéli keverék. Kíváncsi vagyok rá hogy néz ki.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Még alszok félig. A kávé lassan de biztosan hat. Tegnap ismét sokáig dolgoztunk. Mivel itt órára fizetnek nem napra ezért megéri tovább maradni ha a munka úgy kívánja. Mára már csak a kakasülők felszegelése van hátra és átcsavarozása. Némi szépészeti beavatkozás és takarítás. Hétfőn máshová megyünk hogy itt tudjanak nyugodtan dolgozni a kömik.
    Újra elkapott a körfűrész láz. Jófogáson találtam egy remek makitát jó árban. Lehet lecsapok rá majd fizetés után. Majd meglátjuk mi lesz.
    Katicával nehéz bírni mert nagyon rossz. Dacos és hisztis is egyben. Szegény édesem nagyon nehezen bír vele. Remélem ez csak egy korszak és nem állandó.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Szokásosnak mondható vasárnapi kései kelésben vagyunk. Sári már fent van és most épp eszik. Szerencsére Kati még alszik. Ha vissza tudja altatni Sárit édes akkor lesz pici időnk kettesben.
    Tegnap nagy kínok árán befejeztük a szerkezetet. Így is negyed négykor jöttünk el a kettő helyett amit terveztünk. Készítettem pár "remek" képet. Feldobom hátha valakit érdekel.
    utca felől egyik oldalról
    utca másik oldala
    kert felől
    teraszról egy részletkép. Ezt csak azért fotóztam így hogy érzékeltessem mi anyagot építettünk be ebbe a vacak fedett teraszba.
    Ma pihizek az én kacsáimmal és hétfőn máshová megyünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nehezen ébredeztem. Jól esett ez a tegnapi nap itthon a csajaimmal. Tegnap volt édes drága szerelmem 36 éves és természetesen elfelejtettem. Őt nem érdekelte a dolog de engem nagyon bánt. Eléggé szégyenlem magamat. Az én ajim csak annyi volt hogy elmosogattam helyette.
    Egész jó volt a magyar futam. Kár hogy Ricciardo ilyen jól ment a végén az új gumikkal. Jó lett volna ha Alo megnyeri a futamot. A bolond idő miatt nem nagyon mozdultunk ki a lakásból. Egyet sétáltunk délelőtt és én este Katival lementem a boltba vásárolni.
    Édesék szelfiznek
    Egy igazi rosszaság...
    Ma elvileg fagerendákat fogunk cserélni Akliban a 120 éves magtárolóban.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyon nyomin ébredtem. Lehet ez az időjárás az oka vagy az hogy tegnap jól elfáradtam a munkában. Reggel a telephelyen kezdtünk és kiválogattunk pár fát. Felvettük az új bakancsunkat is. Már rám fért egy másik lábbeli mert a régi bakancs tönkretette a lábamat és a félcipő amit hordtam helyette teljesen tropára ment már. Utána kimentünk Akliba fagerendát és székoszlopot cseréltünk. Ma kiszedünk egy 8 méteres szarufát és egy ferde támaszt beteszünk. Valami lókarámot is kellene összeütnünk de ki tudja lesz e rá időnk. Már csak ma leszünk ott egyelőre mert holnap valami rönkből hasított kerti bútorokat kell összeütnünk. Majd meglátjuk mi lesz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Éledezek. Már Kati is fent van és ő persze teljesen elemében van. Tegnap egész nap egy főszaruállást építettünk újra. Pontosabban az egyik felét. Nem volt könnyű a 120 éves szerkezetet úgy megbontani hogy a ferde támaszt és a vízszintes támaszt amiben kettős rovás+csapolás+keresztlapolás van. Úgy készítették el elődeink hogy egymásra van építve és adott fa csak a megfelelő sorrendben szedhető ki. Nem úgy van hogy kihúzunk egy szeget és szétesik. Mellette őrült faméretekkel dolgoztak. 15/20 és 20/20cm-es gerendák. Sajnos nem vittem fényképezőt lefotózni de a hajunk kihullott mire kicseréltük. Ma bent leszünk a telephelyen valami padot készíteni de még megyünk vissza deszkázni és a másik oldalon is szarufát cserélni. Jó móka lesz az is. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma gyorsabban hat a kávé mint általában szokott. Este nagyon hulla voltam amikor lefeküdtünk. Rönkből készítettünk asztalt a Vértesi erdőgazdaságnak. 3 félbevágott csertölgyből akácfa rönk lábakkal és összefogatókkal. Nem szeretek gömbölyű anyaggal dolgozni mert csak szemmértéket lehet használni és én inkább azt szeretem ha tudok használni derékszöget a munkához. Egész napunk ráment a rönk felvágására és háncsolására majd az összerakására. A végeredmény egy 200 kilós asztalka lett amit a lábára alig tudtunk felállítani ketten. Ilyenből még 61db.-ot kellene készíteni. Nem örülök neki. Ha minden igaz ma megyünk vissza Akára lambériázni és lécezni. Ez időjárásfüggő lesz hogy tudunk e menni.
