Hirdetés

Aktív témák

 • bim

  veterán

  Tulajdonképpen nem is tudom miért kezdek bele ebbe a dologba.
  Most valahogy összehozom a kezdő hsz.-t és azután meglátjuk mi lesz belőle.
  Némi infó magamról.33 éves nős,2 gyermek apukája vagyok Imrus 11 Zsanett 10 éves.12 éve vagyok házas.Csendes együttélés gyermekeim anyjával.Szerelemről már rég nincs szó.Megprobáljuk becsületesen nevelgetni agyerkőcöket.
  Igazából kettőnk közül nyiltan én merem kimondani ezt ami maminak persze fáj.Hogy elválunk e?Ki tudja.
  A szakmám ács.Pár éve magánzóként nyomom 1 segéderővel.Most van egy Móri srác szintén ács akivel felesbe nyomjuk.
  Elsősorban tetőket készitünk de elvállalunk mindent ami fizet.Vagyis amit kifizetnek mert nem jellemző a magyar épitőiparra hogy szeretnének fizetni.
  Az egész telünkön szinte csak a benzinpénzt fizették nekünk hogy oda tudjunk járni dolgozni.Sajnos bele is kényszerültünk egy szabad felhasználású ingatlan kölcsönbe.
  Talán mostmár helyrerázódunk bár még mindig van közel 400 rugó kintlévőségem.
  Ma fődémet megyünk zsaluzni Budaőrsre.

  Igazábol azért is adtam a fejemet az irásra mert tegnap volt egy mélypontom.Mivel kicsit még idegennek érzem ezt a közeget ezért nem részletezem a dolgot.Talán majd a későbbiekben.
  Így elsőre ennyit.
  Megjegyzem mialatt megirtam ezt a pár sort lehiggadtam.
  Határozottan jobb hangulatban vágok neki a napnak.
  Lehet rákapok az irásra.

 • bim

  veterán

  ÓÓÓÓÓÓ!
  Olvasták páran amit firkáltam.Talán érdekel mást is a szürke életem?
  Ma reggel a szokásosnál is fáradtabb vagyok.Már másfél hete nyomom folyamatsan.A meleg és a hajtás teljesen kimeritett.Zolival volt is egy kis vitánk amiatt hogy kijelentettem vasárnap pihenni fogok kerül amibe kerül.Persze a tegnap elkezdett zsalut meg kell csinálni mert vasárnap jönnek vasalni.Megláátjuk mi lesz .
  Ma talán picit hűvösebb lesz mint tegnap.

 • bim

  veterán

  Már haza is értem. :D
  Szeretem az ilyen rövid munkaidőt.Persze ennek hétfőn meglesz a böjtje.
  Lényeg az hogy itthon vagyok és pihi!!!!!Vagyis, irány a mozi a családdal és shrek3 megnézése.Voltaképpen ez is pihi.
  Lekapcsolom az agyamat arra a másfél órára és szórakozom.Persze a nőket azért megnézem a moziban. ;)

  szerk:helyesirás és a gumibill átka.Hol betűt hagy ki hol többet üt egyszerre. :B

  [Szerkesztve]

 • bim

  veterán

  ''Remek'' hangulatban ébredtem ma reggel.
  Tegnapi mozi mára tolodott mert csak az első2 sorba lett volna hely, de oda nem ültünk be inkább.Persze a gyerekek végig duzzogták az utat hazáig.
  Ma végre aludhatnék de felébredtem.Ilyen ez a rohadt megszokás. :(((
  Persze tiszta hulla vagyok.
  Mami éjjel dolgozott.Tescoban pénztáros.4 órás munkarendben délután vagy zárósként nyomja zsíros 46 ezer forintért havonta.
  Legalább a gyerekeket el tudja rendezni.Esetleg pasizni is tud délelőtt ha ugy tartja kedve. ;)
  Nem szereti a számitógépet igy valszeg soha nem fogja olvasni ezt a naplóféleséget.
  Tegnap ahogy mentünk a moziba megnéztem jól a nőket. :D Az alba plázában voltunk.Igazi plázacicusok voltak..Mindamelett hogy elitélem őket,igazi kivánatos kis ribik voltak.Nyami nyami!Megharapdáltam volna őket..Persze ez csak elmélet mert kezdek kifelé menni az életből.A napi stressz és hajtás szépen csökkenti a szexuális étvágyamat és teljesitményemet.Jó ha hetente 1x megy a dolog.Hiába! Öregszem.
  Nem tudom ki hogy van vele de én kb. a házasságom első 7 évében a nőket is aig néztem meg.Na jó!Azért a jobbakat észrevettem.Ma pedig már minden miniszoknya és kivillanó poci vonza a tekintettemet.Meg is jegyeztem hazafelé maminak ezt a dolgot. Erre elmondta ő is hogy már észre sem veszi hogy a nőket nézegetem.Már ugy közlekedünk hogy ő a gyerekekkel előttem 1 lépéssel.Semmi kéz a kézben dolog.

  Egy lakótelepen lakunk 49 m2 2 szobás lakásban.Valahogy ugy alakult hogy költözéskor kiszorultam a 3-2-1-es ülőgarnitura ágy részéről.Mami és a 2 gyerek alszik ott.Amugy nagyon kényelmetlen rajta a fekvés.Én pedig a kisszobában alszok egy heverőn.Mindennek már 8 éve.Nemhogy külön ágyon,de külön szobában is alszunk.Ez lenne a hosszu házasság titka?Hmmmmm...

  Most igy hirtelen ennyi jutott eszembe.Visszabujak az ágyba mami mellé.(reggelente idefekszik az én ágyamba )esetleg ha előbb felébred mint a gyerekek akkor szexelünk.Talán...

