Hirdetés

Aktív témák

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Totál hulla vagyok! éjfél és2 között fent voltam és 3-kor kelni kellett. 1 órával korábban megyünk hogy ma befejezzük a kilátót. Lefaragtunk egy napot de a belünket kidolgozzuk. Nem tudom meddig lehet így csinálni de a 4. kilátó után már a kukim kivan! Sári is fél óránként ordít egy kicsit hogy biztosan szarul aludjunk. És a hőségről már szót se ejtek... :W
    Holnaptól elígérkeztem 3 napra volt munkahelyemre. Így talán kifizetik az adósságukat felém. Bár feleslegesen teperek mert a ZSX 400-at már elvitték. Még jó hogy megegyeztem az eladóval hogy vár 2 hónapot amíg összeszedem rá a lét. Ez Magyarország. Az adott szócsak nekem jelent valamit.
    MA kilátó befejezés és remélem egy darabig nem látok ilyesmit közelről.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Édesem átköltözött Sárival a gyerekszobába hogy legalább én tudjak aludni amíg zajlik a fogzási őrület. Úgy tűnt hogy túl vagyunk rajta de visszaesett. Szerelmem szinte nem is alszik. :(
    Tegnap végeztünk a kilátóval Győrsövényházon. Annyira érdektelen volt már hogy fényképezőt se vittem megörökíteni a végeredményt. Szerencsére most egy darabig nem készítünk ilyet. Most 3 napig besegítünk volt melóhelyemen. Állítólag valami mekkelek dolgozik be nekik akit ki kell segíteni. Meglátjuk mi vár ránk. Ha minden igaz meló után zúzunk le Siófokra egy másik szakma szégyenének elmagyarázni mi fán terem ez a szakma.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Sári még mindig sírós de mindenek megfejelésére Kati is belázasodott. Édesem az őrület határán van ami teljesen érthető. Vasárnap jönnek apósomék látogatóba. Én ma is és holnap is dolgozok. Egy régi ház hozzáépítésének új tetőjét próbáljuk kijavítani mert az ács képességeit meghaladta ez a feladat. Bontattunk is és építettünk is. Hihetetlen hogy ennyi kókler mozog a szakmában. Érthetetlen. :(
    Ma folyt.köv.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Még mindig sírós Sári és Kati is be- belázasodik. Jó volna már átesni ezen a kórságon mert szerelmemet teljesen kikészíti.
    Ma jönnek apósomék látogatóba hozzánk és elhozzák az unokatesóit a lányoknak. Én dolgozok mert ezer a munka és bevállaltuk. Még mindig javítunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hulla vagyok! Tegnap letelt a 3 nap kisegítés amikor megpróbáltuk kijavítani a mekkelek munkáját. Sikerült is de ez idegileg felőröl. Miért kezd olyan tetőt építeni aki nem ért hozzá?! Szegény tulaj meg csak reménykedik hogy azért csak csak jó lesz valamennyire. Túl vagyunk rajta és nem megyünk oda többet. Fél hatra értünk haza és itt voltak még apósomék. Úgy hozták őket és hazafelé is ugyanaz vitte őket. Csak este fél 10-ig itt voltak. :Y Az ember már feküdne de nem tud. Ez van...
    Ma egy újabb tetőjavítást csinálunk. Pala helyett cserép. Ismét egy finom meló. :(
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap dokihoz vitte a gyerekeket édes. Kiderült hogy Katinak torokgyulladása van, Sárinak meg szájfertőzése. Kaptak antibiotikumot ennek meg is lett a hatása mert Sári legalább a fél éjszakát végig aludta.
    Mi egy szemét tetőfelújítást kezdtünk el. Palabontás ezerrel és hadakozás a darazsakkal. Mostanában ilyen munkák jutnak nekünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Végre a gyógyulás útjára léptek a lányok. Hat a gyógyszer, bár Katit le kell fogni hogy be lehessen adni neki.
    Mi lassan de biztosan haladunk azzal a kis sokkoló tetőfelújítással. Már igencsak tele van a hócipőm vele és még elég messze van a vége.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég fáradt vagyok. Ez a hőség teljesen kinyír! Egy bizonyos határon belül bírom a forróságot de ez egyfolytában azért sok. Mindehhez társul egy szemét munka amit gyűlölök. Ilyenkor nem haladunk csak szenvedünk.
    Tegnap este még szereltem az elektromos stihlt. Még mindig nem az igazi. Most újra félre tettem és majd még egyszer nekifutok ha lesz rá energiám.
    Lányok gyógyulgatnak.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nem aludtunk valami jól mert éjfél és fél 3között fent voltam. Sári nem aludt és Kati is fel felsírt.