    Itthon minden rendben van. Már jöhetne haza Adri mert alig lehet Katival bírni. Majd csak vasárnap hozza haza az apja ami még pár nap.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elvileg holnap nem dolgozunk és ezért kialakulhat egy "hosszú hétvége". Ezt mondjuk még nem veszem készpénznek mert ezer a munka. Tegnap lambériáztunk Akán és ma lécezni fogunk. Sok a meló és az idő kevés. Legalább van munka. Esetleg majd bővíteni kell a brigádot hogy több munkát el tudjunk végezni.
    Teljesen agyhalott vagyok ettől a zombi időtől. Szinte minden nap esik és utána a napsütésben megdöglünk a párától.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Múlt héten még úgy volt hogy ezen a héten nem megyünk szombaton de mára ez a plusz pihenőnap elszállt. Annyira feltorlódtak a munkák hogy muszáj elmennünk dolgozni. Lécezni kell és lambériázni. Tegnap is léceztünk de nem túl haladós hódfarkú cserép alá dupla lécezést ütni. 15cm.-ként be kel teríteni az egész házat, ráadásul hőtükrös fóliát kell alá rakni ami nem kicsit szétvakítja a fejünket és szép pirosra égeti a bőrünket. Öröm a köbön! Szóval ennyit a "hosszú" hétvégéről. Remélem ma csak kettőig leszünk mert nem akarom az egész napomat eltolni munkával.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Természetesen már fent van a család apraja és nagyja is. Remélem azért az apraja visszaalszik idővel mert szeretnék hancúrozni édesemmel.
    Tegnap befejeztük a hátsó oldal lécezését és az elején elütöttünk 20m2 lambériát. Ezután hazajöttünk és a délutánból is maradt még a családra. Ma lehet autót fogok szerelni. Az alapjáratvezérlő egységet kellene kicserélnem egy másikra mert random felpörög a motor és ez nem állapot. Van 2 tartalékban ezért van miből cserélnem. Majd meglátom lesz e kedvem hozzá. Elvileg 1-kor érkezik haza cuncika. Hosszú volt ez a két hét ismét. Katin látszik a legjobban hogy nem találja a helyét és nagyon játszana a nővérével. Elvileg gazdagodtunk 2 plusz egérrel.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elszaladt ez a vasárnap is. Reggel volt pici autószerelés. Az alapjáratvezérlőnél voltak kilátszódó erek és azt beszigeteltem. Majd meglátjuk mennyit számít. Tulajdonképpen a néha-néha felpörgést leszámítva tökéletesen üzemel ezért nem akartam szétszedni és kicserélni egy másikra. Ezt gyorsan letudtam. Dél körül érkezett haza Cunci. Elvileg jó kedvvel de viberen olyan tartalmú üzenetet küldött az apjának amire azt válaszolta az apja hogy csak kibírod valahogy ezt a 2 hetet. Ln az ilyenekért kirúgnám de támogatom édest aki viszont simán benyeli. Majd alakul.
    Tudtam 2x1 órácskát kumni is ami sokat segített abban hogy picit regenerálódjak. Jövő héten fizetés és lassan elkezdtem érdeklődni karosszériás után akivel megcsináltatom táltit a télre. Némi rozsda és egy alvázvédelem. Sajnos itt móron nincs ilyen ember aki ezt elvégezné, kénytelen vagyok bevinni Fehérvárra.
    Ma folytatjuk a lambériázást és lécezünk is. Remélem nem fog sütni a nap mert akkor kivakítja a szemünket a hőtükrös fólia.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit szét vagyok hullva mert 3.kor felébredtem és 4 után visszaaludtam. Így sokkal nehezebb felkelni és kicsit kótyagos a fejem.