 • bim

  veterán

  Ujra hétfő.
  Ez mindent elárul a kedvemről.Ma befejezzükk a födémzsalu körbezárást és visszarohanunk kedden a megkezdett tetőt folytatni.Nem bánnám ha a héten 2 nap pihennénk mert ez az 1 nap kevés volt.
  Tegnap letudtuk a shreket.Nem volt rossz de azért mégegyszer nem nézném meg.Gyerekek jól szórakoztak.Zsani a film felénél ki kellett hogy jöjjön pisilni.Ezt egy rövid kis vita előzött meg mert az anyja nem akart kimenni vele és én sem.Szerettek bennünket a moziban.Dehát gyerekből van. :D

 • bim

  veterán

  Nem akarok elégedetennek tünni de ma ismét remekül ébredtem .Az hogy esett vagy 10 fokot a hőmérséklet és ez a bolond szél megtette a hatását.A fejem szépen hasogat. :O
  Ma még délelőtt Budaőrs délután vagy Érd vagy irány haza.
  Érden egy 98%-ban elkészült tetőt féligse fizettek ki és ammig nem látjuk biztositottnak a fizetést addig nem megyünk befejezni.Persze már vizhatlan a tető igy letojják mikor megyünk.Ez a magyar épitőipar. :(((

  Erősen gondolkodom hogy beruházok egy P35-DS4 lapba.Igaz szinte csak netezek teháát teljesen felesleges,de mégis olyan öröm ha valami uj kerül a gépembe.Ez még csak terv.Maminak felvetettem és ''nagyon'' örült neki.Picit még gondolkodom rajta.Esetleg valami mást veszek.Persze jöjjenek be a pénzeim.

 • bim

  veterán

  Ujra reggel.

  Visszaolvasva tiszta depisnek tünhetek ezekkel a ''már megint reggel'' mondatokkal.Pedig nem is vagyok az.Ma visszatérünk a tetőhöz ami szerkezetkész már.Lambériázni fogunk.Ide jó visszajönni mert itt legalább fizetnek.Az embernek máris jobb a hangulata. :D
  Gyerekek élvezik a szünetet.Imrusnak kell felkészitésre járni hogy 5. osztályban ne legyen vele gond.Mindketten,Ő és Zsani is dislexiás.Kislétszámú osztályba járnak.Imrusnak jövőre minden tárgyat más fog tanitani ésháát erre készülni kell.Amugy is egy kis félénk kisfiu.Nincsenek barátai.Nagyon nehezen küzd meg az élettel.Bármiben segitenék neki de egyszerűen nem tudok.Ezt neki kellene megvivni.De annyira félénk hogy nem tudja megtenni.
  Zsani az igazi tökös csaj.Vele nincs gond.
  Igaz Imrusnak volt 3 és fél évesen volt egy agyhártya gyulladása.Abban az évben fejér megyében 2 gyereknek volt agyhártya gyulladásaés csak Imrus élte tul.Igaz ráment az egyik fülének a hallása.
  Az egész egy ártatlan fülgyulldással indult amit nem kezeltek és a genyj az agy felé tört utat.
  Az ember nem is gondolná mennyire kiszolgáltatott akkor mikor beteg a gyereke.Amikor vittem Imrust a korházba akezemben mint egy darb rongy volt..Nem birta magát tartani . Az egyensuly érzééke gajjra ment egy pillanat alatt.Megműtötték.Kivágták a füle mögött és kivettek egy darab csontot.Kipucolták és visszazárták.2 hét intenzive volt.Megőszültem a 2 hét alatt.Még most is a könnyeimet nyelem hogy irom.Szörnyű volt.
  És az egészet meg lehetett volna uszni azal ha felszurják a fülét neki.
  Mindenki figyeljen gyermeke fülére mert nem játék!!!!

 • bim

  veterán

  ÓÓÓ!
  Már több mint 100 lekérése volt a naplomnak.
  Vajon hány ember lehet aki olvassa de nem nyit magának?
  Ma biztosra veszem hogy egyel több olvasóm lesz.Őt külön köszöntöm. :B
  Ma korábban megyünk dolgozni mert Zolinak mennie kell a gyerekeiért.
  Jobb is korábban menni mert igy legalább korábban érek haza.Igy 4-re már itthon is vagyok.

  [ Felhasználó kérésére szerkesztve. - peterkeT ]

  [ Módosította: parandroid ]

 • bim

  veterán

  Érdekes módon ma nagyon könnyen ébredtem fel.
  Ez jó jel.Talán annak is köszönhető ez hogy nem látok semmiféle akadályt ami ma felmerülhet a munkámban.
  Tegnap kiderült hogy 1 köteggel kevesebb a lambéria de a tulaj nem hepciáskodott.Mondtam neki hogy a számitás pontos volt de ő nem a 90 centis szarufatengelyhez igazodva vette az anyagot és ezért sok volt a hulladék.
  A szívem is rendben van mert biztonságban tudom igy baj nem érhet.Max. leesek. :D
  Tegnap elkezdte Imrus a volt tanitónénijével bepotolni az elmult éveket .Matek és magyarból.Ez heti 2x2 óra.4 rugó.Kibirjuk.Az a lényeg hogy felzárkózzon és felkészüljön az 5. osztályra.
  Ma reggelre ennyi jutott. :P

 • bim

  veterán

  Hurrá! Ma nem megyek dolgozni.Viszont holnap igen. :O
  Jobban örültem volna a szabad vasárnapnak de most igy alakultak a dolgok.
  Ismét lemaradok a forma1 ről.Pont mikor talán a ferrari ujra erőre kap.De sietnünk kell.Csütörtökön jön a bádogos és addigrabe kell lécezni a tetőt.És még a szellözőszallagot is végig kell ütnöünk.
  Van még munka bőven.
  Báár itthon meg ma szedik szét a wc mögötti vizes stangot a házban mert cserlik a lefolyocsövet.Az is szép móka lesz.wc felszed,cső kicserél wc visszarak.A szomszéd felől bontották ki ugyhogy ott még falazni is kell.Már szóltam a kőmüves haveromnak hogy vasárnap lesz egy kis melója.''Boldog'' volt tőle. :DDD


  [Szerkesztve]