    Tegnap délután jártak nálunk az óvónők családlátogatáson. Kati a csigát választotta jelének pedig szabad volt a katicabogár is.
    Mi szenvedtünk a napon. Alig haladtunk. Akkor lendültünk meg amikor beborult az ég és feltámadt a szél. Ez mondjuk az utolsó fél óra volt. Nagyon nyögve nyelősen haladunk ebben a hőségben.
    Szerencsére holnap maszek munkánk lesz. Egy polikarbonátos előtetőt készítünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész kipihent vagyok. Örülök neki mert nem leszek teljesen nyomi amikor maszekolni megyünk.
    Tegnap befejeztük az egyik oldal lécezését és fóliázását és ma megyünk a saját munkánkat csinálni.
    Remélem nem maradunk sokáig mert kicsit a lányokkal is kellene lennem. Már nagyon hiányoznak!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész nyugalmasan telt az éjszakánk. Lányok kezdenek túljutni a betegségen és máris visszaáll majd minden a régi kerékvágásba.
    Tegnap nagyon jó volt egy kis hagyományos fakötésekkel tűzdelt előtetőt készíteni. Persze még csak a szerkezetet csináljuk de kész felszabadultság 2 hónap vacak munka után alkotni valami szakmait is.
    Ma folytatjuk és remélem feláll a szerkezet nagy része.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Lassan kezd hozzászokni a szervezetem a folyamatos munkához. Igaz hulla fáradt vagyok és nem jut időm a lányokra de valahogy túlélem. Most kell nyomni amíg van munka. Szerencsére folyamatosan van mit egerészni. Mintha megmozdult volna az építőipar.
    Tegnap nem jutottunk el addig amíg szerettünk volna de ez van. Ma folytatjuk a tetőfelújítást. Kíváncsi vagyok az eső bekavar e.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    MA pihenünk mert esik az eső. Tegnap is csak 11-ig voltunk mert nem engedték lebontani a palát. Héten nem is megyünk oda dolgozni az eső miatt.
    Ha az időjárás olyan lesz akkor holnap megyünk vissza a maszekot nyomni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma nagy eséllyel megyünk dolgozni de ez közel sem biztos. Kollégám elkezdte kartonozni a mennyezetét és nem tudom végzett e. Ha nem akkor lehet ma befejezi. Tulajdonképpen nekem jó is lenne ha ma maradnánk mert 1-re megy édes védőbe oltatni Sárit és akkor vele tartanék. Utána esetleg bemennénk Fehérvárra mert kinéztem egy minőségi Piher pillanatszorítót. Egyelőre csak egyet mert iszonyat árban van. Majd ezen még rágódok kicsit.
    Tegnap délelőtt letárgyaltunk egy kis maszek munkát és délután bementünk Katinak ruhát venni az ovikezdésre. Jól elszaladt a napunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma kicsit dolgozgatnunk kellene erre szakad az eső. Remélem mire indulni kell eláll. Majd meglátjuk.
    Tegnap délelőtt nem sok minden történt. 1-re mentünk oltásra. Szegény Sári 2 szurit is kapott. Egyet a karjába és egyet a lábába. Hősiesen állta. Egy picike sírás volt csak és semmi több. doki után bementünk Fehérvárra A NAV-hoz mert édesnek még mindig zajlik a 2010-esadóbevallása körüli hercehurca. Jó hogy az abev programmal töltöttük ki és helyesnek találta. :W Talán most el tudtuk rendezni. Ha már bent voltunk megvettem életem pillanatszorítóját. Erősített kivitel. 10t terhelhetősége aszárnak és 1,1t szorítóerő. Mondjuk ilyenre nem adtam még ki 13 rugót. pont ilyen
    Ma már elvileg használnánk ha az idő is úgy akarja-
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól aludtam. Kicsit dolgozgattunk tegnap. Nem vittük túlzásba csak amennyit a test megkíván. Délután bementünk meglátogatni apámat mert rég voltunk nála. Kicsit dumálgattunk és ő unokázott. Ma elvileg befejezzük ennek a kis előtetőnek a szerkezetét és lehet festeni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól aludtam. Tegnap befejeztük a terasztető szerkezetét így a hétvégén már nem kell dolgoznom. :DD Egy kis bádogozás és a polikarbonátozás van hátra. Erre viszont új ajánlatot kell kérnem mert végül máshogy készítettük el a tetőt.