    Tegnap egész nap léceztünk. Nagyjából befejeztük a 2/3-át a lécezésnek. Ma egy kis deszkázás után ha lesz fóliánk akkor befejezzük az egészet. Majd alakul.
    Kaptam egy telefonszámot karosszériáshoz ahová majd elviszem táltost azt a pár rohadást kijavíttatni ami van az alján. Küszöbök és a bal hátsó kerékjárati ív alja van elhervadva. Lehet az alvázvédelmet is megcsinálja. Majd meglátjuk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A változatosság kedvéért ma fél 3 körül ébredtem fel és nehezen aludtam vissza. Persze most tudnék aludni de már nem lehet. Nem értem mi ez az éjszakai megébredés. Most olyan a fejem mintha nem aludtam volna semmit és ilyenkor a kávé se nagyon tud mit kezdeni velem.
    Tegnap táltossal mentünk dolgozni mert kinyúvadt kollégám autója. Valami komoly hibája van mert elég rossz hangok érkeznek a motorból. Amíg meg nem javíttatja biztosan táltos viszi majd a seggünket. Elkészült a Holz körfűrész fellapkázása. 20 rugót kértek azért hogy 21 fogat bevídiázzanak. Nem semmi ára van. Egyelőre nem én fizettem ki hanem a cég és remélem ez így is marad. Majd meglátjuk hogy fog így vágni a gép. Tegnap deszkáztunk és léceztünk. Mára már nem sok lécezés maradt és némi lambériázás után a tetőt beszegjük. Elvileg utána bármikor cserepezhetünk mert a deszkázás ráér. Majd meglátjuk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Végre jól aludtam az éjszaka. Este korán beájultam és szinte reggelig durmoltam. Talán 1x ébredtem meg 3 után de visszaaludtam. Érdekes mert zajlanak körülöttünk az események. A tetőnél újabb kívánságok/változtatások vannak és a főnökség sem felhőtlenül boldog. Sok órát elszórakoztunk egyes komolyabb fakötés csomópontokra és ezt nem óhajtják kifizetni a tulajdonosok. Ettől a főnökség nem éppen boldog. Mivel ez az első tetőjük amit csinálunk nekik ezért azonnal változtatni akarnak az elszámolási módon. Sokkal könnyebben kalkulálható profitot szeretnének, mert most a ledolgozott órák után fizetnek nekünk és inkább a teljesítményre fizetnének. Adott munkát fixárassá akarják tenni. Ez nem baj csak jó árakat mondjanak a munkákra hogy mi is jól járjunk. Ez most van alakulóban. Sajnos erőnyerő helyzetben vannak azzal hogy rengeteg munkát bevállaltak és a környékbeli maszekoknak is kiadhatják a munkákat ha velünk nem tudnak megegyezni. Meglátjuk mi lesz. Nekünk az az érdekünk hogy ne engedjük kihalni náluk az ács részleget és ne menjenek arra a szintre hogy egy sima fővállalkozók legyenek akik a megszerzett munkát jutalék fejében kiadják másnak.
    Tegnap beszegtük a tetőt és ma deszkázni fogunk. Tulajdonképpen a cserépre várunk már. Amint itt van rakni fogjuk. Minél előbb be kell fejeznünk itt mert annál több pótmunkát találnak ki.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég fáradtka vagyok. Tegnap délelőtt megjött a cserép és délután már raktuk is. Nem túl szapora a hódfarkú cserép. Úgy számoltuk hogy még holnap is rakni fogjuk. Ha befejeztük akkor még pár nap deszkázás van hátra és végre elkészültünk. Már a kukim kivan vele hogy ennyit idejártunk.
    Édes nehezen de tartja itthon a frontot. A két nagyobbik csaj óriási kupit csinál mindig. Pont ma 2 éves az én Katica bogárkám! Imádnivaló gyönyörű rosszaságom :)) Hamar elrepült ez a két év. Sári is már 2 hónapos elmúlt és hajszál híján hasra fordul. Ha nem lenne ilyen kis húsos már biztosan menne neki. Szépen gagyarászik és sokat mosolyog. Az én boldog Sárim.
    Ma már 6-kor indulunk hogy többet nyomjunk be a cserépből. 5-en vagyunk rá de így is piszok lassan halad. 36db. kell 1 m2-be a bramac-ból meg 10. Amennyit tegnap felraktunk abból ha bramac lenne már készen lennénk.