 • bim

  veterán

  És itt van a vasárnap.
  Massa az élről indul frncia honban és mégsem megyek dolgozni.Nagyjából ennyi a mai történet. a tegnapi strangvésést ma javitja vissza a kőmüves haverm és neki fogok segiteni.
  Megjegyzem ő ültetett le először a számitógép elé pár vvel ezelőtt és mutatta meg miről is szól a számitástechnika.
  Bevallom előtte lövésem sem volt erről az egészről.Azóta már több százezret költöttem a gépre. :D
  De nem bánom hiszen teljesen megváltoztatta az életemet.Nem éreztem magamat műveletlennek azelőtt sem de most kifejezetten egy jólinformált tagnak érzem magamat.
  Éshát megismerkedtem emberekkel.Van aki kevésbé fontos számomra éppcsak dumcsizunk viszont van közte aki az életem alakulását változtatta meg. :B
  Most éppen ujra alaplapot akarok cserélni mert a 965P-DS4-es gigát elavultnak tartom.Már megvan vagy fél éve.Ideje váltani :D
  Mivel bejött a giga stabilsága ezért ujra gigát veszek.P35-DS4-et.
  Remélem hogy az több fsb-re képes mint a mostani lapom.Nem panaszkodom hiszen most is stabilan 6x510-en hajtom az E6400-as procimat alapfesz alatt fixálva a magfeszt.De a memom és a procim is menne feljebb.Reménykedem egy stabil 6x540~550-ben.Talán annyit még megy a memom is.Ha nem akkor őt kell hamarosan cserélni. ;]

 • bim

  veterán

  Újra itt a hétfő.
  2 nap pihenés után már kellene valamit dolgozni is hogy csütörtökre belécezzük a tetőt mert akkor jön a bádogos.
  Hmmmm.Nem sz@rakoodhatunk.Van még mit tenni.
  Szombaton voltam tárgyalni.Egy tetőfelujitás van kilátásban.Picit szivós meló de azonnal fizetnek.
  A stangot tegnap Pityu barátom visszajavitotta.Persze rögtön ráugrottak a házban lakók hogy eetleg nekik nem javitaná vissza.Persze csak nekünk válalta el.
  Picit kezdek letőrni hogy amit terveztem péntekre az nem fog összejönni.Most ugy érzem hogyszinte minden körülmény ellenem van. :O
  Tegnap Raikönen nyert.Végre valamit mutatott a ferrari. :C

 • bim

  veterán

  HUUUUUde fáradtan indul ez a reggel .
  Már tegnap este nagyon fáradtan feküdtem le és éjjel nem tudtam magamat kipihenni.
  Pedig az álmom édes volt.Csupa szépet álmodtam.Igy jellemezném az álmom:éhes disznó makkal álmodik. :B
  Tegnap kutya meleg volt.Azt mondják ma is ez várhto.Remélem azért nem lesz anyira meleg mint tegnap.
  Nagy dilemmában voltam hogy megrendeljem e az uj alaplapot ,de lesz ami lesz megrendelem.
  Majd legfeljebb jól szidom magamat.
  Lassan rosszabb leszek mint egy nő.Rámtör a vásárlási kényszer és nem tudok ellenállni.
  Lassan indulok dolgozni.
  Szép napot mndenkinek.(neked meg legfőképp :B )

 • bim

  veterán

  Remekül indul ez a mai nap is.A nyakamat elfeküdtem az éjjel igy csak akkor nem fáj ha egyenesen nézek.Persze az álmom édes volt mint mindig. ;)
  Ma már lécezünk.Tegnap is ezt tettük már.Nagyon örülnék neki ha megjönne ma az uj lapom mert akkor este szerelek. :D
  Kicsit elszomorit hogy miközben én veszek egy drága lapot közben más nagyon közeli szerettem meg anyagi problémákkal küzd.De sehogy nem tudok neki anyagi támogatást nyujtani mert el sem fogadná.Azért a szerény eszközeimmel picit megtámogatom őt amibe nem tud beleszolni.Ezzel nem akarom őt kellemetlen helyzetbe hozni.Amit adnak fogadd el.Hiszen örömmel adom.Nagyon fontos ő a számomra. :B
  Szóva este szerelés .Remélem...
  Tegnap este kiszereltem a mostani lapomat és leszedtem róla a vizhűtést,majd visszaszererltem és ima hogy beinduljon.És gond nélkül sikerült .Nem nagyon örültem volna neki ha tönkremegy mielőtt eladoom. :P
  Szép napot mindenkinek.Különösen a csajoknak!Tessék kihivóan öltözni!!!!Hagy lógjanak csak a nyelvek utánatok...

 • bim

  veterán

  Kicsit bánatos reggelre ébredtem.
  Az eső esik.Tegnap is csak délig tudtunk dolgozni mert utána eleredt az eső.Az alaplapom sem jött meg.Majd péntekre.Igazábol nem értettem miért nem.Sajnos ez van.Viszont hogy igy alakultak a dolgaim igy tudtam beszélgetni neten azzal akivel már nagyon régóta akartam de a sors ugy akarta hogy eddiig nem tudtunk.Ez teljesen feldobta a napomat.Miután beszéltünk már nem is érdekelt a lapom késése. :B
  Szerencsére a bádogos is csak hétfőn jön igy tudunk szöszmötölni a tetővel még.Ma befejezzük a lécezést.Holnap meg lehet hogy Érdre megyünk dolgozni.
  Majd meglátjuk.....
  Ma a picit szomorkás idő miatt öltözzenek a csajok fel.Ma ne miniszoknyát vegyenek hanem előkerülhetnek a feszülős nacik amit még a tavasz végén vettek.Tudom ebből nehezebb kihámozni őket.Segtsetek a srácoknak ebben.Mi ugyanis elég bénák vagyunk vetkőztetés terén.Én magam képtelen vagyok rájönni pl. a melltartó kinyitásának mechanizmusára.
  Legyetek jók..