    Ma korán megyünk Adriért Pestre és hazafelé megnézünk egy Peugeot 806-ost. Még nincs meg rá a lé de elkezdünk nézelődni hogy egyáltalán ilyen autókat keressünk e. A Ford Galaxy nagyon nem jön be. Főnöknek olyan van. Kényelmetlen és a klímát nem érezni hátul semennyire. Mindenképpen olyan egyterűben kell gondolkodnunk ami közelebb áll egy személyautó nagyságához mint egy mikrobuszhoz mert édesem nem lesz hajlandó vezetni.
    Hazafelé még tanszereket és rucit vásárolunk Adrinak. Táskát is veszünk mert kell.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Túlaludtuk magunkat ezen az éjszakán. Végre mindenki itthon van és nyugalom lett. Lányok nagyon örültek egymásnak! Látszik hogy hiányzott egyik a másiknak. Még délelőtt elmentünk Adriért és hazafelé megnéztünk egy autót. Na ezt az autót nem kell megvennünk. Az állapota sokkal rosszabb volt mint a képeken. Úgy nézem emelni kell azon az összegen amit szánunk rá vagy nem lesz normális7 személyes autónk. Esetleg benzines lesz és nem dízel. Fogyasztása miatt esett utóbbira de horror áron mérik azokat amik jó állapotban vannak. Vagyis inkább úgy fogalmazok hogy nekünk nincs annyi pénzünk rá.
    Úton hazafelé még vásároltunk ezt azt iskolakezdésre Adrinak. Ma délután kis szülinapi ünnepséget tartunk Katinak. Rendeltünk fincsi tortát neki. Már nagyon várom!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Hamar elröppent ez a hétvége. Jó volt együtt lenni a lányokkal kicsit. Igaz sokat henyéltem és próbáltam regenerálódni a hajtás után. Érdekes hogy a sok munka ellenére szépen hizogatok. Elértem a mágikus 100 kilót. Lassan rá kell vennem magamat valami fogyózásra mert zavaró a szakmám gyakorlásában.
    Tegnap ünnepeltük meg Kati szülinapját. Bevártuk Adrit vele hogy ne maradjon ki a tortázásból Ő sem. Csajaim.
    Ma megyünk vissza Agárdra a tetőbontásra. Hajam hullik attól a munkától. Azt a munkát csak úgy toljuk magunk előtt és egyszer csak elkészül de egy csepp örömünk nincs benne. Persze szép lesz a végén de nagyon nem szeretem munka.
    Viszont egy újabb körfűrész van célkeresztben. Ma remélem el tudom bizniszelni. :))
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma nem tudom megyünk e dolgozni mert esőt ígértek és a tulajdonos nem engedi megbontani a fóliázást amit tegnap készítettünk. Már végeztünk a bontással és egy nagy fóliával befedtünk mindent, de ha dolgozni akarunk akkor ki kell takarnunk. Ha viszont jön az eső akkor bukta. Ha itthon maradnánk se gond mert el kellene intéznem a polikarbonátot hétvégére. Majd meglátjuk hogy alakul.
    Úgy néz ki sikerült bővítenem a körfűrészgyűjteményemet egy gyöngyszemmel. Remélem jó vételt csináltam. Elvileg csütörtökön már nálam lesz.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit bealudtunk. Most nem sok időm marad gépezni.
    Tegnap mégis elmentünk dolgozni és nem esett az eső. A szegést csináltuk és az egyik oldalon be is fejeztük. Sajnos mert mentünk dolgozni semmit nem tudtunk intézni a maszek munkánkhoz. Polikarbonát és bádog volt amit rendezni kellett volna hétvégére. Nem tudom mi lesz de vagy ma vagy holnap el kell rendezni mert nem lesz hétvégére anyagunk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma nagy nap lesz! Szerelmem dokihoz megy és ha szerencsénk van akkor megtudjuk mi lesz a neme a gyermekünknek. Már nagyon várjuk.
    Elvileg ma hozza a posta a körfűrészt is. Arra is kíváncsi vagyok. Elvileg jó állapotban van de ez soha nem biztos.
    Tegnap szigeteltünk, fóliáztunk, léceztünk. Ma ugyanez lesz. Kukim kivan ettől a munkától. Csak nyomjuk és toljuk de semmi erő nincs bennünk.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kisfiú! Nekiláthatunk nevet keresgélni mert 3 lány után nem számítottunk egy kukacosra. Nagyon örülünk neki mindannyian. Mondjuk Adri nagyon lányt szeretett volna.
    Tegnap megjött a fűrész is. Szuper állapotban van a kosz alatt. Tegnap este már nekiláttam lecsutakolni de még ma reggel is kapargattam a ráégett fűrészport. Délután picit még szerelnem kell mert rágyógyult a laptámasztó tányér. Gondolom a gyárban rátették és azóta úgy van. Muszáj levennem mert a biztonsági burkolat nagyon nehezen mozog és ott is takarítanom kell a masinát. Lehet megmelegítem és akkor engedni fog.