    Szép napot mindenkinek.

    szerk: apásban ez a kis boldogság... :B

    [ Szerkesztve ]

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Úgy döntöttünk hogy Ma nem dolgozunk. Jól elfáradtunk a cserepezésben és kell egy kis pihenőt tartanunk. Nem végeztünk a cserepezéssel mert piszok lassan haladunk. Majd hétfőn folyt.köv.
    Ma jön hozzánk édes anyukája és tartunk egy pici szülinapi ünnepséget. Na semmi komolyat. Édes katicás tortát csináltatott a mi 2 éves rosszaságunknak és azt fogjuk befalni. Már kapott egy műanyag motort és egy buborékfújót ajiba.
    Hétfőn megkapom az első itteni fizetésemet. Ez lehet kedd reggelre fog esni mert mi kint dolgozunk. Kíváncsian várom mennyi lesz. Ha jól kapok akkor vagy veszek egy körfűrészt amit kinéztem magamnak vagy lecserélem a vga.-mat egy GTX590-re. Majd meglátjuk. Egyik sem égető szükséglet csak hobbi. Mondjuk a fűrész az munkaeszköz is.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma meglehetősen későn vagyunk. Ráérünk picit pihizni mert ma tényleg láblógatás lesz a programunk. Tegnap nem volt az igazi mert itt volt édes anyukája és az már nem olyan mintha csak magunk lennénk. Induljunk ki abból hogy nem lehetek itthon ruha nélkül. Ez már nekem egy gátló tényező hogy rendesen ellazuljak.
    Délelőtt vásárolni voltunk. Vettünk egy két ruhát a lányoknak. Még egy körük lesz a csajoknak mert nem volt minden.Nekem a hajam kihullott ráadásul majdnem ott felejtettek a boltban. Leültem Sárival a cipőpróbáló padra és egyszerűen elfelejtettek szólni hogy ők már fizetnek. Többet nem is megyek velük!
    Én picit játszottam a cry3.-al. Megpróbáltam kideríteni hogy szükségem van e egy jobb vga.-ra. Igazából most lesz egy kis szabad pénz amit valami értelmesre el akarok költeni és egy GTX590 meg egy Makita körfűrész között hezitálok. Ha nem táltossal járnánk melózni akkor még a kocsi karosszériás munkái/alvázvédelme is képben lenne. Édes a körfűrész felé hajlik mert szerinte felesleges lenne a vga amikor nem is játszok a gépen. Igazat kell adnom neki bár egy erősebb vga. soha nem árt. :DDD Viszont egy újabb körfűrész meg soha nem jöhet rosszkor. ;]
    Lezajlott Katica köszöntése is. Ráadásul egy napon született a mamával ezért 2x ünnep volt. köszöntésen együtt a csajok.
    Este életében először hasra fordul Sári úgy hogy kihúzta maga alól a kezecskéjét is. Megörökítettük az utókornak.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hamar leszaladt ez a hétvége. Már most várom a következőt hogy újra együtt lehessünk a lányokkal. A tegnapi nap nem teljesen úgy alakult ahogy reggel lejegyeztem. Délelőtt még pihiztünk mert nem volt jó idő de délután muszáj volt kimozdulni itthonról mert édes kicsit magába fordult. Megnéztük Fehérvár új nagy játszóterét és megnéztük apámat is. A játszótéren ezren voltak de nagyon szuper lett. Kíváncsi vagyok hogy ilyen is marad e vagy pár hónapon belül tönkreteszik a vandálok. Apámnál megnéztük az új kutyusát. Egy kéttenyérnyi kis plüsskutyus az egész. Lulu a neve. A gyerekek persze odáig voltak érte és a kutyus is csak körülöttük szaladgált.
    Hazafelé bementünk a Tescoba. Illetve a lányok bementek én pedig lemostam táltost. Van egy szuper kézi mosó ott ahol 8 féle programmal lehet mosni.Szép tisztára csutakoltam a hű fegyverhordozómat. Szükségünk volt erre a kis kimozdulásra mert teljesen betokosodik édes ide. Jövő héten Pestre megyünk szombaton. Adrit visszük az apjához és lehet egy körfűrész biznisz is beugrik de ez még nem biztos.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól aludtam. Már csak ma cserepezünk és elkészülünk. Már az agyamra megy ez a hódfarkú cserép. Örömtáncot fogok lejteni ha végre elkészülünk. Még ezzel nem leszünk készen mert lesz pár nap deszkázás de az már nem vészes.