 • bim

  veterán

  Jó reggelt mindenkinek!
  Ma jól ébredtem.A tegnapi viharos szél ellenére befejeztük a lécezést.Nagyon fini volt abban az orkánban húzni a fóliát.Nyami-nyami.Ma megyünk födémzsalut bontani.Hazafelé Érdre beugrunk egy kis cserépvágásra.
  Meg kell emlitenem hogy a tegnapi bejegyzésemre érkezett egy privi.Tehát nem csak én olvasom a naplómaat. :D Jl esett a dolog.Vagyunk itt páran akik ilyen beállitottságuak hogy irnak.Ez jó érzés hogy nem vagyok egyedül.Köszönöm a privit.Aki ugy érzi hogy valamit szeretne megirni mert hasonló az élete folyása és el szeretné mondani valakinek az irhat bátran.Nem élek vissza vele.
  Elvileg ma megjön az alaplapom.ELVILEG!Már csak azt fogom elhinni amikor a kezemben van.A hétvégén akkor szénné tesztelem magam.
  Bevallom nagy izgalommal várom a hétfőt.Összefutok azzal a valakivel akivel 2 npja beszéltem.Ez teljesen feldobja a hangulatomat már most.Ez még nem biztos!!Azért erősen reménykedem. :B
  Ma korábban fogok hazaérkezni mert a nejem megy dolgozni estére.
  Hétvégén talán elmegyünk valahová.De ez nem bizti.Vasárnap nem szívesen mozdulnék ki mert nagyon érdekel a forma1 .Kiváncsi vagyok ebből az adatlopás balhéból mi lesz.Mindenesetre nem vet jó fényt a Mclarenre.Azért Hamilton és Alonso mosolya nem lehet most tul önfeledt hogy kiderült némi ipari kémkedés árán olyan jó a verdájuk.
  Szép napot mindenkinek.Az esti bulival csak ovatosan.Kocsiba ,ittasan és belőve ne üljetek.Na jó!Esetleg bujálkodni.Azt lehet.SŐŐŐT!!!Kötelező!Ne csökkenjen már a népességünk.

 • bim

  veterán

  Ma beludtam rendesen.
  Igaz éjjel fennt voltam 1x és ez segitett elkumnom.
  Most pihi a hétvégén.
  Tegnap megjött a lapom.Nagyon frankó!Simán tolom neki most is a 6x530-at.540-el is bóklásztam winbwn de amemok 1060-al stabil max és itt is már csak gyalázatos autó időzitéssel.
  Szóval memot kell cserélnem. :O
  Ez a rohadt körforgás.Hát sose lesz vége?Egy rahedli pénzt költöttem csak idén máárel a gépre.(mami örömére)
  Ő tegnap fodrásznál volt és némi rhával lepte meg magát cserébe.Retikült is vett.Kicsit gömbölyödik szegény de azért még tartja magát.
  Nem szólhatok egy szót se.Teszi a dolgát tisztes csaláádanyaként.
  Sajnos elfelejtettem fényképezőt vinn csütörtökön és a belécezett tetőt nem tudtam lefotozni.Majd cserepezés előtt megteszem ezt.
  Most ezen a késői reggelen ez jött.
  Majd el felejtettem pár szót küldeni a csajoknak.Ma jó idő lesz ugyhogy a mini+top kombó a kötelező viselet.Némi szájfény és szólid smink sem árt.
  Köszönöm a priviket.Nem bunkóságból nem válaszolok.Aki kérdést fogalmaz meg a privijében annak irok is vissza.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Szokásos hajnali ébredés.Család alszik a tv.-ből szoló halk zenére én meg itt üldögelek a gép előtt.Még jó hogykülön szobában van a gép.Vagyis abban a szobában ahol alszom.
  Nyuugodt,eseménytelen hétvége ez.Remélem jövő héten kifizetnek egy-két munkát mert kezd elégni a lové.
  Kellemes idő van máár most.Teljesen üres a fejem.Vannak pillanatok amikor leürülök teljesen.Ilyenkor várok valami mély behatást ammit be kell tudnom fogadni és előtte minden felesleges dolgot kiszór az agyam.Talán hétfőn lesz ez. :B
  Ma forma1 ujra.Kiváncsi vagyok tud e zárkózni a ferrari.
  Anyósoméknál burkolják a fallat és a padlót.Nejem és sogórnőm kiszámolták miből hány m2 csempe/taposó kell.Na az egyik fajta taposó már kevés lett.Esélyes hogy a többi is rövidebb lesz mint kellene.Meglátjuk.
  A csajok ma kifejezetten vigyázzanak a srácokkal mert vasárnap mindig könnyebben rámozdulnak a szexre.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt mindenkinek!!

  Ma jól indul a reggelem.Az uj lapom tökéletesen üzemel és a régi lapomra is vannak érdeklödők.Mi kellhet még?
  Ma Érden fogunk melózni.Befejezzük azt a tetőt amit már hónapok óta huzunk halasztunk.Na nem miattunk hanem a fizetési kétségek miatt.Most kaptunk némi garanciát arról hogy ki lesz fizetve a munkánk.Ebben az évben szivattak meg már elegen ahhoz hogy picit ovatosabbak legyünk.Nem is értem ezeket az embereket hogyan élhetnek igy.Persze nem az egyszerű emberek ők.Ők az uj BMW-s generáció akinek nem számit ha nem kapod meg a pénzedet.Fő hogy ő jól éljen belőled.
  Ma ha minden igaz talizok a régenlátott ismerősömmel is.Nagyon várom már.Jó néha színt varázsolni ezekbe a szürke hétköznapokba. :B
  Ma ugy néz ki meleg lesz.Délutántól mondanak egy hidegfrontot.
  Mindenkinek szép napot.A csajoknak kocsányon logó fiu szempárokat kivánok.Ők ugy is ösztönből tudják hogy mitől szédülnek meg a himek.

  [Szerkesztve]

 • bim

  veterán

  Na szép!

  Esőre és viharos szélre ébredtünk.Remek lesz befejezni a tetőt Érden.
  Tegnap taliztam az ismerősömmel.HUUUU de jó volt! :B
  Anyósoméknál ma befejezik a burkolást.Nincs beleszólásom a dolgokba de sajnos van kivetnivaló a szakember munkájában.Hiába.Minőségben még nem értük el a nyugatot.A különbség az kettőnk között hogy mi törekedünk rá ő pedig nem.Neki a mielőbbi pénzszerzés a fontos.
  Ma öltözzenek fel a csajok vagy maradjanak ágyban. :D

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.
  Tegnap befejeztük az Érdi munkánkat.Apró szépséghiba hogy az átvevő bizotság amikor megjött akkor mégcsak félig volt összetakaritva.A munkát átvették de visszatartottak 120 rugot arra hivatkozva hogy mivan ha lelépünk és nem takaritunk össze.Mindez egy 2 órás munka miatt visszatartott összeg.Azt hittem rosszul hallok amikor benyögték.Persze gyorsan leléptek nehogy végezzünk a takaritással mig ők nézelődnek.Most kiváncsi vagyok mikor fogják rendezni a visszatartott lét.Ez a magyar épitőipar. :(((
  Ma ujra Budaőrsre megyünk zsaluzni.Ez egy egynapos meló.Ha minden igaz a tetőt is mi fogjuk csinálni.Visszarohanunk a másik tetőnkhöz becserepezni,és utánna.Ez még képlékeny.
  Még jó hogy ebben a stresszes napokon picit feloldott tegnap ujra egy jó csevegés.Nagyon jól esett. :B
  Most reggel hűs az idő .Nem tudom mi lesz később.REmélem meleg mert tegnap nem volt kellemes esőben dolgozni.