    Ma talán végzünk a lécezéssel és a szigeteléssel. Már herótom van ettől a tetőtől. :W
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    MA nem dolgozunk hanem vasárnap. Tegnap édesék bementek Fehérvárra igazolást kérni a kincstártól hogy járjon a 3 gyerek után az ingyenes tankönyv és amikor kijöttek a hivatalból tálti nem indult el. Teljesen behányt az akksi. Számítottam rá hogy télre újat kell venni bele mert valahogy nem úgy teker mint régen. Van egy tartalék akku amit beleteszek amíg bemegyünk Fehérvárra venni egy újat. Most az Auchanban akciós a Varta. Szart nem veszünk bele csak olyat ami megbízható. Mondjuk egy Bosch hányt be. :F Szerencsére táltosban mindig van házi készítésű giga bikakábelem ilyen esetekre. Apám odaszaladt és már röffent is a gép. Hazahozta rendben a betojt csajokat. :K
    Tegnap befejeztük a lécezést amin azért át kell futni hétfőn újra és be kell szegni. Kedden cserepezés.
    Gépet kivakartam a kosz alól és láss csodát!Egy alig használt fűrészt sikerült vennem potom pénzért. Majd lefotózom és beteszem a naplóba. A tárcsatámasztó korongot melegítéssel sem sikerült levennem ezért hagyom. Majd télen levágom és készíttetek egy másikat helyette. Burkolatot sikerült bejáratnom hogy könnyen nyíljon. ájláv WD40. :D
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Táltos rendben üzemel! Az akku totál behalt. Volt egy tartalék aksi amit feltöltöttem és azzal üzemel gond nélkül. Kimértem a töltést nehogy a generátor legyen a rossz de szerencsére minden rendben van a töltésnél. Természetesen azért vettem egy új akut amit ha nagyon éget a dolog beszerelek de amíg elmegy a tartalékkal addig hagyom. Legalább abban is meg lesznek mozgatva az elektronok.
    Tegnap letudtuk az iskolakezdés előkészületeit. Elvileg mindent megvettünk a lányoknak az isi és ovikezdéshez.
    Ma dolgozni fogok mert soha nem leszünk kész ezzel a kis terasztetővel.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit bealudtunk mert a rádió csak súgott és nem szólt, azt pedig a klíma mellett nem hallottuk. Kicsit netezek és már mehetünk is dolgozni.
    Tegnap végre kipróbálhattam az új szerzeményemet. Szuper kis gép! Két dolgot orvosolni kell rajta. Első hogy el kell vinnem a lapot éleztetni és második az hogy új laptartó tányért kell csináltatnom mert az eredetit le kellett vágnom. A lapvédő újra szorulni kezdett és ezért nem volt mit tenni le kellett vágni. Héten irány ahhoz az esztergályoshoz aki a másolótalpat készítette. Lapvédőt megcsináltam. Ki kellett takarítani és még egy pici reszelést is igényelt. Most már úgy működik ahogy kell neki.
    2-ig dolgoztunk csak mert nem volt kedvünk tovább nyomni. Megcsináltuk a deszkázatot és húztunk is haza. Ma tömény szopás lesz a lécezésegyengetésével és a szegés felcsavarozásával.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap bealudtunk ma meg már fél 3-kor fent voltam. Persze Kati is felébredt. Olyan mint én. Nincs problémája a korai keléssel.
    Tegnap nyögve nyelősen befejeztük a szegést és a lécezést. Ma már cserepezünk. Gyorsan meghintjük egésszel a tetőt mert lesz felvonónk. Kölcsönzünk mert bőven megéri azt a tizest. Persze még ma is kánikula várható.
    Kocsival megyek mert hazafelé beviszem éleztetni a Mafell lapját és a gyalugép késeit. Remélem hamar elkészül mert szükség lesz rá.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Totál hulla vagyok! Tegnap nyomtuk a cserepezést de csak a nagyobb részét tudtuk elkészíteni. Ma egy újabb nagy menettel befejezzük és csak a vágás marad hátra. Azért még hazafelé még bedobtam élezőhöz a cuccaimat hogy péntekre elkészüljön. Még az esztergályoshoz kellene beugranom de az is péntekre marad sajnos.
    Megkezdődött a suli Adrinak. Kati csak jövő héten kezdi az ovit mert új a csoport és sok a beszoktatós gyerek. Szalad az idő...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Fáradt vagyok de nem túl vészesen. Tegnap délig felszórtuk a cserepet és utána nem sok mindent csináltunk mert behalt a flex. Ma az én gépemmel fogunk vágni mert végezni akarok. Elegem volt már ebből a tetőfelújításból.