    Tegnap fizetés nap volt. Egész jól kerestem ezért jutni fog pénz körfűrészre. :DDD Azért hiányzik a másik munkahelyről elmaradt 70 rugóm. Ha az is meglenne akár még új vga.-m is lehetne.Jövő hónapban mindenképpen a kocsit akarom megcsináltatni hogy rendbe legyen. Nem szeretném ha leamortizálódna teljesen táltos.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    elég hulla vagyok pedig tegnap időben végeztünk. Végre túl vagyunk a cserepezésen és még deszkáztunk is kicsit. Lehet ma nem is megyünk oda dolgozni. Majd meglátjuk. Jó volna picit máshol is dolgozni mert nagyon unalmas már ide járni. Pár napos munkánk van hátra de ezek nem sürgősek.
    A körfűrészes nem nagyon jelentkezik. Ha üzletelni akar szombaton akkor mozgatnia kellene magát kicsit.
    Tegnap meló után édesék táltossal bementek Fehérvárra elintézni Katira a GYES.-t. Remélem sikerült és gond nélküli lesz az átmenet.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Még alszok félig. Egy órás késésben vagyunk mert kicsit bealudtunk. Tegnap reggel 8 és este 8 között nem volt áram. Hetek óta ki volt írva mert valami trafóházat szereltek. Nem semmi hogy semmit nem lehet áram nélkül csinálni. Én csak pár óráig voltam ebben a helyzetben de majd megőrültem hogy végre újra tudjak pl. netezni.
    Tegnap rönkasztalokat készítettünk. Majdnem kettővel elkészültünk és úgy látom ma is ez lesz a munkánk mert esik az eső. AMúgy mennénk ki deszkázni és szarufázni Akliba de úgy látom ez most elmarad.
    A szélvédőmet sürgősen meg kell javíttatnom mert az a kavicsfelverődés amivel vettem az elkezdett elszaladni. Még nem vészes a dolog de nem szeretném ha átlóban elrepedne.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Még félig alszok de azért lassan de biztosan ébredek. Tegnap egész nap esett az eső ami nem zavart minket mert tető alatt készítettük a rönkasztalokat. Már "csak" 57db.-ot kell legyártanunk. Azt nem tudom mikor mert ma már megyünk Akliba deszkázni és bizony ott elleszünk pár napocskát. Majd meglátjuk.
    Úgy néz ki a körfűrész projectem kútba esett. Tegnap felhívtam 2x a csávót és mindkétszer kinyomta. Ennyit erről. Megmarad a pénzem és majd ha lesz olyan gép a neten akkor lecsapok rá.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Még félig alszok. Lehet a hidegfront miatt vagyok ennyire nyomi . Tegnap deszkáztunk Akliban és ma Akára Megyünk deszkázni.Az egyik helyen lemezfedés alá a másik helyen csúcsfalat készítünk félnútolt gyalult deszkából. Sietnünk kell haza mert ma még el kell vinnünk Pestre Adrit az apjához. Odafelé úton édesnek veszünk cipőt is mert a régi tönkre ment. A hazaúton pedig felvesszünk egy zsák tápot apám tyúkjainak amit nála ki is rakunk. Nem fogunk túl korán hazaérni de le kell tudni ma hogy holnap pihizhessünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma túlaludtuk magunkat. Igaz 3 után fent voltam de kellett még egy kis alvás. Elég zsúfolt volt a tegnapi napom. 2-ig dolgoztam és utána még el kellett vinni Adrit Pestre. Útközben megálltunk az outlet centerben cipőt venni édesnek mert teljesen szétment a régi lábbelije. Egy adidast választott magának ami még úgy ahogy tetszett neki. Hazafelé úton rohantunk felvenni volt kollégámnál apám tyúkjainak egy zsák tápot és utána még azt ki is kellett tenni. Este 8 volt hogy hazaértünk.