 • bim

  veterán

  Minő csodás reggel!
  Ma az autonk szervizbe gurult.A fékeket kell ráncbaszedni mert máár lekoptak egy ideje a betétek.Igy itthon maradunk és élvezzük kicsit a pihit.

  Természetesen már egy ideje fent vagyok.Nem tudok sokáig aludni.
  Ma megprobálok valahonnan rézlapot keriteni.5mm és 10mm vastag kell.Meglátjuk hogy tudok e szerezni.
  Ma jó idő lesz ugyhogy szexi viselet kötelező a csajoknak.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!
  Ma sem megyünk dolgozni .Attol még nem henyélek itthon mert van dolgom bőven.Mindjárt nyomom is ki gépet és repesztek anyósomékhoz vizhűtésblokkot fabrikálni a fetekre. ;]
  Ehhez tartozik hogy tegnap a méh-telepen egy frenetikusat gubiztam.A dolog szépséghibája hogy utcai szerkóba mentem.Már amikor beléptem a kapun láttam hogy nem az alkalomhoz illően öltöztem.Jól össze is koszoltam magamat és kiszakitottam a nacimat egy helyen.De a RÉZ mindent megért.Kerek 1 kiló rézzel távoztam miután legomboltam az 1200+áfát érte.Nem olcsó de hát ez van.
  Utána miután végeztem segitek eltakaritani a romokat a burkoló után.Felfurom az uj lámpkat,visszaszerelem a kapcsolókat ,beszabjuk a műpadlót az előszobába,ilyesmi munkák várnak rám még.Na lépek is.
  Mindenkinek szép napot,főleg a csajsziknak. :B

 • bim

  veterán

  Na tesék!
  Elaludtam!Persze csak magamhoz képest.Ma jó idő lesz.Sőőőt!Jövő héétre rekord meleget mondanak..
  Fini lesz cserepezni benne...
  Ma valszeg este gépszereléés lesz.Elkészitettem afeszstabokra a blokkokat.Végre viz alá kerül a lap is.Nem szeretem ha minden melegszik.
  Aki teheti ma menjen el kirándulni.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap megszereltem a gépet.A 2 fetblokk elkészitéséhez a vásárolt réz kb. 1/3-át használtam fel.Ez 500ft. és 3 óra alatt elkészitettem. :D
  Ilyen lett:[link]
  Tudom nem egy gyárii blokk de legalább olcsó volt. ;)
  Még tegnap leszivatyúztuk anyósoméknál a medencénket éskipucoltuk.Majd ujratöltöttük.Ez egysima 3M átmérőjü baumaxxos medence.Gyerekeknek jó.Tegnap már szét pancsizták magukat.Ma valszeg én is belevetem magamat és cápatámadás éri őket.Lesz ám sikitás. ;]
  Szóval irány mindenkinek a viiiz!Csajok a cipőfüzőböl készitett fürdörucijukat kapják fel . ;)

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Sajnos ugy néz ki ma sem tudunk elmenni dolgozni mert az auto nem készült el.Valami komolyabb problémáája van.Ez lesz az 5. nap hogy itthon üldögelünk.Már fáj minden izomköteg rajtam és egyre ingerültebb vagyok.Szükségem van rá hogy dolgozzak.Egyszerüen gyűlölöm ezt a tétlenséget!Ezer a munka és közben itthon verjük...Legalább esne az eső.. Kész vagyok teljesen.
  Az lesz hogy ha felkel a nap akkor elmegyek anyósomhoz s pancsizok egy nagyot a gyerkőcökkel.Megprobálom kikapcsolni az agyamat és játszani velük.Talán ez lesz a legjobb amit tehetek.
  Ma a csajoknak szigoruan miniszknya a köteező viselet!!Legalább azon az utszakaszon ahol én közlekedek!!!

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Ma végre megyünk dolgozni!!Elkészült az autó.Még jó hogy ma nem lesz meleg. :D Nekiindulunk és meglátjuk mi lesz belőle..
  Muszáj addig dolgozni amig van munka mert télre gyüjtögetni kell némi pénzt hogy ne haljunk éhen.
  Tegnap végre skerült itt helyben eladnom az alaplapomat igy meg tudom rendelni az uj memóriáimat. ;]
  Mami persze tapsol örömében hogy ujra a gépre költök.De én már csak ilyen vagyok. ;)
  Ma mindenki öltözzön lengén.A csajoknak mini és top a kötelező.Főleg aki egyedülálló.Persze aki némi változatosságot szeretne annak is jól jön egy kis figyelem felkeltő viselet. ;)

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap jó időnk volt és ugy néz ki ma mégjoobb lesz.Be is fejeztük tegnap 3-kor a munkát mmert igencsak melegünk lett.Azéért cserepeztünk pár négyzetmétert.Talán ma picivell jobban halladunk majd.De ezt majd a hőség fogja eldönteni.
  Ma este lehet leugrunk munka után a balcsira egyet pancsizni.A gyerekek teljesen oda vannak a fürdésért.Nem elég a mamánál a medence nekik a balaton iskell.SZééép!Majd mmeglátom mennyire leszek fáradt..Persze ugyis megadom magam és csobbanunk egyet.
  Bevallom jó lenne elhalasztani mert lehet ma megjön az uj memóriapárom .OCZ1100mhz-es.Végre nem lesz akadály a további tuningban a memória. :D
  Persze ha nem leszünk itthon akkor nem tudom áátvenni.A hőség miatt a postások hajnalban vagy este járnak igy kiszámithatatlan mikor érkezik majd.
  Ma aki teheti maradjoon árnyékban vagy vizparton..
  És persze a csajok öltözzenek lengén.. ;)

 • bim

  veterán

  HUUUU!
  Jó hajnalt mindenkinek!Nagyon rövidkére sikerült ez az éjjszaka.
  Este 10 után jöttünk meg a balcsirol egy fürdőzésből és fél4-re ha minden igazjönnek is értem.
  Eléggé fáradt vagyk. :O
  A viz isteni volt.Nők is voltak jók.Persze több volt ami nem jött be nekem.Ez van.
  NNa lépek is olvasgatook még picit.Ma is nagyon meleg lesz.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap elaludtunk igy a reggeli megszokott kisrendszerem teljesen felborult.Az eset egy rossz ébresztőórára vezethető vissza.Nagyon utálom ha az ébredés és az indulás között nincs legalább 1 órám.Ilyenkor szedem össze a gondolataimat és készülök rá a napi teendőimre.Számomra ez negyon fontos dolog!
  Tegnap abban a pusztitó melegben végre felkerült a tetőre minden egész cserép.Ma márvágni fogjuk a cserepet.Ha minden jól megy talán keddre végzünk a vágással báár a bádogos még nincs teljesen kész.
  Majd meglátjuk hogy haladunk.Szerdától ha minden igaz mindenképpen el kell ugranunk 1500m2 födémzsalut kibontani.
  Ez még szervezés alatt áll.
  Legyen mindenkinek szép napja és vigyázzatok a melegben.
  Rendesen igyatok folyadékot!

  [Szerkesztve]

 • bim

  veterán

  HUUU!
  Micsoda éjjszaka volt!
  Nagyon lebetegedtem.Magas lázzal küzdök.Most taláán lejebb ment igy tudok picit gépezni.
  Ugy érzem hogy a pici az ennyi volt.
  Irány vissza az ágyba.

 • bim

  veterán

  RE!
  Sajos ngyon levert a lábamrol ez a betegség.Szombat éjjel kezdődött,és tegnap reggelig végig lázas voltam amit tetézett egy hasmenés is.Ami még tart.A kettő együtt gyakorlatiilag az összeserőmet felemésztette.
  Remélem senkit nem támad mmeg ez a virus!!!Rettenetes volt!!
  Ugy volt hogy ma megyünk dolgozni de még tegnap sem tudtam semmit enni.Vagyis ettem 7 kanál levest ami édeskevés a cserepezéshez.Igy ma még maradunk és megprobálok erőt gyüjteni.
  Sajnos ez van.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Hát megprobáljuk folytatni a munkát.Apro szépséghiba hogy éjjel 4x kellett kirohannom wc-re a hasam miatt.Viszont meg kell mutatnunk magunkat mert holnap a tulajdonosok elmennek viziturázni és érezniük kell hog eröltetjük azért a tetőt.Sőőőt!!Mivel amásik munkánknál (Budaőrsi zsaluzás) kijelentette a fővállalkozó hogy nem tud kifizetni ezértpénzt is kellene innen felvennünk.Ha nem betegedek le mostanra végzünk is.Ez volt a terv..
  Persze z a vállalkozó aki nem fizet jövő hétfőn megy a családjával nyaralni igy sejthető volt hogy be fogja nyögni hogy bocs gyerekek de nincs lové.Még jó hogy mi a munkát elvégeztük..
  Hát most nagyhirtelen enyi jött.Azért felkészülök a mai napra wc.-papirral,szappanal,tartalék alsónadrággal.Nem szeretnék ciki helyzetbe kerülni.
  Szép,betegségmentes napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Juhééé!!

  Az első végigaludt éjjszaka péntek óta.Nagyon fini volt.Az is mutatja hogy jobban vagyok hogy csupa erotikus álmom volt. :D
  Szóval megmaradok.
  Bárcsak amunkámban is ilyen boldog tudnék lenni.Miután tegnapelőtt megtudtuk hogy nem fizetnek ki Budaőrsről,most kiderült hogy innen is majd csak akkor ha a kölcsönük megérkezik.Azt meg kitudja mikor.
  Azért 100rugót tudnak ugy adni hogy nem veszik meg most a velux ablakot.Az az érdekes hogy tegnap este fél 10-kor még felhivott a tulaj csaj hogy nem ezt beszéltük meg.Majd ha kész van akkor fizetnek.De ma elmennek viziturára 1 hosszuhétre,és mivel mi azalatt befejezzük készre ezért gondoltam pici pénzt felveszünk mivel már ugyis 98%-ban kéész a cserepezés.Szóval ez közelről sem előleg.
  Még én éreztem magamat kellemetlenül.
  Mindenkinek más fontos.Nekik fontosabb a vizitura mint egyeniteni az adósságukat.
  Komolyan ilyen világban élünk?Idén rengeteg ilyenbe futottunk már bele.
  Komolyan foglalkoztat hogy elmmegyek inkább céghez dolgozni fix bérért.
  Ma is jó idő lesz.Csajoknak miniruci a kötelező...

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Ugy néz ki visszatérek a régi kerékvágásba.Hajnali kelés...
  Ma nem dolgozunk.Megyünk Visegrádra kirándulni kis családommal.Tegnap kaptunk 100-at a tulajdonostol amit persze megfeleztünk Zolival.Mamira valami ismeretlen kényszer tör ilyenor rá hogy mi miért nem megyünk soha sehova.Nyaralni sem .Mindenki megy nyaralni csak mi nem megyünk soha.Mondtam majd ha kifizetnek mindent akkor meglátjuk.Persze ez inkább olyan lerázos szöveg volt.De azután feladtam.Mondtam neki üljön ide a gép elé és szervezzen programot.Ennyi.
  Igaz a tetőnek a hátralévő részét majd akkor tudják kifizetni ha megkapják a házra a kölcsönt és addig is el kell éldegélni valahogy,de nem számit.Sokszor képtelen vagyok felfogni a női logikát.
  Szóval ma nyugtató kirándulás lesz..

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Ha azt hiszitek hogy ma lustiztam hát tévedtek!Már 4 óta fent vagyok mert a tegnapi kirándulás képeit akartam kiirni de nem tudtam.Valami DMA hibát ir ki már a fájl letárolása közben.Nem értettem mi van.Feltoltam második rendszernek a vistát és ott meg tökéletesen megirtam.Utálok 2 rendszerrel nyomulni ezért a vista menni fog amint meg tudom oldani ezt a problémát.Majd beirok az XP kérdések topikba.
  A tegnapi kirándulás nem volt valami extra.Egyedül a nyári bob volt istenkirály!Az viszont elég huzós áron ment igy csak 2 kört mentünk.Zsani előttem volt,Imrus pedig mamival ment.Huuu!Szerintem volt olyan rész ahol kanyarban simán mentünk 70 körül.Sikitozunk ám. :D Direkt nem fékeztem. ;]
  Na lépek is...

 • bim

  veterán

  Újra hétfő reggel.
  Ráérnék még kelni fél6 utáán de felébredtem.Igy vagyok kodolva genetikailg.Nem baj mert igy legalább nyugodtan fel tudok készülni a napra.Ma még vágjuk a cserepet és várjuk a bádogost hogy befejezze a munkáját.Majd talán holnapra befejezi ő is.
  Ma le is kell szednünk egy adag csereppet a tetőröl mert színhibásat küldtek mi pedig akkor vettük csak észre amikor felraktuk.Kellemetlen.
  Nálunk most viharos szél fuj.Nem tudom miyen idő lehet odakint.
  Jó volna ha azért tudnánk dolgozni.
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!
  Tegnap az eső miatt nem tudtunk dolgozni.Ez azért problémás mert több munka jut csütörtökig.Péntekre ugyanis be kell fejeznünk a tetőt ha törik ha szakad.Remélhetőleg a bádogos is jönni fog ma ahogy igérte és a színhibás cserépre a potlást is megkapjuk.Szóval van még mit ténykednünk..Az éleket szinte teljesen bevágtuk,azon kivül 4 vápa bevágása van és kupozni.Teljesen reális a csütörtök esti befejezés.Igyekeznii fogunk minden esetre.
  Szép napot mindenkinek..

  [Szerkesztve]

 • bim

  veterán

  Nyugodt álmom volt.
  Végre hosszu idő után először tudtunk rendesen dolgozni.Ma megközelitjük a kész állapotot ha a bádogos volt tegnap befejezni a munkáját.Bevallom erre nem sok esélyt látok.De remélem tévedek.Mindenesetre ha nem volt a bádogos akkor ma amit tudunk befejezünk és utána pihi hétfőig.Igaz lesz egy kis dolgom még pénteken.Igazi felüdülés... :B
  Aki épitkezik kérem NE vegyen LEIER cserepet!Nagyon rossz minőségü!!!És nagyon színhibás.A festékréteg megfolyva áll rajta.Méretpontatlan.Ha beton cserép akkor bramac vagy mediterrán.Ne vegyetek rosszabb minőségű cserepet!!!
  Kerámia cserépben ami tutira jó az a creaton,tondach-bol a keringő,ivelt hornyolt.Tondachnál minden esetben a sajtolt kupot kérjétek a cseréphez mert a hornyolt kúpcserép egy szívos kúp.Ennyit szakmailag... ;)
  Bárkinek szívesen segitek ha lenne kérdése...
  Szép napot mindenkinek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap elvégeztünk mindent amit a bádogos készültsége engedett.Picit pironkodom hogy ujracsak azt kell irnom hogy nem dolgozom többet a héten.Aki olvassaezt a blogot az azt gondolhatja hogy ilyen lustaság vagyok.De nem!Sajnos ilyenek a körülmények.Hétfőtöl megyünk máshová dolgozni,és addig szépen be tudtuk volna fejezni ezt a tetőt,erre beszivatotta bádogos.Szóval ez van.Nem örülök neki.
  Most lépek kávézni...
  Szép napot mindenkinek..

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Egy ujabb péntek reggele.Ma viszi kislányomat aszony szintfelmérésre bizotság elé hogy ujra papirt kapjon arrol hogy járhat a dislexiás osztályba.
  Én megyek délelőtt mert van egy kis elintéznivalóm még. :B
  Szóval nagyjából ennyi a napi program.
  Esetleg felkészülünk a hétfői munkakezdésre.Valami előtetőt csinálunk látszó szerkezettel.
  Szép napot mindenkinek...
  A csajok legyenek kihivóak és szexisek....

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!
  A tegnapi napom nagyon jol sikerüült.Bearanyozta a hétvégémet.Ráadásul még forma 1 is lesz.Szóval tökéletes a hétvége.Mára sznte semmit nem terveztem.Mamiék piacra mennek a gyerekekkel és a anyósommal.Na ezt én kihagyom.Gyülölök vásárolni.Igazábol nem is értem mit lehet minden árusnál orákig nézelődni.Mindent megnézni miközben pontosan tudom hogy ugysem fogja megvenni.Teljesen kéész vagyok ettől..Inkáább maradok és majd a piac után csatlakozm hozzáájuk.
  Szép napot mindenkinek.
  Érdekes hogy van aki olvassa a teljesen eseméénytelen életemet.
  Aki képekre kiváncsi amit régebben linkeltem azt majd valahová fix helyre felteszem mert a képtár ugy ahogy vlt letörölte a nem kevés képemet.Sőőőt!Az egész táárhelyet letörölte.Egyszerűen hihetetlen hogy megtesz ilyet....

 • bim

  veterán

  Jó reggelt.

  Ujra egy szp vasárnap reggel.Egyesek éppen bulibol vánszorognak hazafelé, én meg most ébredezek.
  Még elfeejtettem megirni hogy pénteken Zsanett kislányomat vitte párom a korházba a gyerekideg osztályra.Felülvizsgálat.Megnézték hogy jövőre is jáárhat e a dislexiás osztályba.Ez egy bizottság.Végülis megkapta a papirt rola..Szeret oda járni.Nagyon nem örültem volnna neki ha kiveszik abbol a jó kis osztállybol.A tanitónénije is nagyon aranyos.Szóval ezt elrendeztük...
  A tegnapi forma1 időmérő kicsit botrányosra sikerült..Goonndolom Alonso kapott egy kis fejmosást amiatt hogy beszivatta Hamiltont.Igazán itt látszódott Ron Dennis arcán hogy mintha Hammilton kkedvencebb lenne mint Alonso.A ferrarirol meg nem is mondok semmit.Ha massa befejezi azt a kört amiről kijött kerékcserére az idejét nézve bennt lett volna az első 10-ben.Viszont Heidfeld 3. helye a BMW-vel nagyon jó.Majd megláátjuk mi lesz a futamon..
  Szép napot mindenkinek..
  Éljenek a csajok! :D

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Ma végre ujra dolgozunk!Már teljesen eltunyultam.Igaz ez egy kisebb munka,de mégis legalább dolgozunk.
  A hétvégén tönkre ment az escortunkon a világitás.Mint kiderült egy vezetékről a csatlakozo melegedett le.Fini lehetett maminak éjjel full világitás nélkül hazaevickélni.
  Mondjuk egész olcson megjavitották.Ennek örültem.
  Gyerekek ilyenkor hétvégén mamánál nyaralnak.Teljesen odavannak érte.Ez szerintem egy természetes dolog.A mama mindent megad nekik és ezt élvezik.
  Tegnap jó volt a futam.Kimi legalább második lett.Bevallom hogy a Mclarent annyira nem szeretem,de elismerem az eredményeiket.
  Ma ugy néz ki jó idő lesz..
  Szép napot mindenkinek!
  A csajoknak jó pasizást!

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Tegnap egy gyalult előtetőt kezdtünk el csinálni egy szingli csajnál.Nem mondom jól néz ki a csaj. ;)
  Persze nem egy anyagi dimenzioban mozgunk.Most vette ezt a házat és mielőtt beköltözne felujitja teljesen és a saját izlésére alakitja.Ehhez hozzátartozik az is hogy pénteken ezt azt vett a lakásba másfél millio forintért. :Y
  Szóval nem egy zónában élünk.Nem irigykede egy pillanatig sem rá.Sok ilyen kuncsaftot kivánok magamnak!Legalább fizet.
  Ma befejezzük azt a kis előtetőt.
  Szép napot mindenknek.
  A csajok mindenképpen szexisen és kihivóan öltözzenek.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Nagyon rosszul aludtam.Este lefekvés előtt még egy jót veszekedtem asszonnyal.A szokásos ...Én kérdem hová kopott el a pénz, ő kérdi miért nem hozok többet.ettől tudok igazán kiakadni!Minden párkacsolatban probléma a pénz beosztása?
  Ilyenkor érzem igazán hogyha nem lenne a 2 gyerekem akkor elköszönnék az asszonytol.Persze a 2 kis szelid gyermekem nem tehet arrol hogy ilyen idioták a szülei.Nem akarom erősiteni a vállási statisztikát de ha ez gyakrabban megesik akkor....
  Ma kicsit ingerültebb vagyok .Joban teszem ha hagyom megoldodni a dolgokat.
  Szép napot mindenkinek...
  A csajok csakis kacéran viselkedjenek. ;)

  [ Felhasználó kérésére szerkesztve. - peterkeT ]

  [ Módosította: parandroid ]

 • bim

  veterán

  Jó reggelt mindenkinek!

  Ugy néz ki tulléptünk a krizisheyzeten.Nem megbeszéltük hanem mindketten tudomásul vettük hogy az élet nem áll meg.Nem szeretek konfrontálodni.Én nagyon béékés ember vagyok.Még kiabálni sem szeretek.Szeretném ugy nevelgetni a gyermekeimet hogy tudják azt ha megteszik azt amit kérek akkor utáána szabadon játszhatnak.Közben persze bizonyos napirendre szoktatom őket..Rendszerben kell élnünk.Akkor be tudják osztani az idejüket hogy ettől eddig játék,majd fürdés-vacsi-pici huncutkodás és fekvéés.Lefekvéésnél ha én vagyok velük mert mami éjjszakás akkoor estimese olvasás.Fontosnak tartom hogy érezzék az idő fontos tényező az életben.A pontosság pedig a legfontsabb!
  Igazbol nem is értem azokat a szülőket ahol hiszti van.ÉÉn ugy gondolom hogy egy nyugodt családi közegben eszébe sem jut hisztizni a gyereknek.Bár lehet tévedek.
  Ma S.O.S árajánlat és faanyagszükséglet készités lesz.Remélem erről ma döntenek és holnap már szedhetjük is ki az anyagot,majd hétfőn kezdhetjük is.
  Szép napot mindenkinek!
  A csajok ma tegyenek meg mndent hogy a pasik elolvadjanak tőlük..

 • bim

  veterán

  Jó reggelet!

  Éppen nagy hibakereső tesztben vagyok.Megprobálom kiszürni mi nem birja annyira a gépemben a tuningot.Orthosolok ezerrel.Tegnap volt rejrélyes fagyásom ezért muszáj kideritenem mit kell visszább vennem.Ez sajnos egy hosszu tortura de végig kell járni az utat.
  Ugy néz ki ujra belendülünk munka ügyben.Ez jó hir.Akárkinek elmesélem hogy az idei évben elvégzett munkánk 40%-át nem fizették még kki,jól körberöhög.LLehet fel kellene hagynom ezzel az egésszel és elmenni egy gyárba robotolni havi fixért.De bevallom imádom ezt a szakmát és ugy érzem hogy jol is csináljuk amit csinálunk.Meg mit kezdenénk a másfél millio értékű gépparkunkal?Szóval amig van egy halvány remény hogy tudjuk folytatni magánzoként addig nem adjuk fel.
  Szép napot mindenkinek!
  A csajoknak külön kivánok szép napot.

 • bim

  veterán

  Jó reggelt!

  Most kicsit bealudtam.Éjjel óriási vihar volt nálunk.Engem különösebben nem szokott zavarni mert fel sem szoktam ébredni rá.De most a két gyermekem jött hozzám hogy félnek.Persze rögtön odagyüjtöttem őket és szorosan összebujtunk.Picit beszélgettünk hogy oldjam a félelmüket.Nemsokáára megjött az anyjuk a munkábol és visszamentek hozzá aludni.Persze ezzel elillant teljesen az álom a szememből és sok idő kellett hogy visszaaludjak.De nem baj.Tudniuk kell a gyerekeknek hogy mindig számithatnak rám.Ez nagyon fontos dolog számomra.
  Ma ugy néz ki megyünk faanyagot válogatni hétfőre.Jó lesz már ha csináállunk valamit mert teljesen befásulok.
  Mindenkinek szép napot.
  A csajok ovatosan bánjanak a fiukkal,mert mindegyik azt akarja...és milyen igazuk van!!! :D

Aktív témák