    Holnap délelőtt Pestre megyünk bíróságra a névváltoztatás miatt. Végre Kati és Sári is az én nevemet fogja viselni. Előtte még megpróbálok elszaladni az esztergályoshoz vagy ma délután ha időben érek haza.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Kicsit elszundiztunk, mert megtehetjük. Ma nem dolgozok mert megyünk névváltoztatási tárgyalásra, de amúgy sem melóztunk volna mert végre valahára befejeztük azt a tetőfelújítást amitől herotom volt! :))
    Most mehetünk végre befejezni a kis maszekmunkáinkat.
    Ma reggel elugrok esztergályoshoz megcsináltatni a körfűrészre a lapfelfogató tányért. Remélem jövő héten elkészül.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Úgy néz ki a mai munkát az eső elmossa. Nem is siettünk a felkeléssel emiatt. GYerkőcök még durmolnak szerencsékre.
    Tegnap a bírósági eljárás simán lezajlott , csak miután Adri és az apja elment tárgyalás közben (mert elmehetett) Kati és Sári bömbölni kezdett amit a bírónő nehezen tolerált. Nehezen de a tárgyalás végére lehiggadtak. 2 hét és a nevemre kerülhetnek a kis nunások, Boldizsár pedig már Völgyi vezeték névvel kerül anyakönyvezésre.
    Délután még elmentünk megnézni egy munkát. A helyi Lamberg kastély tetőfelújításába kellene besegítenünk de egy olyan gány munkát végeznek amibe nem szívesen szállnék be. Tipikusan pénzt menekítenek ki és szedett-vedett emberekkel megpróbálják a legolcsóbban megcsináltatni a munkát.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egy jót aludtunk! Ma is itthon leszünk és csak holnap fejezzük be a maszek munkánkat. Nem is baj ha kicsit együtt leszek a lányokkal. Szerelmem és én is igénylem az együttlétet.
    Tegnap délelőtt bementünk Fehérvárra vásárolni. Kapott táltos két új ablaktörlő lapátot és hétvégére betankoltunk kajából. Délután itthon takarítottunk.
    Ma lehet délelőtt lemegyek és kiszedem a gyújtógyertyákat az autóból és szemrevételezem. Vannak dolgok amiket kinéztem a szervizkönyvből és ellenőrizni akarom. Gyújtókábelek, gyertyák, benzinszűrő. Ilyesmi.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagy napra ébredtünk! Kati ma megy először oviba! Nehezen találtam rá de mintha tegnap lett volna EZ ! Most egészen meghatódtam. Ma pedig már Így néz ki a kis rosszaság.
    Sajnos nem lehetek az első oviba érkezéskor mert muszáj dolgozni mennem de édessel beszélünk telefonon amikor beadta. Nyilván ez még csak olyan rövidke ottlét lesz mert ez a beszoktatási időszak. Gondolom Sári is eljátszik majd a többi gyerekkel.
    Ha nem felejtem el akkor viszek fényképezőt és megörökítem a terasztetőt.
    Szép napot mindenkinek.

    ui: akkoriban egész kerek mondatokat írtam de mára már csak szűkszavú tőmondatok maradtak. :DDD

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég hulla vagyok! Tegnap kidolgoztuk a belünket hogy befejezzük a terasztetőt. Polikarbonátoztunk és bádogoztunk is. Sajnos nem tudtuk teljesen befejezni mert a flex itthon maradt és ezért elmaradt 8db cserép bemetélése. Mondanám hogy ma befejezzük de mára elígérkeztünk 1 napra besegíteni kartonozni.
    Elfelejtettem lejegyezni hogy vasárnap kiszereltem a gyertyákat táltiból és megnéztem őket. Semmi rendellenességet nem tapasztaltam. Szép szürke színűek. Kimértem a gyújtókábelek ellenállását is és a megengedett határérték fele alatt voltak.Tovább nagyon nem bolygattam mert nem akartam túlszerelni és elrontani.
    Az ovi nagyon jól sikerült Katinak! Semmi sírás. Ott is akart maradni a többiekkel és ma már ott is akar aludni. Örülünk édessel ennek hogy minden rendben van vele. Cunci este sugárban hányt ezért ma doki... Jó hogy megint az apjánál össze szedett valami nyavaját.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap is kifogtuk magunknak a "tuti" melót! Ablakcsere után az új ablak körüli krátert kellett befoltozni gipszkartonnal. :Y :W Kukim kivolt ezzel a munkával, de lehet még télen segítő jobbot nyújthat ez a csapat nekünk. Majd meglátjuk mi lesz.
    Kati elvileg ma ehet ott először az oviban mert mindig valami közbejön. Későn kapunk meg olyan infókat amiről tudnunk kellene. Most ez a papír kell még, most szólni kellett volna.... Katit üvőltve hozta el édes az oviból.
    Adri valami vírust szedett össze ezért a héten nem megy isibe. Nyami!
    Mi egy kis fatárolónak kezdünk neki ami rönkből és fűrészelt fából lesz. Ez csak pár napos meló.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Nagyon cudar éjszakánk volt! Este édes is hányt 2x és Kati pedig sugárba nyomta egész éjszaka. Fél 1 körül aludtam el és fel felriadtam reggelig. Közben Katinak megjött a hasmenés is. Nyami! Mosógép már megy mert gyakorlatilag az összes paplan és törölköző teleszaladt hányással. :W Én tartom magamat és Sári. Nem sok esélyt látok arra hogy Sári megússza a dolgot.
    Tegnap reggel bementem megkérdezni az esztergályost mi van. Nem tud vele foglalkozni ezért átvittem egy másikhoz aki mára elkészíti. Ennyi! Ezt 1 hete is megmondhatta volna a mester úr.
    Nekiálltunk a fatárolónak de csak egy lazább napot tartottunk. Sok cumi után kell ilyennek is lennie. Ma sem fogunk megszakadni ha nem muszáj.
    Szebb napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Úgy néz ki Kati túl van a nehezén mert éjszaka már nem hányt. Én jól is aludtam ami rám is fért. Tegnap befejeztük a fatároló szerkezetét és addig nem megyünk befejezni amíg le nem festik és a cserepet meg nem szerzik.
    Ma el kell mennünk egy tárgyalásra és ki kellene fúrnunk egy falépcső alapját meg bebetonozni hogy hétfőn el tudjuk rá készíteni a szerkezetet.
    Elkészült a tárcsabefogató is a gépre. Úgy kellett rápréselnem a tengelyre úgyhogy az bizony nem sűrűen lesz leszedve onnan. A lépcsőhöz viszem is majd magammal hogy kipróbáljuk milyen.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma lesz egy kis betonozási munkám amit gyorsan reggel lezavarok. A falépcsőnek készítek alapot amire hétfőn rá tudjuk már tenni a szerkezetet. Közben kipróbálom a frissen szervizelt Maffel körfűrészemet is.
    Kati szerencsére már nem hány és a hasmenése is szűnőben van. Sajnos szerelmem viszont nagyon vacakul van. Este hányt és a hasmenés rajta jött ki a legdurvábban. Egész délután a wc-re rohangált. Most még durmol mert éjszaka is lehet futnia kellett. Remélem mihamarabb túljutunk ezen a nyavaján mert kikészít.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Talán túl vannak a lányok a nehezén de nekem mintha gombóc lenne a torkomban. Remélem nem esek bele most én.
    Tegnap elszaladtam lebetonozni a pontalapokat a lépcsőnek. Remélem holnapig megköt annyira hogy rá tudjunk dolgozni. Még megnéztem egy kisebb munkát amit meg kellene csinálni de nincs sok hangulatom hozzá. Megint ilyen javításos vacakolás. Ma elvileg pihizünk és délután benézünk Fehérvárra. Ez még azon is múlik hogy jól leszek e.
    SZép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jobb reggelt.

    Én is lebetegedtem. Tegnap szinte fel se keltem az ágyból. A gyomrom kikészült teljesen. Egész nap nem ettem semmit. Talán mát túl vagyok a nehezén de munkába nem tudtam elmenni. Talán délután egy kis faanyag válogatás.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Még mindig nem vagyok a toppon. Durva hasmenésem van ami miatt éjszaka 2x is mennem kellett. 6 kilót fogytam ebben a kis betegségben. Mondjuk volt miből leadni. Ma mindenképpen el kell mennünk dolgozni mert nagyon fel fognak torlódni a munkák.
    Tegnap délután már elmerészkedtem édesékkel vásárolni és az isibe. Ma biztosan lesz nálam váltás alsónemű és wc papír.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    KIcsit késésben vagyok mert elfelejtkeztem a naplómról. Valamivel jobban vagyok bár sok mindent nem vesz be a gyomrom.
    Tegnap elmentünk dolgozni de kész szenvedés volt számomra mert erőm még semmi nincs. Ma megyünk befejezni a falépcsőt ami remélem hamar meglesz. Ha eszembe jut viszek fényképezőt és megörökítem.
    Holnap megyünk UH.-ra édessel ahol megnézik Boldival minden rendben van e.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    A hajnali internetezésem úgy ahogy van kimaradt. Éjszaka fel kellett kelnem wc.-re és Sári is sírt egy órácskát.
    Tegnap befejeztük a lépcsőt.ilyen lett
    Nemsokára indulunk UH.-ra szerelmemmel és a gyerekekkel. Ez a 20. hetes kontroll. Utána elmegyünk telefont nézni neki. Ha minden összejön kap egy Nokiát. Már várom milyen egy windows-os mobil mert ez az android elég kukás...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól aludtam. A székletem is kezd alakulni. Vagyis már nem víz hanem csavaros fagyi állagú. Gyomrom is kezdi bevenni a szilárd táplálékot.
    Tegnap elmentünk a kötelező UH.-ra. Mivel olyan orvoshoz mentünk akihez édes jár maszekba ezért nem vártunk szinte semmit. Minden rendben van odabent és egyre inkább fiúcska közeledik hozzánk.
    Ezután elmentünk a T-mobilba telefonért. Kaptunk is csak nem tudjuk beüzemelni mert egész Fehérváron és móron nincs nano simkártya. T.bányán sincs de oda elvileg ma érkezik és akkor szerelmem átugrik hogy beüzemeljék. Addig marad a wifin keresztüli netezés. Mindenesetre érdekes hogy egy ekkora cég és kifogy a simkártya. :F
    Ma megyünk lécezni a fatárolót és amit még régebben készítettünk kis faépítményt. Laza napot akarok mára.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ébredeznünk kell mert lassan indulunk Pestre. Most mi visszük Adrit az apjához mert megpróbáljuk megoldani édesnek a nanosim problémáját. Elvileg a westendben lévő T.-ben van kártya és végre tudja majd használni a mobilját.
    Tegnap léceztünk és szegtünk de csak amolyan lájtosan. Hétfő-kedd cserepezés és szerdára kell valami munkát kerítenünk. Van 3 alternatíva amiből kettő elég vacak. Vagy ütjük a természetes palát a Lamberg kastélyon ( :o ) vagy egy 1300nm-es óvodatető bontás-építésébe szállunk be ( :o ) vagy a kilátó tulajának egy kis előtetőt készítünk. ( :DD ) Sajnos utóbbi nem rajtunk múlik. Első kettő lehetőségnél tárt karokkal várnak minket. Vagy egy 4. lehetőség, hogy belekezdünk egy teljesen új épületbe. Jahh és egy 5. lehetőség is van amit már megnéztünk és új balek munka lebontása és jól visszaépítése szabadisóstón. Nem fogunk unatkozni...
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Elég vacak idő van. Esik az eső... Ha jó idő lett volna akkor elmentünk volna autót nézni. Egy ugyanilyent mint ami most van csak pár évvel fiatalabbat. Ebben az időben viszont nem hinném hogy elmegyünk.
    Tegnap reggel elvittük Adrit az apjához. Bementünk a Westendbe de ott sem volt nanosim. Az egész országban hiánycikk. Jövő héten érkezik be és akkor lesz végre édesemnek telefonja. Hazafelé kicsit izgalmas volt az út. Tálti már a pályán eléggé melegedett és a piros alatt volt. Megálltunk a Tesconál lévő mekiben enni és akkor picit hűlt a motor, de hazafelé az első kúton meg kellett állnunk mert pirosba ment a hőfok. A termosztát beszart és felforrt a víz. Bedöglött és nem nyitott ki. A helyzet annyira eldurvult hogy kis pihenő után 3km múlva egy buszmegállóban ki kellett szerelnem a termosztátot mert kiakadt a hőfokmérő. :Y
    Szerencsére tudtam mi a baj, volt nálam 10-es krova, volt nálunk víz és végül "nem" égett szét a kezem miközben kiszereltem. Mondjuk annak örültem hogy a csavarok szépen és könnyen kijöttek. Utána minden rendben volt táltossal.
    Hazaérve előkerestem a tartalék termosztátot és beépítettem. Remekül üzemel istennek hála. Még szerencse hogy nem édessel történt ez mert ő biztosan bepánikolt volna.
    Délelőttre lett volna ez az autónézés de du. F1 lesz és végre a ferka indul az élről. A tv előtt a helyem!
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egész jól aludtam. Tegnap felhívtam az autót áruló embert de nem mentünk el. Beadta egy kereskedésbe és az vasárnap nincs nyitva. Annyi kiderült hogy első tulajdonos a bácsika és új autót vett helyette ezt pedig kivonatta a forgalomból. Friss műszakit tartalmazza az ár. Azt mondta jó állapotban van de nyilván saját szemének hisz az ember. Majd meglátjuk mi lesz. Nem hajt a tatár. Autónk van amit szeretünk és egyelőre elég. Olajat akarok újra cserélni benne mert ez az olaj párolog vagy szökik belőle. Most megpróbálok egy Eneost. Meg is rendelem hogy hétvégén le tudjam cserélni.
    Kocsinézés helyett bementünk meglátogatni apámat. Nagyon örült nekünk az öreg. Imádja az unokáit és ők is szeretik. Sári is bátrabb már vele és ennek külön örül ő is és mi is. Hazafelé plázában ettünk a nagymama konyhájában egy jót és már siettünk is mert kezdődött a futam. Seb. szépen taktikázva behúzta. :C
    Ma cserepezni fogunk. Inkább ma és holnap. Úgy néz ki szabadisóstóra fogunk járni tetőt bontani és újraépíteni.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Ma nem fogunk dolgozni mert elfogyott a cserép. Jó lett volna befejezni mert nagyon el fogunk csúszni a nagyobb munkáinkkal. Elvileg holnaptól a balcsin leszünk egy ideig.
    De nem bánkódok mert az én kis kék szemű kacsámmal először megyek az oviba! Már nagyon várom!
    Az olajat is ma hozza a futár tehát délután táltos kap egy úgy olajat. Most Eneost töltök bele mert jókat írtak róla. Nem sokat futott ezzel ami benne van de rettenetesen fogy belőle és indításnál elég sokáig kopognak a szelepemelők. Szerintem hamisítványt vettem azért volt olyan olcsó. Most a Cromaxnál vettem. Gyári Ford olajszűrőt is kap a kis drága. Majd meglátjuk mi lesz. Ez a délutáni programom lesz ha ideér a futár a cuccal.
    Tegnap megoldódott a nanosim dolog. Édes besétált a móri T.-be és ott várta a kártya. Már bőszen nyomkodja a mobilját. Én simán elvagyok az ezer forintos buta 1Mp alatti kamerás nokiámmal. Nem haladok a korral. :DDD
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Egyelőre nem tudom megyünk e dolgozni mert tegnap este mentek a cserépért ami hiányzott és ki tudja hogy oda értek e.
    Tegnap reggel közösen elvittük a lányokat. Kati olyan nagy már hogy oviba jár. Elképesztően rohan az idő! Hazajöttünk és a délelőtt kiesett. Mindenki aludt. :DDD Délben elmentünk Katiért az oviba és vártuk a futárt. Nagy nehezen 3-ra jött meg az olajjal és a szűrővel. Gyorsan lecseréltem ha már jó idő volt. Persze a leeresztő csavar alól az alátétet elhagytam. Kénytelen voltam összeszerelni alátét nélkül, de úgy néz ki nem ereszt. Sokat várok ettől az olajtól amit beletöltöttem. Kevesebb párolgást és hidegindításkor kevesebb kopogást. Lehet következő cserénél veszek valami olajadalékot is.
    Délután még a konyhai lefolyót is ki kellett pucolnom mert teljesen eldugult a csőrendszer. Ehhez egy csőgörényt is vennem kellett potom 3100ft-ért.
    Este még letárgyaltuk jövő hétre a sóstói munkát amit hétfőn kezdünk is. Lehet a héten még 5 velux ablakot is be kell építeni. Ez tárgyalás alatt áll.
    Szép napot mindenkinek.

  • bim

    veterán

    Jó reggelt.

    Tegnap szabad volt a délelőttöm és délután mentünk cserepezni. Gyorsan bedobtuk azt a harmincpár négyzetmétert és jöttünk is haza. Zseton a zsákban ami ment is félre a téli megélhetésbe illetve 2. autó vásárlásba. Elkezdtem újra nézegetni a 6 személyes portereket. Sima elnyűhetetlen 2,4-es szívódízelt néztem. A hátsó részt bepolcoznám a gépeknek elöl pedig elférne a család simán. Majd meglátjuk. Ahhoz még kell gyűjtögetni zsét.
    Ma nem dolgozunk. Holnap egy alapot kellene lebetonoznunk hogy majd ha megnyitják az e naplót akkor ne kelljen már a kötési időre várni.
    Délelőtt beugrunk Fehérvárra vásárolni és kicsit együtt lenni édessel. Mostanában elég depis hangulatban van. Tesz a 3 lány róla hogy állandóan kiakadjon. Ilyen rendetlen csajokat nem látott még a világ. :Y
    Az olaj szépen muzsikál. Hideg motornál sem kopog indításnál. Szépen ott marad a himbáknál és azonnal keni nem majd 1x csak amikor az olajpumpa felnyomja oda nagy sokára. EGyelőre nem bántam meg az idő előtti cserét. Csepegés sincs az alátét nélküli csavarnál.
    Szép napot mindenkinek.

Aktív témák