    Sajnos a körfűrész projektből semmi nem lett viszont ezzel párhuzamosan keresgéltem egy mobil szalagfűrészt az enyém pótlására amit a volt feleségem einstandolt. Sikerült is találnom egy gyári öntvényvázast megfelelő árban csak piszok messze van tőlünk. Ma még ha minden igaz küld plusz képeket és videót is a tulajdonos és megpróbálok fuvart szervezni jövő hétre érte. Majd meglátjuk mi lesz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hamar elrepült ez a vasárnap. Még csak ki sem pihentem magamat pedig nagyon igyekeztem. Sokat néztem a tévét hátha jobban regenerálódok de szükségem volt a sétákra is édesékkel. Ezzel nagyjából el is mondtam mi mindent csináltam vasárnap. Sokszor benéztem a netre mert a szalagfűrészről kértem plusz képeket és egy videót működés közben. Telefonon megígérte a tag de természetesen nem kaptam semmit. Nem értem hogy miért így állnak az eladók egy potenciális vevőhöz. :F Ha minden rendben van már lehet szerdán elmennék érte és a zsebébe is figyelne a pénz. Érthetetlen... Mivel olyan nagy szükségem nincs erre a gépre ezért tudok várni. Esetleg este rácsörgök újra hogy mi van vele.
    Tegnap tankoltam 100-as benzint táltiba. Ma megkapom az egész heti tankolási pénzt és telenyomom százas EVO-ból. Meglátom hogy bírja majd az emelkedőket ezzel a benyával mert a sima 95-től sokat vissza kell kapcsolgatnom az emelkedőkön. Akli felé pedig sok dombon kell átverekednünk magunkat. Majd leírom mik a tapasztalataim.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok. A lábaim fáradtak és ez elég nagy baj mert egész nap használatban vannak és ha éjszaka nem pihenik ki magukat akkor másnap még jobban elfáradnak. Mondanám hogy majd holnap pihennek de dolgozunk holnap is. Kell az óraszám hogy tudjak költeni. Költenék én most is ha bárki akinek írtam már vagy megbeszéltem vele telefonon válaszolna. Érthetetlen. Ha nem akarja eladni akkor miért árulja?
    Tegnap deszkáztunk és pótoltunk egy szarufát. Tálti mintha jobban bírná az emelkedőket a 100-as benzinnel de lehet csak beleképzelem. 71 paci nem sok azokra az emelkedőkre amik Akli felé vannak. Nem lenne vészes ha nem kanyarogna annyira az út hogy neki tudnék futni és a lendületet megtartani talán lenne ereje. De kanyarban le kell lassítani és onnan ez a paripaszám kevés az újbóli elrugaszkodásra. Ezen próbáltam meg segíteni a kicsivel magasabb oktánszámmal.
    Ma műhelymunkán leszek mert kolléga az ügyeit intézi. Valszeg rönkasztal készítésbe szaladok bele. Már "csak" 57db. van hátra.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma vagyunk édes drága szerelmemmel 101 hónaposak! :DD Ezt jól megünnepeljük azzal hogy ma is elmegyek dolgozni. :DDD Persze ma csak egy ilyen kis rövid napocskát tartunk de akkor sem tudok megmaradni a seggemen.
    Tegnap rönkasztalokat készítettem egyedül. Nem tudtam készre befejezni őket mert nem volt akác rönk a lábainak. Simán csak az asztal lapjaiból összeállítottam hármat.
    Még mindig fűrészgépet akarok venni. Komoly elvárásaim vannak a géppel szemben. Ha körfűrész akkor csak bizonyos típusok jöhetnek szóba, ha szalagfűrész akkor pedig fontos hogy szállítható méretű legyen de ne barkács hanem öntvényvázas és lehetőleg 3 kerekes. eddig úgy állok hogy 3 körfűrész eladóval sem jutottam dűlőre. Hirdeti és nem válaszol az e-mailre vagy éppen megbeszélünk telefonon valamit és utána mikor újra hívom kinyomja. A szalagfűrész dettó ugyanez. Szombaton beszélek vele és szinte lefixáljuk a dolgot és azóta nem veszi fel a telefont és e-mailre nem válaszol, de a hirdetést tegnap reggel előre hozta. Minek árulja az ilyen?! Most találtam egy másik szalagfűrészt ami még messzebb van tőlünk mint az előző és azzal ma fogok telefonon beszélni mert a mailre azt írta vissza a feladó hogy ő csak feltette de a tel.számon tudnak érdemi infót adni. Kíváncsi vagyok rá lesz e belőle valami. Majd alakul.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák